Itske Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Poker napisał(a):Itske,Twoje posty nikomu nie sprawiły przykrości :lol:,a obsiusianie przynosi podobno szczęście ;) łojesuuuuu, to po tych kilku transportach straszliwie będziemy szczęśliwi, :multi::diabloti: dzięki Kochana, że mi to mówisz, zaraz lecę do TZ-ta i go uszczęśliwię:evil_lol::eviltong: Quote
tamb Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Z bazarków mamy już 83zł, ja zadeklarowałam 30zł, łącznie 113zł na przyszłe potrzeby Kamy. Argat, asiaz i Poker przelały już na potrzeby, które były w Elblągu na konto Basi. Wszystko idzie dobrze więc dość już awantur.:mad:hop! mi powiedziała, że Kama zrobiła pierwsze siku na spacerze więc może w Krakowie będzie już załatwiać sie tam, gdzie trzeba. Jest zdrowa, ma apetyt, trzeba tylko przyśpieszyć transport bo Kama przywiąże się do Julity. Ja mogę być w Warszawie dopiero jak skończę pewną pracę a to może potrwać kilka dni. Może na wątku transportowym pojawi się ktoś, kto jedzie z Warszawy do Krakowa. Quote
basia0607 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 A mój Tz , jeżdzi ze mną po wioskach i daje mandaty za złe warunki bytowania psów ! W zeszlym roku 50 interwencji ! Narzeka ale jeżdzi i ostatnio znalezionego staruszka jamnika powiedzial, że nie odda , to mój 4 pies ! Samochodu nie sprząta , bo musialabym potem sprzątać po nim. Quote
Charly Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Itske napisał(a):100% racji! od stycznia TZ przewiózł 6 psów - efekt - obsiusiane spodenki, obwymiotowane siedzenie do samochodu, ob... no dobra nie dokończę, a taki TZ to wrażliwy jest, a TZ-towa wredna odmawia prania spodenek, nawet się nie użaliłam nad biedakiem tylko cięgiem o psy transportowe wypytuję i kolejnym transportem go uszczęśliwiam! czyli są poszkodowani. tak czy nie. Kółko az sie prosi. takie niby anonimowe, tylko dla nich...A kazda TZetowa na moderatora kółka..:evil_lol: Quote
basia0607 Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Charly napisał(a):to Ty Baska i Twoj TZ macie takie uprawnienia? tez kce Tak, mamy takie uprawnienia. Jesteśmy osobami publicznymi i mamy prawo inerweniować tam gdzie jest łamana ustawa o ochronie zwierząt. Quote
Poker Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 dziękuję HOP! ,że wykasowała swoje niemiłe wypowiedzi:lol: i w ten spodób pośrednio przyznała się do błędu. Izis,nie podgrzewaj więc atmosfery,dobrze? Mam nadzieję,że reszta pań pójdzie w jej ślady :cool3: W jedności siła,a więc działajmy na rzecz naszych kochanych bid. Ja też kcem móc dawać mandaty za złe traktowanie zwierząt :cool3:,jak to mozna załatwić? A swoją drogą to mamy superowych TZ-tów :loveu: Quote
hop! Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Na prośbę Poker i tamb pokasowałam swoje posty, które wywołały... :onfire::krach::bad-word::angryy:. Nie było zarzutów o oszustwo tylko porównanie i ocena przydatności za dużej obroży. Nie ma za co dziękować, to i przepraszać nie ma za co. Radujcie się! Kama zrobiła siku na trawnik (to chyba magiczne działanie nowej obroży i smyczy). Quote
hop! Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dzisiaj znowu 2 kałuże i stosik balasków w kuchni a na spacerku oczywiście nic. Kama bardzo się cieszy, gdy wychodzi na spacer i wszystkich po drodze wita. Kotom przygląda się ciekawie i merda ogonkiem (nie powinno być problemów z akceptacją kota pani Ani).Tyle w niej radości i energii, aż trudno uwierzyć. Wczoraj Nika i Kama walczyły o mnie, o miskę, o zabawki, o posłanie, o Gabiszona, o okruchy w kuchni, o skrawek podłogi, prawie o wszystko... W nocy chcę chociaż te 5 godzin pospać spokojnie a nie stróżować i rozdzielać zwaśnione towarzystwo. Musiałam sunie rozdzielić: Nika, tak jak zwykle do łóżeczka (potem ucieka, bo jej gorąco) w osobnym pokoju. Gabiszon i Kama razem (lubią się) - do ich dyspozycji przedpokój, kuchnia i pokój. Wrzask Kamy i drapanie a potem awantura z Niką przez drzwi. Po moich zdecydowanych okrzykach - fuj! co to znaczy! spać! - skłócone dziewczyny zamilkły... Ich poranne spotkanie było... wspaniałe! Kama podeszła bliziutko do Niki i położyła się do góry brzuszkiem, pozwoliła się obwąchać i lizała Nikulinkę po pyszczku. Powtórzyła to kilka razy. Potem przytuliła się do Niki. Walka zakończona. Bardzo się cieszę. Quote
hop! Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Proponuję nescca, żebyś założyła osobny wątek albo napisała do mnie kolejne obraźliwe PW. Nie zaoferowałaś i pewnie nie zaoferujesz żadnej pomocy ze swojej strony. EOT Quote
tamb Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Jeśli nic wcześniej się nie załatwi moja znajoma będzie wracała w niedzielę z Warszawy do Krakowa pociągiem. Zgodziła się zabrać sunię. Mam do niej dzwonić w sobotę i umawiać z hop! Wolałabym, żeby był transport wcześniej bo sunia i hop! przywiązują się do siebie. Quote
Charly Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 hop! napisał(a): Ich poranne spotkanie było... wspaniałe! Kama podeszła bliziutko do Niki i położyła się do góry brzuszkiem, pozwoliła się obwąchać i lizała Nikulinkę po pyszczku. Powtórzyła to kilka razy. Potem przytuliła się do Niki. Walka zakończona. Bardzo się cieszę. Zwierzaki czyli juz bron złożyły:chaos::siara: Niemozliwe, ze jeszcze całkiem niedawno mała samiutenka siedziala w schronie i ziebla na mrozie. Dzieki Hop, ze dałas małej i innym psikom tą mozliwosc. W elblagu jakos nie mamy namiarow chetnych:-(. Ale na szczescie Basia i Rybcia wypruwaja flaki.. A ja sama bym wziela jeszcze jedno, albo dwa:lol:. Ale niestety moge tylko jedno i tylko do 5 kg:sadCyber: Quote
Argat Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 I moje pokasowane. Po prostu zakończmy to. Quote
nescca Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Argat napisał(a):I moje pokasowane. Po prostu zakończmy to. Naprawdę bym chciała..... ale przecież jakieś poczucie przyzwoitości powinno nas obowiązywać. Nie lubię oskarżeń bezpodstawnych.Chyba nikt nie lubi..... oprócz hop! Dlatego uważam ,że aby zakończyć sprawę...basi0607 należą się przeprosiny na forum. Quote
Poker Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 nescca,rozumiem Twoje poczucie sprawiedliwości , ale czy Basia prosiła Cię byś była jej adwokatem? Popatrz ile osób chce już spokoju na wątku,może się dostosujesz? Nie wiem co to znaczy EOT :crazyeye:. Nie będę z Tobą więcej polemizować,szkoda mi sił i czasu,szczególnie,że jesteś dojrzałą kobietą i chyba wiesz co robisz. Quote
Maupa4 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Poker']poprosiłam panie o wykasowanie swoich niemiłych postów. [quote name='tamb']hop! wykasowała a inne osoby jeszcze nie. Powinny zniknąć wszystkie ślady awantury bo wstyd. Teraz proszę o skasowanie od postu 103 ... Witam - ja również przyłączam się do powyższych próśb. Ponieważ wszystkie osoby biorące udział w sporze są obecne teraz na forum proszę o własnoręczne wykasowanie postów. Jeżeli posty nie zostaną usunięte to ja zmoderuję wątek. Quote
basia0607 Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Ja zakladalam ten watek i ja go kończę ! Mam wszystkiego dosyć a najbardziej dogo ! Cisza..... Z panią Anią M. jestem na bierząco . Quote
ElzaMilicz Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 I tak naważniejsze jest, że znalazł się ten Ktoś, kto da psiakowi szansę.:-) Quote
hop! Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='basia0607']Ja zakladalam ten watek i ja go kończę ! Mam wszystkiego dosyć a najbardziej dogo ! Cisza..... Z panią Anią M. jestem na bierząco . Powyższa wypowiedź założycielki wątku skłoniła mnie do założenia nowego: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106146 Zapraszam wszystkie osoby zainteresowane dalszym losem Kamy. :) Quote
basia0607 Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 I znowu zlośliwośc Hop dała swoje ujście. Po co zakladasz Kamie wątek skoro ma już swoją panią , która nie może się już jej doczekać ? Przecież to temat "psy do adopcji" . Hop , daj już spokój, po co to robisz ? Wiesz, szkoda mi Ciebie, ciężko Ci żyć z takim charakterem. Zastanawiam się z czego to sie bierze ? Moglybyśmy jeszcze razem pomóc niejednemu psiakowi ale widzę , ze się nie da ! Przeciez obie kochamy psy ! Quote
Recommended Posts