tamb Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Zrobiłam bazarki: www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9492316#post9492316 www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9492442#post9492442 Quote
Poker Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 dołożę na oba psiaki 40 zł,podajcie konto.Trzeba jak najszybciej wieźć je do domków,bo jeszcze trochę i nie będzie kogo. Zima jeszcze się nie skończyła. Quote
tamb Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Poker, dziękuję.:loveu:Prawdopodobnie transport dzięki Itske z Elbląga do Warszawy będzie bezpłatny. W Warszawie sunią zajmie się hop! i będziemy szukać transportu do Krakowa. Pieniądze uzbierane na wątku będą potrzebne w tym wypadku na: 1. Wykup psa z azylu. 2. Zwrot tacie Rybc! za transport do Pasłęka (do Basi, która zajmie się sunią do chwili transportu) oraz za zakup smyczy i obroży. Za te wydatki przelejemy na konto fundacji basi0607 a Basia rozliczy się z Rybcią. 3.hop! zwrócimy za środek na odpchlenie i odrobaczenie. To co zostanie z wpłat i bazarków pójdzie np.na sterylkę. Quote
Poker Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 a co z drugim psiakiem?mowa była o wspónym transporcie,żeby było taniej Quote
tamb Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Pani, która miała zaadoptować Bajką, zmieniła zdanie. Dostałam prywatną wiadomość. Natomiast pani Ania, która czeka na Kamę bardzo dziękowała za pomoc. Rozmawiałam z nią 15 minut temu. Nie może się doczekać spotkania z Kamą. Wierzę, że i do Bajki uśmiechnie się szczęście. Quote
Poker Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 szkoda Bajki :-(,dobrze,że psy nie rozumieją tego wszystkiego. To w takim razie wpłacę 20 zł na Kamę.Konto proszę. Quote
tamb Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Kwotę potrzebną na zwrot dla taty Rybc! (wykup psa, przewiezienie do Basi, smycz, obroża) i nr konta poda basia o607. Quote
basia0607 Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Kama już jest u mnie. Jest mloda i bardzo wesoła.Garnie się do czlowieka i domaga pieszczot. Biega po calym mieszkaniu i cieszy sie wolnością. Ryba zrobila fotki .Wiecej napisze pozniej bo jade do "Psiego Raju". /moje przytulisko/Kame biore ze sobą bo moja jamniczka malinka nie polubiła jej. Za to staruszkowi /3 dni temu wyrzuconemu na parkingu/, wpadla w oko i ma matrymonialne zamiary ! Quote
tamb Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Wspaniała akcja.:loveu:Rybc!a podaj swoje koszty a Ty Basiu nr konta. Quote
basia0607 Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Jamniczka sprawuje sie dobrze, nie ma z nią klopotu z wyjatkiem tego, ze jest zazdrosna o każdy gest w kierunki innego psa, Pcha sie na kolana, domaga zaineresowania jej osobą. Mam tez jamniczke ze schroniska i panie już sie ścieły. Kama jeżdzi samochodem , jakby nic innegfo nie robila, sama do niego wsiada.Troszkę śmierdzi, jutro będzie kąpana !Ona ma bardzo miły pyszczek , taki niewinny, ujmujący ! Quote
hop! Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Skopiowałam post Rybc!i z innego wątku. A to ci dopiero historia! :razz: Basia niedawno wróciła z Lepna i Kama- mix jamniczka, którą dzisiaj do niej zawiozłam (do jutra) obsrała jej samochód, poczym łapami rozniosła po siedzeniach, a Baśka na to siadła, ha ha! ;-) (wątek:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9505250#post9505250) Proszę o podanie orientacyjnej wagi suni. Czy ma obrożę i smycz? Quote
basia0607 Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 To jest cala Rybcia, napisala tak dosadnie ! Tak była mala przygoda podczas drogi, ale takie życie.Rybci tata niedawno zbieral koopy po Dolli i Molii, to był dopiero smród ! /ha, ha / od tego nikt jeszcze nie umarl. Kama waży na oko 4 kg, obróżkę i smycz kazalam kupić Rybie. Mam szampon od weta , jutro ją wykąpię aby panu milo się z nią jechalo do Warszawy. To, że sunia narobila to moja wina. Dalam jej jeść , potem na rekach zanioslam do samochodu aby nie wybrudzila sobie łap !, moglam przecież z nia pospacerować ! Kama napewno ma robaki, tak jak wszystkie psy, ktore wychodza z tego schroniska .Są ponoć odrobaczane jednym z nejlepszych leków. Ale to osobna karta ! Quote
Rybc!a Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 [quote name='basia0607']To jest cala Rybcia, napisala tak dosadnie ! Tak była mala przygoda podczas drogi, ale takie życie.Rybci tata niedawno zbieral koopy po Dolli i Molii, to był dopiero smród ! /ha, ha / od tego nikt jeszcze nie umarl. Kama waży na oko 4 kg, obróżkę i smycz kazalam kupić Rybie. Mam szampon od weta , jutro ją wykąpię aby panu milo się z nią jechalo do Warszawy. To, że sunia narobila to moja wina. Dalam jej jeść , potem na rekach zanioslam do samochodu aby nie wybrudzila sobie łap !, moglam przecież z nia pospacerować ! Kama napewno ma robaki, tak jak wszystkie psy, ktore wychodza z tego schroniska .Są ponoć odrobaczane jednym z nejlepszych leków. Ale to osobna karta ! O tak Basiu, to dopiero było koopska, zresztą nie tylko koopska, ale nie ma się co dziwić, siostry były tak zestresowane, że dostały ślinotoku.. Zdjęcia Kamy. /Milka-grubasek, Kama i Gucio- amant/ /w samochodzie/ Quote
asiaz Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Dziewczyny, ale z was wariatki!:) Uśmiałam się po pachy czytając wasze ostatnie posty. Czyste łapki na niewiele się zdały... Kama jest śliczniutka, towarzystwo też ma przednie:) Strasznie się cieszę, że już niedługo będzie w nowym domku. Czy podałyście gdzieś numer konta, na które trzeba wpłacać pieniążki? Quote
tamb Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 No właśnie. Pierwsze wydatki poniosła Rybc!a i musi napisać jakie. Wtedy przelejemy na konto Basi, jeśli je ujawni.:mad: Potem hop! napisze ile odrobaczenie (pewnie wizyta u weta) a dalej zobaczymy jakie będą potrzeby. Quote
hop! Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Za odrobaczenie i odpchlenie nie musicie mi zwracać. Jutro rano będę z sunią u wetki i zobaczymy co dalej. Nie zapomnijcie przekazać książeczki zdrowia - sunia powinna mieć wpisane szczepienie na wściekliznę. Dzisiaj między 23.00 a 24.00 powinna być już u mnie. Quote
basia0607 Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Sunia nie ma książeczki zdrowia tylko zaświadczenie i nr, czipu. Wszystko podam w kopercie. Wykąpalam śmierdziuszka i już jej nie daje jeść aby nie nabruzdzila w samochodzie. Ona wie co to znaczy zalatwianie się na dworze. W schronislu jest ok. roku, jest mloda czyli inteligencje ma wrodzoną. Kocha łóżko , robi w nim różne akrobacje, calując przy tym wszystkich naokolo.Jak na psa przebywajacego od roku w schronisku nie jest zestresowana, jestem tym zdziwiona. Dzisiaj przewinęlo sie przez mój dom dużo gości i Kama opłakiwala każdego, który odjeżdżał samochodem. Każdego witala i żegnała. Podaje poniesone na sunie koszta ;wykup- 30zł., transport do mnie-20zl., obroża i smycz-15zł. Warm-Maz.Stowarzyszenie Obr. Praw Zwierzat im. Św. F. z Asyżu 62 1020 1752 0000 0502 0096 5400 PKO BP Oddział 1 Elbląg 82-300 Elbląg Quote
tamb Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Może będzie łatwiej jeśli Argat - 20zł, Poker - 20zł, asiaz - 30żł przeleją na konto Basi teraz a ja 30zł + to, co się uzbiera z bazarków na następny etap. ;) Bazarki kończą się we wtorek. Quote
asiaz Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Ale kochaniutka ta sunia:loveu:. Jesteście wielkie, Dogomanki:) Zaraz przeleję pieniążki. Quote
basia0607 Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Jamniczka już jedzie do Warszawy, a mnie jak zwykle smutno. Podalam p. Piotowi kopertę z dokumentami jakie dostalam ze schroniska.Prosze o informacje z dalszych losów sunieczki . Quote
Poker Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 wpłaciłam 20 zł na konto św.Franciszka ;) Quote
hop! Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Sunia jest śliczna, kochana, ciekawa wszystkiego, niezwykle żywiołowa, ruchliwa i trochę płaczliwa. Nie zachowuje się jak piesek dopiero co wyciągnięty ze schroniska tylko jak bardzo rozpieszczony i kochany zwierzak. Siusiu zrobiła ślicznie...zaraz po spacerku, w przedpokoju. Pcheł nie zauważyłam ale na wszelki wypadek zastosowałam Frontline i oczywiście dostała procha na robale. Pojadła, popiła, pobiegała, pozwiedzała, poprzytulała się i zasnęła. Jutro idziemy do wetki. Quote
tamb Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Julitko, dziękuję za pomoc. Nie pokochaj małej za mocno bo jeszcze nie oddasz.:eviltong: Quote
Recommended Posts