basia0607 Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 przed chwila mialam telefon od p. Tersy J. z Krakowa / Mraulina dawalaś mi jej namiary /, chce wziąść Kame ma tymczas albo na stale. Trzeba szybko szukać transportu, jezeli psina jest jeszcze w schronisku ! Quote
Rybc!a Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Ja mog ją zawieźć, ale to będzie duży koszt! Cholera, dzisiaj tato był w Opolu, a to o tyle krótsza droga! Quote
basia0607 Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Do Krakowa jest od nas b. daleko. Moze ktos wspomoże nas groszem i uzbieramy pieniądze na paliwo. Rybci tata wozi psy tylko po kosztach. Tak bym chciala ,aby nasza śpiewaczka nie spiewała już arii przez kraty tylko swojej nowej pańci. Martwie się oby sunia nie zachrowala bo zimno. gdy zachoruje to juz po niej ! Quote
Rybc!a Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Film o jamnisi, jak śpiewa i płacze: http://rybcia122.wrzuta.pl/film/tNXud45NzG/ Quote
Argat Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Tyle tych jamniorkowatych w schroniskach... Czy propozycja domu w Krakowie jest aktualna? Mogę dołożyć trochę do transportu. Niewiele wprawdzie, ale zawsze coś. Quote
agusiazet Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Ja jestem strasznie daleko, jak mogę pomóc? Quote
basia0607 Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Przepraszam za milczenie ale bylam zajeta moimi Krzyczkowymi biedami. Są chore i wylęknione. Jamnisia ciągle jest w schronisku, czeka i płacze. Pani z Krakowa 2 raz dzwonila w jej sprawie , wydaje mi sie , że to super dom. Musimy ją zwieść do Warszawy z Warszawy ktoś od tej pani ją powiezie dalej. Każdy grosz się przyda , bo grosz do grosza i jaminsia pojedzie do nowego świata, lepszego ! Jezeli ktoś chce nam pomóc podam konto Stowarzyszenia !, Może uda nam sie połączyc transport z Filipkiem z Krzyczek , bo też przydaloby sie go zawieżć do dr. Gancarza i byłoby taniej. Quote
Argat Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 basia0607 napisał(a):Przepraszam za milczenie ale bylam zajeta moimi Krzyczkowymi biedami. Są chore i wylęknione. Jamnisia ciągle jest w schronisku, czeka i płacze. Pani z Krakowa 2 raz dzwonila w jej sprawie , wydaje mi sie , że to super dom. Musimy ją zwieść do Warszawy z Warszawy ktoś od tej pani ją powiezie dalej. Każdy grosz się przyda , bo grosz do grosza i jaminsia pojedzie do nowego świata, lepszego ! Jezeli ktoś chce nam pomóc podam konto Stowarzyszenia !, Może uda nam sie połączyc transport z Filipkiem z Krzyczek , bo też przydaloby sie go zawieżć do dr. Gancarza i byłoby taniej. W takim razie trzymam mocno kciuki za jamniorkowatą i proszę o podanie konta. Quote
basia0607 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 W sprawie jamnisi odezwaly się 2 domy w Krakowie, ktory lepszy , jak to sprawdzić ? W sobote Rybcia sprawdzi czy sunia jest jeszcze w sxchronisku bo u nas nie ma zamawiania psów i wszystko może sie zdarzyć ! przepraszam , ze to tak długo trwa ale mamy 2 starszne biedy z Krzyczek , zajmują nam one sporo uwagi. Quote
tamb Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Domy można sprawdzić przez dogomaniaczki z Krakowa. Quote
basia0607 Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Ponoć drugi domek tez chce nasza jamnisie .Rozmawial z Rybcią. Czekam aż ktoś sie odezwie. Pani znowu dzisiaj dzwonila , powiedziala , że jak ktos da lepsze warunki suni to niech ja weżmie ,Ona sie nie upiera, chce tylko dobra psa. Quote
mt91 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 strasznie się cieszymy że coś drgnęło w sprawie Kamy. Patrząc na naszą szczęśliwą Julkę, mamy nadzieje że Kama znajdzie kochający domek. Tym bardziej że domek ma być w Krakowie więc może było pisanie zostać Kamisi Krakowianką. Całym naszym sercem wierzymy że uda się jej pomóc! Quote
basia0607 Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Rozmawialam dzisiaj z drugim domem , tez w Krakowie. Chcą jamniczke na stałe. Jezeli wizyta przeadopcyjna wypadnie dobrze , to tam Kama pojedzie. Pani Krystyna pierwsza odezwala sie do mnie w sprawie suni ale ma cale stado w domu i jeżeli nie musze to nie będe obarczać ją dodatkowym psem . Quote
tamb Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Czy uda się sunię wysterylizować? Do adopcji trzeba ją trochę przygotować. Mam na myśli odpchlenie, odrobaczenie bo pani Ania, która jest na nią zdecydowana ma kotkę i jeśliby sunia miała pchły, byłby kłopot. Pani Ania prosiła o kontakt mailowy, żeby wszystko ustalić. Potwierdziła w rozmowie swój udział w kosztach przewiezienia suni. Quote
basia0607 Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Rozmawialam z Urzedem Miasta. Nie bedzie darmowych sterylek, poniewaz jeszcze nie zrobili przetargu na sterylizacje schroniskowych psow. Potem bedzie taka mozliwość . Tamp, czy Twój domek godzi sie na niesterylizowana psicę i w jakim stopniu pokryje koszty transportu ? Zostalo niewiele czasu ! Quote
tamb Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Najłatwiej będzie jeśli Ty albo Rybc!a ustalicie wszystko z panią Anią bezpośrednio. Wszystko wtedy będzie jasne i z pierwszej ręki. Wysyłam Ci namiary na panią Anię, chętną na adopcję suni w prywatnej wiadomości. Quote
tamb Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Rozmawiałam dzisiaj z panią Anią. Jest zdecydowana na sunię mimo dużych kosztów jakie ją czekają. Czuję się odpowiedzialna za tą adopcję i chciałabym jakoś pomóc. Panią Anię czeka koszt transportu suni (ok. 300zł), koszty weterynaryjne (odrobaczenie, szczepienia, sterylizacja). Planuję zrobić na ten cel bazarki. Basiu, poproś w tytule o wpłaty, może uda się panią Anię trochę odciążyć.W Elblągu jest też opłata za wykupienie psa.Załóż też wątek na dziale transportowym. Może uda się przyśpieszyć przyjazd suni do Krakowa , czy zmniejszyć koszty. Quote
asiaz Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Piszę w imieniu Tamb, bo niestety komputer jej padł i jest odcięta od świata. Bardzo jej zależy załatwieniu tego transportu dla suni, w tej chwili nie może założyć bazarków, bo jak pisałam wyżej nie ma dostępu do netu. Ponieważ chce odciążyć panią Anię, organizujemy zrzutkę na transport, tzn. rozpoczynamy zrzutkę. Tamb daje 30 zł, ja rówieniż 30 zł. Może znajdą się osoby, które pomogą i uzbiera się jakaś kwota, która starczy na pokrycie choćby części tych kosztów. Bardzo proszę o pomoc:modla: Quote
Argat Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 asiaz napisał(a):Piszę w imieniu Tamb, bo niestety komputer jej padł i jest odcięta od świata. Bardzo jej zależy załatwieniu tego transportu dla suni, w tej chwili nie może założyć bazarków, bo jak pisałam wyżej nie ma dostępu do netu. Ponieważ chce odciążyć panią Anię, organizujemy zrzutkę na transport, tzn. rozpoczynamy zrzutkę. Tamb daje 30 zł, ja rówieniż 30 zł. Może znajdą się osoby, które pomogą i uzbiera się jakaś kwota, która starczy na pokrycie choćby części tych kosztów. Bardzo proszę o pomoc:modla: Ja na razie moge tylko 20 zł dołożyć. Quote
asiaz Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Argat napisał(a):Ja na razie moge tylko 20 zł dołożyć. Argat, to nie tylko 20 zł, to aż 20 zł:multi:Liczy się każda złotówka. Ogromne dziękuję i ściskam:calus: Quote
basia0607 Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Przepraszam dziewczyny za milczenie. U mnie od kilku dni urwanie glowy. 2 sunie wyciagniete ze schroniska, uratowane przed zagryzieniem. Wczoraj wiozlam je na sterylki, wrocilam póżno w nocy.Nowy domek sfinansował sterylki a u nas są do czasu zdjęcia szwów ! Rozmawialam z pania , która chce wziąść nasza Kamę/ czy ta pani to nie Ania ?/ Chcemy zrobic transport zbiorowy, Rybcia ma chetną osobe z Krakowa na psa. Musimy zrobić tak aby jedna osoba nie byla obciążona calym kosztem transportu ! To duża kwota ! Rybci domek jeszcze sie nie odezwal ! Quote
Rybc!a Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Transport z Elbląga do Krakowa to 583km w jedną stronę. Za cały transport wychodzi 530zł, opuścimy do 500zł. Dzielone na dwa psy: 250zł od psa + opłata adopcyjna 30zł od psa. Czyli: Gdyby to by odpowiadało, Na jamnisię trzebabyłoby zebrać 280zł I na Bajkę trzebaby było zebrać 280zł. (razem z opłatami adopcyjnymi). Quote
tamb Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Rybcia, kiedy będziecie w Krakowie? Podaj nr konta i koniecznie w tytule wątku trzeba poprosić o wpłaty. Quote
Recommended Posts