dona20 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Mieszkam w Zabrzu ,tak więc blisko Rudy Śląskiej i Gliwic więc jak będzie taka potrzeba to mogę przewieść coliaka ze schroniska do hoteliku(mogę tez doglądać go jak już bedzie w hotelu).Znam też bardzo dobrego fryzjera w Zabrzu, ale skoro w hoteliku zajmą sie pielęgnacją jego sierści, to chyba nie ma sensu przewożenia go z jednego miejsca do drugiego. Quote
zurdo Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 No to jestem już spokojna :lol: Dzięki, na pewno przyda się, żeby ktoś do niego zajrzał, byłoby super Quote
wanda szostek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='dona20']Mieszkam w Zabrzu ,tak więc blisko Rudy Śląskiej i Gliwic więc jak będzie taka potrzeba to mogę przewieść coliaka ze schroniska do hoteliku(mogę tez doglądać go jak już bedzie w hotelu).Znam też bardzo dobrego fryzjera w Zabrzu, ale skoro w hoteliku zajmą sie pielęgnacją jego sierści, to chyba nie ma sensu przewożenia go z jednego miejsca do drugiego.[/quote] To tylko działać. Doprowadzić do porządku i pokazać światu Quote
dona20 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='wanda szostek']To tylko działać. Doprowadzić do porządku i pokazać światu[/quote] Ja jestem jak najbardziej za.Musimy tylko poczekać aż Dekarowi skończy się kwarantanna, no i czekamy na powrót niezastąpionej Pani Lucynki.A tak w ogóle do kiedy Dekar ma kwarantanne(przepraszam jeżeli to gdzies przeoczyłam) Quote
Ulka18 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Kwarantanna jest chyba do poniedzialku. Lucynka juz wtedy bedzie w kraju. Na pewno zgodzi sie na finansowanie hoteliku, ktory podpowiedziala Pianka. Dona20, super byloby, gdybys podjechala od czasu do czasu do hoteliku. Potrzebne beda zdjecia i obserwacje zachowania psa do aukcji allegro, o ktora poprosimy kochana Zurdo, bo ja niestety nie bede miec dostepu do kompa, zeby wystawic kolaka :oops: Quote
Pianka Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Mnie już się robi mały mętlik:oops: Ja bym chciała, żeby on był wykastrowany. Zreszta musi być wykastrowany nawet jak nie znajdzie domu to w połowie stycznia pojedzie do Niemiec. Wolałabym, żeby był wykastrowany w schronisku bo tam nie musimy za to płacić, a jak będzie kastrowany w hotelu to musimy za to zapłacić. Dzwonił tez wczoraj pan z allegro, mieszka w Krakowie, chciał kupić szczeniaka, ale wypatrzył Dakara. Bardzo by go chciał. Powiedział, że sam przyjedzie po niego. Nie miał nic przeciwko kastracji. Zadzwoni za tydzien dowiedzieć się kiedy będzie po kastracji. Ktos do mnie pisał na gg w jego sprawie, dostałam tez maila w jego sprawie. Buu jakie zainteresowanie, a biedne kundle czekają. Dziewczyny ja nie wiem co robić. Za dużo tego wszystkiego, a chce żeby było jak najlepiej dla niego. Zadzwonie później do Justyny, ona tez ma głos w tej sprawie niech się wypowie. A i dostałam jeszcze jednego maila od Lucyny. Gdzie zbieramy na niego pieniądze? Chce mi podesłac 150 zł na niego. Ja mówie od razu, że AFN odpada. edit jeszcze jedno bo wy tak tu piszecie o tym pierwszym zdjęciu, ze on taki biedny. On był wtedy po sedalnie, wybudzał się z niego, dlatego tak wyglądał. Teraz wygląda tak jak na tych następnych fotkach. Quote
Ulka18 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Dzwonił tez wczoraj pan z allegro, mieszka w Krakowie, chciał kupić szczeniaka, ale wypatrzył Dakara. Bardzo by go chciał. Powiedział, że sam przyjedzie po niego. Nie miał nic przeciwko kastracji. Zadzwoni za tydzien dowiedzieć się kiedy będzie po kastracji. Jesli jest mozliwosc kastracji w schronisku, to mozna by ciachnac psa przed adopcja. Mozliwosci sprawdzenia domu w Krakowie mamy wiele, sa cioteczki Irenaka, Foksia I Dzekus, Patia. Quote
Pianka Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Dzwoniłam do Justyny. Zaraz po skończeniu kwarantanny Dakar zostanie wykastrowany. Justyna jest za tym domkiem w Krakowie. Jak facet się odezwie znów to trzeba sprawdzic domek;) Quote
xxxx52 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 uwazam ,ze jak domek spelnia oczekiwania do powierzenia Dakara,to by bylo cudownie ,ze zostanie pod skrzydlami dogomaniek;) :lol:,i zamieszka w tym samym regionie tzn. Krakowie. Quote
Ulka18 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Pianka']Dzwoniłam do Justyny. Zaraz po skończeniu kwarantanny Dakar zostanie wykastrowany. Justyna jest za tym domkiem w Krakowie. Jak facet się odezwie znów to trzeba sprawdzic domek;)[/quote] Pianko, a moze juz teraz mozna by sprawdzic ten dom? Tzn. przed adopcja? Masz jakies namiary na zainteresowanego? Bylibysmy pewniejsi tej adopcji. Quote
dunia77 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Pianka'] Dzwonił tez wczoraj pan z allegro, mieszka w Krakowie, chciał kupić szczeniaka, ale wypatrzył Dakara. Bardzo by go chciał. Powiedział, że sam przyjedzie po niego. Nie miał nic przeciwko kastracji. [/quote] Moim zdaniem, jeli FACET nie ma nic przeciwko kastracji to jest to bardzo dobry znak :razz: Tak jak pisze Ula, mona by domek sprawdzić nawet wcześniej, jeśli ktoś na miejscu ma czas. [quote name='Pianka'] Buu jakie zainteresowanie, a biedne kundle czekają. [/quote] A ja tam się bardzo cieszę, jak tam rasowy czy niby-rasowy piesek idzie do adopcji - mniej zarobku dla pseudohodowców! [/quote] Quote
xxxx52 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Wazne jest ile ten mezczyzna ma lat,czy jest pelnoletni,czy ma rodzine,ile godzi bedzie piesek musial zostawac sam w domu ,ile psow jest w domu itd:oops:i na ilu m etrach kwadratowych mieszka?czy go stac na utrzymanie duzego psa? Quote
dona20 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 To wspaniale, że jest takie zainteresowanie Dekarem.Trzeba zapytać Pana czy nie ma nic przeciwko wizycie przedadopcyjnej.Jeżeli domek okaże się w porządku to jestem jak najbardziej za Krakowem.Też uważam, że jeżeli Pan nie jest przeciwko kasrtracji to dobry znak. No to w takim razie trzymam kciuki za to żeby wszystko się udało. Quote
Ss Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Piękny collie... co do innych owczarków szkockich to zapraszam na wątek ogólny collaków... Quote
Pianka Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='Ulka18']Pianko, a moze juz teraz mozna by sprawdzic ten dom? Tzn. przed adopcja? Masz jakies namiary na zainteresowanego? Bylibysmy pewniejsi tej adopcji.[/quote] No tez tak mysle. Trzeba znaleźć kogoś kto sprawdzi domek, ja podam numer telefonu do tego pana. Ale nic mu nie wspominałam o wizycie, wiec pewnie będzie zdziwiony, ale jak mu zalezy to napewno nic nie będzie miał przeciwko;) edit. dostałam maila, pewna osoba chce go na tymczas, zapewnia szkolenie, wiec jakby co zamiast hotelu jestem za tymczasem, nie wyniesie az tyle pieniędzy. Quote
Ulka18 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Pianko, jest kolejna osoba zainteresowana adopcja collie. Pani z Oswiecimia. Dalam jej namiary na Ciebie. Mail do pani Agnieszki : modema1@wp.pl Quote
dona20 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Widze, że Dekar ma powodzenie:)Ja również uważam, że wizyta przedadopcyjna jest konieczna.Im więcej chętnych tym lepiej bynajmniej będzie w czym wybierać, a przecież zawsze pozostałym osobą można zaproponować inne coliaki w potrzebie. Quote
Ulka18 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Pianko, w Krakowie sa cioteczki : AgaG, Irenaka, Foksia i Dzekus, Patia. Trzeba ustalic w jakiej dzielnicy mieszka ten pan, zeby cioteczka, ktora ma najblizej podjechala sprawdzic. Quote
dona20 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Wiadomo już może czy ktoś sprawdzi domek w Krakowie? Quote
Pianka Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 dona20 napisał(a):Wiadomo już może czy ktoś sprawdzi domek w Krakowie? Dziewczyny się nie odzywają a pisalam na PW prosbe o sprawdzenie domku:-( Quote
xxxx52 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Moze przygotowuja sie i pieska do adopcji:roll: Quote
wanda szostek Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Pianka napisał(a):Dziewczyny się nie odzywają a pisalam na PW prosbe o sprawdzenie domku:-( Pisałaś do Pati? Napisz do niej jeszcze raz. Quote
Pianka Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 wanda szostek napisał(a):Pisałaś do Pati? Napisz do niej jeszcze raz. Jaka pati? Ta co dalmatami sie zajmuje? Innej w spisie uzytkowników nie umiem znaleźc, napisałam do paru innych ale..... mam chyba lepszy dla niego dom. Pamiętacie co pisałam o osobie, która chciałby go na tymczas itp? przemyślała sprawe i chce go adoptować. Nie chce kopiowac treści maila, bo jednak nie wiem czy ona by sobie zyczyła żeby jej korespondecja latała po necie, ale wydaje się bardzo fajną osobą. Mieszka we Wrocławiu co robimy? Quote
Recommended Posts