Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorka to sunia, która jakiś czas temu została wzięta z 7 szczeniakami z pewnego śląskiego schroniska. Trafiła do DT, jednak z przyczyn niezaleznych osoba, która ją wzięla nie moze podołąć opiekowaniu się taką gromadką psiaków, czego nie było w planie, ale moze zacznę mniej chaotycznie...

Osoba któa wzięła sunie i maluchy ma problemy z ciążą i chorych rodziców (co niestety dopiero teraz wyszło na jaw), ale myślę, ze to nie miejsce i czas na to, żeby teraz o tym rozprawiać.
Może troszkę op samych pieskach - szczeniaki mają 7 tygodni, są 2 pieski i 2 suczki o imionach tymczasowych: Bakuś, Borys, Shila i Shayen. Z 7 maluchów 3 znalazły już nowe domki, niestety te nadal czekają... :(
Wszystkie psiaki są brązowe z ciemniejszymi lub jaśniejszymi wstawkami (grzbiety wszystkie szczeniaki mają ciemniejsze, a niektóre maluchy dodatkowo maja białe łapki lub krawatki)! Niektóre pieski nie maja ogonków, gdyż mamusia pomyliła je z pępowinami. Maluchy mają 7 tygodni! PIESKI SĄ ODROBACZONEI POSIADAJĄ KSIĄŻECZKI ZDROWIA!

Jesteśmy w sytuacji podbramkowej, bo jak to zwykle bywa, jak coś się zaczyna psuć to na całego - nieszcześcia chodzą parami... Większości z zaistniałej sytuacji po prostu nie przewidziałyśmy np. Dorka (mama maluchow) ma podejrzenie ropomacicza - dokładnie beziemy to wiedzieć na dniach, bo czekamy na USG...

PIESKI BĘDĄ DOŚC DUŻE, WIELKOŚCI ‘ ZA KOLANA’.

My już same nie wiemy co robić... :(

Szukamy dla nich ciepłych domków, prosimy o rozgłaszanie psiaków gdzie tylko się da, oraz o wszelką pomoc jaką ktoś jest w stanie zaproponować...

Na zdjęciu przedstawiam na pierwszym planie Shayen, a na drugim Bakusia ;)
Szukamy dla nich domu i serdecznie prsimy o wspracie...

Wiecej o Dorce i szczeniakach można przeczytac tutaj --> http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=96621

------------------------------------

Domku szuka tylko Doris

• Replies 738
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluchy są oghłoszone na allegro, animali i w internetowym wydaniu super expresu (serdecznie dziekuję madziamn za pomoc w ogłaszaniu ;))

Posted

[quote name='madzia828']Mysia ma racje, Bounty masz więcej fotek maluchów przydaja sie do ogłoszeń ja też moge pomóc w ogłoszeniach do kogo mam podać kontakt:roll:[/quote]

i Dorki fotki też by się przydały ;)

Posted

Mam zdjecia maluchów, ale tylko tych 2 - w zasadzie one i tak są takie same xD Dorki zdjecia sa na starym wątku, nowych nie posiadam, ale może zrobie jak pojedziemy na USG ;)

Wstawie niestety dopiero w środę, bo teraz nie dam rady - ostatnie 3 dni do wystawiania ocen w szkole :/

Posted

gg: 3949314
mail: aguska222@autograf.pl
telefon: 600-044-591 (informacyjny), lub żeby sie umówić na konkretny termin (dla os. zdecydowanych) to dzwonić na inny numer, ale podam jutro bo mi fon padł ;P

Prosze na wszelkich ogłoszeniach zaznaczać, że psy do oddania TYLKO na umowę adopcyjną i za symboliczną złotówkę, zeby zdrowe rosły ;)

Posted

Zdjęcia Dorki O Ile Dobrze Pamiętam W Tym Zamieszaniu Były Na Starym Wątku U Dzekusia. acha jeszcze pytanko jaka duża jest dorka?? chodzi o wzrost dziewczyna z dogo pisała mi ze szuka suni ale małej.

Posted

Dora jest do kolan ;)

Bounty czy ludzie wczoraj byli i zebrali jakiegoś?

Taaak byli, wzięli mojego chudziutkiego Brutuska vel Boryska - najbardziej boksiowatego, nie pisałam dlatego, że w dalszym ciągu sa 4 maluchy, gdyż wczoraj jedna osoba która była pewna nam zrezygnowała, ale w zamian za Barjego do nowego (innego) domku trafił Brutusek - moja kochana mordeczka ;) Oczywiście na umowe adopcyjną ;)

Posted

Hah zawsze jak zaczynamy się cieszyć to się pierniczy wszystko :/ Właśnie dzwoniłam do Ani - Brutus wraca (alergia dzicka)... Wetka która miała wziaść malucha tez nie weźmie (dzisiaj miała wziąść, Ania podeszła i się okazało, że nie weźmie), bo podobno twierdzi, że Dorka miała maluchy z przynajmniej o połowę mniejszym od siebie psem i będa małe - ja już nie wiem komu wierzyć, bo poprzednia wetka mówiła, ze beda duuże, ale w zasadzie jak je ostatnio zobaczyłam po przewrie to tez pomyślałam, ze łapki mają chudziutkie i beda mniejsze niż sie spodziewałyśmy...
Tak wiec maluchów jest na chwilę teraźnieszją 6 :/

Posted

Przed chwiką byłą u mnie Ania, dzisiaj dzwonili do mnie panstwo w sprawie pieska, przekierowałam ich do Ani (numer na ogłoszenia gdy ktoś jest zdecydowany 511-874-386) i okazło się, ze to jej sąsiedzi, którzy wzięłli ogłoszenie z przychodni ;) Jeden maluszek trafił do domku :)
Czyli psiaków na chwile teraźniesza jest 5...