Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hanah, bannerek masz, ale niepodlinkowany. Skopiuj link do Amelki, wejdz w "edytuj podpis", kliknij na bannerek prawym, a potem kliknij w "glob" i podlinkuj tym, co skopiowalas.

Napisze do AFN

Posted

Koniecznie trzeba podac ta surowicę!!! Bo to jest koszt 24 zł, a leczenie to będzie kilkaset. Nie mówiąc o tym, że nie ma co udawać, surowica może ocalić psiaka i nie zachoruje, albo przejdzie leciutko, a jak zachoruje bez- to albo umrze, albo bedzie miła powikłania. Nie stać Was na to. chyba, że to będzie taka forma selekcji...

Maty- koniecznie!!!!

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Koniecznie trzeba podac ta surowicę!!! Bo to jest koszt 24 zł, a leczenie to będzie kilkaset. Nie mówiąc o tym, że nie ma co udawać, surowica może ocalić psiaka i nie zachoruje, albo przejdzie leciutko, a jak zachoruje bez- to albo umrze, albo bedzie miła powikłania. Nie stać Was na to. chyba, że to będzie taka forma selekcji...

Maty- koniecznie!!!!

Nas nie stać na nic. ja jestem zalezna od rodziców (więcejj dołozyć do zwierzat w stanie nie jestem...) a Hania w tej chwili nie ma. Decyzja czy surowica czy szczepienie zależy od weta schronu i placowki pod ktora schron podlega...my mozemy starac sie ich przekonac lub zbierac fundusze i miec nadzieje ze sie uda

Posted

Nie mam czasu pisać ale podaje swój telefon. Mogę podać dla DT wszystkie leki którymi był leczony u mnie Glutek z Ostrowii chory na nosówkę (wyzdrowiał). Ściskam i mocno trzymam kciuki dla DT który sie zlitował nad biedakami
Agnieszka 508089603

Posted

baffi2 napisał(a):
bidulka:placz:
dużo jeszcze potrzeba pieniędzy na jej leczenie?

Potzreba grubych kilku tysięcy złotych, zeby dac szanse wszytskim psom :placz:

Posted

Właśnie weszłam. Sytuacja jest następująca.
Zabraąłm dzisiaj Tasmana i Amelkę. Kupiłam cocarboksylosum, oba to dostały, dostały też dexafort, dostały tez witaminy B2, B6, B12 i wit. A+E.
Nie mogę sie dodzwonić do lekarza prowadzącego schronisko, zeby o ymz nim porozmawiac. Ale postaram sie dzwonic dalej

Teraz co do domku tymczasowego - Pani , która mogłaby je przetrzymać ma 7 swoich psów i nie wszystkie szczepione i po prostu obawia się zostawić u siebie. Zatem ja nie wiem co robić. Bo moze powinnam odwieźć je do schroniska, tam są w gabinecie lekarskim odizolowane i zawsze ktoś jest.

I po prostu tam podawać im te leki.

Co mam robić?

Posted

Właśnie znalazłam ten wątek, Hanah trzymaj się wiem jak musi ci być ciężko. Sama byłam na wolontariacie w schronisku kiedy wybuchła epidemia nosówki, i mimo że wszystkie psy z tamtąd są szczepione przeciwko chorobom zakaźnym straciliśmy wtedy wiele psów, szczególnie szczeniaków (jeden odszedł w moim domu :-(). Ale nosówka to nie wyrok były psy wyleczone które znalazły nowy dom mimo że wydawało się że nie mają szans. Nawet jeśli pozostały im defekty ( np. ślepa sunia z padaczką). Zresztą mój pierwszy pies też przeszedł nosówke w wieku pięciu lat, miał wszystkie 3 postacie (oddechowa, jelitowa, nerwowa) a wyszedł z tego i dożył wieku 15 lat :cool3:

Posted

fona napisał(a):
Agus, dziekujemy pieknie

a czy mozemy prosic o aukcje cegielkowa na allegro pod AFN? Czy to do Tweety pytanie?

podeślijcie tekst i zdjęcia do Tweety. Rozmawiałyśmy przed chwilą i nie ma problemu...wystawimy aukcje z konta fundacji.

Jako AFN oczywiście wesprzemy też zbiórkę wkładem finansowym (fona zaraz zadzwonię).

Posted

Rozmawialam z Hania, Amelka nie wstaje...

musimy sprobowac uratowac te psy. zebrac pieniadze, kupic surowice i ja podac

pierwsze i drugie paradoksalnie jest dla mnie pewniejsze niz ostatni warunek

mam nadzieje, ze watek czyta kierownik schroniska i weterynarz majacy podpisana umowe ze schroniskiem

ze Państwo docenia zaangazowanie tylu osob i pozwola nam pomoc tym zwierzetom

potrzebna jest Panstwa wspolpraca

mam nadzieje, ze schronisko nie pojdzie po linii najmniejszego oporu i po prostu uspi te psy, ze lekarz bedzie przyjezdzal i podawal surowice, ktora kupimy

oraz ze wladze miasta / zarzadca schroniska stana na wysokosci zadania

Posted

Dobranoc Amelko kochana.
Licze , że Ci się uda sunieczko.

Wiecie co ona robi jak przychodze.

Uśmiecha się oczkami i proboje merdać ogonkiem. Serce mi peka:-(

Posted

Ja nie pomogę, mi zawsze ktoś robi bannerki.

Nawet jeżeli nie wstaje to jeszcze nic. Jeszcze ciągle walczy. Czasami jest źle a potem następuje przesilenie... o to się modlę dla Amelki.

Posted

Nie dopuszczam do siebie mysli, ze Amelka moze nie przeżyc ! Gdyby tak sie stalo bylaby to klęska dla nas wszystkich, ! Syzyfowa Praca ! gdzie wet schroniskowy?, pewnie schowal glowe w piasek i czeka na koniec sprawy. Szlag mnie trafia , bo wlasciecielem /prawnym/ bezdomnych zwierzat jest miasto a ono nie widzi tragizmu sytuacji.

Posted

zaraz ide do schroniska.
W poniedziałek spotkam się weterynarzem schroniskowym, wczoraj mi sie nie udało z nim skontaktować.

W poniedziałek też zostaną powiadomione odpowiednie służby miejskie o nosówce i o tym, aby tych zwierząt nie usypiać , poniewą zmnóstwo ludzi jest zaangażowanych w te sprawe i leczymy Amelke i Tasmana, a na surowice zbieramy pieniążki i choćby partiami będziemy ją zamawiać.
Ja musiałam wstrzymać adopcję Łajki, bo przeciez nie mogę jej wydać ludziom do Poznania, zeby to się rozprzestrzeniło. Oczywiścnie nie jestem zadowolona, że sunia nadal tkwi w schronisku, a mogłaby byc w domku, ale jeszcze trochę będzie musiała poczekać. Dostanie surowiće w pierwszej kolejności, aby mogła opuścić schronisko.
Wszystkie sprawy urzędowe będę wiedziała jutro, więc musicie się wstzrymac i ja zresztą też. Póki co nie widziałm wczoraj u innych psów objawów. Ale dzisiaj jeszcze a Agta będziemy szukać.

Napiszę wieczorem co i jak.
Trzymajcie za nas ksciuki i módlcie się za Amelkę i Tasmana, choc on ma większe szanse.