agata-air Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 ja juz nie potrafie tu pisac...powiem tylko tyle, że bardzo mi przykro, że pomoc okazuje się zbędna i wszystko jest ok... Quote
nescca Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 dołują mnie banery ze zdjęciem Amelki. Ona była mi taka cholernie bliska....choć nigdy jej nie widziałam. Nie wiem co tam dalej będzie się działo. Mogą usypiać i twierdzić ,że mają do tego prawo. ALE TO BYŁBY MORD!!!! Jedyna nadzieja w dziewczynach.... Trzeba Im pomóc.... może ktoś ma pomysł jak to zrobić? PISZCIE!!!! Quote
baffi2 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 :-( No tak... najlepiej uśpić i pozbyć się kłopotu... :shake: Nie dając choćby najmniejszej szansy... :-( Quote
magdawi Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Hanah prosimy o wieści ze schronu. Co tam się dzieje? Czy pomoc finansowa może jeszcze coś zmienić w sytuacji tych psów? Quote
mysza 1 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 :placz::placz::placz:Załamałam się. Czy jest coś, co możemy zrobić dla pozostałych? Poza szukaniem domów, ale z tym największy kłopot.:-( Quote
agata-air Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 wstepnie .... nic nie wiadomo. Teraz musimy czekac. Quote
Hanah Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Dziewczyny nie było mnie kilka dni tutaj i widzę, ze wątek się dalej rozwija. Amelka I tasman odeszli, a tu nowe strony przybywają. Przytaczam wypowiedz z początku wątku: "Do sedna. Pewnie chcecie wiedzieć co jej jest. Ale to co napiszę to będa fakty i proszę aby ten wątek nie roszerzał się o insynuacje chorób i tego so się powinno zrobić a co nie." Jak widzicie ten wątek nie miał służyć dywagacjom. Widze, że jesteście oburzone sytuacją, ale powstrzymajcie swoje emocje. To niczemu dobremu nie służy. Mi, Agacie i innym osobom, które nam pomagają i z nami współpracują zależy wyłącznie na dobru zwierząt. Myślę, że i odpowiednim władzom też przyświeca ten sam cel. Rozwiązania sytuacji zachorowań na chorobę zakaźną psiaka w domu na pewno jest inne niż w dużych skupiskach zwierząt. Wiecie, że w hodowlach jak jest jeden chory osobnik, patrzy się na dobro ogółu. To samo i pewnie w przypadku schronisk. Amelka i Tasman byli nosicielami wirusa i dlatego została podjęta taka, a nie inna decyzja dla dobra ogółu. Nie chcę tu nikogo usprawiedliwiać, ani się mieszać w postępowania ale jest jak jest i czas się nie cofnie. Trzeba iść do przodu i zająć się następnymi zwierzakami w potrzebie. Tyle ile mogłyśmy, tyle zrobiłyśmy i nie ma co nad dywagować. Nam zależy na dalszej dobrej współpracy ze schroniskiem i wszelkim władzami mającymi tam kompetencje i wierzę , że wszystkim przyświeca wyłącznie dobry cel - pomocy i zapewnienia dobrych warunków dla bezpańskich zwierząt. Dlatego apeluje do Was - uspokójcie się i pamiętajcie, że ten watek z założenia nie miał służyć dywagacjom, dyskusjom, czy tego co sie powinno a co nie. Nie mogę Wam narzucić, tego co pisać a co nie, ale przemyślcie sobie i zastanówcie się czy to aby wszystko idzie w dobrym kierunku. Jeszcze raz przypominam ku czemu powstał ten wątek. Pamiętajcie o tym. Quote
basia0607 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Haniu , podejrzewam,że musisz tak napisać aby oczyscić atmosferę. Nikt nie lubi być krytykowany mimo , że jest winny ! proponuje zamknąć watek aby nie zaszkodzic Hani ktora ma ważną misje do spełnienia. Tak czy tak, ja swego zdania o sprawie nie zmieniam i za jakiś czas wybieram się w te strony zobaczyć to slawetne schronisko z izolatkami na czele ! Quote
nescca Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 ...myślę ,że najtrudniej jest teraz Hance. Musiała mieć powody aby tak napisać. Więc uszanujmy to o co prosi.....i kończmy ten wątek. Psom to życia nie zwróci a prawda jest jedna ,że zarówno władzom miasta jaki i innym zainteresowanym powinno zależeć na dobru zwierząt. Skoro Hania ma nadzieję ,że tak jest.... bądź posiada cień nadziei ,że tak może być ,to.... milczmy i obserwujmy co będzie się działo dalej. Może faktycznie "ktoś" wydając tę decyzję miał na myśli dobro innych psów. Miejmy nadzieję ,że tak było. Na prośbę Hani usuwam swoje wcześniejsze posty. Choć przyznam....robię to niechętnie. Quote
Hanah Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Brucio Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 MaYa,sliczne:-( Hanah,moze popros o przeniesienie watku do dzialu za TM:-( Jak zamkna watek,to on po jakims czasie zniknie:-( a tak przynajmniej jakis slad zostaje po Amelce i Tasmanku:-( Quote
basia0607 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Zaraz z Rybcia wyjeżdzamy do Krzyczek, trzymajcie kciuki za moje serce i nerwy ! Quote
magdawi Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Basiu trzymamy kciuki za Was i za te wszyskie umęczone istoty , które tam się znajdują. Quote
Hanah Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Jak tam w Krzyczkach? Może basia0607 rozpoczniesz wątek nowy. Ten idzie za TM Quote
przyjaciel Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Hanah a co z reszta, ktore byly chore? Czy one tez juz uspione? Przeciez wplacilismy pieniadze na ich leczenie! Ja wyglada wogole sprawa w schronisku, czy sie choroba rozprzestrzenia, czy bedzie dobrze? Quote
Hanah Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Rozliczenie wyślę na pw do każdej z osob , która wpłaciła pieniądze. Prosze o pw, kto ile wpłacił, bo nie ma nicków w przelewach. Quote
Hanah Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Nie mam informacji w sprawie innych psów. Quote
przyjaciel Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Ja przelalam tylko 30zl, ale nick byl podany. Zrob moze rozliczenie na watku. A czy ktos tam ostanio byl? Quote
agata-air Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 jak tylko bedziemy cos wiedzilay napiszemy:) schronisko jest zamkniete Quote
Edi100 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Bardzo mi przykro z powodu tych wszystkich nic nie winnych istnień... [*] Quote
Recommended Posts