Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dołują mnie banery ze zdjęciem Amelki. Ona była mi taka cholernie bliska....choć nigdy jej nie widziałam. Nie wiem co tam dalej będzie się działo. Mogą usypiać i twierdzić ,że mają do tego prawo. ALE TO BYŁBY MORD!!!!
Jedyna nadzieja w dziewczynach.... Trzeba Im pomóc.... może ktoś ma pomysł jak to zrobić? PISZCIE!!!!

Posted

Dziewczyny nie było mnie kilka dni tutaj i widzę, ze wątek się dalej rozwija.
Amelka I tasman odeszli, a tu nowe strony przybywają.

Przytaczam wypowiedz z początku wątku:

"Do sedna. Pewnie chcecie wiedzieć co jej jest. Ale to co napiszę to będa fakty i proszę aby ten wątek nie roszerzał się o insynuacje chorób i tego so się powinno zrobić a co nie."

Jak widzicie ten wątek nie miał służyć dywagacjom.

Widze, że jesteście oburzone sytuacją, ale powstrzymajcie swoje emocje.
To niczemu dobremu nie służy.

Mi, Agacie i innym osobom, które nam pomagają i z nami współpracują zależy wyłącznie na dobru zwierząt.
Myślę, że i odpowiednim władzom też przyświeca ten sam cel.

Rozwiązania sytuacji zachorowań na chorobę zakaźną psiaka w domu na pewno jest inne niż w dużych skupiskach zwierząt.
Wiecie, że w hodowlach jak jest jeden chory osobnik, patrzy się na dobro ogółu. To samo i pewnie w przypadku schronisk.

Amelka i Tasman byli nosicielami wirusa i dlatego została podjęta taka, a nie inna decyzja dla dobra ogółu.

Nie chcę tu nikogo usprawiedliwiać, ani się mieszać w postępowania ale jest jak jest i czas się nie cofnie.

Trzeba iść do przodu i zająć się następnymi zwierzakami w potrzebie.
Tyle ile mogłyśmy, tyle zrobiłyśmy i nie ma co nad dywagować.

Nam zależy na dalszej dobrej współpracy ze schroniskiem i wszelkim władzami mającymi tam kompetencje i wierzę , że wszystkim przyświeca wyłącznie dobry cel - pomocy i zapewnienia dobrych warunków dla bezpańskich zwierząt.

Dlatego apeluje do Was - uspokójcie się i pamiętajcie, że ten watek z założenia nie miał służyć dywagacjom, dyskusjom, czy tego co sie powinno a co nie.
Nie mogę Wam narzucić, tego co pisać a co nie, ale przemyślcie sobie i zastanówcie się czy to aby wszystko idzie w dobrym kierunku.

Jeszcze raz przypominam ku czemu powstał ten wątek.
Pamiętajcie o tym.

Posted

Haniu , podejrzewam,że musisz tak napisać aby oczyscić atmosferę. Nikt nie lubi być krytykowany mimo , że jest winny ! proponuje zamknąć watek aby nie zaszkodzic Hani ktora ma ważną misje do spełnienia.

Tak czy tak, ja swego zdania o sprawie nie zmieniam i za jakiś czas wybieram się w te strony zobaczyć to slawetne schronisko z izolatkami na czele !

Posted

...myślę ,że najtrudniej jest teraz Hance. Musiała mieć powody aby tak napisać. Więc uszanujmy to o co prosi.....i kończmy ten wątek. Psom to życia nie zwróci a prawda jest jedna ,że zarówno władzom miasta jaki i innym zainteresowanym powinno zależeć na dobru zwierząt. Skoro Hania ma nadzieję ,że tak jest.... bądź posiada cień nadziei ,że tak może być ,to.... milczmy i obserwujmy co będzie się działo dalej. Może faktycznie "ktoś" wydając tę decyzję miał na myśli dobro innych psów. Miejmy nadzieję ,że tak było. Na prośbę Hani usuwam swoje wcześniejsze posty. Choć przyznam....robię to niechętnie.

Posted

MaYa,sliczne:-(
Hanah,moze popros o przeniesienie watku do dzialu za TM:-( Jak zamkna watek,to on po jakims czasie zniknie:-( a tak przynajmniej jakis slad zostaje po Amelce i Tasmanku:-(

Posted

Hanah a co z reszta, ktore byly chore? Czy one tez juz uspione? Przeciez wplacilismy pieniadze na ich leczenie! Ja wyglada wogole sprawa w schronisku, czy sie choroba rozprzestrzenia, czy bedzie dobrze?