Neris Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Boże... ona była "moją" Amelką... śpij rusałko... i ty Tasmanie. Przecież one już nie zarażały!!!! Quote
_beatka_ Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 mialam nadzieję, że się uda je uratować:placz: spijcie spokojnie (*)(*)(*) Quote
basia0607 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Totalne skurwysyństwo !!! Schronisko jest po to aby zapewnić opiekę bezdomnym zwierzętom ! tutaj nie ma izolatek i zdrowe zwierzęta z premedytacją zostały narażone na chorobe.W ogole jak to schronisko do tej pory funkcjonowalo ? Co nadzór wet. wykazuje w porotokolach pokontrolnych ? Co sie dzieje jak do schoroniska trafia zwierzę z podejrzeniem wscieklizny ? Dużo tu można zarzucic , ale najwiekszym zarzutem jest brak uczucia dla zwierząt. Hani obiecano , że psy jeszcze będa pod obserwacja, ktos zlamal slowo, myśle , że bezduszny urzędas. Na pewno tez nikt nie podal psom surowicy, bedą nastepne przypadki i eutanazja. Szkoda , że Żyrardów nie jest terenem naszego dzialania bo szukalibysmy winnych zaniedbań w sądzie !!!! Haniu , czy w tym mieście wszyscy są tak bezduszni ? Wstydż się Żyrardowie !!!! Przepraszam za epitety ale zadrwiono ze wszystkich , ktorzy probowali ratować te psy . Quote
fona Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 basia0607 napisał(a):Totalne skurwysyństwo !!! Schronisko jest po to aby zapewnić opiekę bezdomnym zwierzętom ! tutaj nie ma izolatek i zdrowe zwierzęta z premedytacją zostały narażone na chorobe.W ogole jak to schronisko do tej pory funkcjonowalo ? Co nadzór wet. wykazuje w porotokolach pokontrolnych ? Co sie dzieje jak do schoroniska trafia zwierzę z podejrzeniem wscieklizny ? Dużo tu można zarzucic , ale najwiekszym zarzutem jest brak uczucia dla zwierząt. Hani obiecano , że psy jeszcze będa pod obserwacja, ktos zlamal slowo, myśle , że bezduszny urzędas. Na pewno tez nikt nie podal psom surowicy, bedą nastepne przypadki i eutanazja. Szkoda , że Zmigrod nie jest terenem naszego dzialania bo szukalibysmy winnych zaniedbań w sądzie !!!! Haniu , czy w tym mieście wszyscy są tak bezduszni ? Wstydż się Zmigrodzie !!!! Przepraszam za epitety ale zadrwiono ze wszystkich , ktorzy probowali ratować te psy . od razu czulam przekret, jak surowicy nie chcieli kupowac, pomoc fundacji im niepotrzebna a ze szczepionki kupia sami, nie wierze... zabija te zwierzeta i nie pozwola dziewczynom ich ratowac :placz: to jest ZYRARDOW Quote
wtatara Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 nie mam sił tegokomentować.Czy w Polsce będzie taka kontrola z prawdziwego zdarzenia nad schroniskami Quote
wiata Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Cholera :-( , nie zdążyłam, a jutro miałam robić mój pierwszy w życiu bazarek właśnie dla Was psinki. Nie rozumiem... to okropne... [`][`] Quote
basia0607 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Widzialam takie dokumenty pokontrolne. Pisane przy biórku, wszystko zgodne z przepisami ! W Zmigrodzie jak widać też wszystko zgodne z przepisami . Cala Polska rzeczywistość , tylko , ze ktoś za to odpowiada i bierze wynagrodzenie. Quote
figa33 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Hanah , agata-air , trzymajcie się...:shake: A bazarki na pewno się przydadzą , Hanah ma niejedną bidę na utrzymaniu. basia0607 schronisko jest w ŻYRARDOWIE Quote
ARKA Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 basia0607 napisał(a):Totalne skurwysyństwo !!! Schronisko jest po to aby zapewnić opiekę bezdomnym zwierzętom ! tutaj nie ma izolatek i zdrowe zwierzęta z premedytacją zostały narażone na chorobe.W ogole jak to schronisko do tej pory funkcjonowalo ? Co nadzór wet. wykazuje w porotokolach pokontrolnych ? Co sie dzieje jak do schoroniska trafia zwierzę z podejrzeniem wscieklizny ? Dużo tu można zarzucic , ale najwiekszym zarzutem jest brak uczucia dla zwierząt. Hani obiecano , że psy jeszcze będa pod obserwacja, ktos zlamal slowo, myśle , że bezduszny urzędas. Na pewno tez nikt nie podal psom surowicy, bedą nastepne przypadki i eutanazja. Szkoda , że Zmigrod nie jest terenem naszego dzialania bo szukalibysmy winnych zaniedbań w sądzie !!!! Haniu , czy w tym mieście wszyscy są tak bezduszni ? Wstydż się Zmigrodzie !!!! Przepraszam za epitety ale zadrwiono ze wszystkich , ktorzy probowali ratować te psy . Basia, inspekcja ma nadzor nad schroniskami i obowiazek zawalczania chrob zakaznych. Mozna sie bylo domyslec, ze tak zrobi, swoj tylek kryje. Kazdy pies z obiawami bedzie uspiony!!:placz: Tak jak kury z ptasia grypa cale hodowle usmiercaja!! To schronisko nie ma racji bytu i powiatowy chyba chcial je zlikwidowac ale nie ma gdzie byc nowe. To maciupenki teren, moze nawet nie ma 1000m2,nie spelnia norm 150 od zabudowan. Tylko dlaczego, w takich warunkach nie NAKAZAL szczepien psow na wejsciu!! Te psy, maja szanse na leczenie, ktore beda zabrane na zewnatrz, do leczenia.............. Quote
fona Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 "Tylko dlaczego, w takich warunkach nie NAKAZAL szczepien psow na wejsciu!!" bo mu to bardzo na reke, ze teraz wybije pol schroniska Quote
basia0607 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Tak juz poprawiam. Pisze z Edii z Zmigrodu i pomylilam miasta ! Quote
Edi100 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Hanah napisał(a):Amelka i Tasman zostały dzisiaj uśpione wg wytycznych powiatowego. Mimo wczorajszej ustnej obietnicy, ze tak sie nie stanie. Powiatowy, bezduszna kreaturo! Chce mi się płakać:placz::placz::placz: Pewnie innym psiakom tez nie dadzą szansy....:placz: Quote
magdawi Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Bardzo mi przykro. Kilka dni temu trafiłam na ten wątek i miałam nadzieję, że jednak Amelka z Tasmanem pokonają chorobę.Dlaczego tak się dzieje -nie mają domu , pełnej miski i jeszcze do tego brak szczepień.Dziewczyny trzymajcie się, chociaż na odległość to jednak jesteśmy z Wami. Od niedawna jestem na dogo i to co przeczytałam do tej pory na niektórych wątkach uświadomiło mi jak mało wiedziałam o realiach polskich schronisk. Nie jest to budujące. Czy jest chociaż cień szansy na to , że jednak reszta psów będzie leczona? Ile psów macie w schronie? Quote
ARKA Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 magdawi napisał(a):Od niedawna jestem na dogo i to co przeczytałam do tej pory na niektórych wątkach uświadomiło mi jak mało wiedziałam o realiach polskich schronisk. Nie jest to budujące. Witaj prawie sąsiadko-chociaz to nie wesoly wątek. A wiesz do jakiego schroniska trafiają psy z Radziejowic?:placz: Quote
Marka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 :shake: no niestety - większość polskich schronisk to wcale nie "schronienie" dla skrzywdzonych zwierząt... taki kraj, choć pewnie są gorsze... ale ciężko się żyje z taką świadomością... :sad: Quote
LittleMy Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 o matko :placz: czemu sie los choc troche do nich nie usmiechnal? przeciez zasluzyly.......... Quote
Brucio Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 tez mialam nadzieje, ze psiakom sie uda:-( niestety jakis kretyn zabral im szanse:shake: Po cholere obiecywali ze nie uspia... Quote
fona Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Tez mu tego zycze. Najbardziej sie boje, ze teraz bedzie czystka "pod pretekstem". Quote
LittleMy Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 trzeba do gazet napisac! Fona, a Ty mozesz kogos z Mojego Psa tym zainteresowac? Quote
Aga_Mazury Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Przykro mi bardzo....tym bardziej, że można było pomóc przynajmniej finansowo, ale nie wiem dlaczego schronisko nie chciało pomocy :( Amelko, Tasmanie...inne te których nie znamy <*> boli... Quote
Recommended Posts