Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Totalne skurwysyństwo !!! Schronisko jest po to aby zapewnić opiekę bezdomnym zwierzętom ! tutaj nie ma izolatek i zdrowe zwierzęta z premedytacją zostały narażone na chorobe.W ogole jak to schronisko do tej pory funkcjonowalo ? Co nadzór wet. wykazuje w porotokolach pokontrolnych ? Co sie dzieje jak do schoroniska trafia zwierzę z podejrzeniem wscieklizny ? Dużo tu można zarzucic , ale najwiekszym zarzutem jest brak uczucia dla zwierząt. Hani obiecano , że psy jeszcze będa pod obserwacja, ktos zlamal slowo, myśle , że bezduszny urzędas. Na pewno tez nikt nie podal psom surowicy, bedą nastepne przypadki i eutanazja.
Szkoda , że Żyrardów nie jest terenem naszego dzialania bo szukalibysmy winnych zaniedbań w sądzie !!!!
Haniu , czy w tym mieście wszyscy są tak bezduszni ?
Wstydż się Żyrardowie !!!!
Przepraszam za epitety ale zadrwiono ze wszystkich , ktorzy probowali ratować te psy .

Posted

basia0607 napisał(a):
Totalne skurwysyństwo !!! Schronisko jest po to aby zapewnić opiekę bezdomnym zwierzętom ! tutaj nie ma izolatek i zdrowe zwierzęta z premedytacją zostały narażone na chorobe.W ogole jak to schronisko do tej pory funkcjonowalo ? Co nadzór wet. wykazuje w porotokolach pokontrolnych ? Co sie dzieje jak do schoroniska trafia zwierzę z podejrzeniem wscieklizny ? Dużo tu można zarzucic , ale najwiekszym zarzutem jest brak uczucia dla zwierząt. Hani obiecano , że psy jeszcze będa pod obserwacja, ktos zlamal slowo, myśle , że bezduszny urzędas. Na pewno tez nikt nie podal psom surowicy, bedą nastepne przypadki i eutanazja.
Szkoda , że Zmigrod nie jest terenem naszego dzialania bo szukalibysmy winnych zaniedbań w sądzie !!!!
Wstydż się Zmigrodzie !!!!
Przepraszam za epitety ale zadrwiono ze wszystkich , ktorzy probowali ratować te psy .

od razu czulam przekret, jak surowicy nie chcieli kupowac, pomoc fundacji im niepotrzebna

a ze szczepionki kupia sami, nie wierze...
zabija te zwierzeta i nie pozwola dziewczynom ich ratowac :placz:
to jest ZYRARDOW

Posted

Widzialam takie dokumenty pokontrolne. Pisane przy biórku, wszystko zgodne z przepisami ! W Zmigrodzie jak widać też wszystko zgodne z przepisami . Cala Polska rzeczywistość , tylko , ze ktoś za to odpowiada i bierze wynagrodzenie.

Posted

Hanah , agata-air , trzymajcie się...:shake:

A bazarki na pewno się przydadzą , Hanah ma niejedną bidę na utrzymaniu.

basia0607 schronisko jest w ŻYRARDOWIE

Posted

basia0607 napisał(a):
Szkoda , że Zmigrod nie jest terenem naszego dzialania bo szukalibysmy winnych zaniedbań w sądzie !!!!
Wstydż się Zmigrodzie !!!!

Basia, inspekcja ma nadzor nad schroniskami i obowiazek zawalczania chrob zakaznych. Mozna sie bylo domyslec, ze tak zrobi, swoj tylek kryje. Kazdy pies z obiawami bedzie uspiony!!:placz:
Tak jak kury z ptasia grypa cale hodowle usmiercaja!!

To schronisko nie ma racji bytu i powiatowy chyba chcial je zlikwidowac ale nie ma gdzie byc nowe. To maciupenki teren, moze nawet nie ma 1000m2,nie spelnia norm 150 od zabudowan.
Tylko dlaczego, w takich warunkach nie NAKAZAL szczepien psow na wejsciu!!
Te psy, maja szanse na leczenie, ktore beda zabrane na zewnatrz, do leczenia..............

Posted

Hanah napisał(a):
Amelka i Tasman zostały dzisiaj uśpione wg wytycznych powiatowego. Mimo wczorajszej ustnej obietnicy, ze tak sie nie stanie.

Powiatowy, bezduszna kreaturo!
Chce mi się płakać:placz::placz::placz:

• Pewnie innym psiakom tez nie dadzą szansy....:placz:

• Posted

Bardzo mi przykro. Kilka dni temu trafiłam na ten wątek i miałam nadzieję, że jednak Amelka z Tasmanem pokonają chorobę.Dlaczego tak się dzieje -nie mają domu , pełnej miski i jeszcze do tego brak szczepień.Dziewczyny trzymajcie się, chociaż na odległość to jednak jesteśmy z Wami. Od niedawna jestem na dogo i to co przeczytałam do tej pory na niektórych wątkach uświadomiło mi jak mało wiedziałam o realiach polskich schronisk. Nie jest to budujące. Czy jest chociaż cień szansy na to , że jednak reszta psów będzie leczona? Ile psów macie w schronie?

Posted

magdawi napisał(a):
    Od niedawna jestem na dogo i to co przeczytałam do tej pory na niektórych wątkach uświadomiło mi jak mało wiedziałam o realiach polskich schronisk. Nie jest to budujące.

Witaj prawie sąsiadko-chociaz to nie wesoly wątek. A wiesz do jakiego schroniska trafiają psy z Radziejowic?:placz:

Posted

:shake:
    no niestety - większość polskich schronisk to wcale nie "schronienie" dla skrzywdzonych zwierząt...
    taki kraj, choć pewnie są gorsze... ale ciężko się żyje z taką świadomością... :sad:

Posted

Przykro mi bardzo....tym bardziej, że można było pomóc przynajmniej finansowo, ale nie wiem dlaczego schronisko nie chciało pomocy :(

Amelko, Tasmanie...inne te których nie znamy <*> boli...