Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli się rozwija , niestety

Hanah pisze o rzeczach przekazanych do schroniska.
Co oprócz KASY jest potrzebne?
Może ktoś ma do przekazania jakieś rzeczy ,koce ,leki , rękawiczki , nie wiem co jest potrzebne w takiej sytuacji?

Posted

Układ nerwowy ma zdolności regeneracji, tworzenia innych połączeń itp. Witamina b nie jest aż taka droga. Na SGGW dawaliby wit. b i cocarboxylasum tak jak Wy możecie.

Nie bójcie się.

Strach jest zły.

Trzymam kciuki i kibicuję.

Posted

....jakaś prywatna klinika? Sama nie wiem.Najgorsza jest bezradność. Jutro prześlę jakieś pieniążki ,ale pewnie nie wielkie, bo...po świętach...i tyle opłat w styczniu... Boże...co robić? Ciekawa jestem jak psiaki czuły sie wieczorem... Trzymajcie się cioteczki .... Jestem z Wami...

Posted

Polo był w takim stanie, że leżał i drżał. Lekarze sugerowali eutanazję. Nie zgodziliśmy się dając mu jeszcze jeden dzień szansy. I w ciągu jednego dnia Polo podniósł głowę...

Do mnie trafił zataczając się i nie mogąc za bardzo chodzić

Obejrzyjcie filmiki jakie wstawiłam.

Wet mówi, że zarażają tylko kiedy "smarkają" i kaszlą- wirus jest w tych wydzielinach.

Posted

Kochani dogomaniacy pomóżmy tym biednym psiakom i opiekunom , to jest tragedia , nie dość ,że bezdomne to jeszcze ta straszna choroba..:-(
Każdy grosz na wagę złota.

Ubrania jednorazowe potrzebne , ma ktoś możliwości?

a dogo znowu wariuje...

Posted

Potrzebne rzeczy- możemy wejść do schronu tylko w jednorazowym ubraniu ochronnym, koce itp. zawsze są potrzebne.

Neris to jest wspaniałe, że Polo żyje i ja bym bardzo chciała żeby moim się udało.
Sama wiesz ile kosztowało leczenie Pola a my kasy nie mamy- zreszta tą kwote trzeba razy 3 (tasmana, amelka, trzeci w objawami neurologicznymi).
A wybaczcie ale nie podejme decyzji które ratować: Tasmana bo jest w najlepszym stanie?? Amelke bo ładna?? a trzeci to nie, bo jest od Amelki i Tasmana starszy?? jakie przyjąć kryteria?? Ile czekać na dzień gdy podniosą głowe??
Ja marze o tym by nie mieć takich dylematów, też chce napisać ratować...
Polo żyje bo go zabrałaś, Amelki nikt nie chce zabrać, nikt nie chce lub nie może podjąć tej odpowiedzialności

Posted

Tak Amelka nie ma w schronisku szansy , Tajson też ! Zwracam się do ludzi z okolic , ulitujcie się zabierzcie psy do domu, chociaż Amelkę bo z nią najgorzej ! Czy naprawdę na dogo nie znajdzie żadna osoba ? Ona jeszcze żyje !!!!

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Co z allegro cegiełkowym?
Czy ktoś wysyłał zdjęcia i tekst do Tweety czy zrezygnowaliście?

Aga, schron ma kupić szczepionki dla wszytskich psów. Czekalam do poniedzialku z mailem do Tweety, bo nei wiedzialam, jakie decyzje podejmie kierowniczka schroniska. jezeli nie zadzwonila do Cienie i nie prosila o pomoc, to nie wiem, czy mozemy zrobic te aukcje, choleraaa jasna...

Posted

.. też się martwię czy doszedł przelew, bo miał być w czasie rzeczywistym, jeżeli nie, będę interweniować, tak czy owak dojść musi.
Wiem, że to niewiele, ale jestem z wami, z całych sił trzymam kciuki, wierzę że wszystkie zwierzaki pokonają chorobę, bo wy jesteście przy nich.

Posted

doszły dzisiaj dopiero jakies przelewy.
Zaraz wychodze to sprawdze potem co doszło i ile.Mniej więcej wiem kto ile wysłał.

Przelew moze isc do 48 godzin w dniach roboczych, wiec sie nie stresujcie.
Dzisiaj dostałam jakies, sprawdze potem dokładnie.