Hanah Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 AKTUALIZACJA OD STR. 10 - dalsze strony dot. wszystkich psów ze schroniska. Hanah i Agata-air. Amelka Tasman Quote
Edi100 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Matko jedyna:placz: Czy On ma te oczka? Ratunku!!!!!! Chyba okulista na cito! Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Sunia jest cała biała z ciemnym pyszczkiem. Na ciele plecach ma 2 małe czarna kropeczki. Sunia jest bardzo szczupła, czego na zdjęciach nie widać. Oczy widać w jakim stanie, sunie przez nie nic nie widzi, chwieje sie na nóżkach, wiecznie przednie łapki pchając do oczu. Dom natychmiast. Suczka jest nieduża, między łydkę a kolano, drobna i bardzo grzeczna Wczoraj przemyłam jej oczy świetlikiem i zapuściłam gentamycyny, zostawiłam herbatke ze świetlika i krople i waciki w schronisku, żeby pracownicy przemywali jej oczy. Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Ma oczka, takie malutkie czarne oczka ma. Wczoraj je dostrzegłam, ale na chwile od razu zachodzą ta wydzieliną. Potrzebujemy pieniędzy na lekarza i ew. dalsze leczenie Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Do weta trzeba bedzie ją zawieźć, żeby czyms specjalistycznym w oczka zajrzał, bo to raczej nie jest zwykłe zapalenie spojówek, niestety Quote
gamoń Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 To raczej zapalenie rogówki i jest to niebezpieczna choroba .W schronie jej nie wylecza .Trzeba utrzymywac czystosc i leczyc stosujac rózne krople. Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 nie chce nic gdybać, ale nie mam złudnych nadziei, ze gentamycyna pomoze. Na pewno nie zaszkodzi, ale cudów nie zdziała bo tak jak mówie, to raczej nie zapalenie spojówek. Diagnoza będzie jak sunia pójdzie na badanie.Ale leczenie warunkach schroniskowych będzie niezwykle trudne. Sunia jest w boksie z 3 innymi psami. Wczoraj tak sie we mnie wtuliła, ze nie ruszyła głową prze jakies 40 minut z moich kolan i serce pęka jak musiałm ją zostawić. Quote
fona Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 no ta ropa wyglada zle rzeczywiscie, ale lepiej doraznie genta niz nic Quote
Edi100 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Jest szansa żeby zabrac ją do weta? Jaki to koszt? Dołoże grosiki. Inne ciotki pewnie też. Matko, żeby nie oslepła od tego:( Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 chce ją zabrać w tym tygodniu Gdyby ktoś wyraził chęc to konto prześlę na pw. Quote
Edi100 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Hanah napisał(a):chce ją zabrać w tym tygodniu Gdyby ktoś wyraził chęc to konto prześlę na pw. Przeslij mi proszę, wpłace ile będę mogła Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Bardzo dziękuje Edi za pomoc. Sunia w tym tygodniu pójdzie na badanie Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Kochani zaprasazam na allegro, wystawiłam kilka rzeczy dla suni oczki i suni ślepki i misia niechódka. Mój nick na allegro Hannah2006 Quote
Esia Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 ja też dołożę grosik, podaj tylko numer konta może zmień tytuł wątku, bo pusto tu strasznie a suni trzeba koniecznie pomóc !! Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 nie moge niestety szukam dla niej tymczasu. Chyba ze buda ocieplana na działce, ale wtedy potrzebuje kase na paliwo i bez sensu bo tez buda i sama by siedziała i jeszczekoszty. A do domu to nie mam do kogo na razie Quote
Esia Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Hanah dzięki za PW. Przelałam jakiś grosik, niestety niewiele, ale może się przyda - jutro powinny być na koncie. Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Wszystko się przyda, kazdy najmniejszy grosik. Zrobiłam też aukcje na allegro , zapraszam. Mój nic Hannah2006 Porozsyłajcie do znajomych , może coś kupią Quote
bumerang Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Poszło - pod koniec m-ca też coś prześlę:loveu: Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Bardzo dziękuje za wpłaty:multi::multi::multi: Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Sunie bede nazywała Amelka. Hop do góry Amelko Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Amelko ,co te ciotki tak nie zaglądają do Ciebie. Szybko niech sie ruszy ten wątek. Biegusiem pomoc dla Amelki Quote
Recommended Posts