Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chandler']Z tego , co wiem piesek nie jest kastrowany.
Przepraszam, ale co to znaczy, że możesz go wysłać na działkę do męża...?

A tu jest pilny wątek ze sznaucerem z Twoich okolic:

http://www2.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105735&page=11

Jakbyś dokładnie czytała to byś zauważyła, że oprócz suczek mam również małego pieska i napisałam, że gdyby była taka konieczność jest taka opcja, że mogę go separować do męża. A działka to jest siedlisko z zabudowaniami, z centalnym w okolicach lasów gdzie z racji moich zwierząt musi ktoś być na stałe i mieszka tam mąż. Pufi nawet w tej chwili tam przebywa z suczkami , bo ja przyjechałam autobusem i jeszcze tam na kilka dni muszę wrócić

Mnie nie zależy na sznaucerze i na żadnym innym psie (jestem już dostatecznie zapsiona i na więcej mnie nie stać) Wątek tamten przejrzałam to mix i nie grozi mu w każdej chwili rozmnażalnia. Na wątku jestem od początku i cały czas czekałam, że znajdzie się ktoś kto pomoże. Ponieważ sprawa jest napięta wysunęłam delikatnie sugestię, że myślę nad tym czy mogłabym pomóc. Wszystko zależy od tego jaki to pies i co na to rodzina. Dopiero wczoraj odjechała od nas pitbulka, która była u córki na DT.

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wanda szostek napisał(a):
Jakbyś dokładnie czytała to byś zauważyła, że oprócz suczek mam również małego pieska i napisałam, że gdyby była taka konieczność jest taka opcja, że mogę go separować do męża. A działka to jest siedlisko z zabudowaniami, z centalnym w okolicach lasów gdzie z racji moich zwierząt musi ktoś być na stałe i mieszka tam mąż. Pufi nawet w tej chwili tam przebywa z suczkami , bo ja przyjechałam autobusem i jeszcze tam na kilka dni muszę wrócić

Mnie nie zależy na sznaucerze i na żadnym innym psie (jestem już dostatecznie zapsiona i na więcej mnie nie stać) Wątek tamten przejrzałam to mix i nie grozi mu w każdej chwili rozmnażalnia. Na wątku jestem od początku i cały czas czekałam, że znajdzie się ktoś kto pomoże. Ponieważ sprawa jest napięta wysunęłam delikatnie sugestię, że myślę nad tym czy mogłabym pomóc. Wszystko zależy od tego jaki to pies i co na to rodzina. Dopiero wczoraj odjechała od nas pitbulka, która była u córki na DT.

Dziękuję za odpowiedź odnośnie działki. Ja nie jestem w tym wątku od początku, ale Twój post przeczytałam dokładnie.
Sznupek jest jeszcze nadal w schronisku w Poznaniu. Jutro zobaczymy go i postaramy się zdobyć, jak najwięcej informacji. Tyle na razie mogę zrobić.

Natomiast odnośnie tego drugiego wątku - zrozumiałam, ze psiaczek może trafić do schroniska, jeżeli nie dostanie chociaż DT. To właśnie ze względu na tą działkę myślałam, że może możesz pomóc. Nie wiem, o co chodzi z tym, że to mix, ale to nieważne. Nie jestem długo na dogo i dostosuje się do Waszych (czyli osób z doświadczeniem) sugestii.

Posted

Chandler napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź odnośnie działki. Ja nie jestem w tym wątku od początku, ale Twój post przeczytałam dokładnie.
Sznupek jest jeszcze nadal w schronisku w Poznaniu. Jutro zobaczymy go i postaramy się zdobyć, jak najwięcej informacji. Tyle na razie mogę zrobić.

Natomiast odnośnie tego drugiego wątku - zrozumiałam, ze psiaczek może trafić do schroniska, jeżeli nie dostanie chociaż DT. To właśnie ze względu na tą działkę myślałam, że może możesz pomóc. Nie wiem, o co chodzi z tym, że to mix, ale to nieważne. Nie jestem długo na dogo i dostosuje się do Waszych (czyli osób z doświadczeniem) sugestii.

Po prostu mixa rozmnażacze nie potrzebują, a tego jak wypatrzą to złapią.

Posted

Mąż obrabia zdjęcia - mam nadzieję, że wyszły... A ja jedną ręką odbębniam na komputerze, to co muszę jeszcze dzisiaj terminowo zrobić :placz:, a drugą już prawie piszę o piesku... Jeszcze momencik...

Posted

Jestem...

Zacznę od tego, że Lu ( tak pisze niedzwiadek) odwiedził tylko mój mąż. Stwierdziliśmy, że ja mogę się przydać innym razem w sprawie schroniskowego pieska. Piszę więc pod dyktando męża.

Sznaucer średni. Oceniony przez weterynarza na podstawie stanu uzębienia na 2 lata. Znaleziony na początku listopada 2007 roku - błąkał się w okolicach Areny. Nie posiadał żadnych oznaczeń, obecnie ma schroniskowy tatuaż. Pies nie jest kastrowany. Ma aktualne wszystkie szczepienia. Nie chorował i nie choruje. Nikt się nim na razie specjalnie nie interesował.

Lu jest w klatce z dwoma samcami w wieku ok. 10 lat. W stosunku do starszych psów i podobnych do niego wzrostem zachowuje się poprawnie. Z psami młodymi, a przede wszystkim małymi wszczyna awantury. W ocenie pracowników schroniska - dobrze, gdyby trafił do domu bez innych psów. No, ale mieszka przecież w klatce z innymi pieskami, więc ze starszymi futrzakami, podobnego wzrostu, jak on - myślę, że dogadałby się...

Pies jest nieufny. Nie podchodzi chętnie do ludzi, choć na znanych mu pracowników schroniska reaguje pozytywnie - podchodzi do kraty z takim wyczekiwaniem. Na początku dał się pogłaskać (był raczej obojętny), ale później już nie podchodził. Jeżeli mój mąż odszedł od kraty na około 2 metry, wtedy do kraty podchodził. Bał się błysku flesza, odgłosu zamykanej puszeczki ze smaczkami - startował do ucieczki i uspakajał się widząc, że się nic nie dzieje. Właściwie cały czas w obecności mojego męża miał podkulony ogon i lekko przykurczony tył. Jeżeli szedł w głąb klatki, to nie był już taki skulony i podnosił ogon - czuł się pewniej... Nie wziął smakołyka - powąchał, ale nie wziął. Pochodził do miski z jedzeniem i próbował wyszukiwać w ryżu kawałków mięsa. Apetyt podobno ma dobry... Został określony jako dominant... Nie reaguje na zawołanie i wyciągnięte ręce - w odróżnieniu od jednego swojego kolegi (drugi w ogóle nie wyszedł z budy - pokazał tylko swój tył).
W tym tygodniu mój mąż idzie do niego jeszcze raz - prawdopodobnie w czwartek.
Na razie tyle - może jeszcze coś dopiszę, jak mąż przypomni sobie jeszcze jakieś szczegóły.

Gdyby nie ci rozmnażacze. o których piszecie, to powiedziałabym, że dobrze by było, gdyby od razu trafił do stałego domu. Szkoda, że nie jest wykastrowany...

Posted

xxxx52 napisał(a):
Poproscie wet.moze wykastruja.Gdyz ja otrzymalam pieska nie rasowego ,ale byl wykastrowany.
te biedaki nawet nie maja slomy w budach,a jest zima!!!!!!!!!!!!!

Ja bym nawet opłaciła tą kastrację... Tylko, co powiedzieć w schronisku...?

Posted

xxxx52 napisał(a):
moze w hodowli ,kojcu?:angryy:

też tak pomyślałam :-(

jest piękny!!! myślę, że on by się nadawał do kogoś kto zna sznupki i miał już średniaki - to na pewno tylko kwestia niedługiego czasu, żeby on się otworzył i zaufał - najważniejsze, że nie startował z zębami

to co? ogłaszać go?

Posted

Ja jestem za ogłaszaniem...

Czy on był w hodowli?... Został znaleziony w centrum miasta, to przecież młody i chyba zdrowy pies... Czemu mieli się go pozbywać? Natomiast prawie na bank był bity...

Posted

zobaczymy czy Wanda może go wziąć na tymczas - jak tak to ruszam z ogłoszeniami - on migiem powinien znaleźć dom, ale boję się cholernie bo taki śliczny dwulatek to kąsek dla sk****** :angryy:

Posted

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1006519_2_letni_sznaucer_sredni_szuka_domu.html

jakby ktoś miał ochotę wyróżnić ogłoszenie LU to:

Wyróżnienie ogłoszenia na 7 dni

Powiększenie wyróżnienia o 1 punkt
Wyślij SMS o treści G5 na numer 7136 koszt 1,22 zł (1 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie
Wpisz kod:
Powiększenie wyróżnienia o 3 punkty
Wyślij SMS o treści G0 na numer 7355 koszt 3,66 zł (3 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie
Wpisz kod:
Powiększenie wyróżnienia o 6 punktów
Wyślij SMS o treści G1 na numer 7636 koszt 7,32 zł (6 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie
Wpisz kod:
Powiększenie wyróżnienia o 9 punktów
Wyślij SMS o treści G3 na numer 7936 koszt 10,98 zł (9 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie
Wpisz kod:

tylko kod proszę tu wpisać, albo mi na pw bo to ja muszę wpisać w rubryczkę