wanda szostek Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='Chandler']Z tego , co wiem piesek nie jest kastrowany. Przepraszam, ale co to znaczy, że możesz go wysłać na działkę do męża...? A tu jest pilny wątek ze sznaucerem z Twoich okolic: http://www2.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105735&page=11 Jakbyś dokładnie czytała to byś zauważyła, że oprócz suczek mam również małego pieska i napisałam, że gdyby była taka konieczność jest taka opcja, że mogę go separować do męża. A działka to jest siedlisko z zabudowaniami, z centalnym w okolicach lasów gdzie z racji moich zwierząt musi ktoś być na stałe i mieszka tam mąż. Pufi nawet w tej chwili tam przebywa z suczkami , bo ja przyjechałam autobusem i jeszcze tam na kilka dni muszę wrócić Mnie nie zależy na sznaucerze i na żadnym innym psie (jestem już dostatecznie zapsiona i na więcej mnie nie stać) Wątek tamten przejrzałam to mix i nie grozi mu w każdej chwili rozmnażalnia. Na wątku jestem od początku i cały czas czekałam, że znajdzie się ktoś kto pomoże. Ponieważ sprawa jest napięta wysunęłam delikatnie sugestię, że myślę nad tym czy mogłabym pomóc. Wszystko zależy od tego jaki to pies i co na to rodzina. Dopiero wczoraj odjechała od nas pitbulka, która była u córki na DT. Quote
Chandler Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 wanda szostek napisał(a):Jakbyś dokładnie czytała to byś zauważyła, że oprócz suczek mam również małego pieska i napisałam, że gdyby była taka konieczność jest taka opcja, że mogę go separować do męża. A działka to jest siedlisko z zabudowaniami, z centalnym w okolicach lasów gdzie z racji moich zwierząt musi ktoś być na stałe i mieszka tam mąż. Pufi nawet w tej chwili tam przebywa z suczkami , bo ja przyjechałam autobusem i jeszcze tam na kilka dni muszę wrócić Mnie nie zależy na sznaucerze i na żadnym innym psie (jestem już dostatecznie zapsiona i na więcej mnie nie stać) Wątek tamten przejrzałam to mix i nie grozi mu w każdej chwili rozmnażalnia. Na wątku jestem od początku i cały czas czekałam, że znajdzie się ktoś kto pomoże. Ponieważ sprawa jest napięta wysunęłam delikatnie sugestię, że myślę nad tym czy mogłabym pomóc. Wszystko zależy od tego jaki to pies i co na to rodzina. Dopiero wczoraj odjechała od nas pitbulka, która była u córki na DT. Dziękuję za odpowiedź odnośnie działki. Ja nie jestem w tym wątku od początku, ale Twój post przeczytałam dokładnie. Sznupek jest jeszcze nadal w schronisku w Poznaniu. Jutro zobaczymy go i postaramy się zdobyć, jak najwięcej informacji. Tyle na razie mogę zrobić. Natomiast odnośnie tego drugiego wątku - zrozumiałam, ze psiaczek może trafić do schroniska, jeżeli nie dostanie chociaż DT. To właśnie ze względu na tą działkę myślałam, że może możesz pomóc. Nie wiem, o co chodzi z tym, że to mix, ale to nieważne. Nie jestem długo na dogo i dostosuje się do Waszych (czyli osób z doświadczeniem) sugestii. Quote
xxxx52 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 byloby wspaniale jak najszybciej pieska wyciagnac z tego schroniska Quote
Kasia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Od razu przepraszam za offa :oops: ale bardzo prosimy o pomoc w głosowaniu w Krakvecie na Greven i Jej zwierzyniec... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105760 Będziemy wdzięczni za oddane głosy. Liczymy na Was.:loveu: Quote
wanda szostek Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Chandler napisał(a):Dziękuję za odpowiedź odnośnie działki. Ja nie jestem w tym wątku od początku, ale Twój post przeczytałam dokładnie. Sznupek jest jeszcze nadal w schronisku w Poznaniu. Jutro zobaczymy go i postaramy się zdobyć, jak najwięcej informacji. Tyle na razie mogę zrobić. Natomiast odnośnie tego drugiego wątku - zrozumiałam, ze psiaczek może trafić do schroniska, jeżeli nie dostanie chociaż DT. To właśnie ze względu na tą działkę myślałam, że może możesz pomóc. Nie wiem, o co chodzi z tym, że to mix, ale to nieważne. Nie jestem długo na dogo i dostosuje się do Waszych (czyli osób z doświadczeniem) sugestii. Po prostu mixa rozmnażacze nie potrzebują, a tego jak wypatrzą to złapią. Quote
monita Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Jeśli jest możliwość DT dla niego, to trzeba ją wykorzystać. Tylko musimy pamiętać, że wykup tego psa, to koszty około 150 złotych :-o Quote
Chandler Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Już po odwiedzinach - są zdjęcia i informacje. Dzisiaj jeszcze je zamieszczę, ale trochę później... Quote
puzzle Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 chandler ale nas trzymasz w niepewnosci:cool3:, no ale nic cierpliwe czekamy, niemoge doczekac sie nowych fotek mojego kochanego LU:loveu: Quote
Chandler Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Mąż obrabia zdjęcia - mam nadzieję, że wyszły... A ja jedną ręką odbębniam na komputerze, to co muszę jeszcze dzisiaj terminowo zrobić :placz:, a drugą już prawie piszę o piesku... Jeszcze momencik... Quote
Chandler Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Jestem... Zacznę od tego, że Lu ( tak pisze niedzwiadek) odwiedził tylko mój mąż. Stwierdziliśmy, że ja mogę się przydać innym razem w sprawie schroniskowego pieska. Piszę więc pod dyktando męża. Sznaucer średni. Oceniony przez weterynarza na podstawie stanu uzębienia na 2 lata. Znaleziony na początku listopada 2007 roku - błąkał się w okolicach Areny. Nie posiadał żadnych oznaczeń, obecnie ma schroniskowy tatuaż. Pies nie jest kastrowany. Ma aktualne wszystkie szczepienia. Nie chorował i nie choruje. Nikt się nim na razie specjalnie nie interesował. Lu jest w klatce z dwoma samcami w wieku ok. 10 lat. W stosunku do starszych psów i podobnych do niego wzrostem zachowuje się poprawnie. Z psami młodymi, a przede wszystkim małymi wszczyna awantury. W ocenie pracowników schroniska - dobrze, gdyby trafił do domu bez innych psów. No, ale mieszka przecież w klatce z innymi pieskami, więc ze starszymi futrzakami, podobnego wzrostu, jak on - myślę, że dogadałby się... Pies jest nieufny. Nie podchodzi chętnie do ludzi, choć na znanych mu pracowników schroniska reaguje pozytywnie - podchodzi do kraty z takim wyczekiwaniem. Na początku dał się pogłaskać (był raczej obojętny), ale później już nie podchodził. Jeżeli mój mąż odszedł od kraty na około 2 metry, wtedy do kraty podchodził. Bał się błysku flesza, odgłosu zamykanej puszeczki ze smaczkami - startował do ucieczki i uspakajał się widząc, że się nic nie dzieje. Właściwie cały czas w obecności mojego męża miał podkulony ogon i lekko przykurczony tył. Jeżeli szedł w głąb klatki, to nie był już taki skulony i podnosił ogon - czuł się pewniej... Nie wziął smakołyka - powąchał, ale nie wziął. Pochodził do miski z jedzeniem i próbował wyszukiwać w ryżu kawałków mięsa. Apetyt podobno ma dobry... Został określony jako dominant... Nie reaguje na zawołanie i wyciągnięte ręce - w odróżnieniu od jednego swojego kolegi (drugi w ogóle nie wyszedł z budy - pokazał tylko swój tył). W tym tygodniu mój mąż idzie do niego jeszcze raz - prawdopodobnie w czwartek. Na razie tyle - może jeszcze coś dopiszę, jak mąż przypomni sobie jeszcze jakieś szczegóły. Gdyby nie ci rozmnażacze. o których piszecie, to powiedziałabym, że dobrze by było, gdyby od razu trafił do stałego domu. Szkoda, że nie jest wykastrowany... Quote
Chandler Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Tutaj jestem z kolegą... Mam bardzo smutne oczy... Quote
Chandler Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Smutno mi... Gdzie by tu się schować... Quote
xxxx52 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Poproscie wet.moze wykastruja.Gdyz ja otrzymalam pieska nie rasowego ,ale byl wykastrowany. te biedaki nawet nie maja slomy w budach,a jest zima!!!!!!!!!!!!! Quote
Chandler Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 xxxx52 napisał(a):Poproscie wet.moze wykastruja.Gdyz ja otrzymalam pieska nie rasowego ,ale byl wykastrowany. te biedaki nawet nie maja slomy w budach,a jest zima!!!!!!!!!!!!! Ja bym nawet opłaciła tą kastrację... Tylko, co powiedzieć w schronisku...? Quote
monita Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ładny jest :loveu:Sierść porządna ( nawet nie skołtoniona na łapach ) Troszkę pełny w brzuchu ;) Teraz tylko DT szukać !! Quote
AMIGA Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ale zastanawia mnie, gdzie on biedak przed schroniskiem był, skoro tak nie ufa teraz nikomu i nie garnie się do mizianka??? Quote
malawaszka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 xxxx52 napisał(a):moze w hodowli ,kojcu?:angryy: też tak pomyślałam :-( jest piękny!!! myślę, że on by się nadawał do kogoś kto zna sznupki i miał już średniaki - to na pewno tylko kwestia niedługiego czasu, żeby on się otworzył i zaufał - najważniejsze, że nie startował z zębami to co? ogłaszać go? Quote
Chandler Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ja jestem za ogłaszaniem... Czy on był w hodowli?... Został znaleziony w centrum miasta, to przecież młody i chyba zdrowy pies... Czemu mieli się go pozbywać? Natomiast prawie na bank był bity... Quote
malawaszka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 zobaczymy czy Wanda może go wziąć na tymczas - jak tak to ruszam z ogłoszeniami - on migiem powinien znaleźć dom, ale boję się cholernie bo taki śliczny dwulatek to kąsek dla sk****** :angryy: Quote
AnkaG Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 waszka a moze pisac ze wykastrowany to ci pseudo sie nie odezwą. :cool3: Quote
xxxx52 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 nalezy pisac zawsze ,ze kastrowany ,to i "z plewow i ziarno sie uzyska" Quote
malawaszka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1006519_2_letni_sznaucer_sredni_szuka_domu.html jakby ktoś miał ochotę wyróżnić ogłoszenie LU to: Wyróżnienie ogłoszenia na 7 dni Powiększenie wyróżnienia o 1 punkt Wyślij SMS o treści G5 na numer 7136 koszt 1,22 zł (1 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie Wpisz kod: Powiększenie wyróżnienia o 3 punkty Wyślij SMS o treści G0 na numer 7355 koszt 3,66 zł (3 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie Wpisz kod: Powiększenie wyróżnienia o 6 punktów Wyślij SMS o treści G1 na numer 7636 koszt 7,32 zł (6 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie Wpisz kod: Powiększenie wyróżnienia o 9 punktów Wyślij SMS o treści G3 na numer 7936 koszt 10,98 zł (9 zł +22%VAT). Otrzymasz zwrotnym SMSem kod, który wpisz w pole poniżej a następnie zatwierdź klikając na przycisk WYRÓŻNIJ ogłoszenie Wpisz kod: tylko kod proszę tu wpisać, albo mi na pw bo to ja muszę wpisać w rubryczkę Quote
Recommended Posts