xxxx52 Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 moze sie i DT znajdzie,gdyz kazdego dnia ,wystepuje zagrozenie ,ze zniknie ze schroniska ,ze dostanie sie w niepowolane rece,w szpony pseudohodowcow.Jedyne pocieszenie jest ,ze nie ma mody na sznaucery. bedac w schronisku widzialam te nieruchomy smutek.przy tym co on dostaje do jedzenia, za miesiac nie zmiesci sie do budy .:-( Quote
GoniaP Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 xxxx52 napisał(a):moze sie i DT znajdzie,gdyz kazdego dnia ,wystepuje zagrozenie ,ze zniknie ze schroniska ,ze dostanie sie w niepowolane rece,w szpony pseudohodowcow.Jedyne pocieszenie jest ,ze nie ma mody na sznaucery. bedac w schronisku widzialam te nieruchomy smutek.przy tym co on dostaje do jedzenia, za miesiac nie zmiesci sie do budy .:-( Upiorna, aczkolwiek bardzo prawdopodobna wizja :-( Quote
Iza i Avanti Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 hoooooooooooooooooopsamy sznaucerka... Quote
monita Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Może ktoś z mapy dogo, pomoże z tymczasem :roll: Quote
puzzle Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 najbardziej denerwujaca jest niemoc i bezsilnosc... dlaczego jestem tak daleko... hopsaj do gory niech Cie wszyscy slicznoto zobacza! Quote
xxxx52 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 czyzby nie bylo milosniczek sznaucerow na forum?:shake: Piesek potrzebuje pomocy.:-(czy nie ma zadnej milosniczki tej rasy co wzielaby jego na DT ,albo zorganizowala hotel lub psiego psychologa.skad mozna wiedziec jaka ma psychike ,kiedy pies siedz za kratami? Bralam sznaucera takiego samego ,z tego samego schroniska siedzial 3 lata za kratami,i zupelnie nie znalam jego psychiki.Pies sie bal wlasnego cienia ,mial chorobe kennelowa,dominaowal.Po paru miesiacach nastapila metamorfoza.Pies znalazl wspanialy dom.Prosze zrobcie to dla psa.:placz: To jest pies do uratowania :-( Quote
malawaszka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 xxxx52 to się łatwo pisze, że nie ma miłośniczek itd.... bardzo nie lubię jak ktoś tak pisze :shake: a Ty czemu nie pomożesz? Quote
xxxx52 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 moglybym pomoc ,ale mieszkam 1000km od schroniska,tak jak wspominalam zabieralam 2 z 16 sznaucerow .Jezeli naszepny raz bede ,a jeszcze bedzie w schronisku postaram sie wiecej dowiedziec o piesku i go dokladniej poznac i pomoc.Na odleglosc mam zwiazane rece. malawaszka-przepraszam ,ale sadzilam ,ze grupa osob zajmujaca sie tylko sznaucerami i ich adopcjami na forum ,zabierze do siebie na DT i popracuje z tym sznaucerkiem. Kto moglby dac troszke informacji o jego charakterze,czy jest kastrowany,ile ma lat? Quote
malawaszka Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 no właśnie niestety ale nie mamy takich możliwości - nie mamy żadnego wolnego DT (BA! wcale nie mamy takich DT typowo sznaucerowych) - w skarpecie sznaucerowej pustki a dodatkowo kilka psów jest w hotelach - już na nie brak pieniędzy :-( serce pęka, ale jak zwykle wszystko się rozbija o pieniądze na pewno nie jest kastrowany, ma około 4-5 lat; był przenoszony z boksu do boksu bo miał problemy z dogadaniem się z innymi psami - dominancik - tyle wiadomo i nie ma szans na więcej info dopóki pies będzie w schronisku; ja mogę mu zrobić allegro ale czy jest ktoś kto popilotuje na miejscu sprawę? co z tego, że ja mam bliżej bo jakieś 350 km jak i tak nie mogę go zabrać :niewiem: nie zrobię allegro bez kogoś kto sprawdzi ew, dom bo momentalnie psa wyhaczą i zabiorą rozmnażacze :angryy: o ile już nie zabrali :roll: Quote
puzzle Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 NIe ma milsonikow sznaucerow? dzieki za dokladnie przejzany watek i ocenienie wszystkiego z gory, takl wlasnie jaest najlatwiej... Co druga stone ktos przypomina ze ten pies nei moze isc do dt z psem bo moze to sie zle skonczyc, a chyba lepiej zeby tam jeszcze troche posiadzial niz zaznal chwilowego szczescia a pozniej znowu schron i moze dodatkowo jakas piekna notka do informacji o psie. Trudno jest znalezc osobe zaufana, ktora newykorzysta go jako reprodktora, zapewni mu odpowiednie warunki, poradzi sobie ze sznaucerem ze schronu, najlepiej jeszcze zeby miala doswiadczenie w rasie i w dodatku nie miala zadnego zwierzaka w domu. Niestety o LU wiemy bardzo niewiele a wiekszosc osob mieszka kilkaset kilometow od tego psa. Mi naprawde jego los lezy na sercu.... Ja niestety jestem antykompuerowa, czy moglby ktos zrobic bannerek dla LU? Quote
monita Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ehhhh ... Miałam dzwonić jeszcze do schroniska i pytać o niego ... wypadło mi z głowy :shake: :oops: Quote
Edi100 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Ja nie mogę dac mu Dt, bo nie zmieszczę już trzeciego Piesia:( Jak każdy pracuję min 8 godzin:roll: U mnie brak szans:( A tak mi Go żal:shake: Co by tu wymysleć? Quote
puzzle Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Jak nic potrzebny jest DT, tylo jakim cudem mamy znalezc na dogo kogos bez psa? Tutaj jezeli ktos nie ma to czesto jest niedoswiadczony,albo wchodzi oglosic nierodowodowa suke znajomych do krycia, ktora musi miec chociaz raz mlode,a on wezmie psa i zaloza sobi pseudo:shake: to bedzie cholernie trudne... jezeli oglosimy go na allegro albo jkims innym portalu ogloszeniowym to ja nie watpie ze znajda sie chetni, ale boje sie ze go stracimy i wyladuje gdzies na betomnie w klatce... Co myslicie? Maciejakies pomysly? Zrobmy burze mozgow, przeszukajmy znajomych moze znajdzie sie ktos na dogo (najlepiej sznauceromaniak), ktory ma czas, miejsce, warunki i checi a poprostu do niego jeszcze nie dotarla ta informacja. Quote
Chandler Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 malawaszka napisał(a):no właśnie niestety ale nie mamy takich możliwości - nie mamy żadnego wolnego DT (BA! wcale nie mamy takich DT typowo sznaucerowych) - w skarpecie sznaucerowej pustki a dodatkowo kilka psów jest w hotelach - już na nie brak pieniędzy :-( serce pęka, ale jak zwykle wszystko się rozbija o pieniądze na pewno nie jest kastrowany, ma około 4-5 lat; był przenoszony z boksu do boksu bo miał problemy z dogadaniem się z innymi psami - dominancik - tyle wiadomo i nie ma szans na więcej info dopóki pies będzie w schronisku; ja mogę mu zrobić allegro ale czy jest ktoś kto popilotuje na miejscu sprawę? co z tego, że ja mam bliżej bo jakieś 350 km jak i tak nie mogę go zabrać :niewiem: nie zrobię allegro bez kogoś kto sprawdzi ew, dom bo momentalnie psa wyhaczą i zabiorą rozmnażacze :angryy: o ile już nie zabrali :roll: malawaszka - rozumiem, że sznaucerek jest z poznańskiego schroniska? Jeżeli tak, to proszę zrób allegro... Obiecuję, ze popilotuję sprawę. Jutro zadzwonię do schroniska delikatnie popytam o niego - znajomi widzieli itd. Mogę też pójść do schroniska, ale to we wtorek... Nie mogę niestety dać mu nawet DT, bo mam dwa samce i sukę i na razie moje psy uczą się dogadywać ze sobą. Ale pomogę, jak tylko będę mogła - pójdę sprawdzić ewentualny dom, mogę też opłacić kastrację. Potrzebuję tylko Waszych wskazówek. Jestem do dyspozycji. Quote
wanda szostek Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Napiszcie mi wszystko co się da o psie. Jak widzicie pomoc, czego trzeba się spodziewać i jakie szanse będą na późniejszą adopcję. Nad czym trzeba pracować. Czy mogę liczyć na jakieś wsparcie finansowe. Czy piesek kastrowany, czy do kastracji. Mam cztery suczki w tym trzy mini (wszystkie po sterylce) i jednego małego pieska. Istnieje możliwość, że na jakiś czas mogę go wysłać na działkę do męża. Transport potrzebny byłby do Warszawy. Przemyślę to i przedyskutuję w rodzinie. Quote
Chandler Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Mój mąż dzwonił dzisiaj do schroniska - sznaucerek jest. Jutro idziemy go zobaczyć. Quote
Chandler Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='wanda szostek']Napiszcie mi wszystko co się da o psie. Jak widzicie pomoc, czego trzeba się spodziewać i jakie szanse będą na późniejszą adopcję. Nad czym trzeba pracować. Czy mogę liczyć na jakieś wsparcie finansowe. Czy piesek kastrowany, czy do kastracji. Mam cztery suczki w tym trzy mini (wszystkie po sterylce) i jednego małego pieska. Istnieje możliwość, że na jakiś czas mogę go wysłać na działkę do męża. Transport potrzebny byłby do Warszawy. Przemyślę to i przedyskutuję w rodzinie. Z tego , co wiem piesek nie jest kastrowany. Przepraszam, ale co to znaczy, że możesz go wysłać na działkę do męża...? A tu jest pilny wątek ze sznaucerem z Twoich okolic: http://www2.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105735&page=11 Quote
malawaszka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Chandler napisał(a):malawaszka - rozumiem, że sznaucerek jest z poznańskiego schroniska? Jeżeli tak, to proszę zrób allegro... Obiecuję, ze popilotuję sprawę. Jutro zadzwonię do schroniska delikatnie popytam o niego - znajomi widzieli itd. Mogę też pójść do schroniska, ale to we wtorek... Nie mogę niestety dać mu nawet DT, bo mam dwa samce i sukę i na razie moje psy uczą się dogadywać ze sobą. Ale pomogę, jak tylko będę mogła - pójdę sprawdzić ewentualny dom, mogę też opłacić kastrację. Potrzebuję tylko Waszych wskazówek. Jestem do dyspozycji. Chandler ok - zrobię, tylko spróbuj się dowiedzieć czegokolwiek o nim - jeśli Wanda mogłaby go wziąć na tymczas byłoby świetnie ale kompletnie nie znamy odpowiedzi na pytania :shake: Quote
malawaszka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Chandler napisał(a):Mój mąż dzwonił dzisiaj do schroniska - sznaucerek jest. Jutro idziemy go zobaczyć. super - mam nadzieję, że cokolwiek uda Wam się dowiedzieć :kciuki: Quote
Edi100 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 malawaszka napisał(a):super - mam nadzieję, że cokolwiek uda Wam się dowiedzieć :kciuki: O jej, czyli jakaś nadzieja jest! Quote
Recommended Posts