Jump to content
Dogomania

Fraszka - suczka w typie sheltie chce pokochać nowego pana. HAPPY END :))

Recommended Posts

Posted

Itske napisał(a):
A Ty cwaniaro:diabloti:

Ma się ten wrodzony talent. :loveu:

Itske napisał(a):
Wysłałam Ci mmsa z dzisiaj - jak chcesz to też wrzuć na dogo

Już wrzucam tą jedną fotkę.

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dziewczyny się nie gryzą - a gryzą kilka razy dziennie i nocnie - najczęściej na mnie! To się ładnie bawią, a grzywek lubi się grzać o futrzaka.:lol:

Posted

Trzeba bestyjki pilnowac - bo wszystkim się baaardzo podoba,
jest jeszcze na antybiotykach, młoda ma krótkie łąpencje i ciągle brzuszyskiem ( bo coś się nam utyło:eviltong:) szoruje - pewnie stąd taka trudność w idelanym utrzymaniu ranki i blizny w czystości
ale apetycik i humorek dopisuje, ma śmieszne zachowania pasterskie - usiłuje paść holendra - a jak ten idzie tam gdzie ona nie ma ochoty, to go gryzie go po tylnych łapach!

dalej jest tylko problem z siusianiem w domu i co mnie bardzo dziwi najczęściej siusia na posłanie:shake:, jakoś inne psiaki bezproblemowo uczyły się wołania, że chcą siu, a ona nie bardzo.

Posted

[quote name='Itske']Jak dziewczyny się nie gryzą - a gryzą kilka razy dziennie i nocnie - najczęściej na mnie! To się ładnie bawią, a grzywek lubi się grzać o futrzaka.:lol:
Kobiety jednak zmienne są! :lol:
Nigdy człowiek za nimi nie nadąża!

dalej jest tylko problem z siusianiem w domu i co mnie bardzo dziwi najczęściej siusia na posłanie:shake:, jakoś inne psiaki bezproblemowo uczyły się wołania, że chcą siu, a ona nie bardzo.

Moja Westiczka też niezbyt chętnie uczyła się załatwiać na dworze pomimo tego że starałam się to jej wpoić od szczenięctwa.
A wszystkich komend i sztuczek uczy się bardzo szybko (klikerowo of cours).

Posted

Enchantress* napisał(a):
Kobiety jednak zmienne są! :lol:
Nigdy człowiek za nimi nie nadąża!

Moja Westiczka też niezbyt chętnie uczyła się załatwiać na dworze pomimo tego że starałam się to jej wpoić od szczenięctwa.
A wszystkich komend i sztuczek uczy się bardzo szybko (klikerowo of cours).

No proszę Faraszkowo mi to brzmi:evil_lol:,
jeju, jak ja lubię tę przylepę! (a dywan zwinęłam, żeby jej nie kusiło:diabloti:, szkoda tylko, że siura w psie posłanie:shake: )
a do łóżka przystawiłam stołeczek, żeby sobie kręgosłupa nie nadwyrężała, jak ma ochotę ze mną spać:evil_lol:

Posted

madziamn napisał(a):
troszke dziwne z tym posłaniem, psy czasem znaczą teren swój ale sunia czyżby tez?? ale, ach ten słodki pyszczek... tylko kochac:loveu:

No dziwne, bo owszem znaczą, ale przecież nie swoje legowisko?! a ona siura najchętniej tam, hm....

Posted

Witam, witam!
Proszę o Fraszkowe foto-relacje!
Pees. A papiery są? :lol:

Itske napisał(a):
a do łóżka przystawiłam stołeczek, żeby sobie kręgosłupa nie nadwyrężała, jak ma ochotę ze mną spać:evil_lol:

Ludzie to wariują na punkcie psów!

• 4 weeks later...
Posted

Papierów nie ma:cool1:
Byłysmy na prześwietleniu, Fraszek wariował okropnie, widać na zdjęciach gwoździowanie łapizny i coś metalowego w brzuszku - hmmmm....
baaardzo by sie te papiery z opisem Fraszkowego leczenie przydały.

Na tel Enchantress wysłałam zdjęcie - obrazujące wieczorną sytuację w domku, rano wygląda caaałkiem inaczej:diabloti:

Posted

SmS doszedł ale zgubiłam gdzieś kabelek USB
Zdjęcie wstawię na forum jak tylko go odnajdę. :oops:

Papiery jeszcze nie przyszły? :roll:

Posted

Enchantress* napisał(a):
SmS doszedł ale zgubiłam gdzieś kabelek USB
Zdjęcie wstawię na forum jak tylko go odnajdę. :oops:

Papiery jeszcze nie przyszły? :roll:

niestety , nic nie dostałam:shake:

Posted

Bila napisał(a):
Itske, ile ty masz piesów aktualnie? Ależ piękne to Twoje holenderskie cudo:loveu::loveu::loveu:, to Fraszkowe zresztą też

Aktualnie 5 (plus kot, koń i dzieckowe rybki) - i już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać! :lol::placz::diabloti:

Posted

Itske napisał(a):
Aktualnie 5 (plus kot, koń i dzieckowe rybki) - i już nie wiem, czy się śmiać, czy płakać! :lol::placz::diabloti:

Ładnie:crazyeye::crazyeye:

Posted

Bila napisał(a):
Ależ piękne to Twoje holenderskie cudo:loveu::loveu::loveu:, to Fraszkowe zresztą też

Już myślałam, że napiszesz tylko o holendrze, a o Fraszce nie. :diabloti:

Posted

Enchantress* napisał(a):
Już myślałam, że napiszesz tylko o holendrze, a o Fraszce nie. :diabloti:

No coś Ty:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Co prawda zdjec nie ma, ale potwierdzam, ze z Fraszki dalej jest cudowny rudy slodziak :loveu: Ta sunia niesamowicie chwyta za serce i trafila na wspanialy kochajacy domek :multi:

Posted

MonikaSz napisał(a):
Co prawda zdjec nie ma, ale potwierdzam, ze z Fraszki dalej jest cudowny rudy slodziak :loveu: Ta sunia niesamowicie chwyta za serce i trafila na wspanialy kochajacy domek :multi:

dzięki!!!!!!
Hierarchia jest taka - Fraszka na łóżku, holender pod łóżkiem, łysol w innym pokoju:eviltong:, reszta na dworze!

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Fraszkolec został ostatecznie Funią vel Blondynką!
Dostała adresóweczkę i śliczną czerwoną skórzaną obróżkę - a po kąpieli w jeziorku (Funiacz pływa jak wydra!) okazało się, że obróżka jest piękna i jeszcze piękniej farbuje - i tak blond Fraszka ma modne rude pasemka!
a poza tym pogoniła airdale teriera!

a propos pływania - popłynęła za kajakiem i tak pruła dobre 300 metrów! na olimpiadę z nią!

Koniec doniesień z frontu:evil_lol: