Inkaa Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='madziamn']już w piątek nasza sunia jedzie do nowego domku.:multi::multi::multi::multi::multi::multi: ja dowiozę ją do warszawy a stamtąd sunia wyruszy do gdańska. postaram się o niespodziankę dla was.:cool3:[/quote] Nie zapominaj ze między podróżami będzie u Agnieszki ( Figi ). Madziu - ile będzie kosztować Cię bilet - muszę przeliczyć pieniądze i zobaczyć ile nam zostanie. :cool1: Quote
madzia828 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 no to super wieści:multi::multi:trzymam kciuki zeby wszytsko dobrze poszło;) Quote
Waxy Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='Enchantress*']W to że będzie jej dobrze nie wątpie. Sunia będzie koło ciebie Waxy - zawsze możesz umówić się na spacerek z tymczasową wlaścicielką Fraszki oraz oczywiście z suńką. :cool3:[/quote] zzzz wieeeelką chęcią! Nie wiesz dokładnie gdzie zamieszka Fraszka? Quote
Inkaa Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 [quote name='madzia828']no to super wieści:multi::multi:trzymam kciuki zeby wszytsko dobrze poszło;)[/quote] Ja też trzymam kciuki. W końcu zaangażowałam w to cztery osoby. :cool1: I wydaje mi się ciągle że o czymś zapomniałam. :lol: [quote name='Waxy']zzzz wieeeelką chęcią! Nie wiesz dokładnie gdzie zamieszka Fraszka?[/quote] Po adopcji będziesz wszystko wiedzieć. Quote
Itske Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='Enchantress*'] Po adopcji będziesz wszystko wiedzieć.[/quote] Jak już Fraszka będzie w domku tymczasowym - to domek się na forum ujawni i opisze (oraz wyśle zdjęcia), na razie nie chce zapeszyć!:evil_lol: Quote
Inkaa Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 [quote name='Itske']Jak już Fraszka będzie w domku tymczasowym - to domek się na forum ujawni i opisze (oraz wyśle zdjęcia), na razie nie chce zapeszyć!:evil_lol: To w takim razie w piątek/sobotę będziemy mogły ujawnić szczegóły domku. :cool3: Itske - psiak przyjedzie do ciebie z nową obrożą i smyczą. Zobaczymy co jeszcze będzie z kagańcem. :lol: Odbiór psa ze schroniska przez Natalię i przekazanie Madzi - ustalony Przekazanie psa od Magdy do Agnieszki(w Warszawie) - jeszcze nie całkiem ustalone ale wszystko na dobrej drodze. :lol: Przekazanie psa od Agnieszki do transportu Wawa-Gdańsk - w ogóle nie ustalone. Ale damy radę - mamy jeszcze cały dzisiejszy dzień i połowę jutrzejszego. :lol:. Quote
Itske Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='Enchantress*']To w takim razie w piątek/sobotę będziemy mogły ujawnić szczegóły domku. :cool3: Itske - psiak przyjedzie do ciebie z nową obrożą i smyczą. Zobaczymy co jeszcze będzie z kagańcem. :lol: Odbiór psa ze schroniska przez Natalię i przekazanie Madzi - ustalony Przekazanie psa od Magdy do Agnieszki(w Warszawie) - jeszcze nie całkiem ustalone ale wszystko na dobrej drodze. :lol: Przekazanie psa od Agnieszki do transportu Wawa-Gdańsk - w ogóle nie ustalone. Ale damy radę - mamy jeszcze cały dzisiejszy dzień i połowę jutrzejszego. :lol:. TZ podjedzie do Agnieszki po Fraszkę - tylko wyślij mi adres i telefon do Agnieszki, a Agnieszce daj telefon mojego TZ - to sobie ustalą odbiór, niech się mój TZ z Agnieszką (oj, ale tylko w sprawie psa!) umawia;) a kaganiec konieczny - najlepiej taki dla doga, to Fraszka cała wlezie do kagańca i nie będzie problemu z bieganiem po samochodzie - jeszcze mi TZ pogryzie:evil_lol: Quote
Inkaa Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Itske napisał(a):TZ podjedzie do Agnieszki po Fraszkę - tylko wyślij mi adres i telefon do Agnieszki, a Agnieszce daj telefon mojego TZ - to sobie ustalą odbiór, niech się mój TZ z Agnieszką (oj, ale tylko w sprawie psa!) umawia;) a kaganiec konieczny - najlepiej taki dla doga, to Fraszka cała wlezie do kagańca i nie będzie problemu z bieganiem po samochodzie - jeszcze mi TZ pogryzie:evil_lol: Zaraz wyślę Ci numer i adres. Jakoś się umowią :lol:. Aga ma numer do twojego TZ. Chyba jednak kagańca nie będzie - nie ma na nią rozmiarów ! :eviltong: Quote
madziamn Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 cioteczki dopiero teraz dostałam się na wątek. coś mi pada net. ale jadę żebyście nie myślały że nie:eviltong:. dzwoniła do mnie natalia. jesteśmy umówione. ja zawiozę sunię do wawy i ...co dalej bo nie wiem. nie znam adresu agi ani nie wiem jak do niej dojechac:shake:. jeśli to mozliwe chciałabym wiedziec wcześniej zanim wyjadę bo przez telefon mogę nie zapamietac dokładnego adresu. mam teraz naprawdę masę spraw na głowie i wolałabym wszystko dokładnie wiedziec aby czegoś nie pokręcic.ja minimalnie znam warszawę ale parę ładnych lat tam nie byłam. przy dworcu jest kilka przystanków i tramwaje jeżdżą w różne strony a na watku przeczytałam tylko że aga mieszka na bródnie. cioteczki litości nie pozwólcie nam zabłądzic!!!:placz: Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 [quote name='Selenne']Zrobiłam bannerek I jak? Piękny ! Dziekuje. :lol: [quote name='madziamn']cioteczki dopiero teraz dostałam się na wątek. coś mi pada net. ale jadę żebyście nie myślały że nie:eviltong:. dzwoniła do mnie natalia. jesteśmy umówione. ja zawiozę sunię do wawy i ...co dalej bo nie wiem. nie znam adresu agi ani nie wiem jak do niej dojechac:shake:. jeśli to mozliwe chciałabym wiedziec wcześniej zanim wyjadę bo przez telefon mogę nie zapamietac dokładnego adresu. mam teraz naprawdę masę spraw na głowie i wolałabym wszystko dokładnie wiedziec aby czegoś nie pokręcic.ja minimalnie znam warszawę ale parę ładnych lat tam nie byłam. przy dworcu jest kilka przystanków i tramwaje jeżdżą w różne strony a na watku przeczytałam tylko że aga mieszka na bródnie. cioteczki litości nie pozwólcie nam zabłądzic!!!:placz: Dzwoniłam do ciebie alew odebrała ciocia. Powiedziała abym zatelefonowała za godzinkę. Wtedy podam Ci dokładny adres Agi + jak dojechać. Jej numer masz. ;) Quote
supergoga Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Nie mogę się napatrzeć na tą suńkę. Ma wyraz oczu mojej Maxi i nawet TZ orzekł że jest piękna. Szkoda, że nie moge jej zabrać. Czy dobrze rozumiem, że ona będzie w Gdańsku? Na tymczasie czy na stałym - bo czasem mam pytania o małe psiaki. Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 supergoga napisał(a):Nie mogę się napatrzeć na tą suńkę. Ma wyraz oczu mojej Maxi i nawet TZ orzekł że jest piękna. Szkoda, że nie moge jej zabrać. Czy dobrze rozumiem, że ona będzie w Gdańsku? Na tymczasie czy na stałym - bo czasem mam pytania o małe psiaki. Będzie w Gdańsku - na razie na tymczasie aczkolwiek jest duża szansa że zostanie na stałe. Wszystko zależy od tego jak będzie dogadywać się z pozostałymi psami w domu. ;) Quote
supergoga Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 To trzymam kciuki bo zakochałam się na amen. Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 supergoga napisał(a):To trzymam kciuki bo zakochałam się na amen. Bo to taka cudna sunia. :loveu: Fraszka została odebrana ze schroniska przez Ewatonieja i zawieziona na dworzec do Madzimn :lol:. Quote
dunia77 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 supergoga napisał(a):Nie mogę się napatrzeć na tą suńkę. Ma wyraz oczu mojej Maxi i nawet TZ orzekł że jest piękna. No ja też przepadłam :eviltong: Rzeczywiście, zdecydowanie ma coś z sheltie... zwłaszcza te wpatrzone w człowieka oczy... Ktoś dostanie cudownego psa! Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 dunia77 napisał(a):No ja też przepadłam :eviltong: Rzeczywiście, zdecydowanie ma coś z sheltie... zwłaszcza te wpatrzone w człowieka oczy... Ktoś dostanie cudownego psa! Nie ktoś tylko forumowa Itske :cool3:. Magda nie odbiera telefonów. Chyba ma wyciszony - w pociągu często tak robię ale ja chce pogadaać jak tam podróż ! Ładnie się zdziwi jak zobaczy że na telefonie w ciągu godziny ma około 10 nieodebranych połączeń. :roll: Quote
dunia77 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Enchantress* napisał(a):Nie ktoś tylko forumowa Itske :cool3:. To super :lol: Będziemy oglądać piękne fotki :lol: Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 dunia77 napisał(a):To super :lol: Będziemy oglądać piękne fotki :lol: A Magda obiecała mi jeszcze zdjęcia Fraszuni z podróży ! :razz: Będzie ładna galeria Fraszkowych zdjęć. :loveu: Dunia77 - widzę że lubisz collie i sheltie :eviltong: Quote
dunia77 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Enchantress* napisał(a): Dunia77 - widzę że lubisz collie i sheltie :eviltong: Lubię to mało powiedziane :evil_lol: Kiedyś będę miała całe stado i ranczo z owieczkami dla nich :lol: Spyker będzie miał niedługo pierwszą styczność z pasieniem... trzymajcie kciuki :cool3: Nie wiem, czy się bać o owce, czy raczej o psa :evil_lol: Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 dunia77 napisał(a):Lubię to mało powiedziane :evil_lol: Kiedyś będę miała całe stado i ranczo z owieczkami dla nich :lol: Spyker będzie miał niedługo pierwszą styczność z pasieniem... trzymajcie kciuki :cool3: Nie wiem, czy się bać o owce, czy raczej o psa :evil_lol: Jak chcesz to ja mogę skompletować stado collie i sheltie ze schroniska łódzkiego ! Tylko jedno słowo i od razu do twojej dyspozycji. Tyle że jak mieszkasz w USA to będzie gorzej. :lol: Ja bym się bardziej o owce bała - nie wiadomo co Spykerowi strzeli do głowy. :rolleyes: Quote
dunia77 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Enchantress* napisał(a):Jak chcesz to ja mogę skompletować stado collie i sheltie ze schroniska łódzkiego ! Tylko jedno słowo i od razu do twojej dyspozycji. Tyle że jak mieszkasz w USA to będzie gorzej. :lol: Z tym to nie ma problemu, akurat do USA łatwo jest psa przewieźć - mało formalności. Ja, szczerze mówiąc, chciałam nawet sprowadzić psa ze schroniska z Polski, ale tu jest też tyle nieszczęść :shake: I co najgorzej, w Teksasie większość psów w schronach jest usypiana w dość szybkim tempie :-( Jeszcze te w miare rasowe to nie mają źle, bo zawsze je miłośnicy rasy wyciągają. Stowarzyszenie, które wyadoptowało mi Spykera, ma układy z okolicznymi schronami i oni od razu dają im znać, jak jest u nich jakiś szelciak lub mix sheltie. Jeśli jest DT, to pies jest wyciągany, leczony, kastrowany, no i generalnie sprawdzany... a jak jest ok, to dają go do adopcji. Czyli w sumie mniej więcej tak, jak robi się na dgm :loveu: Sorry za dygresje :oops: Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 dunia77 napisał(a):Z tym to nie ma problemu, akurat do USA łatwo jest psa przewieźć - mało formalności. Ja, szczerze mówiąc, chciałam nawet sprowadzić psa ze schroniska z Polski, ale tu jest też tyle nieszczęść :shake: Jesteś z Polski wiec bądź patriotą i ratuj nasze zwierzaki. :loveu: Jak nie ma kłoptów z transportem to jeszcze lepiej ! dunia77 napisał(a): Jeszcze te w miare rasowe to nie mają źle, bo zawsze je miłośnicy rasy wyciągają. Stowarzyszenie, które wyadoptowało mi Spykera, ma układy z okolicznymi schronami i oni od razu dają im znać, jak jest u nich jakiś szelciak lub mix sheltie. Jeśli jest DT, to pies jest wyciągany, leczony, kastrowany, no i generalnie sprawdzany... a jak jest ok, to dają go do adopcji. Czyli w sumie mniej więcej tak, jak robi się na dgm :loveu: Sorry za dygresje :oops: A nie ma amerykańskiej dogomanii czy czegoś w tym stylu ? :roll: Ps. Mały off nigdy nie zaszkodzi ! :lol: Quote
dunia77 Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='Enchantress*']Jesteś z Polski wiec bądź patriotą i ratuj nasze zwierzaki. :loveu: Jak nie ma kłoptów z transportem to jeszcze lepiej ! Bardzo poważnie przemyślę taką opcję - obiecuję! [quote name='Enchantress*'] A nie ma amerykańskiej dogomanii czy czegoś w tym stylu ? :roll: Szczerze mówiąc, nawet nie wiem :oops: Dgm to jeden z moich niewielu kontaktów z PL, więc jakoś się tego trzymam... Finansowo wspieram ASPCA i Houston Sheltie Sanctuary - czyli ludzi, którzy uratowali Spykerka :loveu: A tak a propos, bo widzę tu trochę kolako-lubnych, czy ktoś już się interesował collie z Palucha? GrubbaRybba ma nowy wątek (Rasowce z Palucha) i tam jest kolaczek :shake: Quote
Inkaa Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 [quote name='dunia77']Bardzo poważnie przemyślę taką opcję - obiecuję! Ja mogę porobić zdjęcia collakom jak będziesz zainteresowana. :lol: Ja zwykle interesuje się mniejszymi psami - głównie ze względu na to że gdybym musiała przetrzymać psiaka przez kilka dni w domu to nie dałaby rady z molosem bo mam za małe mieszkanie. :oops: [quote name='dunia77'] Szczerze mówiąc, nawet nie wiem :oops: Dgm to jeden z moich niewielu kontaktów z PL, więc jakoś się tego trzymam... Finansowo wspieram ASPCA i Houston Sheltie Sanctuary - czyli ludzi, którzy uratowali Spykerka :loveu: Spyker to super psiak - i miał szczęście że trafil na taką super osobę ! :lol: [quote name='dunia77'] tak a propos, bo widzę tu trochę kolako-lubnych, czy ktoś już się interesował collie z Palucha? GrubbaRybba ma nowy wątek (Rasowce z Palucha) i tam jest kolaczek :shake: Na Paluchu często jest tak że rasowe psy się gubią i trafiają do schronu ale po kilku dniach wracają do swoich domów. :lol: Quote
Recommended Posts