Jump to content
Dogomania

Fraszka - suczka w typie sheltie chce pokochać nowego pana. HAPPY END :))

Recommended Posts

Posted

[quote name='madziamn']już w piątek nasza sunia jedzie do nowego domku.:multi::multi::multi::multi::multi::multi: ja dowiozę ją do warszawy a stamtąd sunia wyruszy do gdańska. postaram się o niespodziankę dla was.:cool3:[/quote]
Nie zapominaj ze między podróżami będzie u Agnieszki ( Figi ).
Madziu - ile będzie kosztować Cię bilet - muszę przeliczyć pieniądze i zobaczyć ile nam zostanie. :cool1:

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Enchantress*']W to że będzie jej dobrze nie wątpie. Sunia będzie koło ciebie Waxy - zawsze możesz umówić się na spacerek z tymczasową wlaścicielką Fraszki oraz oczywiście z suńką. :cool3:[/quote]

zzzz wieeeelką chęcią! Nie wiesz dokładnie gdzie zamieszka Fraszka?

Posted

[quote name='madzia828']no to super wieści:multi::multi:trzymam kciuki zeby wszytsko dobrze poszło;)[/quote] Ja też trzymam kciuki. W końcu zaangażowałam w to cztery osoby. :cool1:
I wydaje mi się ciągle że o czymś zapomniałam. :lol:

[quote name='Waxy']zzzz wieeeelką chęcią! Nie wiesz dokładnie gdzie zamieszka Fraszka?[/quote]
Po adopcji będziesz wszystko wiedzieć.

Posted

[quote name='Enchantress*']

Po adopcji będziesz wszystko wiedzieć.[/quote]

Jak już Fraszka będzie w domku tymczasowym - to domek się na forum ujawni i opisze (oraz wyśle zdjęcia), na razie nie chce zapeszyć!:evil_lol:

Posted

[quote name='Itske']Jak już Fraszka będzie w domku tymczasowym - to domek się na forum ujawni i opisze (oraz wyśle zdjęcia), na razie nie chce zapeszyć!:evil_lol:
To w takim razie w piątek/sobotę będziemy mogły ujawnić szczegóły domku. :cool3:

Itske - psiak przyjedzie do ciebie z nową obrożą i smyczą. Zobaczymy co jeszcze będzie z kagańcem. :lol:
Odbiór psa ze schroniska przez Natalię i przekazanie Madzi - ustalony
Przekazanie psa od Magdy do Agnieszki(w Warszawie) - jeszcze nie całkiem ustalone ale wszystko na dobrej drodze. :lol:
Przekazanie psa od Agnieszki do transportu Wawa-Gdańsk - w ogóle nie ustalone.

Ale damy radę - mamy jeszcze cały dzisiejszy dzień i połowę jutrzejszego. :lol:.

Posted

[quote name='Enchantress*']To w takim razie w piątek/sobotę będziemy mogły ujawnić szczegóły domku. :cool3:

Itske - psiak przyjedzie do ciebie z nową obrożą i smyczą. Zobaczymy co jeszcze będzie z kagańcem. :lol:
Odbiór psa ze schroniska przez Natalię i przekazanie Madzi - ustalony
Przekazanie psa od Magdy do Agnieszki(w Warszawie) - jeszcze nie całkiem ustalone ale wszystko na dobrej drodze. :lol:
Przekazanie psa od Agnieszki do transportu Wawa-Gdańsk - w ogóle nie ustalone.

Ale damy radę - mamy jeszcze cały dzisiejszy dzień i połowę jutrzejszego. :lol:.

TZ podjedzie do Agnieszki po Fraszkę - tylko wyślij mi adres i telefon do Agnieszki, a Agnieszce daj telefon mojego TZ - to sobie ustalą odbiór, niech się mój TZ z Agnieszką (oj, ale tylko w sprawie psa!) umawia;)

a kaganiec konieczny - najlepiej taki dla doga, to Fraszka cała wlezie do kagańca i nie będzie problemu z bieganiem po samochodzie - jeszcze mi TZ pogryzie:evil_lol:

Posted

Itske napisał(a):
TZ podjedzie do Agnieszki po Fraszkę - tylko wyślij mi adres i telefon do Agnieszki, a Agnieszce daj telefon mojego TZ - to sobie ustalą odbiór, niech się mój TZ z Agnieszką (oj, ale tylko w sprawie psa!) umawia;)

a kaganiec konieczny - najlepiej taki dla doga, to Fraszka cała wlezie do kagańca i nie będzie problemu z bieganiem po samochodzie - jeszcze mi TZ pogryzie:evil_lol:

Zaraz wyślę Ci numer i adres. Jakoś się umowią :lol:.
Aga ma numer do twojego TZ.

Chyba jednak kagańca nie będzie - nie ma na nią rozmiarów ! :eviltong:

Posted

cioteczki dopiero teraz dostałam się na wątek. coś mi pada net. ale jadę żebyście nie myślały że nie:eviltong:. dzwoniła do mnie natalia. jesteśmy umówione. ja zawiozę sunię do wawy i ...co dalej bo nie wiem. nie znam adresu agi ani nie wiem jak do niej dojechac:shake:. jeśli to mozliwe chciałabym wiedziec wcześniej zanim wyjadę bo przez telefon mogę nie zapamietac dokładnego adresu. mam teraz naprawdę masę spraw na głowie i wolałabym wszystko dokładnie wiedziec aby czegoś nie pokręcic.ja minimalnie znam warszawę ale parę ładnych lat tam nie byłam. przy dworcu jest kilka przystanków i tramwaje jeżdżą w różne strony a na watku przeczytałam tylko że aga mieszka na bródnie. cioteczki litości nie pozwólcie nam zabłądzic!!!:placz:

Posted

[quote name='Selenne']Zrobiłam bannerek

I jak?
Piękny ! Dziekuje. :lol:

[quote name='madziamn']cioteczki dopiero teraz dostałam się na wątek. coś mi pada net. ale jadę żebyście nie myślały że nie:eviltong:. dzwoniła do mnie natalia. jesteśmy umówione. ja zawiozę sunię do wawy i ...co dalej bo nie wiem. nie znam adresu agi ani nie wiem jak do niej dojechac:shake:. jeśli to mozliwe chciałabym wiedziec wcześniej zanim wyjadę bo przez telefon mogę nie zapamietac dokładnego adresu. mam teraz naprawdę masę spraw na głowie i wolałabym wszystko dokładnie wiedziec aby czegoś nie pokręcic.ja minimalnie znam warszawę ale parę ładnych lat tam nie byłam. przy dworcu jest kilka przystanków i tramwaje jeżdżą w różne strony a na watku przeczytałam tylko że aga mieszka na bródnie. cioteczki litości nie pozwólcie nam zabłądzic!!!:placz:

Dzwoniłam do ciebie alew odebrała ciocia. Powiedziała abym zatelefonowała za godzinkę.
Wtedy podam Ci dokładny adres Agi + jak dojechać. Jej numer masz. ;)

Posted

Nie mogę się napatrzeć na tą suńkę. Ma wyraz oczu mojej Maxi i nawet TZ orzekł że jest piękna. Szkoda, że nie moge jej zabrać. Czy dobrze rozumiem, że ona będzie w Gdańsku? Na tymczasie czy na stałym - bo czasem mam pytania o małe psiaki.

Posted

supergoga napisał(a):
Nie mogę się napatrzeć na tą suńkę. Ma wyraz oczu mojej Maxi i nawet TZ orzekł że jest piękna. Szkoda, że nie moge jej zabrać. Czy dobrze rozumiem, że ona będzie w Gdańsku? Na tymczasie czy na stałym - bo czasem mam pytania o małe psiaki.

Będzie w Gdańsku - na razie na tymczasie aczkolwiek jest duża szansa że zostanie na stałe. Wszystko zależy od tego jak będzie dogadywać się z pozostałymi psami w domu. ;)

Posted

supergoga napisał(a):
To trzymam kciuki bo zakochałam się na amen.

Bo to taka cudna sunia. :loveu:

Fraszka została odebrana ze schroniska przez Ewatonieja i zawieziona na dworzec do Madzimn :lol:.

Posted

supergoga napisał(a):
Nie mogę się napatrzeć na tą suńkę. Ma wyraz oczu mojej Maxi i nawet TZ orzekł że jest piękna.

No ja też przepadłam :eviltong: Rzeczywiście, zdecydowanie ma coś z sheltie... zwłaszcza te wpatrzone w człowieka oczy... Ktoś dostanie cudownego psa!

Posted

dunia77 napisał(a):
No ja też przepadłam :eviltong: Rzeczywiście, zdecydowanie ma coś z sheltie... zwłaszcza te wpatrzone w człowieka oczy... Ktoś dostanie cudownego psa!

Nie ktoś tylko forumowa Itske :cool3:.

Magda nie odbiera telefonów. Chyba ma wyciszony - w pociągu często tak robię ale ja chce pogadaać jak tam podróż !
Ładnie się zdziwi jak zobaczy że na telefonie w ciągu godziny ma około 10 nieodebranych połączeń. :roll:

Posted

dunia77 napisał(a):
To super :lol: Będziemy oglądać piękne fotki :lol:

A Magda obiecała mi jeszcze zdjęcia Fraszuni z podróży ! :razz: Będzie ładna galeria Fraszkowych zdjęć. :loveu:

Dunia77 - widzę że lubisz collie i sheltie :eviltong:

Posted

Enchantress* napisał(a):

Dunia77 - widzę że lubisz collie i sheltie :eviltong:

Lubię to mało powiedziane :evil_lol: Kiedyś będę miała całe stado i ranczo z owieczkami dla nich :lol:

Spyker będzie miał niedługo pierwszą styczność z pasieniem... trzymajcie kciuki :cool3: Nie wiem, czy się bać o owce, czy raczej o psa :evil_lol:

Posted

dunia77 napisał(a):
Lubię to mało powiedziane :evil_lol: Kiedyś będę miała całe stado i ranczo z owieczkami dla nich :lol:

Spyker będzie miał niedługo pierwszą styczność z pasieniem... trzymajcie kciuki :cool3: Nie wiem, czy się bać o owce, czy raczej o psa :evil_lol:

Jak chcesz to ja mogę skompletować stado collie i sheltie ze schroniska łódzkiego ! Tylko jedno słowo i od razu do twojej dyspozycji.
Tyle że jak mieszkasz w USA to będzie gorzej. :lol:

Ja bym się bardziej o owce bała - nie wiadomo co Spykerowi strzeli do głowy. :rolleyes:

Posted

Enchantress* napisał(a):
Jak chcesz to ja mogę skompletować stado collie i sheltie ze schroniska łódzkiego ! Tylko jedno słowo i od razu do twojej dyspozycji.
Tyle że jak mieszkasz w USA to będzie gorzej. :lol:

Z tym to nie ma problemu, akurat do USA łatwo jest psa przewieźć - mało formalności.
Ja, szczerze mówiąc, chciałam nawet sprowadzić psa ze schroniska z Polski, ale tu jest też tyle nieszczęść :shake: I co najgorzej, w Teksasie większość psów w schronach jest usypiana w dość szybkim tempie :-(

Jeszcze te w miare rasowe to nie mają źle, bo zawsze je miłośnicy rasy wyciągają. Stowarzyszenie, które wyadoptowało mi Spykera, ma układy z okolicznymi schronami i oni od razu dają im znać, jak jest u nich jakiś szelciak lub mix sheltie. Jeśli jest DT, to pies jest wyciągany, leczony, kastrowany, no i generalnie sprawdzany... a jak jest ok, to dają go do adopcji. Czyli w sumie mniej więcej tak, jak robi się na dgm :loveu:

Sorry za dygresje :oops:

Posted

dunia77 napisał(a):
Z tym to nie ma problemu, akurat do USA łatwo jest psa przewieźć - mało formalności.
Ja, szczerze mówiąc, chciałam nawet sprowadzić psa ze schroniska z Polski, ale tu jest też tyle nieszczęść :shake:

Jesteś z Polski wiec bądź patriotą i ratuj nasze zwierzaki. :loveu: Jak nie ma kłoptów z transportem to jeszcze lepiej !

dunia77 napisał(a):
Jeszcze te w miare rasowe to nie mają źle, bo zawsze je miłośnicy rasy wyciągają. Stowarzyszenie, które wyadoptowało mi Spykera, ma układy z okolicznymi schronami i oni od razu dają im znać, jak jest u nich jakiś szelciak lub mix sheltie. Jeśli jest DT, to pies jest wyciągany, leczony, kastrowany, no i generalnie sprawdzany... a jak jest ok, to dają go do adopcji. Czyli w sumie mniej więcej tak, jak robi się na dgm :loveu:

Sorry za dygresje :oops:

A nie ma amerykańskiej dogomanii czy czegoś w tym stylu ? :roll:

Ps. Mały off nigdy nie zaszkodzi ! :lol:

Posted

[quote name='Enchantress*']Jesteś z Polski wiec bądź patriotą i ratuj nasze zwierzaki. :loveu: Jak nie ma kłoptów z transportem to jeszcze lepiej !

Bardzo poważnie przemyślę taką opcję - obiecuję!

[quote name='Enchantress*']
A nie ma amerykańskiej dogomanii czy czegoś w tym stylu ? :roll:

Szczerze mówiąc, nawet nie wiem :oops: Dgm to jeden z moich niewielu kontaktów z PL, więc jakoś się tego trzymam...
Finansowo wspieram ASPCA i Houston Sheltie Sanctuary - czyli ludzi, którzy uratowali Spykerka :loveu:

A tak a propos, bo widzę tu trochę kolako-lubnych, czy ktoś już się interesował collie z Palucha? GrubbaRybba ma nowy wątek (Rasowce z Palucha) i tam jest kolaczek :shake:

Posted

[quote name='dunia77']Bardzo poważnie przemyślę taką opcję - obiecuję!
Ja mogę porobić zdjęcia collakom jak będziesz zainteresowana. :lol:
Ja zwykle interesuje się mniejszymi psami - głównie ze względu na to że gdybym musiała przetrzymać psiaka przez kilka dni w domu to nie dałaby rady z molosem bo mam za małe mieszkanie. :oops:

[quote name='dunia77'] Szczerze mówiąc, nawet nie wiem :oops: Dgm to jeden z moich niewielu kontaktów z PL, więc jakoś się tego trzymam...
Finansowo wspieram ASPCA i Houston Sheltie Sanctuary - czyli ludzi, którzy uratowali Spykerka :loveu:
Spyker to super psiak - i miał szczęście że trafil na taką super osobę ! :lol:

[quote name='dunia77'] tak a propos, bo widzę tu trochę kolako-lubnych, czy ktoś już się interesował collie z Palucha? GrubbaRybba ma nowy wątek (Rasowce z Palucha) i tam jest kolaczek :shake:
Na Paluchu często jest tak że rasowe psy się gubią i trafiają do schronu ale po kilku dniach wracają do swoich domów. :lol: