Jump to content
Dogomania

14i15.06.08 CACIB Portoroz/Słowenia+14.06 CACIB Umag/Chorwacja-nocna

Recommended Posts

Posted

juz mam odpowiedz ;) Oczywiscie te wyzsze oplaty sa dobre :evil_lol:

Prices at International show CACIB Portorz, 14.&15. June 2008 will be for 5 euro higher as previous shows.
Prices on web sites are correct.

Kind regards,

Lidija Oklescen

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Gracjana']powiedzcie mi czy a nie ma znizek za zgloszenia psa na obie CACIBowki?
dziwne troche....

No wyglada na to, ze niestety nie:shake:

A powiedzcie mi kochani w jakim banku bedzie najtaniej zrobic przelew??:cool3:
[SIZE="3"]Acha i najwazniejsze na jakie koto zrobic przelew za wszytkie 3 wystawy (14i15.06.08 CACIB Portoroz/Słowenia+14.06 CACIB Umag/Chorwacja-nocna) ?? Bo wyglada na to, ze obie wystawy w Portoz na Slowenii i ta w Umag na Chorwacji oraganizowane sa wspólnie przez oba zwiazki kynologiczne w porozumieniu - wydaje mi sie tak poniewaz na stronce oddziału słoweńskiego jest zakładka do wystawy w Umag...
Czy zwiazki rozlicza sie miedzy soba, czy na kazdy zwiazek trzeba zrobic oddzielny przelew??:roll:

Juz sie nie moge doczekac tych wakacji i tego cudownego adriatyku:multi::lol::loveu:

Posted

Za słowenię płaci sie na jedno konto a za chorwacje na drugie :) Wszystko jest podane na stronach tych wystaw.
A najtaniej wydaje mi sie ze przez pocztę polskę- w zaleznosci od kwoty przelewu albo 13 albo 21 zł :)

Posted

MartaReksKiwi napisał(a):
Za słowenię płaci sie na jedno konto a za chorwacje na drugie :) Wszystko jest podane na stronach tych wystaw.
A najtaniej wydaje mi sie ze przez pocztę polskę- w zaleznosci od kwoty przelewu albo 13 albo 21 zł :)

Dzieki, w takim razie trzeba wybrac sie na poczte, poplacic rachunki...;)

• 1 month later...
Posted

Z przyczyn "technicznych" chcialam sie zapytac czy ktos mial by jeszcze w aucie miejsce dla jednej osoby z bardzo spokojną srednia suczka..? moze byc nawet na kilka dni... prosze o odp na priv.

Posted

ja tez dostałam nareszcie z Umagu :)
Martwi mnie tylko to ze pani ze Słowenii nie moze sie doszukac pieniedzy na koncie za 2 psy/2x cacib- mimo tego ze wyslalam jej potwierdzenia- a same pieniadze juz ponad miesiac temu. hmm
Umag na szczescie przyszedl z adnotacją ze zaplacone :)

Posted

[quote name='Gracjana']Z przyczyn "technicznych" chcialam sie zapytac czy ktos mial by jeszcze w aucie miejsce dla jednej osoby z bardzo spokojną srednia suczka..? moze byc nawet na kilka dni... prosze o odp na priv.

:placz:
Spokojnie zmieścimy sie na jednym miejscu..
Naprawdę wszyscy maja cale autka aż tak zapchane..?
:-(

Posted

kapka22 napisał(a):
Na stronie słoweńskiego związku sa juz podane staweczki ilosciowe oraz godziny rozpoczecia sedziowania:cool3:

No my sie wyspimy:)
W jeden dzien przed 13 w drugi przed 14 zaczynamy wiec spoko mozna sie bedzie rano wykapac w Adriatyku:)

Posted

2008.05.28
Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że 1 czerwca 2008 r. wchodzi w życie rozporządzenie Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych (Narodne novine 35/2008). Rozporządzenie realizuje zalecenia Komisji Europejskiej Nr 745/2004 z 16 kwietnia 2004 r., w których określone zostały warunki wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do osobistej konsumpcji. Celem nowej regulacji jest zapobieganie szerzeniu się chorób zakaźnych u zwierząt w Chorwacji.

Towary pochodzenia zwierzęcego podane w załączniku Nr V do rozporządzenia podlegają kontroli weterynaryjnej (fitosanitarnej) w miejscu ich wwozu do Chorwacji. W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne). Rozporządzenie ma zastosowanie także do przesyłek w/w produktów dla osób fizycznych.

Do towarów podlegających kontroli granicznej zaliczone są m.in.:

* produkty mięsne, praktycznie w każdej postaci i podroby
* wszystkie produkty mleczne
* tłuszcz wieprzowy (smalec) i tłuszcz drobiowy
* oleje pochodzenia zwierzęcego
* wędliny
* makarony w każdej postaci
* warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego
* sosy, przyprawy, mąka i grysik
* zupy i buliony zawierające mięso lub mleko
* produkty używane do karmienia zwierząt
* lody i inne wyroby mrożone, zawierające mleko i kakao

Jedynymi produktami zwolnionymi z kontroli są mleko w proszku i pokarm dla niemowląt - pod warunkiem, że wymienione produkty nie wymagają przechowywania w lodówce przed spożyciem, a opakowania są nieuszkodzone i posiadają znak zastrzeżony producenta.

Osobom, które nie dopełnią podanych warunków, wyżej wymienione produkty zostaną odebrane i zutylizowane na ich koszt, a dane osobowe podróżnych naruszających wspomniane przepisy będą przekazane do odpowiednich urzędów Unii Europejskiej.

Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń.

Piotr Paszkowski
Rzecznik Prasowy MSZ

Posted

[quote name='MartaReksKiwi']2008.05.28
Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że 1 czerwca 2008 r. wchodzi w życie rozporządzenie Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych (Narodne novine 35/2008). Rozporządzenie realizuje zalecenia Komisji Europejskiej Nr 745/2004 z 16 kwietnia 2004 r., w których określone zostały warunki wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do osobistej konsumpcji. Celem nowej regulacji jest zapobieganie szerzeniu się chorób zakaźnych u zwierząt w Chorwacji.

Towary pochodzenia zwierzęcego podane w załączniku Nr V do rozporządzenia podlegają kontroli weterynaryjnej (fitosanitarnej) w miejscu ich wwozu do Chorwacji. W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne). Rozporządzenie ma zastosowanie także do przesyłek w/w produktów dla osób fizycznych.

Do towarów podlegających kontroli granicznej zaliczone są m.in.:

* produkty mięsne, praktycznie w każdej postaci i podroby
* wszystkie produkty mleczne
* tłuszcz wieprzowy (smalec) i tłuszcz drobiowy
* oleje pochodzenia zwierzęcego
* wędliny
* makarony w każdej postaci
* warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego
* sosy, przyprawy, mąka i grysik
* zupy i buliony zawierające mięso lub mleko
* produkty używane do karmienia zwierząt
* lody i inne wyroby mrożone, zawierające mleko i kakao

Jedynymi produktami zwolnionymi z kontroli są mleko w proszku i pokarm dla niemowląt - pod warunkiem, że wymienione produkty nie wymagają przechowywania w lodówce przed spożyciem, a opakowania są nieuszkodzone i posiadają znak zastrzeżony producenta.

Osobom, które nie dopełnią podanych warunków, wyżej wymienione produkty zostaną odebrane i zutylizowane na ich koszt, a dane osobowe podróżnych naruszających wspomniane przepisy będą przekazane do odpowiednich urzędów Unii Europejskiej.

Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń.

Piotr Paszkowski
Rzecznik Prasowy MSZ

fajnie :crazyeye:to kanapki z plastrem szynki nie da się ze sobą zabrać

Posted

"W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne)."
- czy ktoś wie o jakie dokumenty chodzi????

Posted

a może to tylko chodzi o wwóz na większą skalę typu dostawa dużej partii produktów ??? i przesyłanie paczek z żywnością???
bo jeśli nie to znaczyłoby, że każdy jeden turysta wjeżdżający do chorwacji łamałby prawo - bo przecież każdy ma ze sobą przysłowiową "tyrolską" albo "paprykarz szczeciński" nawet taki austriak czy niemiec... nie mówiąc o polakach, co w bagażniku mają pół spożywczego, żeby jakoś przetrwać wymarzone 2 tygodnie na wczasach;)

Posted

Nie, to chodzi nawet o takie niewielkie ilośći- wlaściwie to chyba głównie o to. W zasadzie nie można wwieźć do Chorwacji niczego co zawiera mieso lub mleko. Trudno powiedziec czy na granicy rzeczywiscie sprawdzają wszystko dokladnie bo przepis wszedl w zycie 4 dni temu. Czytałam jednak że juz niektorzy "przemycali" zywnosc bez wiekszych problemów.
Ja się jedynie martwie o karmę- bo jedziemy z 3 psami na 10 dni wiec sporo tego trzeba wziac wiec są duze szanse że nie uda nam sie ukryc wiekszej ilosci karmy.. hmm jakies chore przepisy.

Posted

no ja też wybieram się na dłużej - akurat na lipcowy split + wakacje dla rodziny. mam sporego psa, więc i karmy sporo będę wiozła. nadal mam nadzieję, że to nie dotyczy wypadów turystycznych. może jest ktoś na forum, kto rozwieje wątpliwości???