Irviers Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 juz mam odpowiedz ;) Oczywiscie te wyzsze oplaty sa dobre :evil_lol: Prices at International show CACIB Portorz, 14.&15. June 2008 will be for 5 euro higher as previous shows. Prices on web sites are correct. Kind regards, Lidija Oklescen Quote
Gracjana Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 powiedzcie mi czy a nie ma znizek za zgloszenia psa na obie CACIBowki? dziwne troche.... Quote
kapka22 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 [quote name='Gracjana']powiedzcie mi czy a nie ma znizek za zgloszenia psa na obie CACIBowki? dziwne troche.... No wyglada na to, ze niestety nie:shake: A powiedzcie mi kochani w jakim banku bedzie najtaniej zrobic przelew??:cool3: [SIZE="3"]Acha i najwazniejsze na jakie koto zrobic przelew za wszytkie 3 wystawy (14i15.06.08 CACIB Portoroz/Słowenia+14.06 CACIB Umag/Chorwacja-nocna) ?? Bo wyglada na to, ze obie wystawy w Portoz na Slowenii i ta w Umag na Chorwacji oraganizowane sa wspólnie przez oba zwiazki kynologiczne w porozumieniu - wydaje mi sie tak poniewaz na stronce oddziału słoweńskiego jest zakładka do wystawy w Umag... Czy zwiazki rozlicza sie miedzy soba, czy na kazdy zwiazek trzeba zrobic oddzielny przelew??:roll: Juz sie nie moge doczekac tych wakacji i tego cudownego adriatyku:multi::lol::loveu: Quote
Irviers Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Za słowenię płaci sie na jedno konto a za chorwacje na drugie :) Wszystko jest podane na stronach tych wystaw. A najtaniej wydaje mi sie ze przez pocztę polskę- w zaleznosci od kwoty przelewu albo 13 albo 21 zł :) Quote
kapka22 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 MartaReksKiwi napisał(a):Za słowenię płaci sie na jedno konto a za chorwacje na drugie :) Wszystko jest podane na stronach tych wystaw. A najtaniej wydaje mi sie ze przez pocztę polskę- w zaleznosci od kwoty przelewu albo 13 albo 21 zł :) Dzieki, w takim razie trzeba wybrac sie na poczte, poplacic rachunki...;) Quote
Gracjana Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 To mialo byc tu...;) w sumie 110euro za 3x CACIB prawda? Quote
kapka22 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Gracjana napisał(a):To mialo byc tu...;) w sumie 110euro za 3x CACIB prawda? Tak...:eviltong: Quote
kapka22 Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 My juz zgloszone i oplacone :razz::multi::loveu::multi: Quote
Irviers Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Dostaliscie juz wszystkie potwierdzenia? do nas jakies 2 tygodnie temu przyszlo ze Słowenii ale z Chorwacji nie mamy nadal. Quote
Gracjana Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 przyjmowanie zgloszen zakonczone...! przyznawać sie kto jedzie... ja potwierdzenia mam ale moja wyprawa jest pod znakiem zapytania... Quote
zanetta Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 ja dzisiaj dostalam potwierdzenia z Umagu :multi: Quote
Gracjana Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Z przyczyn "technicznych" chcialam sie zapytac czy ktos mial by jeszcze w aucie miejsce dla jednej osoby z bardzo spokojną srednia suczka..? moze byc nawet na kilka dni... prosze o odp na priv. Quote
Irviers Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 ja tez dostałam nareszcie z Umagu :) Martwi mnie tylko to ze pani ze Słowenii nie moze sie doszukac pieniedzy na koncie za 2 psy/2x cacib- mimo tego ze wyslalam jej potwierdzenia- a same pieniadze juz ponad miesiac temu. hmm Umag na szczescie przyszedl z adnotacją ze zaplacone :) Quote
Irviers Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 jest na stronie plan sedziowania i stawki ilosciowe z podzialem na płeć :) Quote
zanetta Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 tzn Slowenia ... bo Chorwacja nic nie pisze :mad: Quote
Gracjana Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='Gracjana']Z przyczyn "technicznych" chcialam sie zapytac czy ktos mial by jeszcze w aucie miejsce dla jednej osoby z bardzo spokojną srednia suczka..? moze byc nawet na kilka dni... prosze o odp na priv. :placz: Spokojnie zmieścimy sie na jednym miejscu.. Naprawdę wszyscy maja cale autka aż tak zapchane..? :-( Quote
kapka22 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Na stronie słoweńskiego związku sa juz podane staweczki ilosciowe oraz godziny rozpoczecia sedziowania:cool3: Quote
Tecia Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 kapka22 napisał(a):Na stronie słoweńskiego związku sa juz podane staweczki ilosciowe oraz godziny rozpoczecia sedziowania:cool3: No my sie wyspimy:) W jeden dzien przed 13 w drugi przed 14 zaczynamy wiec spoko mozna sie bedzie rano wykapac w Adriatyku:) Quote
Irviers Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 2008.05.28 Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że 1 czerwca 2008 r. wchodzi w życie rozporządzenie Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych (Narodne novine 35/2008). Rozporządzenie realizuje zalecenia Komisji Europejskiej Nr 745/2004 z 16 kwietnia 2004 r., w których określone zostały warunki wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do osobistej konsumpcji. Celem nowej regulacji jest zapobieganie szerzeniu się chorób zakaźnych u zwierząt w Chorwacji. Towary pochodzenia zwierzęcego podane w załączniku Nr V do rozporządzenia podlegają kontroli weterynaryjnej (fitosanitarnej) w miejscu ich wwozu do Chorwacji. W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne). Rozporządzenie ma zastosowanie także do przesyłek w/w produktów dla osób fizycznych. Do towarów podlegających kontroli granicznej zaliczone są m.in.: * produkty mięsne, praktycznie w każdej postaci i podroby * wszystkie produkty mleczne * tłuszcz wieprzowy (smalec) i tłuszcz drobiowy * oleje pochodzenia zwierzęcego * wędliny * makarony w każdej postaci * warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego * sosy, przyprawy, mąka i grysik * zupy i buliony zawierające mięso lub mleko * produkty używane do karmienia zwierząt * lody i inne wyroby mrożone, zawierające mleko i kakao Jedynymi produktami zwolnionymi z kontroli są mleko w proszku i pokarm dla niemowląt - pod warunkiem, że wymienione produkty nie wymagają przechowywania w lodówce przed spożyciem, a opakowania są nieuszkodzone i posiadają znak zastrzeżony producenta. Osobom, które nie dopełnią podanych warunków, wyżej wymienione produkty zostaną odebrane i zutylizowane na ich koszt, a dane osobowe podróżnych naruszających wspomniane przepisy będą przekazane do odpowiednich urzędów Unii Europejskiej. Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń. Piotr Paszkowski Rzecznik Prasowy MSZ Quote
AiK Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 [quote name='MartaReksKiwi']2008.05.28 Ministerstwo Spraw Zagranicznych informuje, że 1 czerwca 2008 r. wchodzi w życie rozporządzenie Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych (Narodne novine 35/2008). Rozporządzenie realizuje zalecenia Komisji Europejskiej Nr 745/2004 z 16 kwietnia 2004 r., w których określone zostały warunki wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do osobistej konsumpcji. Celem nowej regulacji jest zapobieganie szerzeniu się chorób zakaźnych u zwierząt w Chorwacji. Towary pochodzenia zwierzęcego podane w załączniku Nr V do rozporządzenia podlegają kontroli weterynaryjnej (fitosanitarnej) w miejscu ich wwozu do Chorwacji. W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne). Rozporządzenie ma zastosowanie także do przesyłek w/w produktów dla osób fizycznych. Do towarów podlegających kontroli granicznej zaliczone są m.in.: * produkty mięsne, praktycznie w każdej postaci i podroby * wszystkie produkty mleczne * tłuszcz wieprzowy (smalec) i tłuszcz drobiowy * oleje pochodzenia zwierzęcego * wędliny * makarony w każdej postaci * warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego * sosy, przyprawy, mąka i grysik * zupy i buliony zawierające mięso lub mleko * produkty używane do karmienia zwierząt * lody i inne wyroby mrożone, zawierające mleko i kakao Jedynymi produktami zwolnionymi z kontroli są mleko w proszku i pokarm dla niemowląt - pod warunkiem, że wymienione produkty nie wymagają przechowywania w lodówce przed spożyciem, a opakowania są nieuszkodzone i posiadają znak zastrzeżony producenta. Osobom, które nie dopełnią podanych warunków, wyżej wymienione produkty zostaną odebrane i zutylizowane na ich koszt, a dane osobowe podróżnych naruszających wspomniane przepisy będą przekazane do odpowiednich urzędów Unii Europejskiej. Niniejszy komunikat ma charakter informacyjny i nie może stanowić podstawy jakichkolwiek roszczeń. Piotr Paszkowski Rzecznik Prasowy MSZ fajnie :crazyeye:to kanapki z plastrem szynki nie da się ze sobą zabrać Quote
narisowa Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 "W celu legalnego wwozu do Chorwacji w/w produktów wwożący winien posiadać przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne (fitosanitarne)." - czy ktoś wie o jakie dokumenty chodzi???? Quote
Irviers Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 ja nie mam pojecia o co chodzi... Juz widze jak będe po chorwacji jezdzila w poszukiwaniu odpowiedniego jedzenia dla naszych psow :roll: Quote
narisowa Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 a może to tylko chodzi o wwóz na większą skalę typu dostawa dużej partii produktów ??? i przesyłanie paczek z żywnością??? bo jeśli nie to znaczyłoby, że każdy jeden turysta wjeżdżający do chorwacji łamałby prawo - bo przecież każdy ma ze sobą przysłowiową "tyrolską" albo "paprykarz szczeciński" nawet taki austriak czy niemiec... nie mówiąc o polakach, co w bagażniku mają pół spożywczego, żeby jakoś przetrwać wymarzone 2 tygodnie na wczasach;) Quote
Irviers Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Nie, to chodzi nawet o takie niewielkie ilośći- wlaściwie to chyba głównie o to. W zasadzie nie można wwieźć do Chorwacji niczego co zawiera mieso lub mleko. Trudno powiedziec czy na granicy rzeczywiscie sprawdzają wszystko dokladnie bo przepis wszedl w zycie 4 dni temu. Czytałam jednak że juz niektorzy "przemycali" zywnosc bez wiekszych problemów. Ja się jedynie martwie o karmę- bo jedziemy z 3 psami na 10 dni wiec sporo tego trzeba wziac wiec są duze szanse że nie uda nam sie ukryc wiekszej ilosci karmy.. hmm jakies chore przepisy. Quote
narisowa Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 no ja też wybieram się na dłużej - akurat na lipcowy split + wakacje dla rodziny. mam sporego psa, więc i karmy sporo będę wiozła. nadal mam nadzieję, że to nie dotyczy wypadów turystycznych. może jest ktoś na forum, kto rozwieje wątpliwości??? Quote
Recommended Posts