Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcie trzeba umieścić na jakimś serwerze, bo z własnego kompa sie nie da :( Ale pytajcie expertów jak, bo ja 3 gdziny ślęczałam i próbowałam założyć konto na serwerze i w końcu nie wiem jak to zrobiłam .....;/

A jak już zdjątko będzie w necie to wpisujecie adres zdjęcia

Just@ & GALA

Posted

Ona jest cudowna, przepiękna, smukła!!!!!!!!!! :D :lol:

Z koloru przypomina moją charcice Arike :)

:hand:

Dominisia i moja charcica polska Ariczka :great: :bluepaw:

Chart polski - najkochańszy pies na świecie!

gg: 2560415 :hand:

Posted

Wacha śliczny dobuś.. ;) widze że jesteś tutaj nowa, więc proszę umieszczaj mniejsze zdjęcia, gdyż później cała strona się rozłazi i nie przyjemnie się ja czyta... a pozatgym Witaj ;-)

Posted

Nie cięłam, bo mi to do szczęścia nie potrzebne. Ogonek już miała przycięty jak ją kupiliśmy. Natomiast mamy teraz niedaleko "kolegę", tyle że doberman brązowy i w ogóle jest nie cięty - ma i ogon i uszy. Pierwszy raz widziałam na żywo dobka "w całości" i podobał mi się. Właściciel tego psa opowiadał, że ludzie często go pytają co to za rasa, niektórzy pytają czy to wyżeł albo pies myśliwski :lol: . Cóż, nie wszyscy znają sie na psach :lol: .

A zdjęć powklejam jeszcze parę do Galerii i dam tu linki.

Posted

Mnie osobiście najbardziej podobają się cięte dobermany.. ;-) ale cóż.. gdybym miała szczeniaka... nie poddałabym go cięciu.. ani ogonka ani uszu... a Zabrze tak jak i Gliwice nie jest ubogie w dobki nie ciete... :lol: gdy poraz pierwszy zobaczyłam szczeniaka.. pomyślałam że bardzo ładny mieszaniec dobka z niego będzie... a niedawno znów go widziałam, ale zmęzniał ... i jest uroczy.. i zaden tam mieszaniec.. prawdziwy nie cięty dobuś... ;-) ale dla mnie nie cięty dobuś wygląda jak pies gończy.. :lol: ale co tu dużo gadać... sliczny ;)

Mogę poprosić się o to zdjęcie na maila ?

http://galeria.ipto.info/details.php?image_id=1148

Posted

Wiadomo, że nam, przyzwyczajonym do pewnego stereotypu podobają sie dobki kopiowane - to właśnie cięcie uszu i ogona w pewnym sensie wyodrębniło tę rasę, nadało jej niepowtarzalny wygląd. Ale dobki w wersji "full" :lol: też mają swój urok, no i oczywiście - mniej bólu w swoim życiu przeszły.

• 4 years later...
  • 2 years later...
  • 1 year later...