istne_cudo Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Kochani Czytam forum od dawna a dzisiaj się zarejestrowałam, jako że chcę Wam pozadawać trochę pytań. Rasę tę - dogi niemieckie - ubóstwiam od dzieciństwa i od dzieciństwa marzę o dogu. Ale... jak to bywa - są różne "ale" i pytania, na które nie znam odpowiedzi... Dwa najważniejsze, od których należy w ogóle zacząć. Po pierwsze, mam małe lokum. Mieszkam w kawalerce, 33 m kw. Dog to ogromny pies. Wątpliwość nasuwa się sama przez się i nie trzeba jej artykułować... Po drugie, mieszkam sama. Pracuję i w czasie mojej nieobecności nie byłoby komu wyprowadzać psa. Przed i po pracy nie ma problemu. Nie wiem, jak długo pies może zostawać sam w domu? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam Was wszystkich! Quote
MEGNUM Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Witaj:) Dogi bez problemu mogą mieszkać w małych mieszkaniach. Dzieciak może i troche pobryka ale dorosły to zazwyczaj spokojny, dostojny pies, który bez problemu zmieści sie nawet na małym fotelu. Znam wiele dogów mieszkających w blokach:) Na którym piętrze mieszkasz?? Jeśli wysoko i nie ma windy to musisz wziac pod uwagę dźwiganie kloca kilka razy dziennie. Niewskazane jest aby mały molos często chodził po schodach. Jeśli chodzi o drugie pytanie to zalezy ile godzin pies zostawałby sam. Dogi to psy ceniące ponad wszystko kontakt z właścicielem i ponad 10 godzinna niebecność każdego dnia będzie dla nich nieprzyjemna. Wręcz ciężka do zniesienia. Ale jak wiadomo są różne psy i różne charaktery psie. No i oczywiste jest że jeśli zostawisz małego szczeniaka na 8-9 godzin to po powrocie spodziewaj sie sterty kupek i ogromne kałuże siuśków. Często maluch w to wdeptuje i roznosi po łóżkach, ubraniach, meblach... Zresztą jak każdy inny psiak tylko w 10 x wiekszych ilosciach:) Quote
istne_cudo Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 ...za odpowiedź :) Mieszkam na parterze, moje mieszkanie nie jest wielkie bo to tylko - jak pisałam wcześniej trzydzieści parę metrów, ale za to mam stumetrowy ogródek. Chociaż pod moją nieobecność nic to psiakowi nie daje... Co do pracy - pracuję różnie, ale z reguły po maksymalnie 9 godzinach wracam do domu. Najczęściej jest to ok. 6-7 godzin. Quote
MEGNUM Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='istne_cudo']...za odpowiedź :) Mieszkam na parterze, moje mieszkanie nie jest wielkie bo to tylko - jak pisałam wcześniej trzydzieści parę metrów, ale za to mam stumetrowy ogródek. Chociaż pod moją nieobecność nic to psiakowi nie daje... Co do pracy - pracuję różnie, ale z reguły po maksymalnie 9 godzinach wracam do domu. Najczęściej jest to ok. 6-7 godzin.[/quote] Czyli warunki jak najbardziej odpowiednie. A ja się pochwalę, ze wczoraj odebrałam z hodowli Balao śliczną czarną suczkę Michelle Ma Belle:) Wspaniałe chwile z takim maluchem, musisz spróbować. Powodzenia;) Quote
anovi Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='MEGNUM']Czyli warunki jak najbardziej odpowiednie. A ja się pochwalę, ze wczoraj odebrałam z hodowli Balao śliczną czarną suczkę Michelle Ma Belle:) Wspaniałe chwile z takim maluchem, musisz spróbować. Powodzenia;) MEGNUM OGROMNE gratulki kochana :calus: - jeśli to malec z avatarka - jest przeuroczy :loveu: istne_cudo - mniej więcej tak jak napisała Ci MEGNUM :lol: Oczywiście nie możesz zapomnieć o odpowiedniej porcji ruchu dla pani/pana doga :lol: Pozdrawiam. Quote
MEGNUM Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='anovi']MEGNUM OGROMNE gratulki kochana :calus: - jeśli to malec z avatarka - jest przeuroczy :loveu: istne_cudo - mniej więcej tak jak napisała Ci MEGNUM :lol: Oczywiście nie możesz zapomnieć o odpowiedniej porcji ruchu dla pani/pana doga :lol: Pozdrawiam. Dzieki Iwonka. To ta mordeczka z avatarka. A jak tam Twoje maluchy?? Zostawiłaś cuś?:evil_lol: Quote
anovi Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 MEGNUM napisał(a):Dzieki Iwonka. To ta mordeczka z avatarka. A jak tam Twoje maluchy?? Zostawiłaś cuś?:evil_lol: MEGNUM maluszka masz przepięknego :loveu: Zobaczysz da Ci całą masę radości :lol: Teraz niech Ci zdrowo i pięknie rośnie :) Czy zostawiłam..... :evil_lol: zostawiłam... :diabloti: lalalla.... i tak i nie :lol: Quote
MEGNUM Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 anovi napisał(a):MEGNUM maluszka masz przepięknego :loveu: Zobaczysz da Ci całą masę radości :lol: Teraz niech Ci zdrowo i pięknie rośnie :) Czy zostawiłam..... :evil_lol: zostawiłam... :diabloti: lalalla.... i tak i nie :lol: Waruneczek:cool3:?? Hihi. Quote
anovi Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 :eviltong: i bardzo dobre ręce :lol: jak dla mnie lepszych nie ma :p Quote
czarna_hancza Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 i dalej trzymacie to w tajemnicy :evil_lol: Taki atak z zaskoczenia? :cool3: Quote
eveandAxel Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A ja chyba wiem, chyba wiem!:evil_lol::eviltong: Quote
czarna_hancza Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A ja wiem na pewno :eviltong: Ale pancia kazali milczec :p Quote
franka i zuza Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 MEGNUM napisał(a): A ja się pochwalę, ze wczoraj odebrałam z hodowli Balao śliczną czarną suczkę Michelle Ma Belle:) Megnum wielkie gratulki :multi::loveu:, marzenia się spełniają :multi: Maluszek przecudny . To przed Tobą wkrótce myśli o kolejnym :diabloti: , a mnie na starość palma całkiem odbiła i z braku możliwości pozostawienia malucha ( co się odwlecze to nie uciecze :cool3:) przybył do domku mikro-maluch anovi napisał(a)::eviltong: i bardzo dobre ręce :lol: jak dla mnie lepszych nie ma :p hehe :evil_lol: eveandAxel napisał(a):A ja chyba wiem, chyba wiem!:evil_lol::eviltong: ja też wiem :eviltong: czarna_hancza napisał(a):A ja wiem na pewno :eviltong: Ale pancia kazali milczec :p :cool3: ciekawe dlaczego :cool1: Quote
MEGNUM Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 franka i zuza napisał(a):Megnum wielkie gratulki :multi::loveu:, marzenia się spełniają :multi: Maluszek przecudny . To przed Tobą wkrótce myśli o kolejnym :diabloti: , a mnie na starość palma całkiem odbiła i z braku możliwości pozostawienia malucha ( co się odwlecze to nie uciecze :cool3:) przybył do domku mikro-maluch Dzięki:) Oj Franka w końcu można powiedziec, ze masz w domu naprawdę maluszka:lol: Śliczna jest, gratuluję:loveu: Quote
franka i zuza Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 MEGNUM napisał(a):Dzięki:) Oj Franka w końcu można powiedziec, ze masz w domu naprawdę maluszka:lol: Śliczna jest, gratuluję:loveu: dzięki :oops: oby tylko nie zapatrzyła się zbytnio na wujka Franka i nie chciała mu wzrostem dorównać :roll: Quote
Sylvia_76 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 franka i zuza napisał(a):dzięki :oops: oby tylko nie zapatrzyła się zbytnio na wujka Franka i nie chciała mu wzrostem dorównać :roll: Hahahahaahahahahahaha!!! :lol::lol::lol: Quote
Madzinka Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 No to nie jestem jedyna,ktora ma yorkusia i dogusia....choc na razie dogus taranuje yorkusia....Dobrze,ze juz pod lawe sie nie miesci :diabloti: Quote
Recommended Posts