Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia zakładając ten wątek...:mad:

Ale żal mi psiaka...

Sytuacja wygląda tak - znajomi mojej cioci - starsi ludzie - dostali jakiś czas temu od swojego syna psa - beagla, chłopaka, z rodowodem.

Dziś dostałam telefon od cioci, że ta pani natychmiast chce Go oddać...:mad: ze względu na stan zdrowia swojego męża i swój, podobno pies jest dla Nich zbyt silny, nie radzą sobie...

Piesek ma 18 miesięcy, jest nauczony spać w łóżku - nie wyobrażam sobie, co przeżyje, kiedy trafi do schroniska, jeszcze w taki mróz.

Pani powiedziała, że jeśli nikt sie nie znajdzie, odda Go dziś do schroniska....

Szukamy oczywiście wśród znajomych jakiegoś domu, ale narazie nic nie mamy...

Niestety nie mam zdjęć...

Eghhhh.....

W nowym Domu:

Posted

No nic dodać nic ująć...i to chyba w dosłownym tego słowa znaczeniu

Właśnie rozmawiałam z ciocią - jest cała roztrzęsiona, bo zna tego psiaka, podobno jest piękny i bardzo miły.
Ciocia by go wzięła na przechowanie, ale dziś wyjeżdza do Warszawy do swojej chorej wnuczki.
Podobno ta pani już wstępnie umówiła się z jakimś znajomym, który ma psa odwieźć dziś do schroniska...

Ja tez nie mam możliwości - moja Alma dostaje szału, jak jakiś pies pojawia sie w domu, juz wiele razy rozważałam wzięcie na tymczas jakiejś bidy, ale sie boje, że mogłoby się to skończyć fatalnie...

Posted

Właśnie widziałam - i widziałam, że dodałaś tam ten wątek - dziękuję bardzo..

Eghh strasznie mnie wkurzyła ta sytuacja...ale naprawdę nie wiem co zrobić...myślałam jeszcze o tymczasie u mojej przyjaciółki, ale właśnie dzwoniłam do Niej - dopiero jutro wraca do Krakowa - a to już będize pewnie za późno.

Posted

jeśli jutro może wziąć psa na DT to może warto zadzwonić do tych ludzi i umówić się na odbiór psa jutro. jeden dzien nie powinien im zrobić różnicy a jak im się wytłumaczy co psa spotka w schronie to może się zgodzą.

Posted

Dzwoniłam bezpośrednio do tej pani.

Powiedziała, że nei ma problemu z przetrzymaniem do jutra...

Mówi, że musi iść do szpitala, a mąż ma 80 lat i nie może się opiekować psem.

Powiedzieła, że będzie bardzo wdzięczna za pomoc.

Posted

Opowiedziałam, co się może stac w schronisku i powiedziała, że w takim razie absolutnie nie może tam trafić, bo on śpi w łózku.

Pies jest zdrowy, szczepiony, ale książeczkę zdrowia ma u hodowcy - synowie tej pani maja pojechac po ta książeczkę i dostarczyc przyszłemu właścicielowi.

To jest taki typowy trikolor, ale podobno z przewaga złotego koloru.

Jest łagodny, na spacerach bawi się z innymi psami.

Posted

O rany, no to teraz narobiłam....

Zrozumiałam Mawin, że piszesz, że to Ty możesz wziąć psa na tymczas....
To już chyba podświadomie zamiast "może" przeczytałam "moge"

Posted

Raczej na fundusze od tych państwa nie ma co liczyć - proponowałam hotelik, ale mówią, że ich nie stać.

U mnie też z finansami krucho w tym miesiącu, ale moze udałoby się coś zorganizować.

Dałam wiadomośc na podforum o Beaglach - miłośnicy rasy mają psiaka na uwadze.

Czekam też na odpowiedź koleżanki - miała się kontaktowac ze swoją koleżanką, która podobno marzy o Beaglu.

Posted

Kochani
Odwołuję alarm!! ufffff

Moja przyjaciółka, o której pisałam wcześniej weźmie psiaka na tymczas, a byc może nawet na stałe!

Bardzo dziękuję za pomoc!!!!!:loveu: