Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

UWAGA UWAGA FIGA WCIĄŻ SZUKA DOMU - POTENCJALNY DOMEK OKAZAŁ SIĘ WYOBRAŹNIĄ DZIECKA, RODZICE NIC NIE WIEDZIELI O PLANOWANEJ ADOPCJI!!

Figa szuka domu. Aktualnie przebywa u kogos na dzialce, ale nie moze tam zostac na zawsze, dlatego prosze o pomoc.
Figa ma teraz z osiem miesiecy, przyblakala sie do mojej znajomeji jais czas mieszkala u jej koleznaki na dzialce, ale nie mogla juz dluzej tam mieszkac, wiec wzial ja ktos inny, jednak nie moze jej dlug trzymac. na szczescie na razie Figa nie trafila do schroniska.
Jest piekna kundelką (gdybym mogla wzielabym ja bez zastanowienia, ale niestety teraz nie moge). jest wielkosci labradora lub troche wyzsza. Jest sliczna- zgrbana, wysoka, nie przegubowa:)
Ja wide u niej jakas domieszke owczarka niemieckiego lub belgijskiego, moze byc swietna w agility.
jest nauczona podstawowych komend, dobrze dogaduje sie z psami (z jednym na razie mieszka).
prosze pomozcie znalezc jej dom.
wklejam tu linki do zdjec, ale nie jestem w tym najlepsza wiec nie wiem czy dobrze mito wydjzie. jakby co to niech ktos mi napisze jak to zorbic, albo moge przeslac zdjecia na maila.
podaje kontakt do osoby ktora ma fige
506142982 lub 600874627 e-mail: olenka6@gmail.com

A tu link do zdjęcia http://img527.imageshack.us/img527/8721/gallery36617215500x500sb9.jpg

Wklejam na prośbę koleżanki z klubu agility która nie jest na dogo zalogowana.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na początku miał być piękny border collie z super fajnym charakterem wachałam się pomiędzy sheltie.. Jednak zdecydowałam się na bordera już miałam rezerwować bobasa lecz przypadkiem natknełam się na ogłoszenie Figi.. strasznie mnie zauroczyła.. Teraz moje życie i mojej rodziny trochę się zmieni.. Do naszego domu trafi suczka pełna miłości i energi.. Nie będzie to rasowy boreder czy sheltie lecz kundelek.. Sunia pełna wdzięku.. Mój Dropsik będzie miał nową koleżankę. Po pierwszej cieczce (nie wiem czy ją miała) będzie sterylizowana a mój Dropsik kastrowany. Zastanawiałam się z mamą nad zmianą imienia lecz stwierdziłam, że imię Figa zostanie. Już wczoraj ją obkupiłam dużo zabawek, przysmaków, szmpon dla szczeniaków jedzonko i inne potrzebne rzeczy :) Zakupiłam również jej nowe posłanko lecz pewnei bardziej polubi łóżko tak jak Dropsik:razz: Na wiosę jeśli będzie miała dużo chęci i energi zapiszemy się na kurs poczatkujący do cavano.. a Dropsik jak w niedziele zda egzamin to brnie dalej :) Z tego względu iż Figa można powiedzieć jest już moja zakładam jej galerie lecz dopiero w niedziele :) Chociaż nie jestem do końca pewna czy założyć jej galerie czy po prostu tutaj pisać i wklejać zdjęcia :) Dla ciekawskich informuje, że z Figą powinnam się pojawić na egzaminie w cavano :) No i chyba to na tle..
To miłe zaskoczenie dostać taką sunie..
Nie spodziewałam się.. A jednak.. Prócz tego zapomniałam powiedzieć, że Figulec będzie miała czarnego kociaka :)
Pozdrawiam wszytskich bardzo gorąco :):):)

Posted

boze, ale sie ciesze, az się łezka w oku kręci. pomyslec, że Figa to kompletny przypadek. Ja znalazłam jej zdjęcie na głównej stornie grona, zanim się zalogowałam i strasznie sie w niej zakochałam. Niegdy nie widziałam jej na żywo. Tak starsznie się cieszę. Szukała domu tyle miesięcy i wystrczyło jedno ogłosznie na cavano, pomoc Władczyni i juz po dwóch dniach ogłoszenia na dogo, znalazła nowy dom.
Nie kryje, że to dzieki mnie:D ale nie tylko. jeszcze raz dziekuje wsyzstkim za pomoc.
Sama chciałam wziąc Figę, ale w tym momencie nie moge (wtedy tez nie mogłam), poza tym na koniec lata mam zamowionegą sunię flata.
Juz sie nie mogę doczekac, aż ja zobaczę na żywo. Anne, obiecałas ze jak nic sie nie stanie (kataklizm, twoja nagła śmierc) to bedziesz nam robiła zdjęcia. Ja chce zdjęcie z Figą miec!!! aaa,jak ja kocham ta suczkę. Wkleje na grono i pokaże dziewczynie ktora tyle czasu opiekowała sie Figą.
Ciesze się, ze w koncu idzie do Ciebie a nie twojej siostry, bo w cavano ja zobaczymy. jak wszystko dobrze pojdzie, to na nowym kursie dla poczatkujacych bede biegała z piekna, białą labradorką. (nie moją, ale prawie jak moja:D)

Posted

oo to fajnie :D Ja z Figulcem będę biegała na kursie dla początkujących który powinien być jakoś pod koniec marca lub na początku kwietnia. Już z Ela o tym gadałam:cool3: A po egzaminie niedzielnym szybko do domku i czekam na suńke :D Szkoda, że dopiero przyjedzie do mnie w niedziele wieczorem ale dobrze, że w ogóle przyjedzie :) Mojej sis odwidziało się a ja nie odpuściłam :) Pewnie i tak po egzaminie spotkamy się z suńkami :)

Posted

Nie jesteś przewrażliwiona:wink:
Wg mnie to conajmniej niemożliwe, żeby Bedzix wzięła te wszystkie psy oprócz Figi. Coś tu jest nie tak :roll: Ale narazie powstrzymam się od innych komentarzy ...

Posted

Z Figą jest już ponoć ustalone wszystko, Bedzix ma z nią nawet przyjść (w ramach socjalizacji) w niedzielę na trening do klubu agility, gdzie trenuję i ja i ona.
Myślałam, że to była przemyślana decyzja i w ogole super, ze ktoś weźmie Figę ale jak czytam te jej deklaracje na wątkach innych psów to zaczynam wątpić... :roll::angryy:
Bedzix, żeby nie snuć tu domysłów o Twych wszystkich przyszłych psach, napisz proszę jak się tu pojawisz, o co chodzi...
Bo tu, na dogo, ludzie na serio szukają domów psom a Ty sobie od niechcenia piszesz, ze wezmiesz 4 , mając już jednego. No chyba, ze chcesz je rozdać po znajomych :roll:

Posted

to niezly cud by byl :roll:
ludzie szukaja domow psom tygodniami, miesiacami, latami
a tu prosze w kilka dni Bedzix ma samych "niezapsionych" znajomych... na ile to prawdopodobne??

Posted

nie nie nie! Ja tych merle i pozostałych psiaków nie biorę do siebie ani nie szukam psów dla siebie.. tylko dla ludzi, którzy chcą pieska.. Figa owszem będzie u mnie i to będzie mój piesek..a pozostałe psiaki jak chcę wziąć to tylko dla ludzi, którzy chcą takiego pieska a nie dla mnie ;) bo macie racje 4 psy i jeszcze mój to raczej za dużo.. ;)