Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeśli chodzi o zęby to max 50zł, będę jutro u weta żeby zajrzał w szczękę i mi wycenił:)
ale jeśli masz coś wolnej kaski, to chętnie ją zaszczepię i dam coś na kleszcze, bo ostatnio moja mokka przytargała do domu i nawet nie zauważyłam.
CHciałabym też usg tego czegoś na łapie zrobić i może za jednym zamachem dałoby się z tym coś zrobić, ale to jutro się dowiem jak podjadę do weta.
wiem, ze to duzo, ale to chyba będzie nieuniknione.

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chyba juz wiem kogo... :(

edit

wzielam notes i policzylam wszystkie wplywy na sunie

20 od Jo37
60 z bazarku za nutradyl
32 zl jeszcze za telefon od Ani Milvy i Ulvera

czyli zrobilam przelew na 112 zł

aha, za nutradyl wplynelo 55, pomylilam sie, ale wyslalam 112

Posted

kurcze ja sie boję o tę narośl, na początku była taka mięciutk akulka i właściwie lekarze się tym ni eprzejmowali, bo to miał być niegroźny tłuszczak, ale ostatnio jakieś twarde sie to zrobiło i rośnie. Ju bym chciała wiedzieć...

Posted

dziękuje Fona i Figa to będzie w sumie 212zł , tak?
Przelew od Fony pewnie dojdzie w poniedziałek dopiero i tak zabieg będzie w tygodniu.
Odwiedźcie proszę stronę z tą terierką, to taka bidula, chociaż podnosić trzeba

Posted

Byłam dzisiaj z małą na przegląśdzie. Jeśli chodzi o zęby to masakra - będzie kosztowało 150zł, jeśli chodzi o te narośl, to zrobiłam RTG i nie będę tego usuwać, bo jest za mało skóry i będzie wielka rana i ktoś musiałby siedzieć z nią i jej pilnować żeby nie rozlizała tego. Ale przy okazji RTG okazało się , że ma obrzęk płuc i przewlekłe zapalenie + powiększoną olewą komorę serca, a lekarz tylko na chwilę zerknął, bo się wcisnęłam be zkolejki przy okazji foksa bez oka.
Usuwanie zębów umowione na wtorek na 10.00 rano, ale teraz nie wiem czy ona przetrwa narkoze. Już mi ręce opadają

RTG kosztowało 40zł

Posted

Nie wiem czy nie potrzebna konsultacja kardiologiczna, ale zepsute zęby też dobrze na serce i ogólny stan nie wpływają. Mogą zakażać cały organizm....:shake:

Posted

no właśnie wiem, że od zębów to wszystko inne się psuję. Ona ma praktycznie błoto w buzi, zęby są koloru ciemno brązowego. Smród straszny.
Gluty, którymi kicha to też od zębów, bo zatoki dziurawe.
A pani z Kołobrzegu nie odpisala na maila, już 2 dni. Może to tylko jakiś krótki wyjazd, ale obawiam się wycofania

Posted

właśnie przeczytałam maila od tej Pani.
w dalszym ciągu jest zdecydowana na sunię, tylko jeszcze w czwartek będzie się konsultowała z narzeczonym, z którym mieszka.
Także jest nadzieja, trzeba czekać.

Ja mam wrażenie, że ślepka czuje po ostatnich odwiedzinach w innym domu, że coś jest na rzeczy. Jest jakaś smutna i markotna. Ciągle tylko śpi

Posted

przepraszam z atak długą przerwe, nie wyrabiam się z czasem.
Jest dobra i zła wiadomość.

Sunia jest grzeczna, lubi sie bawic, czochram ją po brzuchu i bawię się za szczeniakiem, jest bardzo zwrotna, przysiada na przednich łapach i tyłek w gorze.
Poza tym dużo spi, niestety znów musi często wychodzić na dwór.

Rozliczę się niebawem, bo jeszcze w we wtorek idzie do weta i wtedy wezme na wszystko rachunki.

Jest dla niej dom. Jedzie do niego w czwartek. Pani ma doświadczenie z taką staruszkę bo jej sunia ma podobne kópoty. Tylko że ma jedno oko, na które widzi, ale poza tym to prawie kopia schorzeń. wypatrzyła ją w necie.
Dom jest z ogródkiem, ciągle ktoś jest.

Dom W kołobrzegu jest bardzo odpowiedzialny, śmiem twierdzić po codziennej korespondecji mailowej z Panią. Sama odradziłam jej adopcje ślepki, ze względu na zdrowie, bo niestety trzeba mieć czas dla niej.
Przesłałam im Lucka i Majkę vel Joko.

Posted

To dobra wiadomość:loveu: Dom z ogródkiem i doświadczona opiekunka.
Schorzenia Soni sa przewlekłe i pewnie będą się powtarzać.Nie wiem czy te zęby nie są najgorsze...

Posted

Mała już poczyszczeniu zębów, 2 zostały usunięte, miała przetoki, ropa pod zębami i te gluty którymi pluła to oczywiście od zębow.
Koszt 120zł

Niestety problem posikiwania powrócił od jakiegoś czasu, 2 razy kupiłam paczke podkładów - 20zł.
Być może jutro sunia pojedzie do domku, aż żal jej oddawać. Jeszcze tylko oczy zostały do naprawienia i ten tłuszczak na łapie. Miała mieć teraz braną iopsję z niego, al enie dało rady bo jest w otoczce.
Nie usuwam tego, bo nie wiadomo czy starczyłoby skóry. N arazie trzeba obserwować, ona jest mało ruchliwa i na razie jej to nie przeszkadza , jest niebolesne.
Zabieg ząbków zniosła bardzo dzielnie, dzisiaj jeszcze byłyśmy na ntybiotyku i juz nawet nie gryzie jak ma kłucie. Chyba się przyzwyczaja do wetów, aczkolwiek ciągle się trzęsie jak osika podczas wizyt, nawet w poczekalni.