Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nic fona nie wiadomo. Zobaczymy co mi Niemcy odpiszą. już kiedyś ja wysyłałam i nic z tego nie wyszło. ale teraz prawdopodobnie osobiście będę jechała do Berlina a wiec może. powinnyśmy wiedzieć za jakieś trzy cztery dni.
i oczywiście hania musi zdecydować czy chce adopcji zagranicznej

Posted

jeszcze nic nie wiemy tak naprawdę.

Fundacja niemiecka jest przez nas sprawdzona, już tam zabieraliśmy nasze psy. cały czas dostajemy od nich wiadomości, przygarneli staruszkę bernardynkę, wyleczyli itp.
Jeśli uznają że nie znadą małej domu i nie są w stanie podołać to tam nie pojedzie po prostu.
Jeśli zdecydują się ją przyjąć to do konica jej dni będą o nią dbali- dotychczas się sprawdzali a biorą różne psy z różnymi problemami

Posted

no to mam w końcu dobre wieści. Nie dość , że znalazł się transport do Murki, to jeszcze dzisiaj dzwoniła PAni - 15 km ode mnie, że chce ją przygarnąć. Będę jechała w przyszłym tygodniu obejrzeć dom i ew. zostawić ślepkę.

Badania moczu wszystkie w normie, dzisiaj odebrałam wyniki.

W związku z tym faktem, prawdopodnie nie będą potzrebne pieniązki na hotel, więc jeśli ktoś łaskaw to chciałabym o nie poprosić w celu zrobienia małej ząbków przed nowym domem.
Pani , która chce ją wziąć to starsza osoba, która jest całkiem sprawna - mieszka w domku jednorodzinnym, ma też inne zwierzęta i miesiąc temu zmarł jej jeden podopieczny staruszek. Chciałabym jej oddać ślepkę już po zrobieniu ząbków, no i ona nie była szczepiona.

Posted

Ja tez nie mogę w to uwierzyć. To jakies zrządzenie losu, bo już udało mi sięt ranspor do Murki załatwić a tu proszę. Dom prawie namiejscu.

Jeśli chodzi o zabieg - to będzie to głównie usunięcie wielu zębów, JAdę na przegląd i umówienie się w poniedziałek. Myślę , że koszt to ok. 100zł, ale dokładny podam w poniedziłek.

Posted

tak w kontakcie, ale dzisiaj dostałam jeszcze maila od osoby chętnej na ślepkę - co za koniunktura się nagle zrobiła, hmm
jednak ogłoszenia w necie dają efekt

ale do sedna, byłam dzisiaj u weta, ale niestety kolejna mnie przerosła , nie czekałam była jakiś pies z wypadku i operowali. Zadzwonię jutro się umowić, mi najlepiej pasuje czwartek lub weekend

Posted

zęby umówione dopiero na przyszły tydzien. W tym już nie dało rady. Koszt to od 90 do 150 w zależności, od tego co trzeb abędzie zrobić, a u niej raczej dużo, bo jest koszmar. Do Pani jade w czawartek w odwiedziny to. ok.20 km ode mnie jednak.
Jeśli chodzi o druga panią z maila też wydaje się być odpowiedzilana, tylko że mieszka w Kołobrzegu.

Posted

Hanah napisał(a):
zęby umówione dopiero na przyszły tydzien. W tym już nie dało rady. Koszt to od 90 do 150 w zależności, od tego co trzeb abędzie zrobić, a u niej raczej dużo, bo jest koszmar. Do Pani jade w czawartek w odwiedziny to. ok.20 km ode mnie jednak.
Jeśli chodzi o druga panią z maila też wydaje się być odpowiedzilana, tylko że mieszka w Kołobrzegu.

to drugą panią trzeba też mieć "w pogotowiu"
a może jak nie Ślepkę to możnaby jej pokazać Lucjusza (z mojego podpisu) ?

Posted

witam. pierwszy domek sprawdzony, ale chcę jeszcze sprawdzić drugi. Czy jest tu ktoś z kołobrzegu?

Kochane bardzo proszę o wsparcie finansowe na zrobienie ząbków suni.
każdy grosz mi się przyda, musze jej też zapuścić coś antykleszczom.
Noi chyba cos trzeb ajednak będzie zrobić z tą naroślą na łapie - tłuszczak , ale ostatnio ise powiększył i twardnieje.
Bardzo proszę, numer konta dam na pw.