Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na początku szczekała, ale potem już nie.
Teraz widocznie jak siedzi sama to znów szczeka. A mnie nie ma od 6 rano do 6 wieczór. Widocznie nie lubi byc sama, ale to kłopot bo u mnie w kamienicy malutkie dzieci mieszkają, wiec sie sąsiedzi skarża. Ostatnio była babka z administracji, na szczęśćie do innego sąsiada co ma psa, w zupełnie innej sprawie. Ale mam nadzieje ze tym razem do mnie nie zapuka. I tak mnie nie zastanie, ale mimo wszystko

Posted

Mała szczeka donośnie. Ma piskliwy, wysoki głosik, wiec ja słychac. Ja mam a wkamienicy metrowe ściany ale jak to kiedys budowo są z jakiejś słomy i drewna i czegos jeszcze. Ale słuchac w pionie.

Sunia wczoraj miała zabieg, juz jest po sterylce, nie było komplikacji, widziała te torbiele, naprawde olbrzymie w stos. do prawidłowej wielkości jajnika.
Mała nie ma ochoty drapac, ani lizac szwów. Cały czas jest spokojniutka i spi. Na razie nie chce jesc.

Akcja z poszukiwaniem domu musi nabrac tempa, ale jestemz tym sama, a nie bardzo mam czas na wszystko.
Jest poogłaszana w agzetach lokalnych , w necie troche.
Teraz sie zajme, bo mam wolne , ale pomoc jak najbardziej pilna i wskazana.

Sunia jest dla osoby z ogródkiem, moze byc taki przymieszkaniowy, przed oknem, zeby sobie tam łazikowała. Ona nie widzi, wiec im mniejsza powierzchania ogródka tym lepiej. Zeby sobiejkrzywdy nie zrobiła.
Geeralnie jest grzeczna, szczeka jak chce jesc, albo pic, albo na dwór - ale tylko wtedy, gdy jest wklatce. Jak jest luzem to nie szczeka.

Posted

Hanah, czy napisałaś do majgi? Majga zgodziła się zrobić suczce ogłoszenia, ale musi mieć skrót informacji o małej, aby te ogłoszenia miały sens i trafiły do ludzi, którzy chcieliby ją przygarnąć.

Posted

po kastracji wszystkook, zagiła się ładnie. Dostawała antybiotyki p[rzez 6 dni i jest ok
w weekend, ma fryzjera.

PRZESTAŁA SIKAĆ i zrobiła się wogóle jakas psia, łasi się , lubi się bawić

Posted

nie napisałam, ni emam czasu, kurcze. Wracam z pracy o 6 tej i wychodze o 6. MAm jeszcze inne 2 psy i slepke, pracuje na strona stowarzyszenia, załtwiam papiery, pisze umowy itd. Kurcze nie mam czasu po prostu., Wiem , ze powinnam ją w pierwszej kolejności, ale opisac to wszystko to nie jest minuta, a wszystko na wczoraj. W weekend bede troche wolniejsza.Jezuu czy jest jakas księgowa na forum , co by dla stowarzyszenia mogła robić charytatywnie pełne księgi? Ja wymiękam.

Posted

jutro po pracy postanowiłam odsapnąc, więc napiszę ogłosznie dla suni i prześlę wszędzie gdzie trzeba, w pierwszej kolejnośći do Majgi:oops:

Fona, pisałam już wczesniej ze sunia po kastracji.
A propos finansów to jestem w plecy 150zł na dzien dzisiejszy. Ale w związku z faktem , ze podkłądy stosuje już niezmiernie sporadycznie to mała nie będzi ejuz droga w utrzymaniu, aczkolwiek zęby są do zrobienia, bo to kichanie zieloną flegmą to przewlekłe zapalenie zatok z powodu syfu w jamie ustnej, zatem trzeba to zrobić, jesli być wygrała moze 6 mln dzisiaj to jeszcze operacja oczu i wtedy mała będzie jak nowa:evil_lol:

Posted

no tak, slepa jestem,

wysylam suni wszystko, co dla niej mam, czyli 150 zl

a 20 zl przesylam dla agaty-air na Bolusia /od beatki/ - prosze, przekaz Agacie

Posted

z tą operacją to jest tak, ze nie ma gwarancji. Dopiero po zabiegu okaże się czy siatkówka jest sprawna, w inny sposób nie mozna tego sprawdzić. Jeśli siatkówka byłaby ok to mała będzie widzieć - wyobrażacie to sobie, a jęsli to byłby pierwszy raz w jej życiu????

Jeśli siatkówka będzie uszkodzona to niestety

Posted

Znalazło sie miejesce w hoteliku u Murki:multi::multi::multi::multi:,
ale potrzebne są pieniądze na pobyt suni.:oops:

Czy ktoś pomoże finansowo. Należy wziąć pod uwagę długofalowe przebywanie suni u Murki.

Posted

Dziewczyny, czasowo mam nóż na gardle...nie mam szans przeklikać całości wątku, a i tak pewno miałabym jakieś pytania. Nie zapomniałam jednak o zrobieniu tekstu.

Takie info mam od Maggiejan:
- suczka znaleziona pod blokiem jednego z warszawskich osiedli
- oddana do schroniska (z niego, jak rozumiem zabrana na tymczas)- niewidoma CO JEST Z OCZKAMI? ZUPEŁNIE NIE WIDZI? JEST SZANSA, ŻE LECZONIE (OPERACJA) PRZYWRÓCI WZROK?
- malutka, waży ok. 6 kilogramów
- niemłoda ILE W PRZYBLIŻENIU MOŻE MIEĆ LAT?
- ma pewne kłopoty z pęcherzem, jest leczona, musi wychodzić często na dwór JAKIE TO KŁOPOTY, CZY SĄ JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ?
- najbardziej odpowiedni byłby dom z ogródkiem
- dość grzeczna, radzi sobie mimo kalectwa CO ZNACZY "DOŚĆ GRZECZNA"? CO WYCZYNIA, SKORO TYLKO "DOŚĆ..."?
- szczeka kiedy chce jeść, pić albo na dwór
- nie reaguje na inne zwierzęta KOTY RÓWNIEŻ?
- lubi być głaskana, ale nie jest wylewna
- ogólnie jest bardzo biedniutka
- nie lubi zostawać sama na dłużej CO WTEDY ROBI?
- wysterylizowana

Ponadto, czy coś wyszło jeszcze w praniu (zdrówko, zachowanie)? Do kiedy sunia ma tymczas? Szczepiona? Chodzi na smyczce? Toleruje jazdę autkiem?

To niewiele potrzebnych mi konkretów by powstał tekst do ogłoszenia.
Niezależnie od braku czasu, również nie mam go w nadmiarze (tyle, że nie to nie wątek o mnie więc odpuszczam próbę licytacji), dla kogoś, kto obcuje z sunią to moment podać mi stosowne wytyczne, bazę do ogłoszenia.
Warto by może zrobić aukcję cegiełkową???