Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic nowego w sumie. Ni ema mnie całe dnie, więc nie bardzo wiem co się w domu dzieje. wracam wieczorem , wychodzimy na dwór, jedzonko i potem mała śpi i zzów na dwór i znów spi.

Posted

beam czemu zoosklep niesolidny? Nie moge wejść na tę stronę - nie mam dostępu. O co chodzi?

A propos suni. NIespodzianka. To nie nerki!!!

Wątroba niepowiąkszona, mierne zapalenie przewlekła. Pęcherzyk żółciowy o nieznacznym zapaleniu przewlekłym. NIewielka ilość osadu. Śledziona bez zmian. Nerki o miernym pogrubieniu torebki z nieznacznym zapaleniem przewlekłym miąższu. W miedniczkach i rdzeniu mierna ilość złogów i mineralizacji do 1 mm. Brak zastoju moczu. Moczowody bez zmian. Pęcherz moczowy o nieznacznym zapaleniu przewlekłym, nieliczne złogi do 1mm. Cewka moczowa nieposzerzona. MAcica powiększona, rozpulchniona z cechami przerostu torbielowatego do 13mm w trzonie, w rogach do 9-10mm. Brakj zalegania płynnej zawartości. Jajnik lewy z obecnością ok. 1,4 cm kongoleratu torbielkowatego, prawy z deformacją litą drobnotorbiielowatą ok.3 x 1,9 cm. Okoliczne węzły chłonne niepowiększone. Trzustka o niewznacznie podwyższonej echogeniczności, brak cech zapalnych ostrych. Nadnercza, widoczne odcinki jelit, żołądka bez uchwytnych zmian. Brak płynu w jamie otrzeewnej.

Oto wynik USG

Posted

powiedział o sterylizacji, ale tez nie ma gwarancji ze przestanie siusiać, ponieważ te torbiele nie są na tyle blisko pęcherza, zeby powodowały ucisk. POza tym jeśli tak by było to ciągle miałaby parcie na pęcherz i sikałaby często a mniej. A nie tak jak teraz. Raz na kilka godzin ale za to kałuża.

Posted

Dostawała 3 rózne antybiotyki, nie było widocznej poprawy.
We wtorek sterylka. Tylko jest problem z opieka nad sunią potem, ja pracuje całe dnie.
Moze ktoś ją wziąć na jakis czas?