dusje Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Zatem czekam i jakby co, prosze o podanie na pw Quote
fona Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 hotelu nei ma, to chociaz bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=72491&page=15 Quote
LittleMy Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 emilia2280 napisał(a):Murka na razie nie moze przyjác suni, wziélaby já, ale nie ma miejsca. Musimy znalezc inny hotelik na ten czas przynajmniej. Czy jeszcze ktos moze sie zadeklarowac na koszty (nawet po 10zl)? I trzeba poszukac hoteliku. ja mam ciagle na nia bazarek, mysle, ze ok 50 zl miesiecznie sie powinno uzbierac. a czasami nawet wiecej :) Quote
emilia2280 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Z kosztami powinno pojsc dobrze. Pare dobrych ciotek oferuje pomoc. Moze warto by rozejrzec sié za ewentualnym hotelikiem, bo w ostatniej chwili bédzie panika - np. moze nie byc miejsc. Quote
pidzej Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Wieczorem będę miała odpowiedź czy mogę ją wziąć na krótki tymczas ( wstępnie powiedzmy tydzień ). Muszę porozmawiać z panią u której wynajmuję domek. Mieszkam tu dopiero tydzień, pani wydaje się ok, i myślę że się zgodzi ale nigdy nic nie wiadomo. Pomoc finansowa byłaby potrzebna, ja nic nie mogę dołożyć, jestem ''zerem''. Sunia mieszkałaby w kuchni, gdzie jest terakota. Ona chyba nie jest zbyt żywa? ;)Mam wykastrowanego 3 letniego, spokojnego psa. ok. 20-21 będę mogła powiedzieć czy tak czy nie, ale nie mam tam internetu. Do kogo ewentualnie mogę zadzwonić? No i nie wiem, nie róbcie sobie nadziei, moim zdaniem pani się zgodzi, ale wiecie.... ostatecznie to nie zależy ode mnie. aha- może dałoby się tak zrobić, że byłaby u mnie do czasu zwolnienia miejsca u Murki. Quote
LittleMy Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 jak dobrze, ze moglaby u Ciebie pobyc do czasu tego hoteliku... czekamy na potwierdzenie ! Quote
nescca Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Tak mi przykro po tym co tu przeczytałam.... Mam nadzieję ,że się trzymasz jakoś. Dzięki tym dogocioteczkom za to ,że nie oceniają Hani....tylko ją rozumieją. Jak już będzie wiadomo gdzie sunia trafi...proszę o nr.konta. Quote
emilia2280 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Chyba Hani najlepiej, bo ona ma sunié - wtedy trzebe bédzie zorganizowac transport i dalej szukac hoteliku, bo u Murki nie dostalam zadej gwarancji, ze sunie wezmá - jest nieadoptowalna i zeby ja przyjác, musieliby najpierw oddac jednego z 2 stalych lokatorów (a to nie wiadomo kiedy nastápi, pomimo ze sá oglaszani). Quote
pidzej Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Przykro mi. Nie wiem co napisać, bo pani się nie zgadza na drugiego psa. Byłam pewna, że zgodzi się choć na chwilę. To jest jedna posesja i 'nie chce robić z domu zoo". przepraszam za nadzieje, szukajcie dalej. Quote
emilia2280 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Pidzej- dzieki, ze próbowalas. To nie zalezy od Ciebie. Musimy znalezc cos innego, szybko. Dziewczyny, dzwonil ktos w ogóle w sprawie hoteliku, czy to stanélo na tym? Quote
pidzej Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 szukajcie, ale wpadłam na pewien pomysł, będę negocjować. A do kiedy sunia ma czas? aha i gdzie jest nr do Hani, chyba przeoczyłam? będę rozmawiać jeszcze dziś ok 21 nie chcę przeciągać struny, szukałam mieszkania z mozliwoscia wprowadzenia się z psem 2 miesiące. Quote
pixie Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='Hanah']Postanowiłam kupic dla Szczocha klatkę, dzisiaj sie juz załamałam, nawet mi sie pisac nie chce:shake: czy jest to konieczny wydatek..jesli juz ma siedziec w klatce, moze lepiej ja pozyczyc.. Klatki sa w ofertach w mapie pomocy dogo, ostatnio proponowala pozyczenie klatki kennelowej Aleksandra B Moze uda sie znalezc dom gdzie mozna bedzie wydzielic miejsce dla suni, polozyc plandeke malarska grubsza na podloge i bedzie mogla posikiwac..dopoki pecherza sie nie wyleczy no i wcale jej ta klatka nie bedzie potrzebna 2/ co do wydatku na oczy ..no bo Garnacarz przeciez za darmo tego badania nie zrobi moze teraz najpierw znalezc DT , gdzie bedzie mogla spokojnie byc doleczona - zwlaszcza ten pecherza, kaszel etc mna to przeciez potrzebne sa pieniadze i dopiero potem wizyty okulistyczne..choc jesli jest nadmiar kasy no to jasne ze wizyta u Garncarza przy okazji wizyty z innym psrem..czemu nie 3/ Nadzieja z Minska mazowieckiego proponuje DT / i chyba takze hotelik..jak zrozumialam w ofertach pomocy moze do niej sie zwrocic 4/ DT odplatny proponuje w ofertach takze Aneta W - Kanie k/Otrebusow moze ona...ma jakies pomieszczenia hmmm gospodarcze?..moze nie bedzie jej tam za zimno? Anetka mna takze klatke kenelowa duuuuza do Anety kontakt tez w Mapie pomocy Quote
emilia2280 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Pixie podala wszystkie namiary. Kto podejmie sié wykonania telefonów? Pidzej - Hania chyba ma dola ostatnio, bo nie widac jej na Dogo. W kazdym razie nie ma czasu - prosimy o deklaracje, co kto moze zalatwic. Quote
pixie Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 kochani jestem jeszcze doslownie chwile piszcie smsy do dziewczyn i raczej nie kupowac klatki szkoda pieniedzy - moze ktoras z nich bedzie mogla sunie wziac a anetka ma klatke duza..miala szczeniaki asiaf1 swego czasu chyba wlasnie w tej klatce sie chowaly jakis czas...wiec ma na pewno chyba ze ma jakies tymczasy ja wysylam do nadziei i anety pw..nie ma co czekac hania ma dola, ale jest wiecej w watku osob emilko tak daleko jestes a z nami! dzieki! wysylam pw..do nadziei i do anety Quote
asiaf1 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 pixie napisał(a):kochani jestem jeszcze doslownie chwile piszcie smsy do dziewczyn i raczej nie kupowac klatki szkoda pieniedzy - moze ktoras z nich bedzie mogla sunie wziac a anetka ma klatke duza..miala szczeniaki asiaf1 swego czasu chyba wlasnie w tej klatce sie chowaly jakis czas...wiec ma na pewno chyba ze ma jakies tymczasy ja wysylam do nadziei i anety pw..nie ma co czekac hania ma dola, ale jest wiecej w watku osob emilko tak daleko jestes a z nami! dzieki! wysylam pw..do nadziei i do anety niestety klatka była pożyczona i oddałam ją Chrupkowi-napiszcie do niej może ona ją jeszcze ma i pożyczy Quote
agata-air Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 z moich inf klatka juz jest zamowiona. ;/ Quote
Diegula Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Pidzej właśnie do mnie dzwoniła(niestety nie ma netu) i prosiła powtórzyć że jednak pani sie zgodziła:multi:i sunia przynajmniej tydzień może u niej zamieszkać. Pidzej prosi o kontakt telefoniczny! Quote
agata-air Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 jutro bede rozmawiala z hania :) dziekujemy za pomoc:) Quote
emilia2280 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 I jak sytuacja wygláda dzisiaj? sunia jest u Pidzej czy nie? Quote
pidzej Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 do mnie nikt się nie odezwał. Rozmawiałam tylko z Pixie która jak wiadomo też nie ma stałego netu. o co chodzi, mam czekać czy co? Quote
Hanah Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 Witam. Dziękuje wszystkim za pomoc w szukaniu domku, hoteliku itd. Wczoraj sunia była u okulisty. Ma zaćmę całkowitą. Jest możliwa operacja oczu i dopiero po tej operacji okaże się czy sunia będzie widzieć. Wczesniej nie można tego sprawdzić, nie ma takiego badania, ktore to powie. Po operacji okaże się czy siatkówka jest zdrowa czy nie. Jeśli jest zdrowa to będzie widzieć, jeśli nie to nie będzie widziała. Zanim jakakolwiek operacja będzie możliwa sunia musi mieć zdrową wątrobę, która jest obecnie leczona. Narkoza do tego zabiegu jest krótka, ale bardzo głęboka. Idę z nią też innego weterynarza na konsultacje w związku z leczeniem pęcherza i badaniem na posiew. W laboratorium powiedziano mi , ze badanie na posiew jest wairygodne jeśli mocz pobierany jest bezpośrednio pęcherza przez wkłucie. Zanim to zrobię chcę ją najpierw skonsultowac. Sunia póki co nadal ma cieczkę i nadal robi sii w domu. Nie wim czy pisałam , ale ona lubi się kapać. Pidzej propnujesz DT, ale nie podałas mi zadnych namiarów, napisz moze pw, jakby co moj numer jest na kazdym moim wątku. Od kiedy będzie hotelik? Czy ona moze zostać u Ciebie do tego czasu, ja nie wiem czy to będzie tydzien czy dłużej. Czy wiesz, ze ona szczeka jak zostaje sama? Właścicciel domu, w ktorym mieszkasz nie będzie miał nic przeciwko? Napisz do mnie pw, nie mam do Ciebie kontaktu. Quote
fona Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Hanah napisał(a):Od kiedy będzie hotelik? Nie ma na razie zadnego hoteliku... Tak mysle, ze nawet jesli ktos tu poda jakies namiary, chyba sama bedziesz musiala ustalic szczegóły, bo znasz sunie najlepiej. Quote
pidzej Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Sytuacja się skomplikowała. Nie wiedziałam, że Kropka szczeka, gdy zostaje sama w domu lub gdy zamknie się ją w innym pomieszczeniu. Na początku byłam przerażona sikami, ale w kuchni terakota- ok, niech sobie mieszka w kuchni. Ale ona szczeka, gdy zostaje odseparowana. Hanah mówi, że czasem non stop. W pokoju wykładzina, nie ma możliwości by tam przebywała. Sunia ma chyba jeszcze troszkę czasu u Hanah, ostatnia nadzieja w badaniu pęcherza przez wkłucie. Co do mojego DT- nie wiem, jeśli będzie ''noz na gardle'' i mała będzie musiała zostać odwieziona do schroniska, to wezmę ją, ale nie wiem na ile. Dom wynajmuję, z chorymi psami nei mam kompletnie doświadczenia, nie wiem czy dam radę, boję się szczekania. Dlatego to bardzo chwiejny tymczas, wyjątkowo awaryjny. Przeczytałam właśnie cały wątek. gallegro: Gdybym stanął na głowie, pewnie zabrałbym sunię do siebie i w końcu, po dłuższym czasie, znalazłbym suni dobry domek, ale... nie mam zamiaru wyręczać kogoś, kto podjął się tego, mając świadomość, na co się decyduje. Ciekawe. Duma wazniejsza niż życie psa. To taka nauczka dla Hanah?:shake: Quote
pidzej Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Hanah co u Szczoszka? kiedy badania i wyniki? Quote
Recommended Posts