maggiejan Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Haniu, na zagęszczenie moczu dobry jest MINIRIN (mam teraz u siebie pieska z tą dolegliwością). Lek jest drogi (100 zł na receptę wet), ale na ludzka receptę tylko 4 zł. Quote
maggiejan Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Na recepcie ludzkiej trzeba zaznaczyć, że to choroba przewlekła, żeby było tak tanio. Quote
irysek Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 maggiejan napisał(a):Na recepcie ludzkiej trzeba zaznaczyć, że to choroba przewlekła, żeby było tak tanio. watpie zeby lekarz ktorykolwiek zgodzil sie wypisac taka recpete bez rzeczywiscie chorego pacjenta. wszystko musi byc udokumentowane, bo jak wpadnie kontrola do takiego lekarza, bedzie mial goraco. juz kiedys probowalam zalatwic tak insuline dla sunki jednej i lipa. a wiem, ze tak jest bo mam lekarza w rodzinie... oczywiscie trzymam kciuki, za udana akcje zdobywania recepty :) Quote
LittleMy Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 poprosze jeszcze raz numer konta, mam 50 zl z bazarku. Quote
maggiejan Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 irysek napisał(a):watpie zeby lekarz ktorykolwiek zgodzil sie wypisac taka recpete bez rzeczywiscie chorego pacjenta. wszystko musi byc udokumentowane, bo jak wpadnie kontrola do takiego lekarza, bedzie mial goraco. juz kiedys probowalam zalatwic tak insuline dla sunki jednej i lipa. a wiem, ze tak jest bo mam lekarza w rodzinie... oczywiscie trzymam kciuki, za udana akcje zdobywania recepty :) Zdarzają się jednak pacjenci, którzy tego leku potrzebują, zapisuje się go m.in. dzieciom moczącym sie w nocy. Quote
irysek Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 ok, ale wtedy trzeba przyjsc z tym dzieckiem itd, trudna sprawa. ale oby psince sie udalo bo to roznica 5zl a 100zl. swoja droga co za absurd, taka roznica cen!!! Quote
Worel Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 czy wiadomo co dalej z Sunia? o ile dobrze pamietam, moze byc o hannah do konca marca, potem....wiadomo? Quote
agata-air Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 niestety nic nie wiadomo. hanah od kwietnie nie będzie po 10 godzin w domu i sunia nie będzie mogla tam zostać;/ Quote
Hanah Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 Z żadnego ogłoszenia nikt nawet maila nie napisał, nie wspomne o telefonie. Poki co nie ma na nią zadnego chetnego. Tak jak pisała Agta od kwietnia nie bedzie mnie w domu od 7 rano do 18 -19 wieczorem. Przez ten czas sunia będzie w klatce co będzie dla niej męczarnią. W środku dnia będzie miała jeden spacer i to wszystko, potem dopiero wieczorem. Tak więc to nie jest dla niej dobre rozwiązanie. Sunia potrzebuje wychodzić na dwór średnio co 3 godziny, nie wytrzyma dłużej. Noc cała przesypia. Jest grzeczna, nie szczeka już jak zostaje sama. Myśle o tym zeby zrobic jej zęby, bo przez to ze ma je w fatalnym stanie bola ja i dużo pije. Lekarz mówi ze wiekszość trzeba wyrwac. Prosze o DT dla niej, u kogoś kto moze z nią wychodzić co kilka godzin na dwór. Ona nie reaguje w ogóle na inne zwierzęta. Jest totalnie obojętna. Quote
fona Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 jak wyglada teraz jej leczenie/ i stan finansow/ mam odlozona kwote na jej hotelik ,a le moze potrzebne sa utrzymanie suni - rozliczenie mialo powstac... Quote
Hanah Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 rozliczenie c.d. ze str.14tej. saldo początkowe - 344 zł wpłynęło: 1. allegro - jeździec miedziany - 16zł 2. allegro - jeździec miedziany - 16zł 3. allegro - ucho jaka - 6zł 4. allegro - tolkien - 16zl suma: 54zł wydatki: 1. prowizje ze sprzedaży - allegro - 3,04zł 2. opłaty - allegro - 9zł 3. lignina - 17,96 zł 4. pieluchy 1partia - 61,20zł 5. pieluchy 2 partia - 47,40zł 6.pieluchy 3 partia - 34,60zł 7. pojemnik na siku - 1zł 8. pieluchy ludzkie - 22zł 9. badanie moczy dzisiejsze - 7zł suma:203,20 zł Bilans: 344 +54 - 203,20 = [B]194,80zł [/B] Quote
fona Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Dzieki. To nei wysylam jeszcze. Co w koncu mowi lekarz? O moczu? O oczach? Wątrobie? Mam wrazenie, ze takie szczatkowe informacje sie tu pojawiaja, co pozaczynane, ale bez ciagu dalszego. Jakas karma pecjalistyczna moze potrzebna? Urinal? albo hepatic na watrobe? U mnie na sunie jest troche peniedzy zarezerwowanych, ale na razie nie wysylam, skoro masz jeszcze. Moze sie znajdzie jakis hotelik? Probujesz jeszcze? A neimieckie adopcje? Kontakty od agaty-air? Quote
Hanah Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 kazdy wetreynarz co z nia chodze mowi to samo: nie wiadomo dla dlaczego tka siusia, moze tak juz ma. Dzisiaj zrobiłam kolejne bad, moczu i jeszcze jutro robie jedno i wieczroem znow wizyta i weta, licze na to ze w koncu cos wyjdzie. Mała nie dostaje aktualnie zadnych leków. Wszystkie wyniki badan ma w normie, z watrobą wg bad. krwi wszystko rewelacyjnie. Sunia przyzwyczaiła sie juz do mnie i do mojego mieszkania. Przestała szczekać, jest bardzo spokojna. Jeyny problem to to, ze musi wychodzic na dwor co 3 godz. i po każdym posiłku, adla bezpieczenstwa tez po kazdym wypiciu wody. Co sie zdarza rzadko ale za to w duzych ilościach. Kazdy lekaz rozkłada ręce. Nie ma przyczyny, czemu tak siusia. Juz jestem wkurzona na to, ze tak nie wiadomo ciągle co jej jest. Byłam z nią u 5 róznych wetów i nic. Nie wiem w jakim kierunku ja badac, chyba sie zdecyduje za zrobienie tego wkłucia do pęcherza i moze to w koncu da rezultat. Na razie zwlekałam, zeby jej nie męczyć, bo i tak sie psina naprzeyzwała stresów juz. Ale chyba nie bede miala wyjscia.Jesli wpiatek te badania moczu nie wykaza nic konkretnego to tylko to mi pozostanie. Pytałam o karme specjalistyczna ale mowią wszyscy ze nie ma na co jej dac, bo niby wszystko zdrowe. Quote
Hanah Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 Oczy juz opisywałam wczesniej po wizycie u dr Garncarza. Jest totalnie niewidoma. Mozna operowac a po op. jest 50% na top ze bedzie widziec. Koszt do 1800 normalnie, ale dostane znizke - jeszcze blizej nieustalona, bo na razie sie nie decyduje. Quote
maggiejan Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Hanah, a był badany ciężar moczu? Gdyby miała moczówkę (dużo się wtedy pije i dużo siusia) to ciężar moczu byłby bardzo mały, czyli mocz rozwodniony. Quote
LittleMy Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 ja tez mam ciagle to 50 zl to albo wplace teraz albo jak sunia pojdzie do hoteliku? pogubilam sie. w kazdym razie 50 zl czeka, wiec moge wplacic w kazdej chwili jesli dostane numer konta. Quote
Gosiapk Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Co za bieda i do tego nowy DT potrzebny :shake: Quote
emilia2280 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 To co robimy? Marzec juz sié konczy praktycznie a tu cisza? Quote
maggiejan Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Hanah, robiłaś jeszcze jakieś badania? Ciężar właściwy moczu? Quote
Recommended Posts