Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maggiejan napisał(a):
Na recepcie ludzkiej trzeba zaznaczyć, że to choroba przewlekła, żeby było tak tanio.

watpie zeby lekarz ktorykolwiek zgodzil sie wypisac taka recpete bez rzeczywiscie chorego pacjenta. wszystko musi byc udokumentowane, bo jak wpadnie kontrola do takiego lekarza, bedzie mial goraco. juz kiedys probowalam zalatwic tak insuline dla sunki jednej i lipa.
a wiem, ze tak jest bo mam lekarza w rodzinie...
oczywiscie trzymam kciuki, za udana akcje zdobywania recepty :)

Posted

irysek napisał(a):
watpie zeby lekarz ktorykolwiek zgodzil sie wypisac taka recpete bez rzeczywiscie chorego pacjenta. wszystko musi byc udokumentowane, bo jak wpadnie kontrola do takiego lekarza, bedzie mial goraco. juz kiedys probowalam zalatwic tak insuline dla sunki jednej i lipa.
a wiem, ze tak jest bo mam lekarza w rodzinie...
oczywiscie trzymam kciuki, za udana akcje zdobywania recepty :)

Zdarzają się jednak pacjenci, którzy tego leku potrzebują, zapisuje się go m.in. dzieciom moczącym sie w nocy.

Posted

ok, ale wtedy trzeba przyjsc z tym dzieckiem itd, trudna sprawa. ale oby psince sie udalo bo to roznica 5zl a 100zl.
swoja droga co za absurd, taka roznica cen!!!

Posted

Z żadnego ogłoszenia nikt nawet maila nie napisał, nie wspomne o telefonie.
Poki co nie ma na nią zadnego chetnego. Tak jak pisała Agta od kwietnia nie bedzie mnie w domu od 7 rano do 18 -19 wieczorem. Przez ten czas sunia będzie w klatce co będzie dla niej męczarnią. W środku dnia będzie miała jeden spacer i to wszystko, potem dopiero wieczorem. Tak więc to nie jest dla niej dobre rozwiązanie.
Sunia potrzebuje wychodzić na dwór średnio co 3 godziny, nie wytrzyma dłużej. Noc cała przesypia. Jest grzeczna, nie szczeka już jak zostaje sama.

Myśle o tym zeby zrobic jej zęby, bo przez to ze ma je w fatalnym stanie bola ja i dużo pije. Lekarz mówi ze wiekszość trzeba wyrwac.

Prosze o DT dla niej, u kogoś kto moze z nią wychodzić co kilka godzin na dwór. Ona nie reaguje w ogóle na inne zwierzęta. Jest totalnie obojętna.

Posted

jak wyglada teraz jej leczenie/
i stan finansow/
mam odlozona kwote na jej hotelik ,a le moze potrzebne sa utrzymanie suni - rozliczenie mialo powstac...

Posted

rozliczenie c.d. ze str.14tej.

saldo początkowe - 344 zł

wpłynęło:
1. allegro - jeździec miedziany - 16zł
2. allegro - jeździec miedziany - 16zł
3. allegro - ucho jaka - 6zł
4. allegro - tolkien - 16zl
suma: 54zł

wydatki:
1. prowizje ze sprzedaży - allegro - 3,04zł
2. opłaty - allegro - 9zł
3. lignina - 17,96 zł
4. pieluchy 1partia - 61,20zł
5. pieluchy 2 partia - 47,40zł
6.pieluchy 3 partia - 34,60zł
7. pojemnik na siku - 1zł
8. pieluchy ludzkie - 22zł
9. badanie moczy dzisiejsze - 7zł
suma:203,20 zł

Bilans: 344 +54 - 203,20 = [B]194,80zł [/B]

Posted

Dzieki. To nei wysylam jeszcze.

Co w koncu mowi lekarz?

O moczu? O oczach?
Wątrobie?

Mam wrazenie, ze takie szczatkowe informacje sie tu pojawiaja, co pozaczynane, ale bez ciagu dalszego. Jakas karma pecjalistyczna moze potrzebna? Urinal? albo hepatic na watrobe?

U mnie na sunie jest troche peniedzy zarezerwowanych, ale na razie nie wysylam, skoro masz jeszcze. Moze sie znajdzie jakis hotelik? Probujesz jeszcze?

A neimieckie adopcje? Kontakty od agaty-air?

Posted

kazdy wetreynarz co z nia chodze mowi to samo: nie wiadomo dla dlaczego tka siusia, moze tak juz ma.
Dzisiaj zrobiłam kolejne bad, moczu i jeszcze jutro robie jedno i wieczroem znow wizyta i weta, licze na to ze w koncu cos wyjdzie.
Mała nie dostaje aktualnie zadnych leków. Wszystkie wyniki badan ma w normie, z watrobą wg bad. krwi wszystko rewelacyjnie.

Sunia przyzwyczaiła sie juz do mnie i do mojego mieszkania. Przestała szczekać, jest bardzo spokojna. Jeyny problem to to, ze musi wychodzic na dwor co 3 godz. i po każdym posiłku, adla bezpieczenstwa tez po kazdym wypiciu wody. Co sie zdarza rzadko ale za to w duzych ilościach. Kazdy lekaz rozkłada ręce. Nie ma przyczyny, czemu tak siusia.
Juz jestem wkurzona na to, ze tak nie wiadomo ciągle co jej jest. Byłam z nią u 5 róznych wetów i nic. Nie wiem w jakim kierunku ja badac, chyba sie zdecyduje za zrobienie tego wkłucia do pęcherza i moze to w koncu da rezultat. Na razie zwlekałam, zeby jej nie męczyć, bo i tak sie psina naprzeyzwała stresów juz. Ale chyba nie bede miala wyjscia.Jesli wpiatek te badania moczu nie wykaza nic konkretnego to tylko to mi pozostanie.
Pytałam o karme specjalistyczna ale mowią wszyscy ze nie ma na co jej dac, bo niby wszystko zdrowe.

Posted

Oczy juz opisywałam wczesniej po wizycie u dr Garncarza.
Jest totalnie niewidoma. Mozna operowac a po op. jest 50% na top ze bedzie widziec. Koszt do 1800 normalnie, ale dostane znizke - jeszcze blizej nieustalona, bo na razie sie nie decyduje.

Posted

ja tez mam ciagle to 50 zl to albo wplace teraz albo jak sunia pojdzie do hoteliku? pogubilam sie. w kazdym razie 50 zl czeka, wiec moge wplacic w kazdej chwili jesli dostane numer konta.