Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moich wypowiedzi prosze nie traktowac jako napastliwe. Jestem zdania ze Hanah nie moze i nie potrafi zapewnic psu okaleczonemu czy to fizyzcznie czy to psychicznie wlasciwej opieki i stad tez sunia powinna jak najszybciej znalezc przyjaznych i wyrozumialych ludzi. Jestem natomiast wsciekla czytajac o panelach itd. Coz to za argument w sprawie skoro nikt Hanah nie zmuszal do wziecia suni na DT? Nie wiedziala ze obcy pies = niepewnosc i klopoty? Hanah wydaje sie byc osoba asertywna i mowi wyraznie o tym ze pies nie moze u niej pozostac. Zatem szukajmy dla suni domu!!!! Gdybym mogla, z checia wzielabym ja z cala odpowiedzialnoscia. Niestety, przygarnelam juz 3 i wciaz walcze o to by ktoregos dnia nie zezarly sie nawzajem.
Co do pecherza, coz sie dziwic, kilka ntybiotykow to chyba nie jest rozwiazanie problemu. Hanah posiadasz opinie weta co do pecherza nieuleczalnego? Przedstaw tu prosze na forum, moze pomoc w innych podobnych przypadkach

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A pieluszki nie rozwiązałyby sprawy? Ulvhedinn ma od 2 lat na tymczasie Akse, która niekontroluje siii, ani koo - teraz już trochę czuje, ale mało, nie da rady utrzymać i właśnie problem rozwiązała pieluszkami. Hania próbowałaś ?

Posted

Ja się kłócic nie zamierzam i nie chce, ale może chociażby przez ten pozostały tydzień ułatwić życie Hani- powtórzę pytznie- próbowałas z pieluchami? Jesli sie sprawdzi, to ułatwi też zycie nastepnym opiekunom.

Że człowieka może szlag trafić, jak szlag trafił parkiet, to fakt- mnie trafił już dawno i ... cóż.... A z pięknego, zadbanego parkietu i kowarskiego dywanu pozostało smutne wspomnienie... przyznam, że owszem, płakać mi się chce, kiedy spod linoleum wyłażą spękane, zczerniałe, pofalowane, a miejscami zagrzybiałe klepki :-(
Może też poprosić o zrzutkę...? :-( tym bardziej, że to "zasługa" nie jednego tymczasu, ale kolejnych kilkunastu....

Posted

A co za tydzien? Schron???? czyli sunia juz ma wyznaczone miejsce na ziemi.........zaraz potem zapala sie swieczki na watku za TM, uronimy lze i przejdziemy do porzadku dziennego... jakie to przykre, jak bardzo uswiadamia nam, ze zycie jednego psiaka nie jest warte jego ratowania w obliczu tych innych nieszczesc, gdzie pies nie sika na panele, nie dezorganizuje zycia domownikom a jednak nikt go ni chce.........

Hanah oddaj do schronu lub zazadaj eutanazji u weta niezaleznego.... Nie zakladaj jednak nigdy wiecej watkow o tak dramatycznym tytule.....te psy same w sobie niosa udreke losu i cierpienie........Im nie trzeba slow........... One mowia same za siebie...

Posted

kilka rodzaji pieluszek wyprobowane, wszystkie sciaga lub spadaja.

dusje nie odawazylabym sie tak pisac nie znajac wlasciwie sytuacji.
nigdy w ten sposob nie argumentuje ale moze ty wezmiesz mala na tymczas?? masz 3 psy, hania w malej kawalerce 2 swoje+tymczas, jesli bys chciala i zalezy Ci na dobru malej to bezproblemowo mozesz to zroic...

Posted

Boże drogi. ten pies nie ma jeszcze domu, bo o nim na tym wątku jest najmniej no, może oprucz tego że siusia. Gdzie informacje co mwi weterynarz na to nie trzymanie moczu???? Czy może to ustąpić? pamiętajmy stary człowiek jest jak dziecko a ta psina jak szczeniaczek i może bez nerwów ograniczyć jej troche swobode i w jakimś miejscu wyłożyć podłoge ceratą?kurcze tego psiaka trzeba jak najszybciej zabrać bo widać, ze kobieta już sobie nie radzi.

Posted

Przepraszam jesli ktos bédzie niezadowolony z tego co powiem, ale nie mogé dluzej tego czytac i milczec.
Rozumiem wszystkich stojácych po stronie Hanah jak i tych, którzy oburzajá sié jej postépowaniem.
Sytuacja jest skomplikowana, bez wydawiania opinii i oceniania skupmy sié na tym co w tej sytuacji bédzie najlepszym rozwiázaniem dla suni.
Wezmy pod uwagé fakt, ze Hania kocha psy i jak kazdy z nas stara sié pomagac w miaré SWOICH mozliwosci. Nie potépiajmy jej brutalnymi osádami, wszyscy tutaj jestesmy po to, zeby pomagac psom, kazdy na ile moze. Zamiast porównywac sié jeden do drugiego i tracác czas na przykre dyskusje, zjednoczmy sié w dzialaniu i ustalmy, co razem mozemy zrobic.
Zgoda buduje, razem jestesmy ogromná silá, nie dajmy sié poróznic. Jeszcze wiele razy bédziemy sié nawzajem potrzebowac w róznych akcjach pomocy.

Proponujé hotelik u niezastápionej Murki (trzeba zarezerwowac miejsce, jak tylko sié zwolni). Na poczátek deklarujé 80 zl miesiécznie.

Posted

Czy Murka sie zgodzi? Napiszesz do niej?

Deklaruje 100 zł na poczatek
i 50 zl miesiecznie w formie bazarkow - jesli z bazarkow wyjdzie mniej, doloze gotowke, a mam nadzieje, ze zawsze uzbieram wiecej.

NARESZCZIE COS SIE RUSZA.

Posted

Dziewczyny dajcie spokój. Nie będę nikogo oskarzac ani nikogo bronic ale zastanówcie się nad tym chwilę. Tracicie mnóstwo czasu na komentowanie czy Hanah zrobiła dobrze czy zrobiła źle. A może przez ten czas w którym ja strofujecie przeleciałybyscie się po znajomych i spytały czy nikt by suni nie wziąl na tymczas...
Bo zauwaźcie jeszcze że osoby kochające psy otaczaja sie czasem ludzmi. Maja mężów, dzieci, rodziców. Moze te osoby nie są wstanie znieść tyle ile dogomaniacy??? I co mamy sie rozwieśc wyprowadzić z tymczasem pod pachą czy może dziecko podrzucić sasiadce? trochę rozsądku, proszę. Z kazdym tymczasem uczymy się czegos nowego, czasem sytuacje sa naprawdę ekstremalne. Jeden temu podoła a inny nie.
Przepraszam Was bardzo ale najgorsze sa takie właśnie rady babci - cioci: a moze zrób to, a moze tamto, powinnoś to i powinnaś tamto. Tylko że doba ma 24h a piszę sie dobre rady znacznie szybciej niz je wykonuje
Ja po zjedzonych 5 dywanach, po rozbitym nosie, pogryzionych rękach, zmasakrowanej podłodze, podbitym oku i zdazało sie że po 3 godzinach snu nigdy już nie powiem ze " ja nigdy bym tak nie zrobiła
A DLACZEGO WY NIE MOŻECIE JEJ WZIĄŚĆ NA TYMCZAS?

Posted

Zgadzamy sie z powyzszymi wypowiedziami. Caly czas pozostaje kwestia umieszczenia suni w jakims innym miejscu niz schronisko.
Szukajmy wszyscy. Ona nie ma szans w schronisku, a u Hannah nie moze dluzej zostac.

Posted

Murka na razie nie moze przyjác suni, wziélaby já, ale nie ma miejsca. Musimy znalezc inny hotelik na ten czas przynajmniej. Czy jeszcze ktos moze sie zadeklarowac na koszty (nawet po 10zl)? I trzeba poszukac hoteliku.

Posted

na tyle wazne, ze jest to osoba, ktora przyjmuje takie schorowane bidy...moze i by wziela slepke na tymczas platny

ale to jednak nie Murka...bo juz sie dowiedzialam przed minutka, ze to osoba z pobliza Wawy. a Murka nie jest z Wawy.