Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mam dla niej zadnego teksu.

Suka została znaleziona na ulicy w czasie Świt Bożego Narodzenia i przywieziona do schroniska. Tam przez ok. 10 dni przebywała. Potem trafiła do mnie. To było w styczniu.
Na poczatku miała zapalenie gardła, angine. Dostawała antybiotyk i ok, przeszło.
Teraz po RTG i USG i badaniach krwi i moczu jest sytuacja nastepujaca:
organy wewnetrzne stosownie do wieku.
przewlekłe zapalenie pęchcerza, nerki ok.
stłuszczona wątroba
niedrożne zatoki objawiaj sie to pluciem i kichaniem zielonymi glutami na podłoge lub inne rzeczy lezące na podłodze.
Oprocz tego sika na podłoge - to efekt pęcherza.
Lubi jesc tylko dobre rzeczy. Zapomnijcie o makaronie czy ryżu i marchewce, wszystko wypluwa obok miski.
Bardzo duzo pije i tak samo duzo leje , na podłoge.
Obecnie ma cieczke - koniec drugiego tygodnia.
Jest niewidoma, ale dobrze sobie radzi - chodzi elegancko po schodach, w domu bez kłopotu, czasem usiądzie przed ścianą i sie w nią wpatruje.
Noc przesypia spokojnie - nie sika w nocy w domu.
W ciągu dnia nie ma kontroli nad sikaniem. Czesto wychodzi na dwór, co ok. 3 godziny a i tak panele sie pod pralką podniosły.
Od jutra ide do pracy, wiec bedzie mieszkała w przedpokoju, bo w domu mam niewykastrowanego psa, z powodu choroby serca no i oczywiście zeby mi nie zrobiła basenu, oprocz niej są 2 inne psy , wiec roznoszą po domu i łózku moim te szczochy i kupsko, bo tez jej sie zdarza.

Rozumiecie, ze musze ja oodac komus. W przeciwnym razie po zakonczeniu antybiotyków i kuracji watrobowo - pecherzowej pojdzie do hoteliku a potem do schroniska z powrotem.

Prosze o pomoc w szukaniu jej domu

Posted

Mam nadzieje, ze tylko tak mowisz, bo nie robi sie tego psu (kotu, koniowi i zadnemu innemu stworzeniu), ze sie go wyciaga ze schroniska, a potem doń odstawia...

Tekst musisz napisac jakis adopcyjny do ogloszen.

Posted

rozliczenie:

Pozostało z Amelki i Tasmana: 809 zł
Zwrot i przekazanie na inne : 196 zł
w sumie: 613 +

doszło:
45 - marka
184 - little
20 - gra
5 - film
7 - książki na allegro
w sumie: 261 +

czyli: 613 + 261 = 874 +

wydałam:
antybiotyk - 50
smycz i obroża - 20
USG - 70
rtg klatki - 40
paliwo - 30
mocz - 20
krew - 80
paliwo - 30
rtg głowy AP - 40
rtg głowy boczne - 40
paliwo - 20
pieluchy - 10
leki - 30 methiovit, furagin, aspargin
dalacin - 10
kołdra + reczniki + mop = 40

w sumie wydałam : 530 -

zosatło: 874 - 530 = 344zł

Posted

ziutabenia w jaki dzien ta wizyta u dr Garncarza? Znasz juz termin. potrzebuje wiedziec bo chciałąbym jechac do radomia na pikiete w piątek. A ktos musi Ci w domu u mnie dac psa. Prosze odezwij sie szybko.

Posted

Szczoch do góry.

Pikus zaczał kasłac , nie daje jej spokoju, a ona wcale niejest lepsza. Jak on dostaje wciry i wraca na posłanie to ona do niego przychodzi i łapką go drapie i znow taniec godowy. Ostatnio w nocy był cyrk, na szczęście Mokka wytrwale nie daje im sie zblizyc, ale nie wiem co robia jak mnie nie ma.
Klatki jeszcze nie ma

Posted

Sytuacja jest następująca.

Szczoch nie może u mnie zostać. po prostu nie moze. Jeśli chodzi o klatke, to będzie w niej siedziała cały czas z przerwami na spacery i jedzenie.

Ona nie moze u mnie zostac. Jeśli nikt nie da jej domu będę zmuszona oddać ją do schroniska. Możecie zwalić na mnie gromy, ale nie mogę zrobic inaczej.

Jasne ze biorąc psa to jest odpowiedzialność itd. Ale pies był brany na tymczas, to po pierwsze a po drugie nie przewidziałam ze załatwianie sie w domu to noramalne i nie rokuje raczej na zmiane.
Suka brała juz 3 różne antybiotyki i nie dały efektu. Jeśli znacie coś konkretnego w tabletkach to nie ma problemu, wykupie.
generalnie z jej pęchcerzem to sprawa przewlekła i nie będzie łatwo to wyleczyć czy zaleczyć.
Jeśli ktoś chce ją adoptować lub dać kolejny tymczas to proszę o kontakt.

Najlepiej dom z podwórkiem lub mieszkanie z gumowymi wykładzinami i kimś kto stale w nim jest.

Posted

Bez sensu zabieram glos, ale co to znaczy: pies byl brany na tymczas?
Ktos Cie w to wrobil, prosil Cie o to?

To ja Makumbę spuszczę w kiblu, a Ty ślepkę postaw na Marszałkowskiej.
Przepraszam, ale mnie ponosi.

Mierz siły na zamiary, zawsze to powtarzam, bo zamiast pomóc, możesz skrzywdzić bardziej.

Posted

Nikt mnie nie prosił, nikt mi nie kazał.

Jeśli uwazasz, ze ją skrzywdziłam to trudno. Rzeczywiście dałam jej dom na 2 miesiące.

Zamiary miałam i mam dobre to samo z moimi siłami, ale niestety moje warunki domowe nie są dla tego psa.
Pisałam juz wczesniej o tym ,ze mam tez inne psy, w tym jeden chory. To nie jest usprawiedliwienie. Mierze tez siły na zamiary. Ale nie wszystko da sie zawsze przewidzieć.....

Gdyby mi powiedzieli w schronisku, ze to pies , który nie trzyma moczu to bym jej nie wzięła, bo niestety nie stać mnie na to.

Posted

fona napisał(a):
(...) co to znaczy: pies byl brany na tymczas?
Ktos Cie w to wrobil, prosil Cie o to?
...
Mierz siły na zamiary, zawsze to powtarzam, bo zamiast pomóc, możesz skrzywdzić bardziej.

Święte słowa...
Przeczytałem uważnie cały wątek i nasuwa mi się jedna myśl... Zero szacunku dla tej biednej psiny... Mam ślepego psa, ale gdyby nawet naszczał i nas.ał na środku perskiego dywanu, nigdy nie nazwałbym go szczochem, nie mówiąc już o takim tytule wątku.
Określenia, jakie były używane w stosunku do tej biednej suni, nie świadczą o zbytniej wrażliwości...

Posted

Zero szacunku? Nie zartuj.
Znasz mnie? Rozmawiałas ze mną kiedyś?
Nie! A już mnie osądzasz.

Masz ślepego psa. To dobrze. Mi ślepota Szczocha nie przeszkadza.
Gdyby Ci Twój psiak nasikał i nasral na perski dywan to ok. To dobrze, zę jestes taka wyrozumiała.

Ja nie mam perskich dywanów, tylko panele w kuchni i drewniana podłogę w pokoju. Obecnie deski są odbarwione, a panele się podniosły w kuchni.

Jeśli nie porzeszkadza Ci niszczenie mieszkania, to ok. Mi przeszkadza.