Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aktualizacja od str. 43 -
sunia już pokastracji, nie siusia i nie szczeka

Malutka sunia-ok.6 kg przywieziona do schroniska ok. tydzień temu. Leżała taka bidulka pod blokiem i jeden Pan sie nad nia zatrzymał i posatnowił pomóc. Sam nie mógł zabrać jej do domu, więc sunia znalazła się w schronisku.
To maleństwo jest ogromnie przerażone, w ogóle nie reaguje na ludzi, na inne psy tez nie zrwaca uwagi. Jest wystraszona i roztrzęsiona, chowa sie pod wszystkim co możliwe. Nie znamy jej imienia ani pochodzenia. Myślę, ze ktoś ją porzucił lub uciekła właścicielowi.
Suńcia nazywa się teraz Kropka.
Prosimy o pomoc finansową w celu utrzymania jej poza schroniskiem.
Wiadomo, mimo najszczerszych chęci dla takiej suni nie mam miejsca w schroniskach.
Ona jest maleńka, zapewne żyła sama ze swoim opiekunem, nie umiałąby sie odnaleźć w ogólnych boksach.
Jak kto może, niech pomoże.
Sunia będzie wdzięczna.
Zdjęcia będą jutro.

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malutka pilnie potrzebuje domu. jest przerazona i chora. cierpi bardzo- stres: szczeki, zapachy, glosy- zmysly na ktorych polegala nic jej teraz nie daja, nie wie gdzie jest, co ja czeka...

Posted

Oprócz tego , że nie widzi to ma kaszel, katar, pluje flegmą i rzęsi jej w klatce. Do tego ma jeszcze coś na łapce przedniej, takie wielkie jajo pod skórą. Jest miękkie, nie wiem co to. Cos jakby ogromny krwiak, ale nie mam pojęcia tak naprawdę. Oprócz tego nie je i ciągle śpi i sie trzęsie. w poniedziałek pójdzie do lekarza, jak tylko uzbieram chociaz 30 zeta na antybiotyk.
Zatem prosze o wsparcie.
Sunia ma ogłoszenia w mieście porobione, jutro objeżdzam druga częśc miasta i wetów, bo wczoraj złapałam tylko 2 i niestety żaden jej nie zna.
Bede jutro w schronie wiec dowiem sie na 100 gdzie została znaleziona itd., moze ktos sie po nią jeszcze zgłosi, licze na to, ajak nie to szukamy domu dla małej.