Hanah Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 aktualizacja od str. 43 - sunia już pokastracji, nie siusia i nie szczeka Malutka sunia-ok.6 kg przywieziona do schroniska ok. tydzień temu. Leżała taka bidulka pod blokiem i jeden Pan sie nad nia zatrzymał i posatnowił pomóc. Sam nie mógł zabrać jej do domu, więc sunia znalazła się w schronisku. To maleństwo jest ogromnie przerażone, w ogóle nie reaguje na ludzi, na inne psy tez nie zrwaca uwagi. Jest wystraszona i roztrzęsiona, chowa sie pod wszystkim co możliwe. Nie znamy jej imienia ani pochodzenia. Myślę, ze ktoś ją porzucił lub uciekła właścicielowi. Suńcia nazywa się teraz Kropka. Prosimy o pomoc finansową w celu utrzymania jej poza schroniskiem. Wiadomo, mimo najszczerszych chęci dla takiej suni nie mam miejsca w schroniskach. Ona jest maleńka, zapewne żyła sama ze swoim opiekunem, nie umiałąby sie odnaleźć w ogólnych boksach. Jak kto może, niech pomoże. Sunia będzie wdzięczna. Zdjęcia będą jutro. Quote
Hanah Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 kontakt do mnie 607383920- Hanna, albo na maila Quote
Hanah Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 Sunia jest chora , potrzebuje pieniędzy na lekarza. proszę o pomoc na już, musze jej podać antybiotyk. Quote
auraa Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 podnoszę maleństwo! gdzie ona teraz jest :shake: Quote
agata-air Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 widziałam maleństwo:( sunia jest niewidoma i starszawa. hania zapewne niedlugo napisze co jej jest oprocz slepoty i da zdjęcia Quote
agata-air Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 malutka pilnie potrzebuje domu. jest przerazona i chora. cierpi bardzo- stres: szczeki, zapachy, glosy- zmysly na ktorych polegala nic jej teraz nie daja, nie wie gdzie jest, co ja czeka... Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Oprócz tego , że nie widzi to ma kaszel, katar, pluje flegmą i rzęsi jej w klatce. Do tego ma jeszcze coś na łapce przedniej, takie wielkie jajo pod skórą. Jest miękkie, nie wiem co to. Cos jakby ogromny krwiak, ale nie mam pojęcia tak naprawdę. Oprócz tego nie je i ciągle śpi i sie trzęsie. w poniedziałek pójdzie do lekarza, jak tylko uzbieram chociaz 30 zeta na antybiotyk. Zatem prosze o wsparcie. Sunia ma ogłoszenia w mieście porobione, jutro objeżdzam druga częśc miasta i wetów, bo wczoraj złapałam tylko 2 i niestety żaden jej nie zna. Bede jutro w schronie wiec dowiem sie na 100 gdzie została znaleziona itd., moze ktos sie po nią jeszcze zgłosi, licze na to, ajak nie to szukamy domu dla małej. Quote
ulvhedinn Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 A fotki...? :oops: Jesli możesz to zrób jej od razu badanie krwi bo staruszka może mieć jakies dodatkowe problemy- nerki, wątroba i wtedy sam antybiotyk to za mało... :shake: Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 na razie nic nie moge, bo nie mam kasy na jej leczenie, niestety Quote
ulvhedinn Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 To może zaapeluj o zrzute na badania, zrób bazarki- bez badań leczenie może być po prostu bezsensowne. :-( Quote
ulvhedinn Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Ona jest naprawdę maleńka.. biedulka... :-( Jest w Żyrardowie tak? Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Mam bazarki u fony na te mała, robie tez aukcje na allegro i czywiście prosze na dogo o fundusze. Quote
agata-air Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 ulvhedinn napisał(a):Ona jest naprawdę maleńka.. biedulka... :-( Jest w Żyrardowie tak? tak sunia jest w Żyrardowie, jest maleństwem strasznym. taki biedny kurdupelek Quote
malagos Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Wydaje się być dość okrąglutka, moze jednak sie zgubiła?... Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 ja myśle, że uciekła komuś w świątecznym okresie i ktoś się zgłosi licze na to. Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Kochani sunia potrzebuje lekarza i leczenia. Prosze o zbiórkę. To pilne. Jak ktos może to prosimy o grosik Quote
fona Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Hanah, Hund kupiła książkę za 30 zł, możesz iść z małą do weta :) Quote
Recommended Posts