Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Starszy Pan całe życie spędził w schronisku. Miał swoją budę i był ulubieńcem wszystkich. Taki dumny zawsze siedział, a gruuuby , jak Święty Mikołaj.
Zawzsze nas pogodnie witał i skakał na łapkach.
W nocy pełnił rolę opiekuna i stróża, ale nagle coś się stało.
Misio opadł z łapek. Od tygodnia nie wstaje w ogóle, jest smutny, przerażony, nie ma władzy w nogach.
Podobno to sprawy neurologiczne, dostaje zastrzyki i ma masowane nogi, ale niestety bezskutecznie dotychczas.
Miesiek nadal nie wstaje.
Bardzo prosze Was Dogomaniaków o pomoc finansową , abyśmy mogli dokonać całościowej diagnostyki, która jest absolutnie niezbędna i nagła.
Jesli ktoś z Was może i chce pomóc w to bardzo chętnie skorzystamy.
Kontakt do mnie: 607383920

Jutro będzie więcej informacji, moze też fotki.

Posted

ja nie pojechałam. zostanała w domu a psy w droge z moimi przyjaciolmi:) mialam noc z 4 psami: 1 z adhd, 1 wielki i smierdzacy, arcik placzacy jak tylko mnie nie widział i sunia zachecająca kolegów....
a misiek, czekam na info od hani

Posted

Byłam wczoraj u Misia.
nasz zaprzyjaźniony Pan Doktor przyjechał i potwierdził wstępne przypuszczenia co do Miśka - to problemy neurologiczne.
Misio był wcześniej badany przez Panią Doktor, która to samo powiedziała. Aby dokąłdnie stweirdzić co mu jedt, nalezy zrobić Roentgen. Najbliższy mamy w Podkowie Leśnej, ok.30 km od nas.
Po zrobieniu zdjęcia będziemy wiedzieć co sie dzieje i jakie będzie leczenie.

Obecnie Misiek przebywa w gabinecie lekarskim, spi na podłodze, na leżance.
Ma miske z woda i jedzeniem. Apetyt dopisuje mu jak zawsze.
wypróżnai się na leżąco. Nie może sam wstać. Czołga sie podciągajac przednimi łapami. Ale nie podniesie sie, jednynie główke nadstawia do głaskania. Tylne łapy są całkowicie bezwładne ale mają czucie, ponieważ drygają.

Aby zrobić zdjęcie potrzebujemu auta z kierowcą i kogoś do pomocy, kto go udźwignie. Pies waży tyle, co zapasiony Rottweiler.
Figa33 dziękujemy za 100zł, jesteś Kochana.
Wystarczy na zdjecie i transport. Takze jest juz dobrze.

Posted

Wystawiłam trochę rzeczy na allegro .

Zapraszam serdecznie do aukcji.

Mój nick Hannah2006.

Na bazarku Fony tez zbieramy na żyrardowskie zwierzaki

Posted

Misiek ma zwyrodnienia w kręgosłupie, ale nie sa one na tyle powazne zeby dawały takie dolegliwości.
Są to sprawy neurologiczne.
dzisiaj do niego jadę.
Zastanawiamy sie nad eczeniem go , poniewaz ne mamy pełnej diagnostyki i może być wiele przyczyn.
Trzeba by było zrobić tomograf na sggw, wiecie ile to kosztuje?