Hanah Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Starszy Pan całe życie spędził w schronisku. Miał swoją budę i był ulubieńcem wszystkich. Taki dumny zawsze siedział, a gruuuby , jak Święty Mikołaj. Zawzsze nas pogodnie witał i skakał na łapkach. W nocy pełnił rolę opiekuna i stróża, ale nagle coś się stało. Misio opadł z łapek. Od tygodnia nie wstaje w ogóle, jest smutny, przerażony, nie ma władzy w nogach. Podobno to sprawy neurologiczne, dostaje zastrzyki i ma masowane nogi, ale niestety bezskutecznie dotychczas. Miesiek nadal nie wstaje. Bardzo prosze Was Dogomaniaków o pomoc finansową , abyśmy mogli dokonać całościowej diagnostyki, która jest absolutnie niezbędna i nagła. Jesli ktoś z Was może i chce pomóc w to bardzo chętnie skorzystamy. Kontakt do mnie: 607383920 Jutro będzie więcej informacji, moze też fotki. Quote
Hanah Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 OOO :lol: dzieki za fotki. Misiek teraz wygląda tak samo grubo, heh Quote
fona Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9223427#post9223427 Quote
Hanah Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 dzis wizyta lekarza, czekamy na wyniki Quote
agata-air Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 misio jest wspaniałym psem. mam nadzieje ze cos sie wyjasni. to juz 3 weterynarz bedzie go ogladal. brak jednak specjalistycznych badan Quote
fona Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Agata, jak Ty to zrobilas, ze juz jestes?? Juz po wizycie? Co z Miśkiem? Quote
agata-air Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 ja nie pojechałam. zostanała w domu a psy w droge z moimi przyjaciolmi:) mialam noc z 4 psami: 1 z adhd, 1 wielki i smierdzacy, arcik placzacy jak tylko mnie nie widział i sunia zachecająca kolegów.... a misiek, czekam na info od hani Quote
agata-air Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 u misia był Pan Doktor wczoraj. mis potrzebuje RTG bez tego ani rusz, a kasy brak. miś śpi sobie w boksie pooperacyjnym bo tam najlepsze warunki byly... Quote
fona Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Przeszedł sam czy nie chodzi nadal? Misiu, walcz dzielnie! Quote
figa33 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 napiszcie dziewczyny na jakie konto to prześlę trochę kasy:lol: Quote
agata-air Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 na pw będe wysyłała:) juz figo ci daję i dziękujemy Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Byłam wczoraj u Misia. nasz zaprzyjaźniony Pan Doktor przyjechał i potwierdził wstępne przypuszczenia co do Miśka - to problemy neurologiczne. Misio był wcześniej badany przez Panią Doktor, która to samo powiedziała. Aby dokąłdnie stweirdzić co mu jedt, nalezy zrobić Roentgen. Najbliższy mamy w Podkowie Leśnej, ok.30 km od nas. Po zrobieniu zdjęcia będziemy wiedzieć co sie dzieje i jakie będzie leczenie. Obecnie Misiek przebywa w gabinecie lekarskim, spi na podłodze, na leżance. Ma miske z woda i jedzeniem. Apetyt dopisuje mu jak zawsze. wypróżnai się na leżąco. Nie może sam wstać. Czołga sie podciągajac przednimi łapami. Ale nie podniesie sie, jednynie główke nadstawia do głaskania. Tylne łapy są całkowicie bezwładne ale mają czucie, ponieważ drygają. Aby zrobić zdjęcie potrzebujemu auta z kierowcą i kogoś do pomocy, kto go udźwignie. Pies waży tyle, co zapasiony Rottweiler. Figa33 dziękujemy za 100zł, jesteś Kochana. Wystarczy na zdjecie i transport. Takze jest juz dobrze. Quote
agata-air Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 dobrze ze go przenieśli z boksu, tam i cieplej, i such. misiu trzymaj sie Quote
Hanah Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Wystawiłam trochę rzeczy na allegro . Zapraszam serdecznie do aukcji. Mój nick Hannah2006. Na bazarku Fony tez zbieramy na żyrardowskie zwierzaki Quote
Hanah Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Widziałam Miśka dzisja, coraz gorzej z nim, biedak strasznie się męczy. Quote
fona Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Miś jutro ma jechac. Jest podobno gorzej, ledwo podnosi glowe, zalatwia sie pod siebie. Hanah nie bedzie dzis na dogo. Quote
Hanah Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 Misiek ma zwyrodnienia w kręgosłupie, ale nie sa one na tyle powazne zeby dawały takie dolegliwości. Są to sprawy neurologiczne. dzisiaj do niego jadę. Zastanawiamy sie nad eczeniem go , poniewaz ne mamy pełnej diagnostyki i może być wiele przyczyn. Trzeba by było zrobić tomograf na sggw, wiecie ile to kosztuje? Quote
Recommended Posts