Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='HebaNova']mam nadzieję że nie pochwalę dnia przed zachodem słońca... ale dzisiejszy dzień to pełen sukces czystościowy. Jagusia została dziś sama na 6 godzin i spała sobie cały czas. nic nie zniszczyła i nie zostawiła pamiątek na podłodze :loveu:

dobrej nocki życzymy wszytkim ciociom;)[/quote]

Hebanowa - jesteś aniołkiem..... ale Ty przecież o tym wiesz....

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a z allegro nic :( nie chce nic mowic ale moze ten pan chce uspic czujnosc a potem znowu sie zapije i bedzie tak jak dawniej mam nadzieje ze sie myle*...

*ostatnio na szczescie caly czas sie myle:evil_lol:

Posted

Byłam wczoraj wieczorem znowu. Zawiozłam mu worek karmy. Sąsiadka czuwa. Zobaczymy.

Suka bezwzględnie była w strasznym stanie. Konieczne było odebranie. Co do psa ja nie mam takiej pewności. W końcu nasza rolą jest także edukowanie prawda? Mam głęboką nadzieję ze los tego psa poprawi sie na stałe. Jeżdżę tam co 2-3 dni. Zobaczymy.
Wsparcie na leczenie i szczepienia Jagusi, sterylke bardzo mile widziane.

PROSZĘ o POMOC!!!

Posted

mało ciotek nas odwiedza, nie ma się komu chwalić że Jagusia znów miała czyściutki dzien, mam nadzieję, że to juz bedzie standard :loveu:
poza tym robi się dziewczyna coraz odważniejsza, pcha się na kolana, robi się zazdrosna o Hebana, powoli zasiedla jego koszyczek :eviltong:
zdecydowanie woli ludzkie damskie towarzystwo, z moim TZ owszem, wyjdzie na dwór, ale pogłaskać się nie pozwala, odsuwa się dyskretnie i wytrzeszcza oczy

Posted

opieka społeczna zainteresowana sprawą ustaliła ze dziewczyna - córka - powinna zgłaszac sie na terapię dzienna a tego nie robi. Teraz wiedzą gdzie moze przebywać, mam nadziję ze jej pomogą....

Posted

Jagusia szuka domku z panią która jej pozwoli wchodzić do łóżka i będzie ją rozpuszczać, trzymać na kolanach i gdzie będzie mogła żebrać przy stole. spacerki na smyczy bardzo wskazane (lubi i nie ciągnie) i uczenie bawienia się zabawkami. inny piesek może być, ale musi się lubić bawić, ma byc mniejszy od niej (bo dużego się będzie bać) ale ma jej we wszystkim ustępować. pan też może być, ale ma jej nie zaczepiać i nie wołać (bo się wstydzi), no najwyżej karmić smakołykami.
nowy domek musi być przygotowany na częste wychodzenie na siku na dwór, co 3-4 godziny i co 12 godzin rano i wieczorem na koopke (spacerowanie do skutku) i wtedy nie będzie żadnej wpadki czystościowej.
musi domek lubić Jagusiowe pilnowanie i szczekanie antyzłodziejowe, za to będzie się śmiał z kilkudziesięciu stójek dziennie (zaglądanie na stół i do wanny)
Jagusia nic nie niszczy więc domek nie musi się bać że coś będzie pożarte.
O kotach i o dzieciach Jagusia nie ma wyrobionego zdania. przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.