HebaNova Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 gwiazdeczki w dobrej formie, przespały pod kocykiem całą noc, rano sik i małe śniadanko, śpią dalej :loveu: Quote
amikat Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 gdzie one będą miały tak dobrze jak u Ciebie Asiu? Quote
HebaNova Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 sio ode mnie sio sio sio wynocha do nowego domu :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
amikat Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 aha- sio sio..... a potem ten domek nie taki, ten nie taki........ Quote
HebaNova Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:ma być najlepszy :cool3::cool3::cool3::cool3: Quote
jotka Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Sterylka Jagusi okazała sie kosztowna. W ostatnim miesiącu sfinansowałyśmy kilka sterylek i transportów, hotel Fado, Piterka i Dafiego (wpłaty na hotele nie były wystarczająco duże, niestety). Bardzo proszę o pomoc w sfinansowaniu sterylki Jagusi, brakuje nam pieniędzy. Wpłaty oczywiście na Fundację SOS dla Zwierząt. Quote
HebaNova Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 :modla::modla::modla::modla: PROSIMY O WPŁATY "FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT" 41-303 Dąbrowa Górnicza ul. Kasprzaka 62 m21 Nr konta bankowego 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 Quote
amikat Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Prosze takze ja! Starylka abyła kosztowna boz powikłaniami. "Suczka miała szczeniaki- urodziły sie w wigilię lub 1 dzień świąt. Ten idiota - wyniósł je zaraz po narodzeniu do piwnicy w kartonie - tam umarły z głodu i zimna!!!!" NIestey w macicy zostały świństwa i to one spowodowały brzydki obraz macicy i koniecznosć dłuższego niż standardowy zabiegu, wielu nici i silniejszych leków! Quote
HebaNova Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Józinka powoli dochodzi do siebie, widać że zabieg był poważniejszy bo dopiero dziś łaskawie interesuje się miseczką, wcześniej karmiłam ją z ręki jak sobie leżała na pufce królewna jedna :cool3: cały dzień spędza na leżeniu i przykrywaniu się kocykiem. Na razie widać że jest traka osłabiona, że nawet nie zakładałam kołnierza bo ran w ogóle jej nie intesuje, ale mam bo kochana cioteczka Jotka kupiła więc w razie czego od razu zakładam. Kropka za to cały dzień ma abażur bo kolorowe frędzelki z brzuszka to fajne coś do gryzienia ;) Quote
amikat Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 hehehe - Ty Asiu powinnaś zacząć bloga pisać o dwóch atkich suczkach co Asi serdycho ukradły.. A potam jedna na prezydenta a druga na premiera... Wzrost maja tez mikro.... Quote
HebaNova Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 aparatki dwie :diabloti: Józinka zaczyna dreptać po domku :loveu: Quote
HebaNova Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 mam wrazenie ze tak, ale mniej niż rano. na jedzonko bardzo żywo reaguje :cool3: dobry znak Quote
arjuna Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 jest dom stały dla Jagusi. z kim mam sie kontaktować w tej sprawie?;) Quote
maciaszek Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Z HebaNovą, u której Jagusia jest w DT. A jaki to domek? Gdzie? Co? Jak? :) Powiedz coś więcej. Quote
Natussiaa Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Tutaj się więcej dowiecie o domku;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105105 Quote
arjuna Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 suczka trafiłaby do domu z ogrodem, do rodziny, w której są dzieci. Na zewnątrz trzymają już psa, ważne więc jst, by suczka była łagodna-by nie doszło do starać. super, że jest wysterylizowana. Dom jest w Olszanach koło Wrocławia-gdy wczoraj zobaczyli zdjecie Jagi, z miejsca się zakochali i chcieliby ja na stałe. przydałoby się zorganizować transport, mam nadzieję, że pomożecie;) chętnie dołożę się do transportu itp. dziś zadzwonię do Hebanovej, wypytam się dokładnie o suczkę-nastepnie dam zainteresowanej Pani numer do Hebanovej i pogadają sobie o szczegółach, jeśli wszystko pójdzie dobrze-suczka nigdy już nie będzie bezdomna. Quote
amikat Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 super - jak znam hebanową , to prześwietli rodzine RTG !!! Quote
HebaNova Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Józiczka moim zdaniem nie nadaje się do dzieci, wiadomo ona z powodu swojej przeszłości nie lubi być "osaczana" i "goniona" a tak dzieci lubią się bawić. większość psów z resztą też, ale Józiczka średnio. nie wykazuje co prawda agresji ale ona ma taką "bezpieczną strefę" dużo większą niż przeciętny pies. Trudno dziecku będzie wytłumaczyć żeby nie być namolnym w stosunku do Józinki, nie ubierać w ubranka i nie zagłaskiwać. Dla niej to będzie potworny stres i nie chce żeby nie było nieszczęścia. Wierzę że domek super, ale Józia ma do dzieci stosunek "niesprawdzony" i "lepiej nie ryzykować" Ona w życiu zaznała duzo złego i jakieś szybkie dziecięce ruchy i krzyki mogą jej jakąś "złą klapkę" w głowie otworzyć. Dla niej konieczny jest spokony dom. Ona nie portafi aportować, nie wie że można się bawić zabawkami, jak bierze smakołyki to "niechcący" zdarza jej się uszczypnąć palce z wielkiej żarłoczności. Taka to już moja Gwiazdeczka jest kochana po przejściach Quote
amikat Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Święte słowa i rozsądek Asiu. Wybieramy to co dla Jagusi najlepsze! Quote
HebaNova Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 domek na pewno najlepszy i kochający ale niestety nie na Józiczkowe potrzeby inny piesek byłby zachwycony molestowaniem i zabawami, Józiczka nieszczególnie Quote
HebaNova Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 w weekend Józiczkowe pierwsze zapoznawsze spotkanie z nowym domkiem z Jaworzna :cool3: niech się domek dobrze sprawuje żeby jej się spodobał, Józia zastrzega sobie prawo do odpowiedzi tylko na wybrane oferty :evil_lol: muszą ją dobrze przekupić :eviltong: Quote
amikat Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 hehehehe... Ona jest nasza gwiazdeczka i supersunie wiec niech sie domek sprawuje!!!!!! Quote
kama_i_ja Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 To przepraszam za zamieszanie:roll: Myślałam, że Jagusia będzie odpowiednia.. i wkleiłam na tamten wątek. Kiedyś Maciaszek dała mi ten wątek, żebym zaproponowała Jagusię pani z Holandii. Wtedy pani się nie zdecydowała, ale ja tu jestem stałym gościem.. tylko cichym. Tak mi Jagusia siedzi na sercu, ale nie mogę pomóc:-( mam nadzieję, że uda jej się w Jaworznie... Quote
HebaNova Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 oby oby :lol: kciuki potrzebne :loveu: Quote
Recommended Posts