Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sterylka Jagusi okazała sie kosztowna. W ostatnim miesiącu sfinansowałyśmy kilka sterylek i transportów, hotel Fado, Piterka i Dafiego (wpłaty na hotele nie były wystarczająco duże, niestety). Bardzo proszę o pomoc w sfinansowaniu sterylki Jagusi, brakuje nam pieniędzy. Wpłaty oczywiście na Fundację SOS dla Zwierząt.

Posted

Prosze takze ja!
Starylka abyła kosztowna boz powikłaniami.
"Suczka miała szczeniaki- urodziły sie w wigilię lub 1 dzień świąt. Ten idiota - wyniósł je zaraz po narodzeniu do piwnicy w kartonie - tam umarły z głodu i zimna!!!!"

NIestey w macicy zostały świństwa i to one spowodowały brzydki obraz macicy i koniecznosć dłuższego niż standardowy zabiegu, wielu nici i silniejszych leków!

Posted

Józinka powoli dochodzi do siebie, widać że zabieg był poważniejszy bo dopiero dziś łaskawie interesuje się miseczką, wcześniej karmiłam ją z ręki jak sobie leżała na pufce królewna jedna :cool3: cały dzień spędza na leżeniu i przykrywaniu się kocykiem. Na razie widać że jest traka osłabiona, że nawet nie zakładałam kołnierza bo ran w ogóle jej nie intesuje, ale mam bo kochana cioteczka Jotka kupiła więc w razie czego od razu zakładam.
Kropka za to cały dzień ma abażur bo kolorowe frędzelki z brzuszka to fajne coś do gryzienia ;)

Posted

hehehe - Ty Asiu powinnaś zacząć bloga pisać o dwóch atkich suczkach co Asi serdycho ukradły..
A potam jedna na prezydenta a druga na premiera... Wzrost maja tez mikro....

Posted

suczka trafiłaby do domu z ogrodem, do rodziny, w której są dzieci. Na zewnątrz trzymają już psa, ważne więc jst, by suczka była łagodna-by nie doszło do starać.

super, że jest wysterylizowana.

Dom jest w Olszanach koło Wrocławia-gdy wczoraj zobaczyli zdjecie Jagi, z miejsca się zakochali i chcieliby ja na stałe.

przydałoby się zorganizować transport, mam nadzieję, że pomożecie;)
chętnie dołożę się do transportu itp.

dziś zadzwonię do Hebanovej, wypytam się dokładnie o suczkę-nastepnie dam zainteresowanej Pani numer do Hebanovej i pogadają sobie o szczegółach, jeśli wszystko pójdzie dobrze-suczka nigdy już nie będzie bezdomna.

Posted

Józiczka moim zdaniem nie nadaje się do dzieci, wiadomo ona z powodu swojej przeszłości nie lubi być "osaczana" i "goniona" a tak dzieci lubią się bawić. większość psów z resztą też, ale Józiczka średnio. nie wykazuje co prawda agresji ale ona ma taką "bezpieczną strefę" dużo większą niż przeciętny pies. Trudno dziecku będzie wytłumaczyć żeby nie być namolnym w stosunku do Józinki, nie ubierać w ubranka i nie zagłaskiwać. Dla niej to będzie potworny stres i nie chce żeby nie było nieszczęścia.
Wierzę że domek super, ale Józia ma do dzieci stosunek "niesprawdzony" i "lepiej nie ryzykować" Ona w życiu zaznała duzo złego i jakieś szybkie dziecięce ruchy i krzyki mogą jej jakąś "złą klapkę" w głowie otworzyć. Dla niej konieczny jest spokony dom. Ona nie portafi aportować, nie wie że można się bawić zabawkami, jak bierze smakołyki to "niechcący" zdarza jej się uszczypnąć palce z wielkiej żarłoczności. Taka to już moja Gwiazdeczka jest kochana po przejściach

Posted

w weekend Józiczkowe pierwsze zapoznawsze spotkanie z nowym domkiem z Jaworzna :cool3:
niech się domek dobrze sprawuje żeby jej się spodobał, Józia zastrzega sobie prawo do odpowiedzi tylko na wybrane oferty :evil_lol: muszą ją dobrze przekupić :eviltong:

Posted

To przepraszam za zamieszanie:roll:
Myślałam, że Jagusia będzie odpowiednia.. i wkleiłam na tamten wątek.
Kiedyś Maciaszek dała mi ten wątek, żebym zaproponowała Jagusię pani z Holandii. Wtedy pani się nie zdecydowała, ale ja tu jestem stałym gościem.. tylko cichym.
Tak mi Jagusia siedzi na sercu, ale nie mogę pomóc:-( mam nadzieję, że uda jej się w Jaworznie...