Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do dziewczyn śledzących wątek Kena:

Ocelot bardzo prosiła o umieszczenie na wątku Kena info, że i Ken trafił wspaniale. Kolejny psi sukces i Pan - Anioł w życiu tego psa. Pan był tak przejęty, że sam wyjmował Kena z klatki, widać było więc ogromne zaangażowanie, przejęcie i serce tego Pana. Jak tylko Ocelot dorwie się do netu rozpisze się szeroko na obu wątkach.

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

serdecznie witamy Pani Agnieszko :)
musi sie Pani liczyć z tym, że będziemy Panią zamęczały prośbami o zdjęcia, opisy, zdjęcia, opisy i jeszcze raz zdjęcia :)

Thor to bardzo piękne i magiczne imię - pięknie je Pani dopasowała do naszego Ediego, serdecznie dziękujemy za wszystko :)

Posted

Uff jestem, bo długim niebycie.

Nie potrafię wkleić zdjęć, a są rewelacyjne. [SIZE=2]Musicie poczekać na jutro, wyślę GrubbejRybbie i ona wklei.

To był szalony dzień. Agnieszka z TZ przyjechała tylko poznać Ediego, który dopiero za tydz. miał trafić do domku. Pod schroniskiem czekałyśmy prawie pół godz., bo nie było jeszcze kier. czekał z nami Pan Kena również i jeszcze jeden nieznajomy, który adoptował innego psiaka.
Edi tradycyjnie był smutny w boksie. Agnieszka go głaskała i współtowarzyszy, a on się patrzył. No i potem była rozmowa z kieronikiem i szybka decyzja - edi jedzie do domu.
To co się działo za bramą schroniska to cud. Ten pies przeszedł metamorfozę, ja nie widziałam tak szczęśliwego psa. Pobiegł z Agnieszką, potem się tarzał, uśmiech na całym pysiu. I było czesanie. Ech to był super dzień.
Ja prawie ryczałam. Edi to pierwszy pies, którego zaczęłyśmy ogłaszać.
[SIZE=3]
Agnieszko dziękuję Ci.

Posted

No, my juz dzisiaj po pierwszej kapieli. Spod warstw brudu i starej siersci ukrywal sie niezly przystojniaczek :-)
Kapanie zniosl mocno tak sobie ale bez wiekszych awantur, z czego jestem bardzo szczesliwa, bo Thor ma kupe sily jak na chydzinke ze schroniska.
Zaraz ostatni spacerek tego wieczoru i do lozka :-)
A koty w dalszym ciagu siedza zamkniete w sypialni i nie sa az tak ciekawe nowo przybylego kumpla.

Dzieki za wszystki mile slowa, ale Aniol to ze mnie zaden no moze Cud tylko:cool1:

A przy okazji, moze macie jakis pomysl jak przedstawic kotom pas i na odwrot? Nasza pierwsza proba nie byla zbyt udana.

Posted

A już nie będę używać, bo jesteś
I możesz sama wszystko zrobić.:diabloti:
I wszystko prawie napisałaś, a nawet więcej, bo o kąpieli.
Dzisiaj lecę dzieciaczki usypiać, ale jutro podeślę Ci link wątku tomaszowskiego, może coś dopiszesz, a zdjęcia z wątku koleżance od kanapowca pokaż;)
I najlepiej zabierz ją do schronu to wyjedzie z jakimś maluchem

Posted

I pies i kot, pod kontrolą muszą małymi krokami przebywać w swoim towarzystwie. Najważniejsze, by nie robić wokół nich zbędnego rabanu, bo mają wtedy poczucie sztuczności i czegoś nienaturalnego. Aha, warto tak to zaaranżować, by kot widział głaskanie psa i odwrotnie, by poczuły, że mają stanowić jedno stado, a hierarchia i tak ustali się na dniach.

Posted

Ja dodam, że miałam kiedyś jamniczkę, która na widok kota dostawała białej gorączki, a potem do domku przybył kot.
Przyzwyczaiłam je do siebie, karmiąc je w swojej obecności. Tzn ani Nitka, ani kot nie dostawały jeść, potem się spotykały na smyczach, na odległość, aby się nie dorwały. Jak Nitka przestawała szczekać, a kot drapać i syczeć, dostawały jeść. Jak ciągle szczekały i syczały, szły do oddzielnych pokoi głodne. Po kilku dniach ich motywacja, żeby się poznać była ogromna, bo obie wiedziały, że tylko wtedy dostaną jeść. No i chwile szczekania skracały się, aż zniknęły. Po około 4 tygodniach Nika spała z kotem na jednej kanapie.