Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze sie nad tym zastanawiam, ale pewnie bede zmuszona mu wybaczyc bo co innego mi pozostalo? Przeciez do kupy jej nie posklada. A szkoda, bo to byla fajna kanapa...

Posted

Dzis mnie tez zmartwil, wlasciwie po raz pierwszy To, ze jest uparciuch to jakos przezyje ale to, ze jak chce postawic na swoje i nie bardzo mu sie to udaje, to zaczyna pokazywac zeby i to wcale nie w przyjazny w wrecz przeciwnie sposob , to bawi mnie juz znacznie mniej. Dzis na spacerze zlapal Eddiego za reke, bo ten probowal odciagnac go od innego psa, ktory zreszta nie mial ochoty spoufalac sie z Thorem. Eddie jest po jedno wsciekly a po drugie mocno zmartwiony. Dzwonilam dzis w sprawie tresury, maja oddzwonic z konkretna data. Nie to bedzie juz nawet w ten weekend, prosze!

Posted

Zmartwiłaś mnie Agnieszka bardzo, Eddie ukarał go jakoś? Powinien chyba wiedzieć, że źle zrobił.
Też czekam na to Wasze szkolenie bardzo.
Aga kup mu jakąś ogooomną kość - to może meble zostawi w spokoju?
Mój Maks - no tysiąc razy mniejszy od Thora rozszarpuje wszystkie miski dzieci. i od trzech lat nie dajemy rady, żeby go oduczyć, ale misie to mniejsza szkodliwość społeczna.

Mocno go dziabnął, czy tylko bardziej postraszył?

Posted

Wystarczajaco mocno zeby mu nabic siniaka i podrapac. A co do kosci, to podloga mojego mieszkania uslana jest gryzakami, kocimu i psimi zabawkami, a Thor ma do tego swinskie ucho- gryzaka. Nic nie pomaga!

Posted

Nio, nio piesku:nono:.

Bardzo Wam wspólczuję, znawcą nie jestem, ale pewnie tak jest, że jak pies poczuje się pewniej to wyłażą z niego nawyki z przesłości - szkoda, że w tym przypadku te złe. Bo pewnie jeżeli ktoś chciał zniego zrobić agresora to może coś tam w nim zostało z tej beznadziejnej :placz:nauki.

Dlaczego są takie kłopty z terminem szkolenia?

Trzymajcie się cieplutko i ja trzymam mocno kciuki za Was:p.

Posted

Kurczę, nie dobrze. :shake: Sama nie wiem, co poradzić, może trzeba go krócej trzymać, karcić za złe zachowania. No i to szkolenie, oby jak najszybciej...

Przy okazji znalazłam kilka szkół dla psów. Może gdzieś szkolenie zacznie się wcześniej...
http://www.tresura.info/szkolenie_grupowe/p_pos.html
http://www.dobrypies.pl/pl0009.html
tu już się zaczęło, ale może można się dopisać. Szkoła jest na Gocławiu, czyli od was rzut beretem: http://www.baritus.com.pl/pti.php
http://www.cywil.pl/warszawa.htm

Posted

Dzieki Aga. Zadzwonilam do wszystkich. Zajecia wszedzie rozpoczynaja sie dopiro po dlugim weekendzie. Szkola na Goclawiu zdaje sie byc najlepszym wyjsciem. Szkola, ktora miala sie ze mna skontaktowac oczywiscie tego nie zrobila. Zadzwonilam, wiec po raz kolejny i okazalo sie, ze zajecia beda odbywaly sie we wtorki, srody i czwartki o 18.30. Durny pomysl!

Posted

agulenka napisał(a):
Dzieki Aga. Zadzwonilam do wszystkich. Zajecia wszedzie rozpoczynaja sie dopiro po dlugim weekendzie. Szkola na Goclawiu zdaje sie byc najlepszym wyjsciem. Szkola, ktora miala sie ze mna skontaktowac oczywiscie tego nie zrobila. Zadzwonilam, wiec po raz kolejny i okazalo sie, ze zajecia beda odbywaly sie we wtorki, srody i czwartki o 18.30. Durny pomysl!

No to lipa. Aga, czy mogę ci jakoś pomóc? Mam znajomego, który szkoli psy za Wołominem. Może chcesz do niego telefon? Może byś tam podjechała? Może on coś pomoże? Sama już nie wiem. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. :shake:

Posted

Z tym niszczeniem w domu..
Może Thor potrzebuję więcej aktywności fizycznej?
Miałam podobny przypadek właśnie z bokserem.
Pod nieobecnośc właścicieli wszystko niszczył jedynym rozwiązaniem było umieszczenie go w klatce pod nieobecnosc właścicieli.W klatce znajdowały się wszystkie jego rzeczy także się w niej nie nudził.Ale psa do klatki trzeba stopniowo przyzwyczajac...

Czy Thor jest wysterylizowany?
Wydaje mi się że gdy Thor poczuł że jest na swoim terenie będzie próbował dominowac nad domownikami.Na razie okazuje to dosc pobłażnie,boję się że może się to powoli przeradzac w dominację.Agresja może byc również związana ze sposobem karmienia,dietą ,aktywnością fizyczną oraz szkoleniem.
Więc bardzo dobrze że Thor ma isc na szkolenie.

Posted

No dobra, cos drgnelo w temacie tresury. Od soboty dolaczamy do grupy psow, ktora rozpoczela zajecia dwa lub trzy tygodnie temu. Jakoze Thor co nieco juz umie to jest szansa, ze dogonimy.
Udzilajac odpowiedzi na wszystkie pytania:
1)psia dieta to kurczk, ryz i marchewka, dwa razy dziennie bo jeszcze zoladek nie jest przyzwyczjony do duzych ilosci jednorazowo,
2)dzienny czs przeznaczony na spacery z psem to od 3 do 4,5 godziny. W tygodniu kiedy park jest prawie pusty Thor biega bez opamietania, w weekendy natomiast w wiekszosci na smyczy, bo nie jest zupelnie zsocjalizowany ani przewidywalny,
3)niszczy w czarnej rozpaczy po "bezdusznym porzuceniu" przez swoich wlascicieli w kazdy poniedzialkowy poranek. Dzis opierniczyl kartonowe pudelko z chusteczkami, rozdarl dalej kanape i wysypal zwirek z kociej kuwety
4)nie zamierzam go oddac do schronu wiec bez obaw:evil_lol:
5)dominacja, jak najbardziej. Ja nie mam z nim az takich problemow. Ale Eddie jest powodem i obiektem rywalizacji. Dzis w parku, po tym jak Eddie go skarcil, bo Thor zlapal go za reke, ten bezceremonialnie podniosl noge i nasikal na Edkowa nogawke i buta:lol:.
Aga, co do pomocy, to poczekajmy jeszcze chwilke, zobaczymy co tresura przyniesie, ale dzieki za troske.

Posted

Wiesz on chyba rywalizuje o Ciebie z Eddim.
wiem, że nie powinnam, ale pośmiałam się troszeczkę, jak o tym posikaniu przeczytałam.
Mój prawie jamnik czasami m ochotę na rzeczy mojego TZ w domu tez siknąć.

Posted

Aniu, ja myslalam, ze sama sie posikam jak Eddie do mnie zadzwonil i zapytal mnie czy ja wiem co moj pies dzis zrobil. A ja na to: a do kiedy to jest moj pies? A Eddie: Od momentu od kiedy obsikal mnie w parku. Zamiast mu wspolczuc to ja ryknelam smiechem na cale biuro i az sie poplakalam z tego smiechu.

Posted

Nie zly to chyba nie jest tylko jego duma zostalo mocno zraniona. A wiesz jak to ci Amerykanie na punkcie dumy delikatni :-)
Koty i pies to moze nie jest jeszcze zgodne stadlo ale nie jest zle. Czasami koty cos posycza, pies warknie lub wystarcz, ze sie podniesie i koty juz wiedza, e czas brac nogi za pas i zmykac do sypialni. Uczciwie, myslalam, ze bedzie gorzej.