Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agulenka napisał(a):
Zuzanna, obawiam sie, ze nie az taka silna jak myslalam. Czasami mam wrazenie, ze urwie mi reke jak zaczyna sie ciagnac. Ale wkrotce to wyprostujemy- pies towarzysz I stopnia :-) Brzmi dumnie, co?

Nawet bardzo dumnie ;)

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agulenka napisał(a):
za dwa tygodnie wybieram sie do schroniska, jeszcze nie wiem czy go ze soba wezme, bo to moze byc dla niego straszna trauma ale postaram sie zabrac jakies fotki, bo z jakiegos powodu nie moge wysylac zalacznikow na dogo.

Ja swoją Sagę kiedyś zabrałam, kilka miesięcy po tym jak ją ze schroniska wzięłam. Wstąpiłyśmy po drodze z działki żeby zostawić różne rzeczy dla psów. Do końca życia będę pamiętała jej wzrok kiedy się zorientowała gdzie jesteśmy. Rozpacz i pytanie "dlaczego???!!!". Na szczęście mi uwierzyła, że nie zostanie, usiadła w samochodzie i czekała na mnie, ale była bardzo spięta. Byłyśmy potem jeszcze raz, ale to już było kilka lat później i nie zrobiło to na niej większego wrażenia

Posted

Ja też czekam na fotki... chcę zobaczyć przystojniaka.
Cieszę się, ze Thor pójdzie na szkolenie. To na pewno dobrze mu zrobi, no i rąk wam nie urwie. :evil_lol:

Z kotami musisz postępować spokojnie. Najpierw Thor musi sie pewniej poczuć. Przesiąknąć zapachem mieszkania. Potem proponuję metodę karmienia psa przy kotach i odwrotnie. Opisałam ją kilka stron wcześniej. Ja tak robiłam i poskutkowało.

A z wyciem, gdy wychodzicie... niestety tak będzie jakiś czas. Opowiadałam ci o tym. Psy ze schroniska, bardziej niż inne boja się porzucenia. Niestety trzeba to przeczekać. Możesz też zostawiać mu coś swojego. Może sweter lub bluzę, coś pachnące tobą. Będzie się wtedy czuł pewniej. Możesz też kupić mu jakąś zajmującą zabawkę, np: konga lub coś do żucia. Jak sie zajmie, nie będzie miał czasu na rozpacz.

Posted

Jeszcze nie. Po pierwsze to nie bardzo chce przysparzac mu dodatkowych stresow a po drugie w tygodniu nie mam takiej mozliwosci. Mysle, ze w najblizszy weekend czeka nas wizyta z cala nasza menazeria nie tylko Thorem.

Posted

Bylismy dzis u weta. Thor dostal 5 tabletek na robale i plyn na pchly i keszcze, psi dezodorant, bo w dalszym ciagu smierdzi przeokrutnie i jestesmy umowieni na szczepienia z cala menazeria.
Poza tym moje psisko okazalo sie byc kanapowcem. Od rana probujemy go zrzucic z kanapy i to z bardzo roznym skutkiem. Wlasnie stoczyla z nim boj o kanape.:mad: Poza tym mam wrazenie, ze kanapa jest zbyt mala dla mojego tygrysa.

Posted

agulenka napisał(a):
Bylismy dzis u weta. Thor dostal 5 tabletek na robale i plyn na pchly i keszcze, psi dezodorant, bo w dalszym ciagu smierdzi przeokrutnie i jestesmy umowieni na szczepienia z cala menazeria.
Poza tym moje psisko okazalo sie byc kanapowcem. Od rana probujemy go zrzucic z kanapy i to z bardzo roznym skutkiem. Wlasnie stoczyla z nim boj o kanape.:mad: Poza tym mam wrazenie, ze kanapa jest zbyt mala dla mojego tygrysa.

przecize on jest taki malutki kochanytylko na kanapy i salony :cool3:

Posted

Aniu, nawet nie wiesz jak szybko. Czasami mam wrazenie, ze schronisko to juz mu umknelo calkowicie. Gdyby nie to, ze boi sie halasu, tramwajow, samochodow to w zyciu nie powiedzialabym, ze w jego zyciu bylo cos nie tak.
Co do zdjec, to jeszcze nie zrobilam prawie zadnych. Mam jakies tam zrobione telefonem ale kiepska jakosc. Wszystko tak szybko sie toczy.... spacer rano, praca, znowu spacer, gotowanie dla pas i znowu spacer i tak w kolo. Czekam dnia kiedy bedziemy w stanie zabrac go na spacer i spuscic ze smyczy, bo bieganie za nim pochlania cala mase energii