Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj @ lolsferros

Podobne klimaty jak Bullimia tak trzymać:loveu:
Ten mały pogromca CdB to Twoje maleństwo???
Czy pies od razu załapał o co chodzi????
Fajna fota:loveu:

Posted

[quote name='Janusz45']Witaj @ lolsferros

Podobne klimaty jak Bullimia tak trzymać:loveu:
Ten mały pogromca CdB to Twoje maleństwo???
Czy pies od razu załapał o co chodzi????
Fajna fota:loveu:

Witaj @ Janusz
Tak to moje maleństwo 10 mieś.
Te same klimaty,ten sam teren i szkoleniowiec,a fotki dzieła bullimi.
Mały nigdy nie był uczony zabawy z piłką,szmata czy sznurem,na początku był zdziwiony ale szybko złapał o co chodzi,to był tylko mały sprawdzian czy się będzie nadawał,i miło nas zaskoczył,pies idzie łupowo,coś w podobie Alano,chwyta i trzyma,nie szarpie ,nie przegryza,wiesz dużo jeszcze nie można określić,to jego pierwszy raz.
Ja lubie tÄ… fotkÄ™(sikawka)
http://images48.fotosik.pl/20/c6484ae15564b4c4.jpg

Posted

[

quote=lolsferros;11075395]Witaj @ Janusz
Tak to moje maleństwo 10 mieś.
Te same klimaty,ten sam teren i szkoleniowiec,

@lolsferros

10 mc to bardzo ważny okres w rozwoju psa ,ostatecznie kształtuje się jego charakter i trzeba uważać z takimi ćwiczeniami ale w tym wypadku jestem spokojny odbywa się to pod nadzorem dobrego profesjonalisty to bardzo ważne by nie robić takiego szkolenia na własną rękę.

a fotki dzieła bullimi
.

Jednym słowem bravo Bullimia-foty super:multi:

Mały nigdy nie był uczony zabawy z piłką,szmata czy sznurem,na początku był zdziwiony ale szybko złapał o co chodzi,to był tylko mały sprawdzian czy się będzie nadawał,i miło nas zaskoczył,pies idzie łupowo,coś w podobie Alano,chwyta i trzyma,nie szarpie ,nie przegryza,wiesz dużo jeszcze nie można określić,to jego pierwszy raz.

Jak na pierwszy raz to i tak bardzo dobrze załapał o co chodzi,
ja tylko byłem kilka razy obserwatorem takiego szkolenia w wykonaniu ON i niektóre z nich sznur załapywały dopiero na trzeciej lekcji a bywało i tak że nie załapały i właściciel rezygnował ze szkolenia:-(

Ja lubie tÄ… fotkÄ™(sikawka)
http://images48.fotosik.pl/20/c6484ae15564b4c4.jpg

bardzo fajna i tytuł też hahaha

pozdrowienia

Posted

@Janusz
Na własną rękę to można psa tylko zepsuć,IPO to nie jest zabawa,to ciężki trening,tu pies nie tylko ma łapać,lecz trzymać,chwyt ma być prawidłowy i nie przegryzający,samemu to tylko można wzbudzić agresie i zepsuć chwyt,szkoleniowiec jest jedyny w swoim rodzaju,polecam każdemu takiego szkoleniowca,podchodzi do wszystkiego profesionalnie,z pasią i sercem.
Takich ludzi można tylko liczyć na palcach,takiego podejścia do psów jeszcze nie widziałam,jestem pełna podziwu.

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='lolsferros']@Janusz
Na własną rękę to można psa tylko zepsuć,IPO to nie jest zabawa,to ciężki trening,tu pies nie tylko ma łapać,lecz trzymać,chwyt ma być prawidłowy i nie przegryzający,samemu to tylko można wzbudzić agresie i zepsuć chwyt,szkoleniowiec jest jedyny w swoim rodzaju,polecam każdemu takiego szkoleniowca,podchodzi do wszystkiego profesionalnie,z pasią i sercem.
Takich ludzi można tylko liczyć na palcach,takiego podejścia do psów jeszcze nie widziałam,jestem pełna podziwu.

Pozdrawiam.

@lolsferros

Nie chciałem tego pisać Tobie wprost nie wiedziałem jak zostanę odebrany,z tego co napisałaś ,właśnie o to mi chodziło :loveu:
świetnie że doceniasz profesjonaliżm szkoleniowców:multi:
Tak jak piszesz takich szkoleniowców jest bardzo mało:-( szkoliłem swoje psy w trzech szkołach ale tylko jedna spełniła moje oczekiwania ,obecnie została przeniesiona na inne miejsce -mam zaproszenie od właściciela .:multi:
by go odwiedzić a plany miał bardzo ambitne.

Mam pytanie :
Ile czasu w jednym dniu jest przeznaczone na szkolenie IPO ????

Posted

Janusz45 napisał(a):
@lolsferros

Nie chciałem tego pisać Tobie wprost nie wiedziałem jak zostanę odebrany,z tego co napisałaś ,właśnie o to mi chodziło :loveu:

Jeśli o mnie chodzi,to mów wprost,lubie szczerość i bezpośredność.
Janusz45 napisał(a):
@lolsferros świetnie że doceniasz profesjonaliżm szkoleniowców:multi:
Tak jak piszesz takich szkoleniowców jest bardzo mało:-( szkoliłem swoje psy w trzech szkołach ale tylko jedna spełniła moje oczekiwania ,obecnie została przeniesiona na inne miejsce -mam zaproszenie od właściciela .:multi:
by go odwiedzić a plany miał bardzo ambitne.

Doceniam i zawsze będę doceniać profesionalizm,nie tylko szkoleniowy:lol:

Janusz45 napisał(a):
@lolsferros
Mam pytanie :
Ile czasu w jednym dniu jest przeznaczone na szkolenie IPO ????

Szkolenie IPO od 16-19godz.,PT od 10-14,trening cały trwa 3 dni (weekend) od 14-16 jest przerwa na lunch;)

Posted

[quote name='lolsferros'] Jeśli o mnie chodzi,to mów wprost,lubie szczerość i bezpośredność.

No wiesz @lolsferros skąd ja mogę wiedzieć z kim mam do czynienia widziałem Ciebie tylko raz na wystawie w Warszawie a za mało żeby coś o kimś wiedzieć;)

Doceniam i zawsze będę doceniać profesionalizm,nie tylko szkoleniowy:lol:

Podobne mam zdanie na ten temat ,profesjonalizm jest ściśle powiązany z dużym doświadczeniem praktycznym w danej dziedzinie a to pozwala uniknąć wielu błędów czasami nie do odkręcenia.

Szkolenie IPO od 16-19godz.,PT od 10-14,trening cały trwa 3 dni (weekend) od 14-16 jest przerwa na lunch;)

Zapytałem o czs:cool3: a powinienem zapytać o czas i tempo szkolenia :lol:,dużo na temat tempa rozmawiałem z Angelicą szkoleniowcem z Australi która szkoliła Nucleara ---w tej szkole gdzie robiłem PT szkolenie trwało 1 godz dziennie a tempo na maxa po godzine wszyscy byli wykończeni psy i właściciele:evil_lol:

Posted

Janusz45 napisał(a):
Zapytałem o czs:cool3: a powinienem zapytać o czas i tempo szkolenia :lol:,dużo na temat tempa rozmawiałem z Angelicą szkoleniowcem z Australi która szkoliła Nucleara ---w tej szkole gdzie robiłem PT szkolenie trwało 1 godz dziennie a tempo na maxa po godzine wszyscy byli wykończeni psy i właściciele:evil_lol:

Wiesz Janusz ja byłam tam pierwszy raz a on był tylko sprawdzany czy będzie się nadawał,dokładnie to Bullimia Tobie powie,z tego co widziałam to tępo jest intesywne,na zegarek nie zwracałam uwagi,przyglądałam się na prace psów,niektóre robią to bez smyczy.
Ja wcześniej trenowałam z Kanaremu kogoś innego ale kiepsko było,dlatego dołączyłam się do tej grupy .

• 2 weeks later...