***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):Ostatnio jakoś weny nie mam:shake: I jeszcze jak widzę te wszystkie biedne bezdomne psy to mnie krew zalewa:angryy::placz: Zawsze po czwartu najwięcej , bo są ,,krowie targi" :placz: Ja staram się dokarmiać jak spotkam. Przed wczoraj temu psu co do samochodu nie chciał wejść dałam szynki , wczoraj na sapcerku wracaliśmy z Cziką i tu jakaś ,,chuda sarna" ... :shake: A to pies ... To szybko poleciałam do domu . Takie tam wiaderko po twarogu umyte i melka nalałam , bo co do jedzenia nic nie miałam takiego... A dziś nakarmiłam tą suczkę husky... A to pracowitą Zimę masz:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie no Domka dobrze robisz... Ja też ostatnio zaczęłam dokarmiać jednego psiaka, jak mnie widzi to od razu ziemię wącha bo wie, że mu coś przynoszę... Kati nie je tej karmy (dawno już ją kupiłam nawet nie pamiętam jaka to) więc wynoszę innym:) Quote
Tepes Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Dawno nas tu nie było:oops: Ale jest wolne więc przyszliśmy się przywitać:) P1010045.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl chyba zaraz Cie zjem a nie obszczekam:evil_lol::evil_lol: Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 [quote name='***Paulina***']A to pracowitą Zimę masz:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie no Domka dobrze robisz... Ja też ostatnio zaczęłam dokarmiać jednego psiaka, jak mnie widzi to od razu ziemię wącha bo wie, że mu coś przynoszę... Kati nie je tej karmy (dawno już ją kupiłam nawet nie pamiętam jaka to) więc wynoszę innym:) Tylko mnie tak ludzie wkurzają:angryy: Jak można wywalić bezbronną istotę ? :shake::angryy: [quote name='Acctiually']Dawno nas tu nie było:oops: Ale jest wolne więc przyszliśmy się przywitać:) P1010045.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl chyba zaraz Cie zjem a nie obszczekam:evil_lol::evil_lol: Oj dawno nie było Cię tutaj:evil_lol: O tak ten jej ,,wielki , wypukły" pyszczek mnie złapie:evil_lol: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):Tylko mnie tak ludzie wkurzają:angryy: Jak można wywalić bezbronną istotę ? :shake::angryy: NIE MOŻNA!!!:angryy::mad::angryy: Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 [quote name='***Paulina***']NIE MOŻNA!!!:angryy::mad::angryy: U nas coraz więcej sie błąka:shake: A zcasem to strach wyjść na ulicę , bo jakiś się rzuci i co ? :shake: A propos bezdomnych psów... http://images33.fotosik.pl/427/05129c3b2ad24a96med.jpg http://images41.fotosik.pl/41/fd96cfcaf64d0d2dmed.jpg http://images38.fotosik.pl/41/9cddd3bb98f5db34med.jpg http://images45.fotosik.pl/41/82d12ab70f24008emed.jpg To ta suczka husky. Zdjęcia takie sobie , bo nie podchodziłąm blisko ponieważ suka nie cierpi innych psów i boję sie o Czikulkę , bo była ze mną... I pomóc jej dużo nie można , bo szczeniaki gdzieś ma , a ją zabrać to szczeniaki nie przeżyją bez niej w zimę...:placz: Już raz znalazła mdomek , ale jak ci co ją przygraneli zorientowali sie , że ma szczeniaki to ją wywalili :placz: Wyglada na grubą , ale to cycorki tylko...:shake: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='Domka_Czika']U nas coraz więcej sie błąka:shake: A zcasem to strach wyjść na ulicę , bo jakiś się rzuci i co ? :shake: A propos bezdomnych psów... http://images33.fotosik.pl/427/05129c3b2ad24a96med.jpg http://images41.fotosik.pl/41/fd96cfcaf64d0d2dmed.jpg http://images38.fotosik.pl/41/9cddd3bb98f5db34med.jpg http://images45.fotosik.pl/41/82d12ab70f24008emed.jpg To ta suczka husky. Zdjęcia takie sobie , bo nie podchodziłąm blisko ponieważ suka nie cierpi innych psów i boję sie o Czikulkę , bo była ze mną... I pomóc jej dużo nie można , bo szczeniaki gdzieś ma , a ją zabrać to szczeniaki nie przeżyją bez niej w zimę...:placz: Już raz znalazła mdomek , ale jak ci co ją przygraneli zorientowali sie , że ma szczeniaki to ją wywalili :placz: Wyglada na grubą , ale to cycorki tylko...:shake: U nas się nie błąkają, tylko taki jeden biega na takim jakby ogródku koło mnie i biedak siedzi cały dzień na dworze, piszczy, wyje żeby ktoś go wkońcu wziął, niedługo to mu kości będzie widać więc daje mu codziennie trochę, a dzisiaj chyba go wzięli do domu bo na dworze go nie widziałam... A co do tej suczki Husky to biedna... A te szczeniaki ile mają? Nie można ich komuś wydać??? I każdemu znaleźć dom??? Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ***Paulina*** napisał(a):U nas się nie błąkają, tylko taki jeden biega na takim jakby ogródku koło mnie i biedak siedzi cały dzień na dworze, piszczy, wyje żeby ktoś go wkońcu wziął, niedługo to mu kości będzie widać więc daje mu codziennie trochę, a dzisiaj chyba go wzięli do domu bo na dworze go nie widziałam... A co do tej suczki Husky to biedna... A te szczeniaki ile mają? Nie można ich komuś wydać??? I każdemu znaleźć dom??? U nas jeszcze do nie dawna było ieszkanko pod balkonami dla psów. Ale kiedy dla Tońci znalazł się domek to wszystkie psy poszły... I tearz się po ulicach błąkają... Oj ja wiem gdzie te szczeniaki są... Tzn. na jakim polu , ale gdzie sie znajdują to nie wiem... To ogromny teren ... Szczenaiki mają juz dobre 2 miesiące. Biedy... Zresztą jak matka mnie cępnie tak do nich pójdę to wolę nie... :shake: Pewnie nie długo powychodzą z pola ... Kiedy suka ,,trafiła do nas" nie reagowała na człowieka , a teraz przyjdzie , pogłaszcze się ją... Ehhh... Jak ja nie lubię takich sytuacji gdzie nic nie mogę zrobić. Chociaż dokarmiam...:shake: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):U nas jeszcze do nie dawna było ieszkanko pod balkonami dla psów. Ale kiedy dla Tońci znalazł się domek to wszystkie psy poszły... I tearz się po ulicach błąkają... Oj ja wiem gdzie te szczeniaki są... Tzn. na jakim polu , ale gdzie sie znajdują to nie wiem... To ogromny teren ... Szczenaiki mają juz dobre 2 miesiące. Biedy... Zresztą jak matka mnie cępnie tak do nich pójdę to wolę nie... :shake: Pewnie nie długo powychodzą z pola ... Kiedy suka ,,trafiła do nas" nie reagowała na człowieka , a teraz przyjdzie , pogłaszcze się ją... Ehhh... Jak ja nie lubię takich sytuacji gdzie nic nie mogę zrobić. Chociaż dokarmiam...:shake: No to szczeniaczki są w takim wieku że mogą już mieć nowych właścicieli... Może jak nie chcesz sama ryzykować to wartoby było zadzwonić po schronisko??? Oni powinni pomóc... Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ***Paulina*** napisał(a):No to szczeniaczki są w takim wieku że mogą już mieć nowych właścicieli... Może jak nie chcesz sama ryzykować to wartoby było zadzwonić po schronisko??? Oni powinni pomóc... Najbliższe schronisko jest 25 km... I tam i tak jest wszystko przepełnione... :placz: Zresztą mam tylko 12 lat i nikogo zdanie takiej gówniary nie obchodzi ... Moja mam chciała do babci jednego wziąć i moze nie długo opuszczą pole i wyjdą to weźmiemy jednego... Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):Najbliższe schronisko jest 25 km... I tam i tak jest wszystko przepełnione... :placz: Zresztą mam tylko 12 lat i nikogo zdanie takiej gówniary nie obchodzi ... Moja mam chciała do babci jednego wziąć i moze nie długo opuszczą pole i wyjdą to weźmiemy jednego... :-( 25 km to strasznie daleko:-( No to chociaż jednemu może pomożecie...:multi: Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ***Paulina*** napisał(a)::-( 25 km to strasznie daleko:-( No to chociaż jednemu może pomożecie...:multi: No , a jeśli nei wyjdą do wiosny to jedziemy do schroniska z mamą po jakiegoś psiaka do babci :loveu: On będzie mój , ale ja nie mam warunków na drugiego psa , a strasznie chcę. Nawet Galeria będzie Cziki i jego :D A babci na wsi jest potrzebny pies... Bo Arni odszedł...:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):No , a jeśli nei wyjdą do wiosny to jedziemy do schroniska z mamą po jakiegoś psiaka do babci :loveu: On będzie mój , ale ja nie mam warunków na drugiego psa , a strasznie chcę. Nawet Galeria będzie Cziki i jego :D A babci na wsi jest potrzebny pies... Bo Arni odszedł...:placz::placz::placz::placz::placz: Na wsi to będzie mu dobrze, wybiega się i w ogóle... A chcecie jakiegoś większego czy małego??? Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ***Paulina*** napisał(a):Na wsi to będzie mu dobrze, wybiega się i w ogóle... A chcecie jakiegoś większego czy małego??? Dużego :loveu: Zawsze chciałam dużego psa i raz mało brakowało , a bym nie miała boksera pręgowatego:loveu: Ale mam wyjeżdżała na wakacje do Ameryki , a siedmiolatka nie zajęła by się przez dwa tygodnie psem , chodź był jeszcze 9 letni braciszek i babcia , która nie cierpi psów . Nie ta co jej dajemy tylko druga. Tylko musi być łagodny do ludzi , a szczególnie do dzieci , bo w naszej rodzinie to pełno maluchów , a z początkiem nowego roku przybędą jeszcze dwa :loveu: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):Dużego :loveu: Zawsze chciałam dużego psa i raz mało brakowało , a bym nie miała boksera pręgowatego:loveu: Ale mam wyjeżdżała na wakacje do Ameryki , a siedmiolatka nie zajęła by się przez dwa tygodnie psem , chodź był jeszcze 9 letni braciszek i babcia , która nie cierpi psów . Nie ta co jej dajemy tylko druga. Tylko musi być łagodny do ludzi , a szczególnie do dzieci , bo w naszej rodzinie to pełno maluchów , a z początkiem nowego roku przybędą jeszcze dwa :loveu: No to super:multi: Tylko jak już będzie to dawaj jego fotki! Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ***Paulina*** napisał(a):No to super:multi: Tylko jak już będzie to dawaj jego fotki! Do wiosny jeszcze czas :evil_lol: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):Do wiosny jeszcze czas :evil_lol: No niby tak ale lepiej zamówić wcześniej:evil_lol: Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ***Paulina*** napisał(a):No niby tak ale lepiej zamówić wcześniej:evil_lol: Pewnie na weekend majowy to ja tam trochę z nim pobędę , fotek napstrykam , pobawię się , przyzwyczaje :D Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 ***Paulina*** napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: A tak co tam u Ciebie i u Cziki???:cool3: U mnie to nic ,a Czika zdrowieje Bo łapka znów nam się ,,rozwala" Ostatnio kulała , ale jest lepiej po kremie i opatrunkach , bo już nie kuleje . Co raz się jej takie cos zrobi... Dlatego mycie łapek to już obowiązkowe nawet jeśli wydają się czyste :roll: Quote
***Paulina*** Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):Pewnie na weekend majowy to ja tam trochę z nim pobędę , fotek napstrykam , pobawię się , przyzwyczaje :D :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A tak co tam u Ciebie i u Cziki???:cool3: Quote
Izabela124. Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Hejka Jeśli chodzi o tego haskiego to może napisz do jakiejś fundacji to ci pomoże Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Izabela124. napisał(a):Hejka Jeśli chodzi o tego haskiego to może napisz do jakiejś fundacji to ci pomoże Raz już sąsiad dzwoniła z innym psem obiecali , ze przyjadą , adres podał i wszystko i pół roku już jadą... :cool1: Nie wiem jaka to organizacja , ale PZ też nie przyjechało do takiej wsi , bo dzownili , że suka się na podwórku oszczeniła ( bezdomna) i się rzuca do ludzi... :shake: I tak samo schronisko ... :shake: Nikt nic zrobić nie może... :shake: Quote
Izabela124. Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Domka_Czika napisał(a):Raz już sąsiad dzwoniła z innym psem obiecali , ze przyjadą , adres podał i wszystko i pół roku już jadą... :cool1: Nie wiem jaka to organizacja , ale PZ też nie przyjechało do takiej wsi , bo dzownili , że suka się na podwórku oszczeniła ( bezdomna) i się rzuca do ludzi... :shake: I tak samo schronisko ... :shake: Nikt nic zrobić nie może... :shake:Załóż na adopcjach wątek o tej suni, może ktoś pomoze;) Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Izabela124. napisał(a):Załóż na adopcjach wątek o tej suni, może ktoś pomoze;) Tylko to nie jest tak , ze ta sunia u nas przebywa cały czas. Ona chodzi tu i tam :shake: I na dodatek ma młode szczeniaki :shake: Jest kompletnie zrażona do ludzi... Teraz przychodzi jak ją się woła , a wcześniej przechodziła obojętnie , albo warknęła , chodź każdy szedł normalnie... :shake: Szkoda mi jej , ale nie mogę pomóc jedynie dokarmiajac ja...:shake: Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Pzjeżałam całą swoją galerię i wstawiam najsłodsze fotki , dla tych co moją zaległosci:evil_lol: : Fot w wykonaniu Cziki Słodkie oczka w wykonaniu Cziki Głupie zachowania w wykoniau Czki Błaganie w wykonaniu Cziki :D C.D.N. jak coś jeszcze zajde :D Quote
C&B Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 a teraz takie inne fotki ( też stare i też były) Chyba ich nie zapomnieliście ? :loveu: Koń czy pies ? A tak spał sobie kotek:evil_lol: Czika wmiawiająca , że nic nie zrobiła Głupia miwa w wykonani Cziki 2:D c.d.n. Quote
Recommended Posts