Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

Posted

[quote name='C&B']Po poznaniu kilku grzywek i kilku innych ozdóbek wydaję mi się, że grzywki są zwykle bardziej dynamiczne niż np. jakiś pekin ;) Możliwe, że się mylę, no i na pewno są ozdóbki które zawstydziłby nie jednego grzywacza :evil_lol: Ale 'wchodząc' w rasę jakiś czas temu zauważyłam, że są to psy, które lubią robić coś z człowiekiem, są aktywne, chętne do zabawy, a np. mój pseudo pekin woli wygrzewać gnaty na słońcu, czasem go najdzie na jakieś dzikie zabawy, a szczerze wątpię, że różni się jakoś bardzo w zachowaniu niż rasowy pekin :evil_lol: Oczywiście to jest tylko moja opinia, możliwe, że jak bardziej wkręcę się w grzywki, poznam ich więcej to zmienię zdanie ;) Jak na razie uważam, że grzywek to był całkiem dobry wybór, zobaczymy co będzie dalej :)[/QUOTE]
Na tle pekińczyków na pewno się wyróżniają i mają lepsze predyspozycje fizyczne ;) Ale w grupie 9 można znaleźć kilka aktywnych i chętnych do pracy z człowiekiem ras (bostony, cavaliery, papillony, pudle) :) Myślę, że dużo zależy od nastawienia właściciela ;) Jak zobaczyłam na FB pampersy dla grzywaczy to mi szczęka ze zdziwienia opadła :diabloti:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BBeta']Na tle pekińczyków na pewno się wyróżniają i mają lepsze predyspozycje fizyczne ;) Ale w grupie 9 można znaleźć kilka aktywnych i chętnych do pracy z człowiekiem ras (bostony, cavaliery, papillony, pudle) :) Myślę, że dużo zależy od nastawienia właściciela ;) Jak zobaczyłam na FB pampersy dla grzywaczy to mi szczęka ze zdziwienia opadła :diabloti:[/QUOTE]
No w gr 9 można znaleźć fajne rasy, głownie te co wymieniłaś :evil_lol:
To kupię mojej, wczoraj 3 razy zaszczała pościel :diabloti: kupię jeszcze kuwetę, milion ubranek, kolorowe spineczki z diamentami :grins:
Ja w ogóle jest zła - pieskowi na początku było bardzo ziimno na dworze, tyle co się nasłuchałam od sąsiadki która ma jorczka w bluzie 'sweet princess' dlaczego ja jej nie ubieram to na długo zapamiętam :evil_lol: a sucz się powoli przyzwyczaja, ze na dworze zimniej niż w domu, odkryła, ze jak sie rusza to cieplej, obyło się bez ubranek :lol:

Posted

Ej moje mają milion ubranek :eviltong: A papmasa też kupiłam, ale dla Bobika, bo ostatnio leje mi w domu, ale za mały jakiś :placz::evil_lol: Chyba to nie był rozmiar grzywaczowy, bo Bobik mniejszy troszeczkę od grzywacza

Posted

[quote name='Izabela124.']Ej moje mają milion ubranek :eviltong: A papmasa też kupiłam, ale dla Bobika, bo ostatnio leje mi w domu, ale za mały jakiś :placz::evil_lol: Chyba to nie był rozmiar grzywaczowy, bo Bobik mniejszy troszeczkę od grzywacza[/QUOTE]
Co innego pampers dla starszego psa, który ma prawo popuszczać mocz, a co innego pampurs dla zdrowego psa, który powinien robić siku dla dworze :diabloti:

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Q0didTJcHgo/UVQpW8mNmzI/AAAAAAAABzU/RZBA1Jn9g9I/s640/IMAG0805.jpg[/IMG]
:loveu:

Posted

Sprowadził :diabloti:
Uszka już zaklejone od poniedziałku :evil_lol: jak na pierwszy raz nie wyszło najgorzej :lol:

Bułka uśmierciła już 3 zabawki, jest fajnie nakręcona na wszystko :) w lipcu będziemy próbować coś zdziałać na obozie agilitowym :evil_lol: głównie jedziemy tam w celach socjalki i ogarnięcia podstaw :cool3:

Posted

[url]https://lh3.googleusercontent.com/-6a9pfF5oRUc/UVGQ1vE_fdI/AAAAAAAAByw/o6Mokw0Xp5A/s512/11.jpg[/url] ale na tym zdjęciu przypomniała mi Zuzke! :)

przywiało mnie tutaj z wątku czekania na szczeniaki :D fajnie, że już masz ją u siebie! :) moje małe szczeniątko już zaczyna być takie dorosłe... ciesz si póki możesz ;)

Posted

[quote name='chrupcia'][URL]https://lh3.googleusercontent.com/-6a9pfF5oRUc/UVGQ1vE_fdI/AAAAAAAAByw/o6Mokw0Xp5A/s512/11.jpg[/URL] ale na tym zdjęciu przypomniała mi Zuzke! :)

przywiało mnie tutaj z wątku czekania na szczeniaki :D fajnie, że już masz ją u siebie! :) moje małe szczeniątko już zaczyna być takie dorosłe... ciesz si póki możesz ;)[/QUOTE]
Ona jest bardzo Zuzkowata :loveu: jak na nią patrzę to co chwilę stwierdzam, że w mamusię się wdała :)

No, szczyle szybko rosną :evil_lol: moja jutro już 10 tyg będzie miała, a przed chwilą przeżywałam, że się urodziła ;)

W ogóle Bulka ma prawo mnie już nie kochać :evil_lol: zła pańcia ogoliła psu pysio i uszki, potem zabrała na spacer, a na dworze pada śnieg, wieje wiatr, a na koniec wykąpała, wysuszyła i czesała :shake: i jeszcze uszki skleiła, zła pańcia no...:diabloti:

Posted

[quote name='evel']Ależ toto urocze :) A grzywki pp też mają podobne problemy zdrowotne jak łyse (np. skóra, zęby) czy niekoniecznie?[/QUOTE]A łyse mają takie problemy? Mój chyba jednak nie grzywacz, bo takich nie ma (a jest łysy) :eviltong:
C&B poka fotkę czystej i ogolonej Bułki :D

Posted

Ja to może i bym mogła mieć grzywa, ale jak czytam o wągrach, pryszczach, problemach z paszczą zwłaszcza u psów kilkuletnich i starszych to trochę fujka :D

Posted

[quote name='evel']Ja to może i bym mogła mieć grzywa, ale jak czytam o wągrach, pryszczach, problemach z paszczą zwłaszcza u psów kilkuletnich i starszych to trochę fujka :D[/QUOTE]Pp nie mają wągrów i pryszczy, łyse mocno zarastające też prawie w ogóle :eviltong: No chyba, że chcesz skrajnie łysego to współczuję ha ha Co do zebów to i młodziaki maja braki,a le jakoś źle to nie wygląda i język nie wystaje

Posted

witamy nowego gościa :)
Ja na łysego raczej bym się nie zdecydowała, chyba, że byłby na prawdę wybitnie ładny, no a pp mają piekne i ostrrre :evil_lol:ząbki (przynajmniej moja :diabloti:). Na skórze na szczęście też nic nie mają :loveu:

ja nadal bez aparatu, zdjęcie z rana, wczoraj wieczorkiem odkleiłam jej uchole:

i po goleniu (tak, jest sporo niedociągnięć, ale jeszcze sie uczę, no i mała miała już dosyć ;) )

przy oczkach chyba jej jutro jeszcze przejadę, bo żałośnie to wygląda :diabloti:

Iza. - małpo, odpisz mi na fejsie! :D

Posted

BITCH PLEASE.I'M FABULOUS. :diabloti:

W środę prawdopodobnie będę miała zgrane już fotki z normalnego aparatu :evil_lol: bo suk się dziś socjalizował u cioci na imieninach :diabloti: a ciocia ma sukę prawie blabladorzycę :lol: Buł ją na początku oburczała, bo to takie duże i sie z nochalem pcha, potem już było ok, ogólnie Bułka czci Chruma, i jak na razie tylko Chrum jest godny tego, żeby się z nią bawić, inne pieski sobie powącham i idę dalej ;) do ludzi jest miziasta, ale sama z siebie do nikogo nie leci, dopiero jak ktoś potita :evil_lol:
Dostała dziś konga, pańcia potem chciała go od niej wziąć - pieseczek warknął :diabloti: to jej klikłam rączką w pysio, że nie można, potem już oddawała bez problemu :evil_lol:
Zamówiłam klatkę, będzie lans :diabloti:

Posted

[quote name='C&B']Moze jutro :)
Buł sobie nagrabila... Zeszczała mi się do łóżka na dobranoc... ;)[/QUOTE]

ooo jak miło :loveu: :loveu:

Klatka to bardzo fajne i przydatne narzędzie :)

Posted

Mialy byc dzis fotki, ale pogoda zniechecila mnie do odwiedzienia wujka, zeby mi je zgral ;)

Mam pytanie do bardziej ogarnietych w szczylach, moze glupie, ale kto pyta, nie bladzi ;) Bulek nie interesuje sie kontaktami z innymi psami, jak jakis podejdzie to ona go mija, jak jest natretny to sie szczerzy. Bawic sie chce tylko z Chrumem i... Z wlasnym odbiciem w lustrze :D I nie wiem czy sie martwic, bo szczyle to mi sie bardziej kojarza z takimi, ktore interesuja sie innymi psami ;) Mi to ani troche nie przeszkadza, ale nie wiem jak to sie by mialo do zachowania w stosunku do psow jak juz mala bedzie starsza ;)