Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

Posted

Ja też czytam :eviltong:

Dla mnie nudny szczeniak to to, że nie pisze się o jego wybrykach :evil_lol:
Ale liczę, ze Bułka się rozkręci :)

Nie chcę być sama, co miała szalonego szczeniaka :diabloti:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Angi napisał(a):
ja czytam :evil_lol:

zawsze coś :diabloti:
BBeta napisał(a):
Grzeczny szczeniak - nudy :eviltong: :diabloti:

Izabela124. napisał(a):
Grzeczny nie znaczy nudny :eviltong: Bułka jest grzeczna, ale pełna energii, szaleje jak na szczyla przystało/

Jest w ogóle boska i się w niej zakochałam :loveu: Gryzła mnie po nosie i ogólnie twarzy, ale i tak ją kocham i nie mogę doczekać się kiedy znów ją zobaczę. Zdjęcia powoli ogarniam :D

Dokładnie tak jak piszę Iza - nudno nie jest :diabloti:

ogarniaj ogarniaj :evil_lol:
Bewarka napisał(a):
Ja też czytam i chcę zdjęcia :D

wow :diabloti:
kalyna napisał(a):
Ja też czytam :eviltong:

Dla mnie nudny szczeniak to to, że nie pisze się o jego wybrykach :evil_lol:
Ale liczę, ze Bułka się rozkręci :)

Nie chcę być sama, co miała szalonego szczeniaka :diabloti:

teraz Buł szaleje, niech na noc się wybawi to znów będzie grzecznie spała :lol:

Posted

Bułka znów pokazała, ze jest super grzeczna :) Od 8.30 do 11.40 siedziala sama, potem przyszedł mój brat i ją wyprowadził. Jak wchodzil to podobno byla cisza, dopiero jak go uslyszala, to zaczela szczekac ;) W moim pokoju nic nie rozwalila, siusiu i kupki tez nie bylo, dzisiaj wszystko jak na razie na dworze :)
Byłyśmy u weta zapytac o szczepienia. Mloda znow niczego sie nie bala i zapoznala sie ze szczylkiem w swoim wieku :)

Posted

Oby jak najdluzej :)
Pospałyśmy sobie 2 godzinki, potem spacerek, siku, w domu dzika zabawa i znów mała padła :D
Chrum dziś się troszkę wkurzył i pokazał Bułce gdzie jej miejsce ;)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Grzeczny nie znaczy nudny :eviltong: Bułka jest grzeczna, ale pełna energii, szaleje jak na szczyla przystało

Nie twierdzę, że Bułka (btw, Bułka to imię czy przezwisko? :diabloti:) jest nudna, po prostu rasy ozdobne to zupełnie nie moja bajka :eviltong:

Posted

BBeta napisał(a):
Nie twierdzę, że Bułka (btw, Bułka to imię czy przezwisko? :diabloti:) jest nudna, po prostu rasy ozdobne to zupełnie nie moja bajka :eviltong:
Bułka to imię domowe :eviltong:

Posted

Fauka napisał(a):
Phi, skończy 7-9 miesięcy i nadrobi też miałam idealnego scaniacka, do czasu :diabloti:
Gratuluję szczylka!

oo to mój się zaczął ogarniać w tym wieku :lol:

Posted (edited)

Fauka napisał(a):
Phi, skończy 7-9 miesięcy i nadrobi też miałam idealnego scaniacka, do czasu :diabloti:
Gratuluję szczylka!

pewnie tak będzie :evil_lol:
Ogólnie Bułek nieźle rozrabia, ale umie też odpoczywać, wczoraj w domu nie było żadnej wpadki, dzisiaj tylko jej się się sikło u babci :evil_lol:
BBeta napisał(a):

Imię :diabloti:
Moja też niekoniecznie, ale muszę przyznać, że grzywki się dosć wyróżniają z tej grupy ;)
Izabela124. napisał(a):
Bułka to imię domowe :eviltong:

Ludzie chwalą mnie za oryginalność, nawet pani wet :evil_lol:
NightQueen napisał(a):
Świetna jest, ciekawe czy wda się w tatusia :diabloti:

jak na razie jest taka pół na pół. Trochę Zu, trochę Auda :lol:
Marta_Ares napisał(a):
świetna jest :loveu: :loveu: a czy Ty przypadkiem nie chciałaś aussika? :diabloti:

Chciałam, ba - nadal chcę, ale sobie jeszcze na ozika poczekam ;)
kalyna napisał(a):
oo to mój się zaczął ogarniać w tym wieku :lol:

Jestem ciekawa jaka będzie Buł za jakiś czas :lol:

Edited by C&B
Posted

Poprawione ;)

Buł dziś znów została sama, i znów nic nie nabroiła :loveu: z siusianiem też poczekała, aż ja wrócę :cool3:
Mój aparat nadal w naprawie, czekają na jakiś panel, ale mam plan pożyczyć od wujka aparat i pofocić trochę potworka ;)

Posted

Teraz już widzę ;)

piękne fotki, a Bułka piękna :loveu: i widać, że to takie niewiniątko :lol:

A zdjęcia rób, bo te szczeniaki tak szybko rosną i zostaną tylko zdjęcia ;) miło potem powspominać....

Posted

[quote name='kalyna']Teraz już widzę ;)

piękne fotki, a Bułka piękna :loveu: i widać, że to takie niewiniątko :lol:

A zdjęcia rób, bo te szczeniaki tak szybko rosną i zostaną tylko zdjęcia ;) miło potem powspominać....[/QUOTE]
tsa, niewiniątko :diabloti:

Będę robić za jakiś czas regularnie ;)
[quote name='Marta_Ares'][URL]https://lh3.googleusercontent.com/-6a9pfF5oRUc/UVGQ1vE_fdI/AAAAAAAAByw/o6Mokw0Xp5A/s512/11.jpg[/URL]
piękna :loveu: :loveu:[/QUOTE]
:loveu:

Buł nadal przesypia noce, nadal mało leje w domu, nadal gryzie WSZYSTKO (Chruma też, i obrywa się młodej za to od niej :evil_lol:) i jest fajną suczą, zmarźlak z niej :lol:

Posted

[quote name='C&B']Moja też niekoniecznie, ale muszę przyznać, że grzywki się dosć wyróżniają z tej grupy ;)[/QUOTE]
Czym się wyróżniają? Pytam z ciekawości ;)

Posted

Po poznaniu kilku grzywek i kilku innych ozdóbek wydaję mi się, że grzywki są zwykle bardziej dynamiczne niż np. jakiś pekin ;) Możliwe, że się mylę, no i na pewno są ozdóbki które zawstydziłby nie jednego grzywacza :evil_lol: Ale 'wchodząc' w rasę jakiś czas temu zauważyłam, że są to psy, które lubią robić coś z człowiekiem, są aktywne, chętne do zabawy, a np. mój pseudo pekin woli wygrzewać gnaty na słońcu, czasem go najdzie na jakieś dzikie zabawy, a szczerze wątpię, że różni się jakoś bardzo w zachowaniu niż rasowy pekin :evil_lol: Oczywiście to jest tylko moja opinia, możliwe, że jak bardziej wkręcę się w grzywki, poznam ich więcej to zmienię zdanie ;) Jak na razie uważam, że grzywek to był całkiem dobry wybór, zobaczymy co będzie dalej :)