Luzia Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='Unbelievable']a miałaś kiedyś psa trochę bardziej pobudliwego? ;) albo chociaż klatkę? :grins: klatka w ogromnym stopniu pomaga chciazby przy nauce czystości, i zostawania samemu, nie wydaje mi się że potrzeba więcej argumentów Ja poradziłam sobie bez klatki :eviltong: I do tej pory mojej 1,5 rocznej suce zdarza się zlać na podłogę :diabloti: O innych występkach nie wspomnę :lol: A tak zupełnie serio, moim zdaniem klatka jest jak obroża, owszem można psa nauczyć chodzić bez niej, ale poco jeśli wiele rzeczy ułatwia? Jeśli miała bym kolejnego psa od szczeniaka, to na pewno pierwszą rzeczą jaką bym zakupiła był by kenel. Nawet obroża i smycz mogły by chwilę poczekać. Quote
Bewarka Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Mówiłam koniec spamu i znów musze offować :D [quote name='Unbelievable']a miałaś kiedyś psa trochę bardziej pobudliwego? ;) albo chociaż klatkę? :grins: klatka w ogromnym stopniu pomaga chciazby przy nauce czystości, i zostawania samemu, nie wydaje mi się że potrzeba więcej argumentówNie miałam. Ja rozumiem, jest wiele powodów- bo jest niespokojny, bo niszczy, bo lokatorzy, bo to, bo tamto... ale z każdym szczeniakiem są problemy? Każdy jest ruchliwy, ale nie każdy bardziej pobudliwy. Mój siedział cicho, czasem się zsikał, czasem coś pogryzł, ale wszyscy mnie traktują jakbym była zacofana i co najmniej kolczatki używała albo wsadzała pysk szczeniaka w siki. Fanta latała po parapetach jak zostawała sama, byłam cierpliwa, teraz sama idzie spać. A wszyscy znów takie oczy :-o czemu jej na to pozwoliłam, czemu nie kupiłam klatki. Was denerwuje jak mówię, że klatka nie jest potrzebna, a mnie jak traktują mnie na zacofaną. Może faktycznie jestem zacofana, ale z moimi psami zawsze było mi "wygodnie" :evil_lol: Prawda, że może być przydatna, nawet bardzo. Ale ja sobie nie wyobrażam używania jej na codzień dzięki jednej dogomaniczce. Dziękuję za uwagę. Quote
Unbelievable Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='Bewarka']Mówiłam koniec spamu i znów musze offować :D Nie miałam. ale z każdym szczeniakiem są problemy? Każdy jest ruchliwy, ale nie każdy bardziej pobudliwy. Mój siedział cicho, czasem się zsikał, czasem coś pogryzł, ale wszyscy mnie traktują jakbym była zacofana i co najmniej kolczatki używała albo wsadzała pysk szczeniaka w siki. Fanta latała po parapetach jak zostawała sama, byłam cierpliwa, teraz sama idzie spać. A wszyscy znów takie oczy :-o czemu jej na to pozwoliłam, czemu nie kupiłam klatki. Was denerwuje jak mówię, że klatka nie jest potrzebna, a mnie jak traktują mnie na zacofaną. Może faktycznie jestem zacofana, ale z moimi psami zawsze było mi "wygodnie" :evil_lol: Prawda, że może być przydatna, nawet bardzo. Ale ja sobie nie wyobrażam używania jej na codzień dzięki jednej dogomaniczce. Dziękuję za uwagę. ale to chyba nie ty powinnaś osądzać czy klatka jest potrzebna czy nie? denerwuje mnie to, psu się krzywda nie stanie, ale po co klatka?! no schronisko jak bum cyk cyk! Quote
C&B Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Nie rozumiem dyskusji, i tak klatka będzie i tak, ważne, że ja wiem po co mi ona będzie potrzebna :evil_lol: Właśnie, nada się na początku transporter? Taki wymiarowy dość, szczyl miejsca tam będzie miał, a klatkę kupiłabym potem, jak się trochę finansowo ogarnę :lol: Quote
Izabela124. Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Transporter jasne, że się nada i na wyjazdy będziesz miała :) Quote
Unbelievable Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='C&B']Nie rozumiem dyskusji, i tak klatka będzie i tak, ważne, że ja wiem po co mi ona będzie potrzebna :evil_lol: Właśnie, nada się na początku transporter? Taki wymiarowy dość, szczyl miejsca tam będzie miał, a klatkę kupiłabym potem, jak się trochę finansowo ogarnę :lol:[/QUOTE] ja też nie rozumiem, ale wtryniania się w takie rzeczy :grins: ja strasznie nie lubię transporterów, albo klatka materiałowa, albo metalowa ;) Quote
C&B Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 [quote name='Izabela124.']Transporter jasne, że się nada i na wyjazdy będziesz miała :)[/QUOTE] na wyjazdy na pewno się przyda :) [quote name='Unbelievable']ja też nie rozumiem, ale wtryniania się w takie rzeczy :grins: ja strasznie nie lubię transporterów, albo klatka materiałowa, albo metalowa ;)[/QUOTE] ja również :diabloti: Klatka metalowa będzie, ale troszkę później :lol: ___ W ogóle chyba się wcześniej przeprowadzamy, możliwe, że już na jesień... Z jednej strony się cieszę, a z drugiej wolałabym zostać w mieście... :roll: Quote
C&B Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 w głowie mi pewne siedzi, ale na razie nie zdradzam, zobaczymy czy będzie pasować ;) Quote
dog193 Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Bewarka, byłaś z nami na zlocie... Wyobrażasz sobie co by było, gdybym zostawiła Jupsa bez klatki w domku? :) Quote
Luzia Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Genialne ma te kropki na nosie :lol: Ja to nawet teraz jak bym miała możliwość to używała bym klatki, ale niestety nie da rady :roll: Quote
*anusia&ajlu* Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 mam sunię :diabloti: ale nie mam imienia ;) Quote
C&B Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Luzia']Genialne ma te kropki na nosie :lol: Nooo :loveu: [quote name='xxxkaluniaxxx']Dobry wieczór :grins: :evil_lol: Witamy ;) [quote name='*anusia&ajlu*']mam sunię :diabloti: ale nie mam imienia ;) Widziałam, faajna :D A imię Ci szybko wpadnie do głowy jak małą trochę poznasz ;) Mam tydzień :multi:: Quote
*anusia&ajlu* Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 ale szybko one rosną :loveu: mam już takie próbne imię - Trina ;) Quote
Luzia Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='*anusia&ajlu*']ale szybko one rosną :loveu: mam już takie próbne imię - Trina ;)[/QUOTE] Katrina :diabloti: Quote
*anusia&ajlu* Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Luzia']Katrina :diabloti:[/QUOTE] hahaha :D nie chce mieć takiej s****ki :diabloti: Trina to imię z bajki Witoria znaczy zwycięstwo ;) przynajmniej mi tak mówią haha Quote
Avaloth Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Luzia']Katrina :diabloti:[/QUOTE] pamietniki wampirów?:loveu::diabloti: Urocze małe, ciekawa jestem co z nich wyrośnie :) Quote
C&B Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='Avaloth'] Urocze małe, ciekawa jestem co z nich wyrośnie :)[/QUOTE] Zgaduję, że psy :diabloti: Quote
Luzia Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Avaloth']pamietniki wampirów?:loveu::diabloti: Nie... Nie oglądałam nigdy tego ;) Bardziej chodziło mi o: http://pl.wikipedia.org/wiki/Huragan_Katrina :evilbat: [quote name='C&B']Zgaduję, że psy :diabloti: Chomiczki :loveu: Quote
Izabela124. Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Kluska rośnie, ale jeszcze nie przypomina grzywacza :evil_lol: Quote
C&B Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 jeszcze trochę i będą wyglądać jak psy, a nawet jak grzywacze :diabloti: A ja w czwartek już do nich jadę :loveu: Quote
Avaloth Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Psy mówisz? Szkoda, miałam nadzieję na coś ciekawszego...:roll: Nie... Nie oglądałam nigdy tego ;-) Bardziej chodziło mi o: http://pl.wikipedia.org/wiki/Huragan_Katrina :evilbat: dobra, jestem uzależniona od seriali, widzę je tam gdzie ich nie ma :shake: ale huragan też fajny :evil_lol: Quote
Recommended Posts