Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']kiedyś psy nie spały z ludźmi w łóżkach, kiedyś nie mieliśmy takiej wiedzy o psiej psychice, kiedyś jedynym słusznym narzędziem była kolczatka, kiedyś nikt nie hodował łysych psów, kiedyś, kiedyś kiedyś :grins:
wczoraj wspomniałam przy znajomych, że psa zamknęłam w klatce jak wychodziłam, wszyscy w śmiech, ehehehe, że schronisko, no żałosne, nawet nie miałam siły tłumaczyć[/QUOTE]

aleś Ty niedobra! psa w klatce zamknęłaś! do TOZU powinni Cię pozwać :diabloti:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiscie, ze robię to wszystko aby byc bardziej modną ;) jak grzywy wyjdą z mody too kupię sobie kolejnego szczyla jakiejs super modnej rasy, a jak klatki nie bedą juz na topie to sie pozbedę :diabloti:
A Chrumi sie nie klatkuje ;) to znaczy, ze traktuje ją lepiej czy gorzej? :diabloti:

Foxowa, wrzuc sklejke, bo ja na kom :D

Posted

[quote name='Unbelievable']kiedyś psy nie spały z ludźmi w łóżkach, kiedyś nie mieliśmy takiej wiedzy o psiej psychice, kiedyś jedynym słusznym narzędziem była kolczatka, kiedyś nikt nie hodował łysych psów, kiedyś, kiedyś kiedyś :grins:
wczoraj wspomniałam przy znajomych, że psa zamknęłam w klatce jak wychodziłam, wszyscy w śmiech, ehehehe, że schronisko, no żałosne, nawet nie miałam siły tłumaczyć[/QUOTE]
? Ja rozumiem, jest wiele powodów- bo jest niespokojny, bo niszczy, bo lokatorzy, bo to, bo tamto... Ludzie się dziwią jak ktoś zamyka psa w klatce jak wychodzi, a dogomaniacy się dziwią, że nie zamykam :-o Jak ktoś kupuje psa to ciągle widzę: obroża, smycz, zabawki, saszetka na smaki, klatka :lol: Klatki to się zrobiły takimi akcesoriami jak szampon czy legowisko, muszą być. To się dziwię, że Czika jest nauczona bez klatki i jest ok, nowy pies na pewno będzie jej potrzebował? Na wyjazdy chyba jest świetna, ale też nie niezbędna. Wiadomo, każdy robi jak chce i Dominika pewnie kupi tę klatkę i pewnie będzie jej używać i nie mam nic do gadania :eviltong: Ja po prostu zdziwiłam się, że ona ją chce, sama nie wiem czemu. Może po prostu nie rozumiem tego szału i lubie jak coś mi łazi po chałupie.

Posted

Kupuję klatkę, bo uważam, ze mi sie przyda ;) chociazby na obóz agi, treningi, jakies wyjazdy... W domu tez, klatka w znacznym stopniu pomaga w nauce wyciszania się, no i nie kazdy czlowiek ktory mnie odwiedza życzy sobie psiego towarzystwa ;)

A Chrum to jest specyficzny pies, no i moim zdaniem klatka mu potrzebna nie jest, bo nawet nigdzie ze mna nie jezdzi ;)

Posted

[quote name='Bewarka'] Na wyjazdy chyba jest świetna, ale też nie niezbędna. .[/QUOTE]Nie wyobrażam sobie jechać gdziekolwiek bez transportera. Po co mam płacić za psa w PKP czy PKS skoro mogę go wieźć w transporterze/klatce za darmo? Szczególnie jak ktoś bardzo dużo podróżuje PKS czy PKP i ma małego/średniego psa powinien mieć transporter, bo czasem bilet za psa kosztuje wiecej niż za siebie :eviltong:

Posted

[quote name='Bewarka']? Ja rozumiem, jest wiele powodów- bo jest niespokojny, bo niszczy, bo lokatorzy, bo to, bo tamto... Ludzie się dziwią jak ktoś zamyka psa w klatce jak wychodzi, a dogomaniacy się dziwią, że nie zamykam :-o Jak ktoś kupuje psa to ciągle widzę: obroża, smycz, zabawki, saszetka na smaki, klatka :lol: Klatki to się zrobiły takimi akcesoriami jak szampon czy legowisko, muszą być. To się dziwię, że Czika jest nauczona bez klatki i jest ok, nowy pies na pewno będzie jej potrzebował? Na wyjazdy chyba jest świetna, ale też nie niezbędna. Wiadomo, każdy robi jak chce i Dominika pewnie kupi tę klatkę i pewnie będzie jej używać i nie mam nic do gadania :eviltong: Ja po prostu zdziwiłam się, że ona ją chce, sama nie wiem czemu. Może po prostu nie rozumiem tego szału i lubie jak coś mi łazi po chałupie.

Jasne, że klatki nie są niezbędne, da się bez nich funkcjonować.
Tylko po co? Klatka zdecydowanie ułatwia życie i trzeba z tego korzystać ;)

http://i794.photobucket.com/albums/yy226/fox_owa_/Litter%20A%205%20day/IMG_8494.jpg
aaa zaczyna już wchodzić w mój ulubiony etap noseczka w kropeczki - biedroneczki :loveu::loveu: :cool3:

Posted

Transporter transporterem, klatka klatką. Dla mnie to różne rzeczy, chociaż w samochodzie klatka chyba jest ok. jednak generalnie klatka daje dużo swobody, a transporter powinien być bardziej dopasowany żeby pies w niej nie latał. Ale koniec, podziwiamy nosek papisia :iloveyou:
http://i794.photobucket.com/albums/yy226/fox_owa_/Litter A 5 day/IMG_8494.jpg
Wygląda tak niewinnie, że aż chce się całować. Sama słodycz... :loveu: :loveu: