Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na szczęście nie :lol:
szczenior ciotki, adoptowany mix. labka. Fajna dziewczyna jest, nie powiem że nie ;) dziś ją trochę poniańczyłam, i przy okazji Chrum niech się przyzwyczaja, że w domu przebywa szczyl :evil_lol:

Posted

[quote name='C&B']na szczęście nie :lol:
szczenior ciotki, adoptowany mix. labka. Fajna dziewczyna jest, nie powiem że nie ;) dziś ją trochę poniańczyłam, i przy okazji Chrum niech się przyzwyczaja, że w domu przebywa szczyl :evil_lol:[/QUOTE]
a to wspominałaś coś o niej ;) rzeczywiście wygląda jak labek :diabloti:

Posted

a no wygląda, dobrze, że babka oddawała szczyle, a nie sprzedawała jako "labradorki dla dzieci" ;) ciekawe jak wyrośnie :cool3:

Chrum ciotkowym nabytkiem zachwycony nie był, ale tylko podarł japę, jak mała sobie na za dużo pozwala, a tak to grzecznie było :D

Posted

nie no, Chrumu tylko na początku odwala scenki, a potem ma na szczyla wywalone, idzie spać :diabloti: Mała dziś nawet piła z jej miski, a Chrum to widział, wszyscy żyją :grins: Czik udowadnia, że branie szczyla nie jest takim głupim pomysłem :evil_lol:

Posted

No jak ja miałam szczylka u siebie dwa dni to też Puszek się przyglądał jak je i pije z jego miski, i usuwał jej się z drogi, szedł do innego pokoju byleby jak najdalej od niej, a jak się zbliżyła to było warknięcie żeby odstraszyć :P

Posted

No u nas podobnie, choć potem już nawet nie darła japy jak młoda podchodziła :D
Ale ona musi ją polubić, bo sporo czasu spędzą razem :evil_lol:
ale ogólnie to ładnie się zachowywała i jestem z niej dumna :diabloti: oby grzywka też tak ładnie przyjęła, choć z grzywciem zapozna się na neutralnym gruncie ;) a tak w ogóle to jeszcze tylko jakieś 10 miesięcy :-o

Posted

Prawda?:diabloti: Mało się nie posikała z tej radości :evil_lol:
Ale niech się przyzwyczaja do szczylów w domu, żeby szoku nie przeżyła jak sobie grzywka przytacham :cool3::cool3:

Posted

[quote name='C&B']Prawda?:diabloti: Mało się nie posikała z tej radości :evil_lol:
Ale niech się przyzwyczaja do szczylów w domu, żeby szoku nie przeżyła jak sobie grzywka przytacham :cool3::cool3:[/QUOTE]

To Czika, tak jak mój yorkowaty. :lol:
Toż, to mój grzywek za czasów szczylka takie natręne było, że szkoda gadać. Zero spokoju dawał innym psom i zamiast podejść spokojnie i się przywitać, a potem się bawić, to biegnie od razu i chce skoczyć na psa. Zresztą...nadal tak jest. :evil_lol: Ale już wypracowujemy, że do psów ma podchodzić z większym spokojem, a te które na niego szczekają i chcą się rzucić, trzeba ignorować. :razz:

Posted

[quote name='darii_iia']To Czika, tak jak mój yorkowaty. :lol:
Toż, to mój grzywek za czasów szczylka takie natręne było, że szkoda gadać. Zero spokoju dawał innym psom i zamiast podejść spokojnie i się przywitać, a potem się bawić, to biegnie od razu i chce skoczyć na psa. Zresztą...nadal tak jest. :evil_lol: Ale już wypracowujemy, że do psów ma podchodzić z większym spokojem, a te które na niego szczekają i chcą się rzucić, trzeba ignorować. :razz:[/QUOTE]
Ja się cieszę, że Chrumu potrafi pokazać, że pewne zachowanie nie będą akceptowane i jak małą od początku będzie uczyć gdzie jej miejsce, to może nie będzie źle, Prada zresztą też szczylowi na za dużo nie pozwoli :evil_lol: Mam nadzieję, że cała trójka się dogada - nie mają innego wyjścia :eviltong:

Posted

[quote name='C&B']Ja się cieszę, że Chrumu potrafi pokazać, że pewne zachowanie nie będą akceptowane i jak małą od początku będzie uczyć gdzie jej miejsce, to może nie będzie źle, Prada zresztą też szczylowi na za dużo nie pozwoli :evil_lol: Mam nadzieję, że cała trójka się dogada - nie mają innego wyjścia :eviltong:[/QUOTE]

To u mnie Luka od małego pokazywał gdzie jest miejsce yorka i już tak zostało do dzisiaj. 1,5 roczny grzyw, dominuje nad 6 letnim yorkiem.:evil_lol:

Posted

Haha, to nieźle :lol:
Ja jednak wciąż mam nadzieję, że moje sucze grzywka utemperują, bo wiem, że potrafią :diabloti:

Posted

ponoć największy szok jest przy przejściu z 2 psów na 3, potem to już z górki :lol: więc najgorsze przede mną :diabloti: najwyżej będziemy dzwonić po dogomaniackie posiłki w postaci ciotek :grins:

Posted

no szczeniaczek śliczny :D
a łysolek to będzie sunia czy pies?
Sąsiedzi mają takiego czarnego łyska, małe to to chude takie i nazywa się Rysiek xD