Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

Posted

Unbelievable napisał(a):
kurcze, w niedzielę akurat pracuję więc nie dam rady przyjechać... :roll:

Szkoda, bo na prawdę fajnie tam.

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

C&B napisał(a):
A Bobisia bierzesz? :razz:

Tak :)
Unbelievable napisał(a):
szczurzy dawno już nigdzie nie był i chciałam z nim w końcu gdzieś pojechać no ale niestety... :roll:
Szkoda, że was nie będzie

Posted

Prada sama się prosi, żeby zawsze być na spacerze na lince :roll: Dziś chciałam zobaczyć, jak się będzie zachowywać bez smyczy. Jesteśmy jeszcze na podwórku u nas, wszystko ok, aż w końcu bycie grzeczną się psu znudziło i wyszła przez jeszcze do końca nie ogrodzony płot. Zawołałam - zero reakcji. No to za nią powoli idę. Patrzę, pies wraca... z kurą w paszczy... Oczywiście szczęśliwa podchodzi do mnie i mojej mamy, pokazuje zdobycz, udało nam się kurę wyjąć, ucieka, psa już mam przypinać na smycz, ale się wyrwała i znów kurę dopadła....:roll: poleciala biegiem na nasze podwórko i zanim ja tam dotarłam, to już kurę udusiła.... Poszłyśmy z mamą przeprosić właścicieli i oddać pieniądze za kurę...
Prada ma taką schizę 'nie ucieka - akceptuję, zaczyna uciekać - trzeba dopaść' Niestety do psów często ma tak samo... Jakieś rady, jak z tym walczyć? :razz:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Linka;)

Pzdr.

no właśnie linka to chyba jedyne sensowne wyjście, bo z instynktem ciężko walczyć...

Prada jutro ma debiut lansowania się w większym psim i ludzkim gronie - piknik agility ;) Jestem ciekawa, czy nic nie odwali. Ostatnio psychicznie coraz bardziej ogarnięta jest, ale schizy wciąż ma, więc może być ciekawie :diabloti: Choć zdarza jej się być fajnym psem, więc może się uda :loveu:

Czika dziś bawiła się w niańkę - zajmowała moją siostrę cioteczną, i szło jej to znacznie lepiej niż mi... Ja po prostu z małymi dziećmi się dogadywać nie umiem, a Ola jest bardzo delikatna w stosunku do zwierząt, więc bez obaw mogłam pozwolić, żeby się obie dziewczyny wybawiły, a ja miałam spokój :evil_lol: Kocham tego psa za to, że jest taki mega łagodny do wszelakich ludzi :loveu:

Nachwaliłam i ponarzekałam na te moje suki, więc teraz spróbuję iść spać...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Wierzę, że na pikniku będzie OK. Pradunia jest mądra sunia i nie da plamy:)

Pzdr.

Nie było najgorzej - trochę ją psy przerażały, ale ogólnie była grzeczna ;)

Na pikniku miałam być dziś długo - ale niestety przyjechałam o jakiejś 10.30, a o 12 już musiałam wracać, bo przyjeżdżali do nas goście prosić na ślub... Mam tylko 7 zdjęć, i tak dość marnych...:roll:

Posted

[quote name='justyska2']Witam serdecznie :)
https://lh6.googleusercontent.com/-ZHnkODjQfGE/TfdbyAf2m7I/AAAAAAAAAFg/UlpAkUbBAzU/P1560604.JPG
piękne ma umaszczenie
https://lh5.googleusercontent.com/-1PS_bPs7o_g/TfPk0XpwlvI/AAAAAAAAAEQ/QIwi3j4UT7g/P1560440.JPG
miłośniczka rasowych myszek :* zazdroszczę posiadania i kontaktu z tymi gryzoniami

Będę wpadać :D
Witamy ;)

[quote name='Pusiakowa']Szczury :loveu:
https://lh3.googleusercontent.com/-ASyEW-XI5CE/Tgeb8sj5E0I/AAAAAAAAALw/LJDeo9AmnTA/s576/P1570460.JPG oczy :loveu:
:loveu:
[quote name='kavala']Większa sunie (Prada, tak?) ma niesamowite umaszczenie! Czy ona ma jakiegoś przodka ACD?
nie wiem, to psiak ze schroniska ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Nie wiem, dlaczego, ale zupełnie nie razi mnie na tej fotce to obdrapane tło:)
Prada broni się sama!
https://lh3.googleusercontent.com/-MQCl_PqBmm4/TgtYYRC-DcI/AAAAAAAAAMk/k31e5s_6QUY/s512/P1570610.JPG

pzdr.

Mnie akurat te tło strasznie razi i nie pasuje, ale akurat pies się zmachał i usiadł w tym miejscu, a niestety rzadko mam możliwość zrobienia zdjęć Pradzie, jak się nie rusza, więc skorzystałam z okazji ;)

____
Prada dziś zwiała... I oczywiście poleciała do kur... Mój tata był z nią sam, poleciał za nią i kurę udało się uratować, nic się jej raczej nie stało... Ten pies się sam prosi o to, żeby spędzić każdą chwilę na dworze na lince...:roll:

Posted

Nie chce ktoś szczeniaka? :diabloti: Od wczoraj przy śmietniku kręcą się 3 ok. 2-3 miesięczne kundelki, dzieciaki się nimi zajmują... Szukałam im jakiegoś DT u mnie w mieście, ale niestety brak. Pewnie niedługo przyjedzie po nie ktoś ze schroniska, ale może uda się choć jednego wziąć... Są 2 pieski i 1 suczka. Jutro założę im wątek na PwP, tylko musze im jakieś zdjęcia porobić..

Posted

[quote name='C&B']Mnie akurat te tło strasznie razi i nie pasuje, ale akurat pies się zmachał i usiadł w tym miejscu, a niestety rzadko mam możliwość zrobienia zdjęć Pradzie, jak się nie rusza, więc skorzystałam z okazji ;)
Prada dziś zwiała... I oczywiście poleciała do kur... Mój tata był z nią sam, poleciał za nią i kurę udało się uratować, nic się jej raczej nie stało... Ten pies się sam prosi o to, żeby spędzić każdą chwilę na dworze na lince...:roll:[/QUOTE]
No to co za problem, aby chodziła na długiej lince...?

[quote name='C&B']Nie chce ktoś szczeniaka? :diabloti: Od wczoraj przy śmietniku kręcą się 3 ok. 2-3 miesięczne kundelki, dzieciaki się nimi zajmują... Szukałam im jakiegoś DT u mnie w mieście, ale niestety brak. Pewnie niedługo przyjedzie po nie ktoś ze schroniska, ale może uda się choć jednego wziąć... Są 2 pieski i 1 suczka. Jutro założę im wątek na PwP, tylko musze im jakieś zdjęcia porobić..[/QUOTE]
Może znajdź kogoś na wątkach adopcyjnych, kto jest z Twojej okolicy i razem coś uradzicie? Szkoda maluchow...

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']No to co za problem, aby chodziła na długiej lince...?

Może znajdź kogoś na wątkach adopcyjnych, kto jest z Twojej okolicy i razem coś uradzicie? Szkoda maluchow...

pzdr.[/QUOTE]

No właśnie wtedy karabińczyk od linki puścił i zwiała...

Psiaki dziś pojechały do schroniska.