Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem z Cb dumna żono :loveu:

btw, dobrze że w tym roku Patusia na zlot nie jedzie, bo ona jest matką mojego dziecka (Oli xd), więc bym musiała żyć w podwójnym związku, z Tobą i z nią :diabloti:

Posted

Mam tak samo :diabloti: ale jak chcesz możemy być małżeństwem :evil_lol: A Prada to będzie nasz dziudziuś, co się trochę zmutował :loveu:

Posted

To Czika jest naszym zięciem bądź synową, skoro one mają to dziecko, które wstawiałaś tu kila stron wcześniej.
Matko, jaką ja mam już dużą rodzinę. Wy w trójkę + dziecko, którego nie ma, Patusia, Ola, 3 myszki których jestem mamą chrzestną, co tam jeszcze.. swego czasu byłam jeszcze psem Ewy (dopóki mnie nie oddała do schroniska :D ale wtedy ktoś mnie przygarnął, tylko nie wiem kto), to też jakaś rodzina xd Plus moje schroniskowe dzieci, może nie zacznę wymieniac bo ciężko będzie skoczyc :diabloti:

Tak, ja mam prawie 19 lat :evil_lol:

Posted

Avaloth napisał(a):
To Czika jest naszym zięciem bądź synową, skoro one mają to dziecko, które wstawiałaś tu kila stron wcześniej.
Matko, jaką ja mam już dużą rodzinę. Wy w trójkę + dziecko, którego nie ma, Patusia, Ola, 3 myszki których jestem mamą chrzestną, co tam jeszcze.. swego czasu byłam jeszcze psem Ewy (dopóki mnie nie oddała do schroniska :D ale wtedy ktoś mnie przygarnął, tylko nie wiem kto), to też jakaś rodzina xd Plus moje schroniskowe dzieci, może nie zacznę wymieniac bo ciężko będzie skoczyc :diabloti:

Tak, ja mam prawie 19 lat :evil_lol:

Pogubiłam się, ale to nic :diabloti:

Ciesz się, że wyrosłaś z zadań szkolnych typu 'zrób swoje drzewo genealogiczne' :diabloti:
Bewarka napisał(a):
Też sobie muszę kogoś znaleźć, bo nie wytrzymam drugi raz być przyzwoitką na zawołanie...:cool3:

Przyłącz sie do Iś - ona przyjmuje wszystkich :diabloti:

A teraz idę szukać w mej zacnej ksiażce od polskiego jakiegoś krotkiego wiersza - musi mięć min. 12 wersów -.- baba na koniec roku sobie ubzdurała, że wypadało by zadać coś na pamięc :mad: i mam ochotę na truskawki w czekoladzie :lol:

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
ja chce fotki mysz!!! :loveu:

Myszowych nie mam ;) psich zresztą też nie ;p
Sweet napisał(a):
Iś jest też moim chłopakiem chyba:P albo dziewczyną:evil_lol: nie pamiętam:P oraz moim szwagrem bo Pati to moja siostra :evil_lol:

Patologia :loveu::loveu:

Posted

C&B napisał(a):
Pogubiłam się, ale to nic :diabloti:

Ciesz się, że wyrosłaś z zadań szkolnych typu 'zrób swoje drzewo genealogiczne' :diabloti:

Przyłącz sie do Iś - ona przyjmuje wszystkich :diabloti:

A teraz idę szukać w mej zacnej ksiażce od polskiego jakiegoś krotkiego wiersza - musi mięć min. 12 wersów -.- baba na koniec roku sobie ubzdurała, że wypadało by zadać coś na pamięc :mad: i mam ochotę na truskawki w czekoladzie :lol:

ja trochę też:evil_lol:
haha też się cieszę :diabloti:

Pewnie, zapraszam Dżasta :cool3: kim chcesz byc ? :D

o tluskawki:loveu:

Sweet napisał(a):
Iś jest też moim chłopakiem chyba:P albo dziewczyną:evil_lol: nie pamiętam:P oraz moim szwagrem bo Pati to moja siostra :evil_lol:

Dziewczyną ! no tak, jak mogłam zapomniec :loveu: rodzina mi się rozrasta :loveu::evil_lol:

Posted

Justyna, możesz być czymś tam Cziki, jej nikt nie chcę, wiec ty się nadasz :diabloti:

A teraz idę się stresować o Pradę, choć podobno nie ma czym, ale i tak się boję :evil_lol:

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Ale exlusive imię, Prada. :)

http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1550363.jpg bardzo ładny portrecik. :)

Ona cała exlusive :diabloti:
Dzięki ;)

----
Więc już po sterylizacji :loveu: Tak jak myślałam, już roznosi ją energia, ale staramy się ją stopować. W nocy było dość ciekawie, bo pies próbował chwiejnym krokiem dostać się na fotel... Ale w połowie drogi zabrało jej sił, i się położyła, to było trzeba ją jakoś przenieść na legowisko... O 5 zaczęła szczekać, więc wyszłam z nią na spacer, potem grzecznie zasnęła :) Wszyscy sąsiedzi byli bardzo zaintrygowani psem w fartuchu :diabloti:

A na jesień prawdopodobnie Czika będzie miała sterylizację ;)

Posted

C&B napisał(a):
Ona cała exlusive :diabloti:
Dzięki ;)

----
Więc już po sterylizacji :loveu: Tak jak myślałam, już roznosi ją energia, ale staramy się ją stopować. W nocy było dość ciekawie, bo pies próbował chwiejnym krokiem dostać się na fotel... Ale w połowie drogi zabrało jej sił, i się położyła, to było trzeba ją jakoś przenieść na legowisko... O 5 zaczęła szczekać, więc wyszłam z nią na spacer, potem grzecznie zasnęła :) Wszyscy sąsiedzi byli bardzo zaintrygowani psem w fartuchu :diabloti:

No nie wątpię, że jest. :)

O, to świetnie, że sterylizujesz. Nawet na dogo spotyka się z przeciwnikami 'niepotrzebnego okaleczania'. :roll: Więc az miło poczytać. :D

Posted

U Prady od początku wiedziałam, ze sterylka będzie, z Cziką nie jestem jeszcze do końca przekonana, ze względu na jej problemy zdrowotne, bałabym się narkozy... No, ale przed zrobimy jej badania, i jak będzie OK, to będzie miała :)

A Prada schudła :loveu: jak do nas przyjechała w listopadzie, to było 30 kg, a wczoraj jak była ważona to 26,5 :loveu: tylko teraz po sterylce, trzeba z żarciem uważać, co by prosiak mi się z psa nie zrobił :evil_lol:

Posted

C&B napisał(a):
U Prady od początku wiedziałam, ze sterylka będzie, z Cziką nie jestem jeszcze do końca przekonana, ze względu na jej problemy zdrowotne, bałabym się narkozy... No, ale przed zrobimy jej badania, i jak będzie OK, to będzie miała :)

A Prada schudła :loveu: jak do nas przyjechała w listopadzie, to było 30 kg, a wczoraj jak była ważona to 26,5 :loveu: tylko teraz po sterylce, trzeba z żarciem uważać, co by prosiak mi się z psa nie zrobił :evil_lol:

A gdzie tam! Moja tez sterylkowa, wzięłam ją po zabiegu ze schronu i przytyła tyle ile miała, żeby kośćmi nie świecić i teraz jedyne co jej dochodzi to mięśnie. ;)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
A gdzie tam! Moja tez sterylkowa, wzięłam ją po zabiegu ze schronu i przytyła tyle ile miała, żeby kośćmi nie świecić i teraz jedyne co jej dochodzi to mięśnie. ;)

A moja taka klockowata przyjechała, praktycznie zero mięśni, a teraz sobie je ładnie wyrzeźbiła, że aż miło popatrzeć.. czasem :diabloti:
Mam nadzieję, że i moja nie będzie miała zbytnio tendencji do tycia, teraz jest taka akurat :lol:

Posted

Szczerze to ja nie rozumiem jak pies może miec tendencję do tycia, przecież nie je ile chce tylko ile mu się da. :lol:
Krasnal dostaje przy normalnych spacerach karmę active na 40kg psa (waży 25) i nie tyje. Jak nie ma dużo ruchu to normalna dawka ją tuczy.
Wszystko zależy od porcji i ruchu. ;)

Posted

wet. też nam mówił, żeby dawać mniej niż zawsze, i będziemy tak robić, bo grubsza Prada mi się zdecydowanie mniej podoba, niż taka jaka jest teraz :diabloti:

Jeszcze foty, chyba sprzed 2 tygodni czy jakoś tak :D

Posted

C&B napisał(a):
Zaufałam suce, i puściłam ją znów bez smyczy - nawet nawet się pilnowała, jak odchodziła gdzieś dalej to zerkała czy ja jestem, ale naszą sielankę popsuł zając... Wysoczył jej z pod łap i siup przez całe pole, w stronę ulicy... Całe szczęście potem musiał wskoczyć w jakiś rów, więc do dość ruchliwej ulicy nie dobiegła... No i patrzę, a ona grzecznie patataja do mnie :-o ale jakieś 10-15 m przede mną zaczęła iść w drugą stronę, zawołałam ją - nic. To i ja się od niej odwróciłam tyłem i poszłam, oczywiście suk zaraz przy mnie :loveu::loveu: wiec nie jest tak źle :diabloti: Dodajmy, że momentami niewiele brakowało, aby Prada zająca dorwała :roll:

Proszę, prosze, jaka grzeczna:)

C&B napisał(a):

___
Niedawo mama wróciła z wywiadówki :evil_lol: były wyniki próbnych! Z historią+WOS zaszalałam - 9/40 :diabloti: ma się ten talent, nie ma co :cool3: dodajmy, że z WOSu były tylko 3 pytania, na nich raczej się nie wyłożyłam, za to historii tyle, że jak to zobaczyłam, to zaczęłam wszystko strzelać :loveu: Za to rosyjski 44,5/50, matma 32/40, polski 28/40, pzyrodnicze 23/40 :loveu: jestem z siebie szalenie dumna, szczególnie z matmy, której zazwyczaj nie czaję! :evil_lol:
Ok, skończyłam pisać o sobie :diabloti: Teraz bardziej ciekawa część:
Prada się robi szczupła - to fajnie :diabloti: I dziś była taka dość grzeczna - normalnie jakby wiedziała co na wakacje jej szykuję, jak się w zachowaniu poprawi :cool1: widać też, ze brakuje jej kumpli do zabaw - jedynie Majki od czasu do czasu da się trochę powywalać, popodgryzać i takie tam :roll:
A Czika żyje, i ma się dobrze :diabloti:

A co tak słabo z WOS i z historią...?

C&B napisał(a):
----

Pięknie! Bardzo dobra decyzja co do sterylki Prady:)

C&B napisał(a):

Tak czy siak - uważajcie z jedzeniem u Prady PO sterylce:)

pzdr.