Avaloth Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Jestem z Cb dumna żono :loveu: btw, dobrze że w tym roku Patusia na zlot nie jedzie, bo ona jest matką mojego dziecka (Oli xd), więc bym musiała żyć w podwójnym związku, z Tobą i z nią :diabloti: Quote
C&B Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 To my jesteśmy małżeństwem? :diabloti::loveu: fajnie :cool1: Quote
Avaloth Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 a kim ? pomyliłam coś ? za dużo tych związków, nie ogarniam :diabloti: Quote
C&B Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Mam tak samo :diabloti: ale jak chcesz możemy być małżeństwem :evil_lol: A Prada to będzie nasz dziudziuś, co się trochę zmutował :loveu: Quote
Avaloth Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 To Czika jest naszym zięciem bądź synową, skoro one mają to dziecko, które wstawiałaś tu kila stron wcześniej. Matko, jaką ja mam już dużą rodzinę. Wy w trójkę + dziecko, którego nie ma, Patusia, Ola, 3 myszki których jestem mamą chrzestną, co tam jeszcze.. swego czasu byłam jeszcze psem Ewy (dopóki mnie nie oddała do schroniska :D ale wtedy ktoś mnie przygarnął, tylko nie wiem kto), to też jakaś rodzina xd Plus moje schroniskowe dzieci, może nie zacznę wymieniac bo ciężko będzie skoczyc :diabloti: Tak, ja mam prawie 19 lat :evil_lol: Quote
Bewarka Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Też sobie muszę kogoś znaleźć, bo nie wytrzymam drugi raz być przyzwoitką na zawołanie...:cool3: Quote
C&B Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Avaloth napisał(a):To Czika jest naszym zięciem bądź synową, skoro one mają to dziecko, które wstawiałaś tu kila stron wcześniej. Matko, jaką ja mam już dużą rodzinę. Wy w trójkę + dziecko, którego nie ma, Patusia, Ola, 3 myszki których jestem mamą chrzestną, co tam jeszcze.. swego czasu byłam jeszcze psem Ewy (dopóki mnie nie oddała do schroniska :D ale wtedy ktoś mnie przygarnął, tylko nie wiem kto), to też jakaś rodzina xd Plus moje schroniskowe dzieci, może nie zacznę wymieniac bo ciężko będzie skoczyc :diabloti: Tak, ja mam prawie 19 lat :evil_lol: Pogubiłam się, ale to nic :diabloti: Ciesz się, że wyrosłaś z zadań szkolnych typu 'zrób swoje drzewo genealogiczne' :diabloti: Bewarka napisał(a):Też sobie muszę kogoś znaleźć, bo nie wytrzymam drugi raz być przyzwoitką na zawołanie...:cool3: Przyłącz sie do Iś - ona przyjmuje wszystkich :diabloti: A teraz idę szukać w mej zacnej ksiażce od polskiego jakiegoś krotkiego wiersza - musi mięć min. 12 wersów -.- baba na koniec roku sobie ubzdurała, że wypadało by zadać coś na pamięc :mad: i mam ochotę na truskawki w czekoladzie :lol: Quote
Sweet Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Iś jest też moim chłopakiem chyba:P albo dziewczyną:evil_lol: nie pamiętam:P oraz moim szwagrem bo Pati to moja siostra :evil_lol: Quote
C&B Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 *anusia&ajlu* napisał(a):ja chce fotki mysz!!! :loveu: Myszowych nie mam ;) psich zresztą też nie ;p Sweet napisał(a):Iś jest też moim chłopakiem chyba:P albo dziewczyną:evil_lol: nie pamiętam:P oraz moim szwagrem bo Pati to moja siostra :evil_lol: Patologia :loveu::loveu: Quote
Avaloth Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 C&B napisał(a):Pogubiłam się, ale to nic :diabloti: Ciesz się, że wyrosłaś z zadań szkolnych typu 'zrób swoje drzewo genealogiczne' :diabloti: Przyłącz sie do Iś - ona przyjmuje wszystkich :diabloti: A teraz idę szukać w mej zacnej ksiażce od polskiego jakiegoś krotkiego wiersza - musi mięć min. 12 wersów -.- baba na koniec roku sobie ubzdurała, że wypadało by zadać coś na pamięc :mad: i mam ochotę na truskawki w czekoladzie :lol: ja trochę też:evil_lol: haha też się cieszę :diabloti: Pewnie, zapraszam Dżasta :cool3: kim chcesz byc ? :D o tluskawki:loveu: Sweet napisał(a):Iś jest też moim chłopakiem chyba:P albo dziewczyną:evil_lol: nie pamiętam:P oraz moim szwagrem bo Pati to moja siostra :evil_lol: Dziewczyną ! no tak, jak mogłam zapomniec :loveu: rodzina mi się rozrasta :loveu::evil_lol: Quote
Bewarka Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Ale ja nie chcę Iśki, już jestem jej ręką :( :eviltong: Dobra, dobra, będę starą panną z kote...tzn. z suką :loveu: Quote
C&B Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Justyna, możesz być czymś tam Cziki, jej nikt nie chcę, wiec ty się nadasz :diabloti: A teraz idę się stresować o Pradę, choć podobno nie ma czym, ale i tak się boję :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Ale exlusive imię, Prada. :) http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1550363.jpg bardzo ładny portrecik. :) Quote
C&B Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 [quote name='Onomato-Peja']Ale exlusive imię, Prada. :) http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1550363.jpg bardzo ładny portrecik. :) Ona cała exlusive :diabloti: Dzięki ;) ---- Więc już po sterylizacji :loveu: Tak jak myślałam, już roznosi ją energia, ale staramy się ją stopować. W nocy było dość ciekawie, bo pies próbował chwiejnym krokiem dostać się na fotel... Ale w połowie drogi zabrało jej sił, i się położyła, to było trzeba ją jakoś przenieść na legowisko... O 5 zaczęła szczekać, więc wyszłam z nią na spacer, potem grzecznie zasnęła :) Wszyscy sąsiedzi byli bardzo zaintrygowani psem w fartuchu :diabloti: A na jesień prawdopodobnie Czika będzie miała sterylizację ;) Quote
Onomato-Peja Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 C&B napisał(a):Ona cała exlusive :diabloti: Dzięki ;) ---- Więc już po sterylizacji :loveu: Tak jak myślałam, już roznosi ją energia, ale staramy się ją stopować. W nocy było dość ciekawie, bo pies próbował chwiejnym krokiem dostać się na fotel... Ale w połowie drogi zabrało jej sił, i się położyła, to było trzeba ją jakoś przenieść na legowisko... O 5 zaczęła szczekać, więc wyszłam z nią na spacer, potem grzecznie zasnęła :) Wszyscy sąsiedzi byli bardzo zaintrygowani psem w fartuchu :diabloti: A na jesień prawdopodobnie Czika będzie miała sterylizację ;) No nie wątpię, że jest. :) O, to świetnie, że sterylizujesz. Nawet na dogo spotyka się z przeciwnikami 'niepotrzebnego okaleczania'. :roll: Więc az miło poczytać. :D Quote
C&B Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 U Prady od początku wiedziałam, ze sterylka będzie, z Cziką nie jestem jeszcze do końca przekonana, ze względu na jej problemy zdrowotne, bałabym się narkozy... No, ale przed zrobimy jej badania, i jak będzie OK, to będzie miała :) A Prada schudła :loveu: jak do nas przyjechała w listopadzie, to było 30 kg, a wczoraj jak była ważona to 26,5 :loveu: tylko teraz po sterylce, trzeba z żarciem uważać, co by prosiak mi się z psa nie zrobił :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 C&B napisał(a):U Prady od początku wiedziałam, ze sterylka będzie, z Cziką nie jestem jeszcze do końca przekonana, ze względu na jej problemy zdrowotne, bałabym się narkozy... No, ale przed zrobimy jej badania, i jak będzie OK, to będzie miała :) A Prada schudła :loveu: jak do nas przyjechała w listopadzie, to było 30 kg, a wczoraj jak była ważona to 26,5 :loveu: tylko teraz po sterylce, trzeba z żarciem uważać, co by prosiak mi się z psa nie zrobił :evil_lol: A gdzie tam! Moja tez sterylkowa, wzięłam ją po zabiegu ze schronu i przytyła tyle ile miała, żeby kośćmi nie świecić i teraz jedyne co jej dochodzi to mięśnie. ;) Quote
C&B Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 Onomato-Peja napisał(a):A gdzie tam! Moja tez sterylkowa, wzięłam ją po zabiegu ze schronu i przytyła tyle ile miała, żeby kośćmi nie świecić i teraz jedyne co jej dochodzi to mięśnie. ;) A moja taka klockowata przyjechała, praktycznie zero mięśni, a teraz sobie je ładnie wyrzeźbiła, że aż miło popatrzeć.. czasem :diabloti: Mam nadzieję, że i moja nie będzie miała zbytnio tendencji do tycia, teraz jest taka akurat :lol: Quote
Onomato-Peja Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Szczerze to ja nie rozumiem jak pies może miec tendencję do tycia, przecież nie je ile chce tylko ile mu się da. :lol: Krasnal dostaje przy normalnych spacerach karmę active na 40kg psa (waży 25) i nie tyje. Jak nie ma dużo ruchu to normalna dawka ją tuczy. Wszystko zależy od porcji i ruchu. ;) Quote
Pusiakowa Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Hej :) Akcje z zającami nam też nie są obce. ;) Niestety Puszek sobie nie odpuszcza... Raz wrócił do mnie dopiero po godzinie i już na pola nie chodzę. Quote
Unbelievable Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 generalnie zapobiegawczo po sterylizacji powinno się dawać ok. 20% jedzenia mniej bo zmniejsza się zapotrzebowanie na kalorie ;) Quote
C&B Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 wet. też nam mówił, żeby dawać mniej niż zawsze, i będziemy tak robić, bo grubsza Prada mi się zdecydowanie mniej podoba, niż taka jaka jest teraz :diabloti: Jeszcze foty, chyba sprzed 2 tygodni czy jakoś tak :D Quote
Asiaczek Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 C&B napisał(a):Zaufałam suce, i puściłam ją znów bez smyczy - nawet nawet się pilnowała, jak odchodziła gdzieś dalej to zerkała czy ja jestem, ale naszą sielankę popsuł zając... Wysoczył jej z pod łap i siup przez całe pole, w stronę ulicy... Całe szczęście potem musiał wskoczyć w jakiś rów, więc do dość ruchliwej ulicy nie dobiegła... No i patrzę, a ona grzecznie patataja do mnie :-o ale jakieś 10-15 m przede mną zaczęła iść w drugą stronę, zawołałam ją - nic. To i ja się od niej odwróciłam tyłem i poszłam, oczywiście suk zaraz przy mnie :loveu::loveu: wiec nie jest tak źle :diabloti: Dodajmy, że momentami niewiele brakowało, aby Prada zająca dorwała :roll: Proszę, prosze, jaka grzeczna:) C&B napisał(a): ___ Niedawo mama wróciła z wywiadówki :evil_lol: były wyniki próbnych! Z historią+WOS zaszalałam - 9/40 :diabloti: ma się ten talent, nie ma co :cool3: dodajmy, że z WOSu były tylko 3 pytania, na nich raczej się nie wyłożyłam, za to historii tyle, że jak to zobaczyłam, to zaczęłam wszystko strzelać :loveu: Za to rosyjski 44,5/50, matma 32/40, polski 28/40, pzyrodnicze 23/40 :loveu: jestem z siebie szalenie dumna, szczególnie z matmy, której zazwyczaj nie czaję! :evil_lol: Ok, skończyłam pisać o sobie :diabloti: Teraz bardziej ciekawa część: Prada się robi szczupła - to fajnie :diabloti: I dziś była taka dość grzeczna - normalnie jakby wiedziała co na wakacje jej szykuję, jak się w zachowaniu poprawi :cool1: widać też, ze brakuje jej kumpli do zabaw - jedynie Majki od czasu do czasu da się trochę powywalać, popodgryzać i takie tam :roll: A Czika żyje, i ma się dobrze :diabloti: A co tak słabo z WOS i z historią...? C&B napisał(a):---- Więc już po sterylizacji :loveu: Tak jak myślałam, już roznosi ją energia, ale staramy się ją stopować. W nocy było dość ciekawie, bo pies próbował chwiejnym krokiem dostać się na fotel... Ale w połowie drogi zabrało jej sił, i się położyła, to było trzeba ją jakoś przenieść na legowisko... O 5 zaczęła szczekać, więc wyszłam z nią na spacer, potem grzecznie zasnęła :) Wszyscy sąsiedzi byli bardzo zaintrygowani psem w fartuchu :diabloti: A na jesień prawdopodobnie Czika będzie miała sterylizację ;) Pięknie! Bardzo dobra decyzja co do sterylki Prady:) C&B napisał(a):U Prady od początku wiedziałam, ze sterylka będzie, z Cziką nie jestem jeszcze do końca przekonana, ze względu na jej problemy zdrowotne, bałabym się narkozy... No, ale przed zrobimy jej badania, i jak będzie OK, to będzie miała :) A Prada schudła :loveu: jak do nas przyjechała w listopadzie, to było 30 kg, a wczoraj jak była ważona to 26,5 :loveu: tylko teraz po sterylce, trzeba z żarciem uważać, co by prosiak mi się z psa nie zrobił :evil_lol: Tak czy siak - uważajcie z jedzeniem u Prady PO sterylce:) pzdr. Quote
Recommended Posts