Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja miałam nawet głowę masowaną, po wydawała mi się taka pusta :diabloti:

A u nas na wiosce dzieje się... Wczoraj wyburzali starą bramę (mieli to zrobić rano, ale psa się wystraszyli majstrzy, to sobie poszli do sklepu po piwko, i tak im trochę zeszło :mad:) ale ważne, że już tej obrzydliwej starej bramy nie ma, dziś zamontowano już nową ;)
Ja powinnam od poniedziałku do jutra chodzić na rekolekcje ze szkołą, ale przeziębiona byłam, więc sobie wolny cały tydzień robię :evil_lol:

Posted

Dzięki - w końcu przestałam używać lampy błyskowej ;)
No właśnie ta mysia co na zdjęciu jest chora, ale lek pomaga, jeszcze przy uszku jest ranka, ale zmniejsza się i myślę, że niedługo nie będzie śladu po chorobie ;)

Posted

Izabela124. napisał(a):
Ukradłam zdjęcia Bobisia :D

Ok :D

___
Dziś byłam sama z dwiema sukami na spacerze - było dość ekstremalnie, ponieważ obie panie dziś ogłuchły - były na smyczy. Jedna chciała w prawo, druga w lewo i tak cały spacer. Oczywiście podziwiała nas połowa wioski :diabloti: Ale najlepszy był pewien pan, jak było widać po wizycie w sklepie "po piwko"... Idę sobie tak z nimi, całe szczęście już pod koniec, to zmęczone a ów pan "Czy ten mały to dziecko tego dużego?" A ja...padłam... Grzecznie odpowiedziałam "Nie." choć wersja "Nie, ten duży to dziecko tego małego" była fajniejsza, ale jeszcze facet w rozmowę by się wdawał :lol: Dowiedziałam się także od pana majstra, bo u nas buduje, że Czika to pewnie codziennie w drogich szamponach kąpana, bo taką ładną sierść ma.. :evil_lol: Czikson wreszcie docenił żywot psa wiejskiego, i nie chowa się do budynku, tylko aktywnie, bądź mniej aktywnie spędza czas na dworzu, dziś zerwała jakiś sznurek co był przy stawianej bramie, no cóż, oczywiście i tak pierwsze podejrzenia były na Pradę :diabloti: A ona zawsze go z taką gracją omija :cool3:

Posted

Bo to zazwyczaj Czika jest ta grzeczniejsza ;)

Dziś było mycie samochodu. Prada była tym tak zachwycona, że musiała sprawdzić co leci z węża ogrodowego... Sprawdziła, woda jej się nie spodobała, i cały dzień omijała węża :evil_lol: Ale jak się zrobiło za gorąco, to chętnie się z niego napiła :razz:

Myń
I dzisiejszy Pradulec z komórki:

Posted

[FONT=Century Gothic]Wielkanoc to święta zmartwychwstania
to czas wiary poznania
Niech święta wielkiej nocy
pełne będą boskiej mocy.
Niech zdrowie dopisuje,
Jajko dobrze smakuje
Tego Życzy Dominika, Czika, Prada i Myszy :diabloti:
[/FONT]

Posted

A ja się muszę pochwalić 8) Dziś Prada za prawie każdym razem przychodziła na zawołanie :eek2: Parę razy wolała popodgryzać Majkiego, ale było ok, jak na nią. Oczywiście standardowo mnie wywaliła, ale to dlatego, że ja mądra nadepnęłam na linkę, a ona pobiegła za jakiś robalem :watpliwy: Ogólnie nie jest źle :loveu: Myślę, że nie długo coraz częściej będzie mogła być na spacerze bez linki przypiętej :-)

Posted

Sama się wymęczyła :diabloti:

Teraz w kościele poszaleli, codziennie próby do bierzmowania, ale już w poniedziałek jest, to będzie spokój potem :loveu: A na razie z psami nie można na fajny spacer wyjść, bo trzeba do kościoła iść -.-

Jeszcze 4 foty ze spacerku z Łomży, autorstwa Izy ;)

Teraz jej się trochę masy nabrało, al mam nadzieję, że zrzuci niedługo :cool3:

Posted

Ja miałam nawet głowę masowaną, po wydawała mi się taka pusta :diabloti:

a normalnie czujesz inaczej ? dziwne:diabloti:

C&B napisał(a):
(...)"Czy ten mały to dziecko tego dużego?" A ja...padłam... Grzecznie odpowiedziałam "Nie." choć wersja "Nie, ten duży to dziecko tego małego" była fajniejsza, ale jeszcze facet w rozmowę by się wdawał :lol: (...)

to jest mój ulubiony tekst stulecie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: jak ktoś mi opowiada o takich sytuacjach, już nie mówiąc o tym jak takie coś słyszę to padam, atak głupawy gwarantowany :D:D:D

mysza cudna:loveu: ona ma taką krótszą, jakby lekko podkręconą sierść, czy mi się wydaje ? (tak wiem że jeśli mi się nie wydaje to to ma jakaś nazwę, ale jak na razie ogarniam tylko niektóre ubarwienia xd)

Posted

Avaloth napisał(a):
a normalnie czujesz inaczej ? dziwne:diabloti:

to jest mój ulubiony tekst stulecie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: jak ktoś mi opowiada o takich sytuacjach, już nie mówiąc o tym jak takie coś słyszę to padam, atak głupawy gwarantowany :D:D:D

mysza cudna:loveu: ona ma taką krótszą, jakby lekko podkręconą sierść, czy mi się wydaje ? (tak wiem że jeśli mi się nie wydaje to to ma jakaś nazwę, ale jak na razie ogarniam tylko niektóre ubarwienia xd)

Nie no, wydało się :placz:

Też tak mam, a jeszcze jak patrzę na całkiem inne Pradę i Czikę, to na prawdę zaczynam wątpić, że ludzie sa inteligentni :evil_lol:

Że niby ta dove tan? :diabloti: Ona ma całkiem normalną sierść :eviltong: Histeria (syjamka) ma lekko kręconą sierść, i taką jakby trochę rzadszą miejscami :lol:

Posted

C&B napisał(a):
Nie no, wydało się :placz:

Też tak mam, a jeszcze jak patrzę na całkiem inne Pradę i Czikę, to na prawdę zaczynam wątpić, że ludzie sa inteligentni :evil_lol:

Że niby ta dove tan? :diabloti: Ona ma całkiem normalną sierść :eviltong: Histeria (syjamka) ma lekko kręconą sierść, i taką jakby trochę rzadszą miejscami :lol:

:diabloti:

no fakt, to jeden z najlepszych przypadków chyba:evil_lol: gładkowłosy trikolor z wydłużoną mordką i długowłosy, płaskopyski beżowy na krótkich łapach. matka z córką, identyczne,wypisz wymaluj:evil_lol::evil_lol:

ta, chodziło mi o tą tanke. bo wygląda na taką nie gładką xd ale może to kwestia zdjęcia. fajne ma to 'podpalanie', takie intensywne i charakterystyczne :lol:
pokazałabyś mi moją ulubioną z Twoich czyli black tan:loveu: ta trzecia też może byc, nie pogardzę :diabloti:

btw, brawo za podlinkowanie podpisu, jestem z Ciebie dumna:cool3:

Posted

Avaloth napisał(a):
:diabloti:

no fakt, to jeden z najlepszych przypadków chyba:evil_lol: gładkowłosy trikolor z wydłużoną mordką i długowłosy, płaskopyski beżowy na krótkich łapach. matka z córką, identyczne,wypisz wymaluj:evil_lol::evil_lol:

ta, chodziło mi o tą tanke. bo wygląda na taką nie gładką xd ale może to kwestia zdjęcia. fajne ma to 'podpalanie', takie intensywne i charakterystyczne :lol:
pokazałabyś mi moją ulubioną z Twoich czyli black tan:loveu: ta trzecia też może byc, nie pogardzę :diabloti:

btw, brawo za podlinkowanie podpisu, jestem z Ciebie dumna:cool3:

Wyobraźmy sobie drugiego rodzica :diabloti:

Możliwe, że miała trochę inną sierść po lekach, nie wiem kiedy to robiłam, może w dniu podania leku :cool3: Black tan nie chce ładnie pozować, tylko się rusza -.-

Tak, a nawet zmieniłam :evil_lol:

Posted

A no upasła, ale teraz odchudza :evil_lol:

A jutro MOŻE będą foty ze spaceru. Będzie i Prada i Czika, o ile wszystko wypali, i znów nie zrobią mi jakiejś próby do bierzmowania :roll:

Posted

[quote name='Pusiakowa']Hej! :)
O kurczę, ale ten Twój pies wyrósł już!
Śliczny jest :loveu:
Zapraszamy do nowej galerii :D[/QUOTE]

A niby kiedy ty ją mniejszą widziałaś? :lol:

Posted

[quote name='C&B']Ale ona ma ok. 2 lata, a ze mną jest od 5 miesięcy, więc już raczej nie rośnie specjalnie :diabloti:[/QUOTE]
:hmmmm: No to nie wiem, ale wysyłałaś mi jakiegoś psa. A tam czepiasz się, rok mnie tu nie było! :evil_lol: