Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem dumna z mego piesa, w końcu :diabloti:
Dziś super się skupiała, raz sobie poszła do sąsiada, ale uczymy się komendy "Do mnie!" i zareagowała, przyszła :cool1: Przez moją chorobę pies umysłowo został zaniedbany - żadnych sztuczek, nauki chodzenia na smyczy - i były efekty :shake: Ale wychodzimy na prostą, i co raz lepiej jej to wszystko idzie :loveu: Dziś udało mi się ją choć trochę zmęczyć :razz: Potem się kładła i dychała :evil_lol: To już jest pewien sukces ;)

Posted

idusiek napisał(a):
to która której nie lubi?:)

Mała dużej :razz:
Prada do Cziki to jest rewelacyjnie nastawiona - chce powochać, pobawić się, tylko nie rozumie dlaczego wszystkie psy się z nią bawią, a ta jedna nie chce :evil_lol:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ma zdjęciach jakoś nie widać, aby mała duża chciała zjeść... No, ale to tylko zdjęcia;)

Pzdr.

Na zdjęciach nie, może też dlatego, że potem nie darła się aż tak, bo było jej już zimno ;) Ale na początku to co Prada podleciała, to ta z mordą :diabloti: Ale mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej, i może chociaż przestanie się na nią drzeć :lol: Zjeść nie zje - ona chyba tylko raz dziabnęła psa - nachalnego labradora w nos, ale za to teraz omija ją szerokim łukiem, a noskowi nic nie jest, zresztą mocno go nie dziabnęła, ale pokazać musiała, kto tu rządzi :lol:

Posted

Dziś mija 2 miesiące jak Prada jest z nami :multi:
Coraz bardziej czuje się nasza :loveu: Na innych ludzi szczeka, ale merda ogonem jak ktoś podchodzi, a do psów - no cóż - AAAA! Pies! Ja chcę się pobawić!:diabloti: Czyli reaguje pozytywnie :lol:
Komenda " Do mnie" wychodzi coraz lepiej, dziś wręcz wzorcowo :loveu:

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
przeglądałam dzisiaj moją książkę o rasach i mam zdjęcie Kerry Beagle który jest umaszczeniem podobny do Prady, wiesz kropkowe ciałko i brązowy łepek :razz:

O, kolejny :diabloti: Prada coraz mniej oryginalna się robi :evil_lol:

Na pewno ma cos z psów tropiących - dziś zobaczyła ślady na polu, to nos w ziemię i zaczęła tropić:cool3: Albo pod ziemią coś wyczuła, to zaraz za kopanie się wzięła:lol:

Posted

C&B napisał(a):
O, kolejny :diabloti: Prada coraz mniej oryginalna się robi :evil_lol:

Na pewno ma cos z psów tropiących - dziś zobaczyła ślady na polu, to nos w ziemię i zaczęła tropić:cool3: Albo pod ziemią coś wyczuła, to zaraz za kopanie się wzięła:lol:

jak to coraz mniej ?! ona jest dalej tak samo niesamowicie oryginalna ;)
ja w pierwszej kolejności myślałam o wyżłach niemieckich...ten deresz na ciałku :razz:

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
jak to coraz mniej ?! ona jest dalej tak samo niesamowicie oryginalna ;)
ja w pierwszej kolejności myślałam o wyżłach niemieckich...ten deresz na ciałku :razz:

;)

Dla wielbicieli psa normalnego :diabloti:

:cool3:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Chyba cos jadła? Bo jakieś resztki żarełka na ząbku i języczku widzę :D

Tak, sprawdzała czy ciastka kupione dla Prady są nie lepsze od tych kupionych dla niej ;)
Na poprzedniej z serii "normalnego psa" też jadła :lol:

Posted

C&B napisał(a):
Dziś mija 2 miesiące jak Prada jest z nami :multi:
Coraz bardziej czuje się nasza :loveu: Na innych ludzi szczeka, ale merda ogonem jak ktoś podchodzi, a do psów - no cóż - AAAA! Pies! Ja chcę się pobawić!:diabloti: Czyli reaguje pozytywnie :lol:
Komenda " Do mnie" wychodzi coraz lepiej, dziś wręcz wzorcowo :loveu:

Prosze, proszę, Pradunia się stara:)

Czika jako normalny pies;)
http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1460378.jpg

pzdr.

Posted

Oj stara się, stara ;)
Wczoraj zamówiłam dla niej linkę 15 m treningową, zobaczymy, czy jak poczuje trochę więcej swobody będzie taka grzeczna :lol:
Edit:
Pamiętacie Transę? ;) Okazało się, że od jakiegoś czasu błąkała się po wiosce obok, zobaczyli ją państwo i przygarnęli - malutka mieszka w domku, może nie je tam rarytasów, ale ma swoich ludzi i ciepło swojego domku :multi: Strasznie się cieszę, i mam nadzieję, że będzie jej tam dobrze:loveu:

Posted

Prada opanowała już 4 komendy :loveu:
- Siad
- Leżeć
- Do mnie (no dobra, zdarza się jej być głuchą :eviltong:)
- Hop (czasem ma jeszcze opory i staje tylko na tylnych łapach, ale zazwyczaj odrywa się od ziemi cała :diabloti:)

Pochwalę się, że po 20 lutego odbieram 4 rasowe myszki :multi: Już nie mogę się doczekac :loveu:

Na dobranoc takie 2 leniwe zdjęcia:
[IMG]http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1460464.jpg[/IMG]
Zabawkę sama tak sobie wzięła, to wielka niezaprzeczalna miłość :loveu:
[IMG]http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1460463.jpg[/IMG]

Posted

Kostka pluszowa, piszcząca z Yarro ;) Pies ją uwielbia, ale pora ją wymienić, bo zapaszek taki dość nieładny, i miejscami wyłysiała :evil_lol:
Jutro lub pojutrze szykuje się sesja Prady - taka lepsza co by można było pokazać, jak się dziewczyna zmieniła przez te 2 miesiące :loveu: Tylko niech kilka minut grzecznie w miejscu posiedzi... :diabloti: