Jump to content
Dogomania

Galeria Buby, Prady i Cziki [*]

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej...to Ci zazdroszczę ;)
Zawsze chciałam jeździć konno, ale niestety nie było mi to dane... uwielbiam oglądać/rysować i pewnie kochałabym też je fotografować, gdybym tylko miała okazję :roll:

Posted

Szkoda.. No cóż, ja pamiętam jak byłam na wakacjach na śląsku to jechaliśmy przy stadninie w Ochabach :loveu: Koni było tyle że oszaleć można, niestety zajechaliśmy za późno, żebym mogła pojeździć, ale potem jeździłam sobie na takim koniu dość narwanym przed nawałnicą :cool1: Dość nieodpowiedzialne bo to były początki, pani poszła zamknąć psa do kojca bo się na konia rzucał, a mnie zostawiła samą, i moja matka zaczęła się drzeć żebym zeszła :diabloti:

Posted

Byłam w tej stadninie w Ochabach, w sumie ona jest niedaleko mojego byłego domu. Piękne tam mają konie i stadnina porządna... aż żal było wyjeżdżać :roll:

No na początku nie można zostawiać jeźdźca samego w siodle... nigdy nic nie wiadomo, koń to tylko zwierzę i to z natury płochliwe.

Posted

Dokładnie, koń jest typem zwierzęcia uciekającego - ratuje się ucieczką..
Dość tych miłych pogaduszek, czas do nauki - matma, chemia przede mną :cool1:

Posted

Dziękujemy :loveu:
Tak, miałam isć, ale jakoś się zabrać za te zadania nie mogę...:cool1:
A jutro będe prubować uchwycić psa agilitowca :diabloti:

Posted

C&B napisał(a):
Dziękujemy :loveu:
Tak, miałam isć, ale jakoś się zabrać za te zadania nie mogę...:cool1:
A jutro będe prubować uchwycić psa agilitowca :diabloti:

O...to może być interesujące :evil_lol:

Posted

deer_1987 napisał(a):
ktos chyba o nas zapomnial..

Nie zapomniał, nie zapomniał tylko czasu mało :-(
Jutro do Białego jedziemy na cały dzień , na sobotę też umówiona, a w niedzielę konie :loveu:
tonacja napisał(a):
O...to może być interesujące :evil_lol:

Probowałam, nic nie wyszło :cool1:
No cóż, skończyło się tylko rozladowaną baterią :loveu:

Posted

Gdyby mi ktoś pomógł to może by się udało :cool1:
No cóż, ojciec w pracy, matka twierdzi, że nie umie ( wszystkie zdjęcia moje na koniu są jej autorstwa oprócz tych ostatnich jak się nie mylę...) a brat już mi raz telefon rozpier...rozwalił więc on ma się go nie dotykać :cool1: Pies niestety ładnie skacze tylko przez nogi :-( Bo kiedyś brałyśmy to za zabawę teraz też tak jest, ale kiedy widzę jak ona ładnie skacze ( jak Elektryk - z zapasem :loveu:) to aż grzech tego nie rozwijać :diabloti: Ale niestey najbliższy klub agility to chyba 60 km od nas, ale kiedy na wiosnę będziemy mieli juz tą działkę co to jeszcze w rozsypce skończoną coś się wykombinuje :evil_lol:

Posted

Znam ten ból...też mam dość daleko do klubu agility. Ale wiesz, skoro będziesz miała ogródek to chyba nie będzie problemu z postawieniem w nim kilku przeszkód? :cool3: Ja ze swoją suczką tak ćwiczyłam jakieś 6 lat temu :eviltong: sama zrobiłam przeszkody z desek, badyli, materiału i była świetna zabawa :evil_lol:

Posted

Kiedy będziemy mieli ogródek oczywiście że posatwimy tam jakieś bardzo amatorskie przeszkody :evil_lol: No cóż, dziś pies nauczył się podawać piątkę :diabloti:

Posted

Cześć lemury, jak tam, przeszło ci już Dmuchawce, latawce, wiatr? ... :evil_lol:

Ej, jak Wy uczycie psy dawać piątkę, ja za nic w świecie nie umiem Tofa tego nauczyć. :roll:

Posted

Cavy napisał(a):

Ej, jak Wy uczycie psy dawać piątkę, ja za nic w świecie nie umiem Tofa tego nauczyć. :roll:

Ja wykorzystałam to, że Tośka, kiedy chce coś dostać obsesyjnie macha łapami :evil_lol:. Kiedy tak machała, ja wyciągałam przed nią rękę i wtedy ona dotykała jej swoją łapą, więc ja k/s i potem to już samo poszło ;).

Jak Tofas umie podawać łapę to możesz stopniowo inaczej układać rękę (jak do piątki).

Posted

Cavy napisał(a):
Cześć lemury, jak tam, przeszło ci już Dmuchawce, latawce, wiatr? ... :evil_lol:

Nie:diabloti:

RCookie napisał(a):
Ja wykorzystałam to, że Tośka, kiedy chce coś dostać obsesyjnie macha łapami :evil_lol:. Kiedy tak machała, ja wyciągałam przed nią rękę i wtedy ona dotykała jej swoją łapą, więc ja k/s i potem to już samo poszło ;).

Jak Tofas umie podawać łapę to możesz stopniowo inaczej układać rękę (jak do piątki).

Ja moją tak samo jak ty swoją, moja też tak łapami jak wiosłami wymachuje :cool1:

Posted

A u mnie to zawsze zwierzyńca było pełno - psy, koty i inne stworzonka :diabloti:
Ale niestety moja jest tylko jedna - Czika :loveu: