Jump to content
Dogomania

Pilne !!!! Ona Tak Cierpi...ZBIERAMY NA HOTELIK MINI- Rhodesian MA GDZIEŚ DOM

Recommended Posts

Posted

Mam następującą propozycję:

1.jutro kama_i_ja (lub ktokolwiek inny) zabiera sunię ze schroniska

2.u mnie na osiedlu (niedaleko schroniska-można zrobić z suką dłuższy pieszy spacerek na ul. Wrocławską ) jest "zakład kosmetyczny" dla zwierząt (salon Gabi)- gdzie za 50 zł można poddać małą dokładnej kąpieli (lub ktokolwiek inny może to zrobić sam - ja się w mojej wannie nie podejmuję)

3.między godz.16.00 a 17.00 wracam z pracy- odbieram czystą psicę na osiedlu lub w jakimkolwiek innym umówionym miejscu i zabieram do siebie. (z powodu godz pracy nie mogę sama wykonać pkt 1-2)
uwaga: potrzebna jest klatka
jako, że miałam juz do czynienia z tymczasowiczem-demolką, nie chcę powtórki z sytuacji, tymbardziej, że psica będzie musiała dużo czasu spędzać sama- oprócz pracy robię jeszcze prawo jazdy (dlatego miałam się teraz nie angażować, no ale...)

4.przez weekend futruję sunię ryżem z mięsem

5. We wt, ja lub ktos inny (zależy od godz) zaprowadzi małą do dra Czogały na wcześniej umówioną sterylkę -trzeba to koniecznie ustalić przed wzięciem suni ze schronu. Dobrze, żeby sunia po sterylce miała taki kubraczek na brzuszek- żeby nie lizała rany- miałam już sunię prosto po sterylce, której rana ropiała przez 2 tyg, bo cały czas się lizała)

6.muszę mieć gwarancję, że do końca stycznia sunia ode mnie "zniknie".

dajcie mi znać co myślicie o powyższym scenariuszu (oczywiście możliwe są pewne modyfikacje-wszystko do dogadania). Dziś jestem na dogo do 14.00, jutro od 10.00, wtedy też mogę podać konkretnej osobie (która zajmie się pktem 1 i 2 oraz umówieniem sterylki) mój nr tel.

czekam na odp.

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogofanko jesteś cudowna!

Pkt 1 i 2 biorę na siebie. Mój prysznic się z tego wykaraska:loveu::loveu:

Za godzinę dzwonię do Czogały, więc spróbuje się umówić na wtorek. Jeszcze wcześniej pogadam z panią z Holandii, żeby w 100% upewnić się, że do końca stycznia przyjedzie.

Posted

To już wiem dlaczego Kama pytała mnie na priv o klatkę :).

Klatkę miałam zamówić dla katowickich psiaków wszelakich, żeby była taką klatka przechodnią - kto potrzebuje dla jakiegoś katowickiego psiaka, ten bierze. Temat przymarł, bo był problem z jej przetrzymywaniem (dość spora jest...). Ostatnio odżył, bo moja tymczasowiczka z katowickiego schronu wciąż nie może znaleźć domu, a mój pies jej nie akceptuje i nie wiem czy klatka nie będzie konieczna, ale jeśli by była to od końcówki stycznia (czyli ładnie by się zgrało :) ), więc na razie jej nie zamawiałam. Tym bardziej, że innego zapotrzebowania nie było. Ale mogę zamówić w każdej chwili. Tylko potwierdźcie mi na 100%, że mam zamawiać i podajcie adres, na który kurier ma ją dostarczyć (i jakiś namiar telefoniczny). Jak będę miała te dane to klatkę zamówię, ale podejrzewam, że dotrze nie wcześniej niż w piątek/sobotę.
Czekam w taki razie na info :).

O klatkę możecie (gdyby była potrzebna wcześniej) spytać też Muro. Ona ma kennel w domu, jej pies z niego korzysta, ale czasami może pożyczyć.

Posted

Dogofanko, mam zamiar zamówić tą klatkę: http://www.allegro.pl/item295225774_klatka_dla_psa_dog_4_przesylka_24_h_wysylka_ozl.html Potrzebny jest mi Twój adres domowy, bo do Ciebie klatka ma powędrować. Potrzebny jest też Twój numer telefonu, żeby kurier mógł się do Ciebie odezwać i umówić na godz. odbioru. Wyślij mi te dane na priv, a jeszcze lepiej smsem na numer 605 788 166. Jak najszybciej (a na pewno do 11.00, bo jak zamówię później to przyjdzie dopiero w poniedziałek).

Posted

No więc umówione z doktorem jest tak, że jutro sunia ma sterylkę, potem zostanie jeden dzień w lecznicy, a w sobote zostanie odebrana z lecznicy, z Brynowa.
Przed zabiegiem zostanie okąpana.

Ja jadę jutro spisać umowę adopcyjną.

Problem jest jeden. I to problem zasadniczy. Od wczoraj nie odzywa się pani z Holandii:shake:.
Jak dziś nie potwierdzi adopcji (zarzekała się, że na 100%, ale musimy mieć potwierdzenie) to nici z całej akcji.
Jusstyna85, możesz podać mi jej maila?

Posted

OK, klatka zamówiona- czekam na tel. od kuriera.

Sunia chyba trafi do mnie w sb, już po sterylce - czekam na potwierdzenie.

Muszę wiedzieć co powiedzieć w schronisku jak się po nią zgłoszę.

No i jeszcze dane na jej temat, bo nie wiem czy dostanie książeczkę zdrowia, czy będzie akurat jakiś weterynarz, żeby się wypytać:
-do kiedy ma ważne szczepienie na wściekliznę
-czy była szczepiona na coś jeszcze
-czy zaraz po tej sterylce może swobodnie biegać, chodzić po schodach itp, czy tez nie należy jej pozwalać przez jakiś czas na bieganie, zabawy itp.
-czy trzeba będzie ją odrobaczyć-najlepiej, żeby wet ją zważył i podał dawkę i nazwę leku, to od razu kupię (nie znam się na tym)

Posted

O, właśnie się "rozminęłyśmy" z kamą i ja.
Z panią z Holandii trzeba się koniecznie skontaktować, zanim podejmie się jakieś działania- inaczej cała akcja nie ma w tej chwili sensu...:shake:

Posted

dogofanka napisał(a):
OK, klatka zamówiona- czekam na tel. od kuriera.

Sunia chyba trafi do mnie w sb, już po sterylce - czekam na potwierdzenie.

Muszę wiedzieć co powiedzieć w schronisku jak się po nią zgłoszę.

No i jeszcze dane na jej temat, bo nie wiem czy dostanie książeczkę zdrowia, czy będzie akurat jakiś weterynarz, żeby się wypytać:
-do kiedy ma ważne szczepienie na wściekliznę
-czy była szczepiona na coś jeszcze
-czy zaraz po tej sterylce może swobodnie biegać, chodzić po schodach itp, czy tez nie należy jej pozwalać przez jakiś czas na bieganie, zabawy itp.
-czy trzeba będzie ją odrobaczyć-najlepiej, żeby wet ją zważył i podał dawkę i nazwę leku, to od razu kupię (nie znam się na tym)

Dogofanko, będziesz mogła odebrać ją z Brynowa czy mamy kombinować transport?
Myślę, że nie będzie tam problemu z takimi informacjami..
W razie czego mogę zadzwonić do doktora po 15.

Posted

dogofanka napisał(a):
O, właśnie się "rozminęłyśmy" z kamą i ja.
Z panią z Holandii trzeba się koniecznie skontaktować, zanim podejmie się jakieś działania- inaczej cała akcja nie ma w tej chwili sensu...:shake:

Dokładnie:-(
Mamy czas do jutra - wtedy jadę do schroniska i oficjalnie ją adoptuję. Zaraz po tym sterylka.
Nawet nie chcę myśleć co będzie jak pani się nie odezwie:shake:

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Dogofanko, będziesz mogła odebrać ją z Brynowa czy mamy kombinować transport?
Myślę, że nie będzie tam problemu z takimi informacjami..
W razie czego mogę zadzwonić do doktora po 15.

Jeśli chodzi o sobotę, to bez problemu mogę ją odebrać, tylko proszę napisać mi w jakich godzinach i podać adres.

Posted

WSZYSTKO ODWOŁANE

Dzwoniła Amikat (do Maciaszka:eviltong:)
Weterynarz będąc w schronie chciał ją zobaczyć i.. suni nie było! Okazało się, że została wydana do nowego domu. Sprawdził nawet czy to prawda i rzeczywiście jest wpisane, że w sobotę zabrali ją jacyś ludzie.

Ze swojej strony mogę dodać tyle, że w poniedziałek byłam w schronie i szukałam suni. Przeszłam wszytskie boksy wzdłuż i wszerz i faktycznie jej nie znalazłam. Ale kiedy pytałam o numer to pani kierownik zapewniała, że sunia jest.. Myślałam, że może jest gdzieś z chrymi psami.. Że leczą ją na te oczka..

Przepraszam za całe zamieszanie jakie zrobiłam, pewne rzeczy naprawdę są nie do przewidzenia..

Dziękuję Dogofanko za taką natychmiastową ofertę pomocy.
I Jusstyno i Maciaszku za ciągłą pomoc.

A pani z Holandii przed chwilą dzwoniła. Jest załamana.. Naprawdę świetna kobieta:-( może ktoś ma fajne pieski podobne do Scoobi Doo?

Posted

Jestem i ja :).

Dodzwoniłam się już do firmy, która ma wysłać klatkę, żeby wysłali jednak do mnie. Mam nadzieję, że niczego nie pomieszają i kennel dotrze jutro na mój adres.

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie, a szczególnie Kamie za kawał dobrej roboty :loveu:!

Kamo, może załóż w dziale "przygarnę psa" wątek, że szukasz psa podobnego do Scoobiego :).

• 5 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

No skoro wątek jeszcze nie zamknięty to dokończę informacji.
Po dłguich poszukiwaniach (po kolei było wybieranych chyba 5 psów i każdy, podobnie jak nasza sunia, gdzieś umykał, znajdował domek, albo okazywał się niemożliwy do adopcji..) pani Agata, z Holandii znalazła swojego czworonoga!

Oczywiście wszystko poprzestawiało się tak, że mają pieska o 180 stopni innego niż szukali. Ale są zadowoleni, i to bardzo:smile:

Niestety, piesek nie ma wątku na Dogo, ale przez Dogo został znaleziony (:loveu:). Jakaś cioteczka poleciła pani Agacie pieska z tymczasu od znajomej fretkomaniaczki (właśnie na forum fretkowym piesek miał wój wątek).
Szczęśliwiec wabi się Gucio, jest buldożkiem francuskim, został już pozbawiony jajeczek, w nocy chrapie, że aż miło słuchać:loveu:
Według domku tymczasowego Gucio miał być niegrzecznym łobuzem, ale jak opowiada mi pani Agatka, bardzo ładnie się jej słucha.
Pewnie wie, że teraz to już JEGO pani i żarty się skończyły..;-)

No to kończę już gadanie, wklejam zdjęcie:smile: za pozwoleniem nowego domku, oczywiście

Tak więc, mimo, że nie wiemy niestety jak potoczyły się losy suni mix rhodesiana, to jest na tym wątku jedna szczęśliwa historia:)
i na zakończenie wątku powtórze to co już kiedyś napisałam.. Mam nadzieję, że jest jej tam gdzieś dobrze...