Jump to content
Dogomania

Pilne !!!! Ona Tak Cierpi...ZBIERAMY NA HOTELIK MINI- Rhodesian MA GDZIEŚ DOM

Recommended Posts

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Hmm byłam pewna, że będą osoby, które się tym zajmą z przyjemnością.
Jeśli nie, to ja dysponuję czasem.
Nie znam suni, nie znam sprawy i mam zero doświadczenia przy adopcjach.. wprawdzie od czegoś trzeba zacząć, chęci mam, ale nie wiem.. boję się trochę:oops:
Jeśli nie znajdzie się nikt bardziej kompetentny to zgłaszam się na ochotnika do pilotowania sprawy.
Mogę jeździć, pytać, pisać, czytać.. odwiedzać sunię w schronie.. I to tyle. Naprawdę jestem niedoświadczona.

Ja pomoge :)poza tym nie sądze, żebyś potrzebowała pomocy.Świetnie sobie poradziłaś z Paniami ze schroniska , chyba były dla Ciebie milsze,niż dla Maciaszek i jeszcze bezinteresownie zadzwonili :)

odzywam sie do Ciebie na gg...dzięki :)

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Ja pomoge :) [...]
odzywam sie do Ciebie na gg...dzięki :)

Super. Pomoc baaaardzo mi się przyda;)

maciaszek napisał(a):
Kamo, WIELKIE dzięki :loveu:. Dasz sobie radę, na pewno :)!

Z takim wsparciem duchom to już musi mi się udać;) dzieki!

Posted

No dobra. Więc do pani już pisałam (mam nadzieję, że doszło, nie ufam jakoś temu gg:roll:).
Jusstyna85, mogę prosić maila do pani?

A teraz pierwsze wyniki tego co znalazłam:
http://www.wetgiw.gov.pl/old/przywoz/przemieszczanie/panstwa/panstwa.html
Jak klikniecie na Holandię to zobaczycie co od strony prawnej nas czeka.

A tu w związku z naszą strefą Schengen, jeśli ktoś miał jeszcze nadzieję (jak ja:roll:), że z piesem teraz będzie się łatwiej podróżować.
http://wiadomosci.onet.pl/1664840,69,item.html

Ahaa no i jak by nie było, do Holandii jedziemy przez Niemcy, więc do ich wymogów też trzeba się chyba zastosować. Zaraz przejrzę czy mamy przez to dodatkowe utrudnienia.

Posted

Na moje oko pani jest świetna!

Z najważniejszych rzeczy:
-jest już w 100% zdecydowana na adopcję
-jest za sterylizacją
-nie zależy im na rasie. córka się zakochała, bo widzi podobieństwo do Scooby Doo;]
-przyjeżdża prawdopodobnie w następnym tygodniu z córką i jakieś 1,5 tygodnia będzie w Polsce; wtedy okaże się czy sunia polubi się z małą
-innych zwierząt nie mają
-nie będzie musiała zostawać sama, pani będzie zabierała ją do biura
-są przygotowani na to, że pies schroniskowy na początku będzie miał problemy z zachowywaniem czystości

Generalnie jest nam bardzo wdzięczna za wszelką pomoc, dziękowała chyba ze 100 razy.
I obecała zdjęcie rodzinne jak już wszyscy będą w domu, w Holandii:)

Posted

[quote name='Asia_Klero']Dziewczyny....jabyscie mialy jakis namiar albo pomsyl na Dom Tymczasowy to proszę dajcie mi znać....Baaaaardzo jest potrzebny dla staruszka Agasa,który jest ciagle gryziony przez psy i nie moze dluzej byc w schronisku:(Hotelik z boksami odpada....szukamy DT jak cos dajcie znac.Przy okazji zapraszam wszystkich na watek Agaska...http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101393

Gdyby tamci ludzie zdecydowali siena tymczas dla tego suni,to powiem, czy nie mogliby zabrać tego.Nie opłaca sie wieźć na tydzień do Wałbrzycha.

Posted

maciaszek napisał(a):
Kamo, brawo :)! Pierwszy etap za Tobą :).

Teraz powstaje pytanie czy uda się załatwić wszystkie te formalności w tak krótkim czasie i czy ew. DT jest gotowy je pozałatwiać?

Nie ma sensu wieźć jej do Wałbrzycha na ten czas.Poza tym nawet Ci ludzie jeszcze nie dali znać,czy się 100 % zdecydowali.

Może zaczniemy zbierać na hotelik na ten tydzień?

Posted

maciaszek napisał(a):
Kamo, brawo :)! Pierwszy etap za Tobą :).

Teraz powstaje pytanie czy uda się załatwić wszystkie te formalności w tak krótkim czasie i czy ew. DT jest gotowy je pozałatwiać?

Dzieki:oops: ale wszytsko robiłam pod ścisłym nadzorem Jusstyny
Co do formalności - szczepienie na wściekliznę jest, inne to już mniejszy problem, bo nie trzeba czekać tych 3 tygodni.
Paszport to kwestia wizyty u weterynarza, tak mi przynajmniej pisała pani z Holandii. Sprawdzałam w internecie - Czogała ma uprwnienia do wydawania paszportów, więc to też powinno dać się załatwić.
Jeśli chodzi i czip to nie mam pojęcia jak długo się na to czeka, jak to się odbywa.. Pani podczas tego półtoratygodniowego pobytu w Polsce też ma załatwiać formalności. Ja jej obiecałam, że tylko zaczniemy.

Podobnie jak Justyna jestem za opcją z hotelikiem. Wysterylizujemy sunie, zobaczymy jaka jest..
Do jakiego hoteliku będziemy chciały ją zawieźć? Spróbuję namówić tatę na transport:roll: jak nie będzie się dało to trzeba będzie prosić Dogomaniaczek..

Posted

Nie wiem czy sterylka się teraz uda, bo sunia jest troszkę wychudzona. Ale jeśli będzie się kwalifikowała to na kilka dni przed jej wzięciem trzeba by przypomnieć dr Czogale, że obiecał ją wysterylizować jeśli znajdzie dom :).

Posted

maciaszek napisał(a):
Nie wiem czy sterylka się teraz uda, bo sunia jest troszkę wychudzona. Ale jeśli będzie się kwalifikowała to na kilka dni przed jej wzięciem trzeba by przypomnieć dr Czogale, że obiecał ją wysterylizować jeśli znajdzie dom :).

Ale Maciaszku..
Jej chyba nie można zostawić z schronisku po sterylce?
Chyba, że Czogała się nią zaopiekuje w lecznicy czy gdzieś...?

Posted

dogofanka napisał(a):
To kiedy ta pani z Holandii ma ją zabrać?

Pisała, że planuje przyjechać w następnym tygodniu..

Asia_Klero napisał(a):
Chyba,ze macie jakies miejsce np szpitalik...wtedy moze zostac w schronisku;)porozmawiajcie z pania weterynarz czy nie mogla by zostac w lecznicy dopoki nie dojdzie do siebie po zabiegu;)

Właśnie mam zamiar dzwonić;) napiszę zaraz jaka odpowiedź i jakie dalsze postępowania w sprawie suni;)

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Pan doktor teraz operuje.
Będzie dostępny ok 15 więc wtedy będę dobijać się do niego dalej:evil_lol:
No to czekamy na wieści.
A miejsce w hoteliku już zarezerwowałaś?